Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Polak spierda**j |
Kilka dni temu stwierdziłam, że skrócę sobie drogę i postanowiłam przejść pomiędzy łomżyczką a ogrodzeniem od hotelu dla czeczenów. Bawiły się tam ich dzieci. Gdy mnie zobaczyły usłyszałam "Ty jesteś Polak, Ty Polak spierda**j". Usłyszałam to od może 6 letniego dzieciaka. Nie odezwałam się i szłam dalej. Na brak mojej reakcji posypały się jeszcze gorsze wyzwiska typu: "***** **********". Zastanawia mnie na jakiej zasadzie oni dostają pieniądze? I czemu nikt nie kontroluje tych ludzi? Mężczyźni bardzo dużo pieniędzy przepijają w barach lub wrzucają w automaty. Łomżyczka w miejscu gdzie przylega do placu zabaw jest zaśmiecona wszelkimi odpadami. I po to podatki płacimy? Rozumiem - wojna, bieda, trzeba pomóc. Ale może odrobina poszanowania dla Nas i dla naszego kraju się należy? Jak miło że mamy w naszym mieście takich ludzi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Polak spierda**j |
Jak miło że mamy w naszym mieście takich ludzi którzy nam powiedzą co mamy robić <spier***ać>
|
|
ja widzialem jak mali czeczeni buszowali w smietniku i tym co znalezli sie bawili. Ale niewiem gdzie ty chodzisz ze oni tak do ciebie mówia bo domnie czeczen ktory mial tez ok. 6 lat powiedzial dzien dobry chociaz jeszcze 18 niemam. cS ;d
|
|
A może to po prostu chodzi o powtarzanie przez dzieci. Może kiedyś słyszeli nagminnie, od Polaków przykładowo"...ty jesteś Czeczen, ty spier...." i teraz powtarzają to jak jakąś nieznaną sobie formę pozdrowienia... Równocześnie zdaję sobie sprawę iż jest to na pewno b. niemiłe doświadczenie dla wyzywanej osoby. Faktem jest jedno !. To my, ludzie stworzyliśmy taki świat i nie ma że "to nie ja". ________ Malachit
|
|
Polska dla Polaków!
|
|
"polska dla polaków" to czemu polak polaka na miescie napierdala? za nic, albo za to ze nie ma papierosa wescie ludzie mnie nie rozsmieszajcie
|
|
nie nawalają się za nic :) zawsze jest jakaś przyczyna
|
|
slipknot mimo wszystko... Polska dla Polaków! a jeśli obcokrajowiec chce mieszkać w Polsce to niech umie się zachować. Czeczeni w Łomży niewinni nie są i każdy o tym dobrze wie... już dawno powinni coś z nimi zrobić ;]
|
|
Piękny przykład tolelancji. Łomża to takie piękne katolockie miasto,a przecież kościół uczy tolerancji,jak wiec wytłumaczyć rasistę na każdym rogu ulicy. Jak jest wychowywana nasza młodzierz jak jeden z pedagogów w renomowanym liceum na swoich lekcjach wygłasza swoje rasistowskie poglądy. Zastanawiam skód tyle nienawiści do innych ras a szczególnie do żydów. Katolicy- Jezus też był żydem
|
|
Kilka miesięcy temu zgłaszając szkodę na komendzie (stłuczka parkingowa, w której byłem poszkodowany) w pewnym momencie wbiegł ktoś wyższy rangą od tego co przyjmował zgłoszenie i mówi: "Na Ponzńskiej Czeczeńcy napadli na nasz patrol policji, zbroimy się..." Po tym zostałem przeproszony i dostałem naproszenie na dzień następny... To chyba nie wymaga większego komentarza i pokazuje jak dziękują Nam za to, że moga tu sobie z nas drwić...
|
|
dokładnie. ,,Polska dla polaków'' a na mieście jeden drugiego zaczepia.. Swój swojego. Pomysłowo.
|
|
Idzmy troche dalej: Anglia dla Anglików, Isladnia dla Islandczyków, Niemcy dla Niemców
|
|
1. Trzeba się zastanowić jak Polacy zachowują się na obczyźnie. Też nie jesteśmy święci. Legendy już chodzą o Polakach w innych Państwach. Też w wielu przypadkach nas nie lubią.... a czasem nawet nienawidzą :-) 2. Jaki jest stosunek niektórych Polaków do tych właśnie Czeczenów mieszkających w Łomży. Jednak.... odbiegając od tych dwóch punktów wyżej. Jeżeli taki Czeczen ma prawomocny wyrok z niektórych paragrafów to w sekundzie powinien być deportowany. Napaść na policjanta to powinien być powrót do kraju... lub jak inny go przyjmie to niech sobie mieszka w innym. Może tak jest, a to są myślę dobre reguły gry. Czeczeni znaleźli się w takiej.... a nie w innej sytuacji. Myślę, że powinni dobrze się czuć w Polsce, bo myślę że im też się to należy. Ale tak jak napisałem wcześniej - "złe zachowanie" = powrót do domu.
|
|
"nie nawalają się za nic :) zawsze jest jakaś przyczyna" Bartók wez mnie nawet nie rozsmieszaj wczoraj bylem swiadkiem jak jakis "pseudo gangster" w dresiku sprol sie do typa co nawet na niego nie spojrzal zeby nie jego kolega to by polecial na tego typa z piesciami. Takich ludzi to tepic tylko gorzej niz zwierzeta sie zachowuja.
|
|
polowa was zacznie inaczej mówić jeśli problem czeczenów dotknie was osobiście... ;)
|
|
to jest po je bany kraj
|
|
W sumie typowe polskie myślenie,lepiej wspierać czeczenów niż swojego obywatela,dawać im 2000 co miesiąc za nic, a Polak i tak ledwo co może znaleźć robote za 800 zł. I jak tu nie myśleć o wyjeździe na Zachód? W tym kraju na dzień dzisiejszy przyszłości nie ma.Niestety
|
|
nie mierzcie wszystkich jedną miarą
|
|
Bartók: polska dla polakow. nie mysl o zahodzie. Lomza dla lomzyniakow, nigdzie nie wyjerzdaj bo jak nie .... jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Ziemia dla ziemniaków.
|
|
zmienicie zdanie jak zrobi sie drugi Paryż Londyn czy Bruksela, gdzie bedziecie musieli przemykac z głową w dół :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Jesli są juz u nas to niech idą do roboty a nie całymi dniami przesiadują na skwerku lub w admirale grając za nasze pieniądze(podatników) w maszyny Stary Rynek lepiej prezentował sie z żulami niż z tą zabiedzona rasą co zaczepia 13 letnie dziewczynki i panoszy sie jak by byli u siebie, gdzie nie byli tacy odwazni, spierdalali gdzie piepsz rośnie przed ruskimi
|
|
to mowisz kolezanki z klasy zaczepiajo i nie masz z nimi szans? jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Zgodnie z Konwencją ONZ dotyczącą statusu uchodźców (konwencja Genewska) z 1951 ratyfikowana w Polsce 1991: Artykuł 2 Obowiązki ogólne Każdy uchodźca ma - w stosunku do państwa, w którym się znajduje - obowiązki, które obejmują w szczególności przestrzeganie praw i przepisów, a także środków podjętych w celu utrzymania porządku publicznego. Artykuł 23 Opieka społeczna Umawiające się Państwa przyznają uchodźcom legalnie przebywającym na ich terytorium takie samo traktowanie w zakresie opieki i pomocy społecznej, z jakiego korzystają ich obywatele. Ważne !!! - takie samo, a nie lepsze traktowanie. Artykuł 24 Ustawodawstwo pracy i ubezpieczenie społeczne 1. Umawiające się Państwa przyznają uchodźcom legalnie stale przebywającym na ich terytorium takie samo traktowanie, jak własnym obywatelom odnośnie do następujących spraw: a) w takim samym zakresie, w jakim sprawy te są uregulowane w ustawach i zarządzeniach lub podlegają kontroli władz administracyjnych - wynagrodzeń za pracę łącznie z dodatkiem rodzinnym, jeżeli jest on częścią wynagrodzenia za pracę, czasu pracy, pracy w godzinach nadliczbowych, płatnych urlopów, ograniczenia pracy w domu, najniższego wieku osób zatrudnianych, nauki zawodu i praktyki, pracy kobiet i osób młodocianych, a także korzystania z uprawnień przyznanych w umowach zbiorowych, b) ubezpieczeń społecznych (przepisy prawne dotyczące wypadków przy pracy, chorób zawodowych, macierzyństwa, chorób, inwalidztwa, podeszłego wieku, śmierci, bezrobocia, świadczeń na rzecz rodziny i innych obciążeń, które zgodnie z ustawodawstwem wewnętrznym lub zarządzeniami są objęte systemem ubezpieczeń społecznych) Artykuł 32 Wydalenie 1. Umawiające się Państwa nie wydalą uchodźcy, legalnie przebywającego na ich terytoriach, z innych powodów niż bezpieczeństwo państwowe lub porządek publiczny. Artykuł 33 Zakaz wydalania lub zawracania 2. Nie może powoływać się jednakże na dobrodziejstwo niniejszego postanowienia uchodźca, co do którego istnieją podstawy, aby uznać go za groźnego dla bezpieczeństwa państwa, w którym się on znajduje, lub który będąc skazanym prawomocnym wyrokiem za szczególnie poważne zbrodnie stanowi niebezpieczeństwo dla społeczeństwa tego państwa. Znając teraz przepisy prawa międzynarodowego obowiązującego Polskę nie jesteśmy bezbronni. Te prawo obowiązuje nie tylko w sejmie ale również w Łomży. Co oznacza, że jest to nasza broń w walce o spokój w naszym mieście. Jeśli doświadczę naruszenia prawa przez uchodźcę czeczeńskiego na pewno zgłoszę to odpowiednim służbom bo skoro ja muszę stosować się do przepisów prawa to oni też !!!
|
|
Ci wszyscy obrońcy Czeczenów szybko zmienią o nich zdanie stając z nimi (i ich nożami) oko w oko wieczorem gdzieś na Łomżycy... I wtedy nie pomogą tłumaczenia "ja pisałem o was dobrze na naszym forum" :) Nie rozumiem zupełnie naszego magistratu i tego, że tolerują taki stan rzeczy. _________________________________________________________
|
|
trzeba na nich pracowac a onie maja wszystko w du.......... i tylko meline z tego robotniczego hotelu robia taka sama zgnilizna jak pgr-sy czy gornicy i stoczniowcy im sie nalezy wszystko za nic szef_wszystkich_szefow
|
|
A noche me folle a tu madre por el ano
|
|
Tylko że gó*** im zrobimy bo oni niektórych mają już karanych, w kartotekach u nich a i tak nic nie robią. Moja "znajoma" umawiała się z jednym (wpływowym) czeczenem. Raz z nimi poszłam do klubu. Policja złapała jego kumpla na mieście po pijaku i bez prawka. Pojechał na komisariat i go wyciągnął . Ta znajoma chwaliła się ze on handluje bronią. Był nawet pewien incydent w parku na woj.polskiego - ten czeczen wyskoczył z bronią do grupy licealistów... Ten chłopak którego złapali teraz ma załatwione pawo jazdy. Nie wiem jakie oni mają znajomości aby to załatwić. Widziałam jak kilku z nich zażywało heroinę. Nie chce sobie gnoju robić i iść na policje.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |