Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poczta-rzetelnosc-uczciwosc |
Witam Was! Do tematu dodam jeszcze -czyste sumienie. Co sadzicie o niedostarczonych "zaginionych" gdzies po drodze przesylkach. W naszym spoleczenstwie nadal istnieje przeswiadczenie,ze jezeli przesylka -list z zagranicy /USA/ to napewno sa tam dolary. Do mojej mamy nie dochodza listy z USA,w kopertach sa leki /bardzo chora osoba/. Zastanawiam sie co z tym zrobic.Ktos powie ze moze nie wysylac,ze moze przesylki polecone-to jest napewno jedno z rozwiazan. Ale jest to najszybsza droga wysylkowa. A moze przeczytaja to pracownicy poczty i ruszy ich troche sumienie/,ze ktos czeka na ta koperte, ze moze cierpi , ze bole by ustapily a moze juz by sie rana wyleczyla zeby koperta dotarla./ Zycze Wam i Waszym rodzinom duzo zdrowia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poczta-rzetelnosc-uczciwosc |
może jest w tym trochę racji, ale z drugiej strony powinnaś wiedzieć, że istnieje coś takiego jak standardy bezpieczeństwa i gdyby można było sobie swobodnie przesyłać różne "proszki" itp to wiesz co by się działo????
|
|
Witaj! Masz racje ,ale sa wyjatkowe sytuacje a w tym wypadku chodzi o uczciwosc pracownikow. Byl wyslany z okzji jakiejs cienki szaliczek w kopercie niestety mama sie nie pocieszyla -/napewno nie moja/ moze kogos innego.Czy tu chodzi o bezpieczenstwo?
|
|
Spróbuj może wysłać motek przędzy i druty! prawdopodobnie tego nie ukradną po drodze a szaliczek mama sama somie dodzieje. angella
|
|
Niewiem czy u was w tym USA to niewiedza ze tabletek sie niewysyla poczta zwykla i pieniedzy?? A tak pozatym to teraz wszytkie tabletki w naszym kraju sa dostepne moze tylko firma inna i cena.
|
|
ludzie! nie chodzi o to czy można wysyłać z USA tableki i że u nas też można takie kupić!!!! chodzi o to że giną przesyłki, że ktoś je kradnie!!!!! o to chodzi!!!! anna
|
|
Tak! Rozumiem Cie, Aniu. Kilka wysylek, ktore ja kiedys wyslalam tez zaginelo i kllka, na ktore czekalam! Cos trzeba z tym zrobic.
|
|
Niewazne co wysylamy, ale niech to dostanie adresat a nie pseudo-adresat. Moze przeczyta te wypowiedzi Pan-Pani naczelnik poczty i dolaczy swoje zdanie.
|
|
Poczta to siedlisko ludzi i ich przyzwyczajeń z czasów komuny. Jedyna metoda na uzdrowienie tego co się tam dzieje, to rozgonić, wyburzyć i wypalić napalmem aby nic tam nie pozostało. Ta firma istnieje tylko dzięki monopolowi na część przesyłek i przepisom, które nakazują by korzystać z ich usług. Nikt rozsądny nie wysyła ważnych rzeczy pocztą - przynajmniej nie ja.
|
|
Najlepiej jak wyslesz paczuszke lotnicza przez jakas firme ktora sie tym zajmuje w USA , dojdzie napewno w ciagu dwoch tygodni a i koszt nie jest wygurowany
|
|
Przesyłki są przecież sprawdzane, a szczególnie paczki. Pracownicy Poczty dobrze wiedzą, co w nich jest. --------------------------------- Samotność www.iduo.pl
|
|
Po drodze z USA jest jeszcze taka instytucja jak Izba Celna.
|
|
trzeba być idiota żeby nie wiedzieć że leków sie do USA nie wysyła a jak Ci zgina to na poznańskiej jest taka instytucja się urząd celny nazywa .Tam poszukaj swoich leków . Wszystko co jest wysyłane do USA idzie przez rączki celników a czy one są lepkie czy nie to sama oceń . Wbrew temu co piszesz wysyłałe już leki do USA kilkanaście razy. Nigdy nie zginęły .Czas doręczenia to 4-5 dni ( priorytet). Byłem w szoku że idą tak szybko . Może sierotko zły adres napisałaś . Aha w stanach różni się pisownia cyfr 4 , 1 i 7 od tych przyjętych u nas to może być przyczyną błędnego doręczenia. Np napiszesz nr mieszkania 1 a trafia do nr 7 bo tak odczytują nasze cyfry
|
|
poczta to jedno wielkie złodziejstwo chamstwo i oszustwo ginął nie tylko paczki zagraniczne ale i listy krajowe a jak jeszcze zgłosisz skargę to się strasznie sadzą że to nie ich wina, siedzą w tych okienkach pierdzą w stołki i nic nie robią j23-znowu nadaje....
|
|
nie chciałbyć nawet dnia "popierdzieć w ten stołek" . Charakterystyczne co zaobserwowałem . Gdy jest kolejka choćby najdłuższa w banku to klienci siedzą cicho i stoją .Gdy jest kolejka na poczcie jest awantura
|
|
za kazdy np. zgubiony list pracownikowi leci 50zl z pensji i nie obrazajcie pracownikow, bo nawet nie wiecie ile pracy jest na poczcie.. Pracowalam w wakacje i wiem jak tam jest... Czasami nie bylo czasu, aby wyjsc do toalety... Jestem zmienna jak pogoda, czasem zbyt pewna siebie, ale przeciez to nie powód, aby dzisiaj zmienic siebie!!!!
|
|
wiesz co pabloz4, po godzinach w których piszesz komentarze widać jak "siedzisz i w ten stołek pierdzisz". a wiesz już chociaz ile kosztuje znaczek? PS. a tak na marginesie, to że ktoś jest zgrabny nie znaczy że jest młody i piękny... o inteligencji nawet nie wspomnę, bo nie warto...
|
|
sprecyzuj znaczek na jaką przesyłkę . Bo nominały znaczków sa od 5 groszy do 5 złotych. Trafiaja się też większych nominałów. LUDZIE List polecony nie ma prawa zginąc a kosztuje tylko 5 zł więcej niz tzw "zwykły" ( zagranica ) lub kraj 2,20 co do cennika dla alonso http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm A propos urody. he he dobre zwłaszcza jeżeli to piszesz. No cóż inteligencja ...podobno nawet doda ja ma . ale nie miej z tego powodu kompleksów. zawsze można sobie to przetłumaczyć tak jak ty.
|
|
Człowieku weź sie wreszcie do roboty, widzę że prawda w oczy kole? Nie wiedzałem, że musisz do cennika zerkać żeby poznać cenę znaczka - to się nazywa profesjonalizm w każdym tego słowa znaczeniu. A odnosząc się do dody pokazałeś na jakim poziomie jest Twoja inteligencja:) Trochę więcej ambicji!!!
|
|
Przecież nikt nikogo za rękę na pocztę nie ciągnie. Jeżeli nie mam ochoty nie korzystam z usług PP. Tak na marginesie reszta firm wcale nie jest lepsza od poczty. Ostatnio w mojej skrzynce znalazłem coś co wyglądało jak makulatura (porozrywana koperta) a w rzeczywistości było rachunkiem z ERY. Okazało się że „przesyłkę” dostarczała firma InPost czy jakoś tak. Poczta Polska ma chyba monopol na przesyłki do 50g wiec aby InPost mógł dostarczyć ową przesyłkę muszą dokleić ciężarek. Domyślam się że listonosz z InPostu aby w torbie nie taszczyć kilogramów zbędnego żelastwa poodrywał owe odważniki. Niestety zrobił to tak niefortunnie że porwał całą kopertę. Reasumując z PP nie jest tak źle, inne firmy nie są wcale lepsze. Kiedyś kurier z UPS powiedział mi że abym mógł otrzymać przesyłkę którą miał mi dostarczyć muszę być w domu w godz.. 14-16 bo on w tych godz. biedzie w Łomży, potem już jedzie na baze.
|
|
rachunki TP sa też sa porozrywane .Na kopertach nie ma kto to roznosi .Rachunki porozwalane pod blokiem . Otrzymująć kopertę bez oznaczenia operatora który to nosił możecie paść ofiara oszustwa / jak ? Wystarczy że ktoś podrukuje fakury i kopert takie jak n era tyle że zamiast konta ery będzie konto oszysta .Jeden na 10 się nabierze .I wystarczy Koło stacji pryma jakiś roznosiciel wypieprzył rachunki TP .Nie chciało mu się nosić Zawsze możecie zastrzec w TP sa na błękitnej linii 9393 aby rachunki były roznoszone przez Pocztę Polską . Jest pewnośc że otrzymacie nie dwa dni po terminie płatności ja ostatnie z TP SA Alonso kretynie znaczek ma różne ceny w zależności od wagi rodzaju przesyłki, miejsca przeznaczenia oraz gabarytu . Chyba chodzi Ci o cenę przesyłek. I się tak nie unoś bo ci pompka wysiądzie . To że masz marną babkę to jeszcze nie powód a bez pompki nie da rady
|
|
Jak narazie to Ty się pabloz4 unosisz i pokazujesz swoją kulturę osobistą wyzywając ludzi i klnąc na każdym kroku, więc lepiej uważaj na swoją pompkę, bo czterdziestka za pasem:) A babkę marną to Ty masz, bo jak do tej pory syna nie udało się wam zmajstrować - zresztą może to i lepiej, bo szkodaby było dzieciakia dla takiego ojca... A skoro Twoja żona taka piękna i młoda to może umiescimy jej zdjęcie na forum, niech wszyscy podziwiają, co Ty na to?
|
|
ok
|
|
ok . Ładanym i pięknym trzeba się chwalić . Tylko biedaku co ty wkleisz. masz protosopa ? hłe hłe .Od papierosów są atraszne zmarszczki. A dzieci kochany to ja jeszcze wszystkich nie mam. Wychodzą taki śliczne że im więcej tym lepiej . Popatrz na to inaczej do 40 jeszcze trochę a niektórzy jeszcze chca i mogą. Nie martw się sa teraz rózne środki . przydałoby sie abys miał chociaz jedno swoje. Bob budowniczy zawsze da radę. Ala mam nadzieję że już wiesz po ile cyt "znaczki" jeżeli już nie masz na temat poczty nic do powiedzenia to się zniej zwolnij albo załóż osobny watek np pabloz4. Nie każdy chce czytać tutaj o twoich kompleksach .Daj szanse wypowiedzieć się innym na temat jakości usług pocztowych
|
|
protosopa nie mam i nigdy o nim nie slyszalem... oj chyba komuś angielski się kłania buahahaha zdjęcia nie muszę umieszczać, wystarczy, że podam odpowiedni link, ale skoro sam nie chcesz się żoną pochwalić, to tylko świadczy o tym jaka rzeczywiście jest piękna... i jeszcze jedno, coraz ambitniejsze te twoje porównania, najpierw doda, teraz bob budowniczy - uśmiałem się normalnie jak nigdy. i chyba masz jakąś paranoję odnoszącą się do wyglądu, najpierw śliczna żona, teraz dzieci. czemu nie chwalisz ich inteligencji... no tak, dla ciebie to sprawa drugorzędną. szkoda mi ciebie pusty człowieczku i nie chce mi sie już z tobą dyskutować, bo nie dyskutuje się z ludźmi drugiej kategorii... siedź sobie na tej swojej poczcie, "pierdź w ten stołek", udzielaj się na forum w godzinach pracy i rób syna (powodzenia)... bo na nic innego Cię nie stać
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |