Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zasrane osiedle |
Dużo było pisane na temat zanieczyszczania osiedli przez psy, na Dmowskiego większym problemem są chyba gołębie dokarmiane przez mieszkańców i nie tylko. Jest maleńkie boisko między trzema blokami gdzie wyrzuca się dosłownie wszystko (resztki z obiadu, chleb a co bardziej zagorzali sypią zboże). Rano nie można przejść chodnikiem bo ptaki omal nie siadają na głowe nie mówiąc już o innych atrakcjach.Okoliczne balkony obwieszone są reklamówkami po to by dłużej cieszyć sie właśnie umytym oknem, widok jest żałosny. Jakby tego było mało niektórym nawet z domu się nie chce wyjść w celu pozbycia się resztek ze stołu więc wyrzucają wszystko przez balkony. Gołąbki mają się świetnie a dzieci są ciągle przeganiane przez karmiących lokatorów żeby nie ich nie straszyły. Swego czasu pojawiła się Straż Miejska ale to nic nie dało, Zarządca Osiedla MPGKiM też nic nie robi z tym. Czy jest jakaś instytucja, która mogłaby się tym zająć tak skutecznie jak w innych miastach?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zasrane osiedle |
wyrzuc zatrute jedzenie za okno, problem sam sie rozwionze. a instytucja nazywa sie wiatruwka jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Zasrany jest plac przed ratuszem i nikt się tym nie przejmuje, a ty tu o jakąś ul Dmowskiego trujesz?
|
|
Dmowskiego... pani ktora nalogowo karmi gołabki.. taka mala z parteru bloku 2a lub 2b, opierdzielila mnie ze moj pies golebie jej straszy... a i jeszcze ze przychodze pod jej blok specjalnie aby moj pies nasral u niej pod balkonem.. Dodam jeszcze ze bylo to w czasie gdy panowala ptasia grypa i byl zakaz dokarmiania golebi.. ehh ludzie.. i jest fajnie
|
|
a sprzątasz po swoim pupilu ?
|
|
nie i jest fajnie
|
|
ona nie sprzata, ona wpie.rdala zaraz spod ogona :D
|
|
zazdrosc ehh zazdrosc i jest fajnie
|
|
madziusmadzius, tej babie o której wspominasz przeszkadza wszystko. Gdybyś nawet szła bez psa to znalazłaby powód żeby się przyczepić.
|
|
ehh ludzie.. dobrze ze nie mam jeszcze dzieci, bo pewnie by mnie kurwica trafila na tym osiedlu. i jest fajnie
|
|
nikt7 nie wiem czy dlugo mieszkasz na dmowskiego, pamietasz jak mielismy kochana rade osiedla ktora chciala nam sk8 park zrobic na łące??to bylo jakies 5 lat. ehh czekam wciaz.. dzieci by mialy gdzie sie w koncu bawic i jest fajnie
|
|
Chodzi Ci o to miejsce za garażami? Tam przecież jest miejsce zajęte przez psy i osiedlowych meneli a nasz zarządca ma to gdzieś.
|
|
Tak ote, plany mieli piekne ale co z tego. i jest fajnie
|
|
Komu przeszkadza sypanie jedzenia dla gołębi na trawniku? To jest dozwolone. ------------------------------------ Samotność www.iduo.pl
|
|
Nie było mowy o trawniku tylko o ostatnim kawałku miejsca, które mogłoby służyć dzieciom i kiedyś było boiskiem. Jeśli nikomu nie powinno przeszkadzać sranie gołąbków gdzie się da to pieskom niech też pozwolą a ich właścicieli niech przestaną obciążać podatkami i straszyć karami.
|
|
Najlepszy jest widok jak po zimie stopnieje śnieg. Kloc na klocu. Rewelacja :)
|
|
Zdecydowanie lepszy jest zapach latem po deszczu na zapaskudzonym przez gołębie boisku.
|
|
Wymagajmy najpierw od siebie a potem od innych więc nie gadaj na innych skoro postępujesz tak samo.
|
|
Kapeć nie karm ptaków bo cię zasrają po same pachy he
|
|
Czy uogólniając, Łomżanie mieszkają w zasranym mieście? Weśta bereta i palnijta sie w łeb
|
|
kapeć madrzejszy nie karmi i jest fajnie
|
|
madzia torba w reke i posprzataj po swoim pupilu.
|
|
Ostatnio widziałam fajna sytuację. Kobieta sprzątnęła po psie, a torebkę wyrzuciła do śmietnika. Dostała od straży mandat i kazali jej torebkę ze śmietnika wyciągac... Co z tego, że ludzie sprzątają, kiedy tych nieczystości nie ma gdzie wyrzucac. Mieszkańcy mają obowiązek sprzątac po psach, ale to miasto ma obowiązek zapewnic im odpowiednie śmietniki. A gołębie to zupełnie inna historia. Rozumiem dokariac je, ale w miejsach gdzie się bawią dzieci? Te zwierzęta przyzwyczajają się do miejsca, w którym daje się im pożywienie. A jak wiadomo - gdzie jedzenie tam i kupska. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Madzia rozgryzłem Cię! - jesteś "lufa" ! ha! a jasiu..przypadkiem nie masz na imię Maciek?
|
|
Dziś w TVN FAKTY został poruszony temat załatwiania się psów na trawce :) Otóż, do sprzątania kupek zostały "zatrudnione" osoby, które np. nie mają możliwości spłacenia mandatu, awanturujący się menele itd. Myślę, że taka opcja jest fajna. Ale! Jeżeli miasto chce czystych trawników niech przystosują do tego teren, chodzi o specjalne pojemniki na odchody. No... :P ''No, widzisz, robaczku! I gdzie twój befsztyczek? Entliczek-pentliczek, czerwony stoliczek.''
|
|
tak, mam na imie maciek jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |