wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy w Naszym mieście...

Czy w Naszym Mieście zostało coś jeszcze typowo Łomżyńskiego oprócz ŁKSu? Czy jest jest coś za co pewna grupa osób "wskoczyłaby w ogień". Straciliśmy piwo dla mnie to nie jest już typowo łomżyńskie piwo. Wieża ciśnień... może i zabytek ale stoi i straszy wyglądem zero jakiegokolwiek wkładu więc jak może być typowo łomżyńskie skoro nikt tym się nie interesuje (aluzja skierowana do włodarzy). Oczywiście myślą że lampkami i choinką na zimę wszystko nadrobią. Nie będe poruszał kwestii bulwarów ale aż grzech nie wspomnieć o malowniczej Narwii na której można wiele zbudować. Płynie przez ziemię Łomżyńską ale czy jest typowo łomżyńska skoro nic dla niej nie robimy? Tylko zabieramy łowiąc rybki a te sprzątanie rzeki mnie nie przekona bo jest tylko na pokaz... Katedra jak katedra ładna ale jest raczej duchownych jak miasta...Po co nam tory skoro pociąg przejedzie tyle razy co deszcz spadnie na pustyni a niedługo jeśli nic nie ruszy nawet tego nie będzie. Zamiast się rozwijać cofamy się. Dziwne to ale nie mogę znaleźć nic typowo łomżyńskiego. Coś z czym ludzie nas kojarzą. Łomża ma duży niewykorzystany potencjał i trzeba coś z tym zrobić bo nadal będzie tak jak jest:
-Łomża

-A! Łomża to tam obok Piątnicy co te serki robią / A! gdzieś tam koło Białegostoku

Jaki z tego wniosek? Ratujmy co możemy!!!

Support Your Local Football Team.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy w Naszym mieście...

Ale powiedz co my mozemy?
To do władz musisz to kierować.

mamy typowo łomżynskie układziki znajomosci zatrudniania w urzedach w miescie. ogolnie układziki.

zgadzam się z Tobą D****Z18 , a zostały nam osoby kombinujące jak to wszystko wysprzedac tylko po to chyba zeby na tym zarobić nie do kieszeni miasta ale do własnej. Mam nadzieje ze już nigdy nie wybiorą nikogo z "Trio drombo" czyli misterów B&S&Ch bo wtedy to by była już kąkretna porażka! pozdrawiam =)

Zdetronizowany

zpomnieliście o Hance Bielickiej !!!
będziemy mieli 2 baseny, są plany związane z budową hipermarketów, Via baltice . . . cierpliwości . . .

Łomża, Łomża, Łomża . . .

O Hance Bielickiej pochowanej w Warszawie:) Pani Hania zawsze podkreślała że pochodzi z Łomży ale przeciętny człowiek skojarzy ją z Warszawą:) Nie wiem czy basen powinien być wizytówką. Basen w takim mieście to powinien być już dawno!!! Dobrze że w ogóle zaczęli. Tak w ogóle Zambrów też ma basen to nic niezwykłego. Na to co napisałeś o Hipermarketach to aż słów szkoda... Hipermarkety są wszędzie i tutaj też mają być proste i przejrzyste. Zresztą nie zakładają ich Łomżyniacy. Chodzi mi o historię, o ciągłość Nasze Miasto nie jest zbyt duże ale nie jest też małe i powinno coś liczyć coś znaczyć. Dla nas Łomżyniaków patriotów to najlepsze i najpiękniejsze miasto na świecie. Niestety dla ludzi z poza Łomży jesteśmy dziurą z brakiem miejsc pracy. Tyle.

Support Your Local Football Team.

Tak naprawdę tak myślisz ? Czym Łomża ma się wyróżniać, jak jest pełno Dla mnie Łomża ninnych miast od 60 do 70 tys. mieszkańców i są dużo ładniejsze od Łomży. ie ma czym się chwalić, no bo czym ? Perspektyw też nie mamy (rzeka ? lepiej jechać dla przeciętnego mieszkańca na Mazury pare kilometrów dalej), więc ja chcę samych podctawowych rzeczy - basenu, hipermarkietu, parku itp. Czego ty oczekujesz, po za piwem nic łomżyńskiego nie ma, tyle w temacie Wielkiej Łomży i jej ambicjach. Byliśmy drugą siłą na Podlasiu, przegoniły Nas Suwałki u czuć oddech Zambrowa za plecami.

edit:
Tak naprawdę myślisz ? Czym Łomża ma się wyróżniać, jak jest pełno ninnych miast od 60 do 70 tys. mieszkańców i są dużo ładniejsze od Łomży. Nie ma czym się chwalić, no bo czym ? Perspektyw też nie mamy (rzeka ? lepiej jechać dla przeciętnego mieszkańca na Mazury pare kilometrów dalej), więc ja chcę samych podctawowych rzeczy - basenu, hipermarkietu, parku itp. Czego ty oczekujesz, po za piwem nic łomżyńskiego nie ma, tyle w temacie Wielkiej Łomży i jej ambicjach. Byliśmy drugą siłą na Podlasiu, przegoniły Nas Suwałki u czuć oddech Zambrowa za plecami.

Jakie są te ładniejsze miasta wielkości Łomży ??Wymień je chociaż.

Módlta sie...

Stargard Szczeciński (68 tys.), Kołobrzeg (45 tys.), Świnoujście (40 tys.), Szczecinek (41 tys.), Siedlce (75 tys.), Ciechanów (45 tys.), Skarżysko-Kamienna (48 tys.), Tarnobrzeg (50 tys.)

są to przykładowe miasta i jeszcze by się z 7 - 10 znalazło. Dodając większe miasta oraz mniejsze w górach (z wodą źródlaną) ,wioskami na mazurach to nie mamy siły przebicia

D****Z18 naprawde uznanie za to co napisałeś.Wszyscy coraz sie żalą,a ty w końcu zebrałeś wszystkie minusy miasta i przedstawiłeś je w dobrej formie.
Swoją drogą to kiedy są wybory na prezydenta? Bo aktualny to...nie będę sie rozpisywał,bo wszyscy wiemy kim jest i co robi dla miasta.
Autor tematu uwzględnił bardzo dobrze minusy łomzy,które by zebrać wszystkie i ogarnąć Łomża by była całkiem innym miastem,ale my obywatele nie mamy na to zbyt dużego wpływu.
Teraz dodam coś od siebie.Otóż firma Echo Investment juz od niemal 10 lat ubiega się o budowe galerii Venedy,teraz są prowadzone zgody itp.o budowe galerii Narew na wyburzonej bawełnie. Pytanie dlaczego wszystko się opóźnia?Dlaczego Echo od 10 lat nie może się dogadać z miastem o budowe(może dlatego,że fundują nam lodowisko w zimę?)]
Przecież te duże sklepy wpłynęły by na rozwój miasta..
Szczerze mówiąc,to można się tu wychować itd.ale wiązać dalekiej przyszłości z tym (w tym) mieście nie ma najmniejszego sensu..
Ehh.

Pomysłowo.

Jak wybudują hipermarkety to będzie lepiej.

---------------------
Samotni www.iduo.pl

mistrz418 a zauważyłeś ,że są w większości miasta nad morzem??One mają zyski tylko w lato mogłeś równie dobrze dodać Sopot który ma 39tys. mieszkańców.

Módlta sie...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org