Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Znieczulica na bezrobocie ? |
Temat bezrobocia jest w Łomży tematem tabu. Tymczasem coraz wiecej firm zwalnia pracowników. Jaką pomoc oferuje im Urząd Pracy ? proszę zapytać osoby czekające na korytarzach ? Z drugiej strony płyną do Łomży środku unijne. Ale czy są właściwie wykorzystane ? Warto aby jakaś instytucja skontrolowała i NOT i Agencję Rozwoju Regionalnego, czy znaczne fundusze jakie otrzymały zostały własciwie wykorzystane. Czy zakwalifikowano do finansowania właściwe projekty? I czy nie było przy tym kumoterstwa ? Również Urząd Miasta powinien zająć sie problemem. Wyjazdy zagraniczne nie rozwiążą sprawy a staje się ona coraz bardziej paląca Nie widać kompleksowego programu pomocy osobom bezrobotnym a jedynie NIESKOORDYNOWANE DZIAŁANIA. artos
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Znieczulica na bezrobocie ? |
Zadaj sobie proste pytanie czy gdyby ktoś z twoich znajomych był w potrzebie byś mu nie pomógł kosztem ludzi których po prostu nie znasz a dodatkowo zawracają ci dupę?!? Wiec nie możesz mieć pretensji do pracowników tych instytucji że obciągają swoim ;)
|
|
otuz to, sam bym wolal zatrudnic znajomego - z prostego powodu, znam go i wiem co potrafi, na co go stac, czy jest dyspozycyjny, czy nie ma przypadkiem jakihs problemuw zprawem. to rze polowe rzycia jakis tuman siedzial, stronil od ludzi i nie ma teraz pszyjaciol to jest jego osobisty problem. komu sie noga tylko powinela i zostal zwolniony, pewnie prace znajdzie. kto zaradny i elastyczny rynku pracy sie nie boi. niestety teraz slowo kryzys jest dobro wymowka - co nie oznacza wcale rze jest on przyczyna, jak to pwien szef muglby powiedziec: "kocham kryzys, moge byc dla swyh ludzi wredny, obionc polowe ich pensji a jeszcze glupi bendo mi dzienkowac ze ih nie zwolnilem" jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
pytałem w ów instytucji o dofinansowanie te okolo 38 tys, zosałem zniechecony przez urzedniczke ze sie nie oplaca ze trzeba skomplikowany biznesplan słowem ze to nie dla zwykłych ludzi hehe, wiec od razu widac ze znajomosci i kumoterstwo przy rozdzielaniu srodków. w tym miesciu układzików powinna pojawic sie pani Jaworowicz i zrobic o tym program, zatrudnianiu rodziny w urzedach itd.
|
|
i co dales sie jej? jak bys w totka wygral i "pani w okienku" powie ze to nie dla ciebie bo trzeba sporo papierow wypelnic to tesz zrezygnujesz. jest takie okreslenie na takiego czlowieka co tak sie daje. ale nie urzyje bo sadem mnie jeszcze postraszysz o zniewage. lepiej idz do czeczenow skoro tak cie draznio jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
;)
|
|
A kto powiedział że jest łatwo ? Fundusze z UE są "trudne" do uzyskania procedury są"skomplikowane" ale jak się tobie należało (kwalifikowałeś się) to tylko brak pewności siebie, ponieważ napisać BP czy wypełnić kwity ....zawsze może ktoś pomóc nie za free to za kilka marnych papierków. Ale fakt przy takich pieniądzach na 100% kilka wniosków to znajomi czy familia ;)
|
|
ale gula skacze niektórym, że się do MWF nie dostali... nie wszystko stracone, możecie jeszcze wziąć udział w innych programach, np. w tym: http://www.fir.org.pl/?f=moja_firma_III właśnie opublikowali dokumenty rekrutacyjne, powodzenia!
|
|
Artos ma racje !!! co do zatrudniania znajomych... czy powiesz koledze, że zwalniasz go bo wolisz prace wykonać sam i mieć na raty na nowy samochód. Ja osobiście nie zatrudniał bym znajomych ze względu na to, że trudniej się nimi dyryguje jak i jakość wykonywanej pracy przez nich jest gorsza "..zostaw to przeciez zenek i tak nam nic nie powie jak zrobimy to po jutrze ... " ale Łomża miastem układzików i układów, bez znajomości na dobrą prace nie ma co liczyć he :) jasiu ludzie często "stronią od towarzystwa" bo się uczą. zazwyczaj ludzie bardzo towarzyscy, znani i lubiani to totalne tumany, które poza obyciem w "towarzystwie" nic nie potrafią :) ![]()
|
|
Są ludzie, którzy nie mają znajomych na odpowiednich posadach, żeby im pracę załatwili, albo nie dość bogatych, żeby prowadzić własny biznes i zatrudniać innych. --------------------------- Samotność www.iduo.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |