Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
unieważnienie ślubu kościelnego |
witam. czy ktoś ma może namiary na dobrego prawnika w łomży zajmującego się unieważnieniami ślubu kościelnego?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: unieważnienie ślubu kościelnego |
Kościelny to chyba nie do prawnika tylko do biskupa trzeba...
|
|
Do Sądu biskupiego przyjeżdza taki prawnik ale to trzba tam isc i się umówic wiem o tym bo sama się staram o takie unieważnienie związku małżeńskiego
|
|
oo a to co wam musieli wykręcić za numer ze az śluby unieważniać chcecie...
|
|
czy to musi byc jakis numer?? poprostu zapewne klutnie i obrzucanie wyzwiskami czy cos takiego i kobieta chce miec juz spokoj.
|
|
przedewszystkim zdrada i porzucenie kobiety w ciąży a co za tym idzie niedojrzałosc do założenia rodziny przez takiego delikwenta
|
|
wspolczuje i jest fajnie
|
|
"...co bóg złączył tego człowiek niech nie waży się rozłączać..." Jednak nauki ewangeliczne to tylko oficjalna mantra, a życie wymusza na kościele zmiany w doktrynie wiary. Znam kilka przypadków kiedy nie zachodziły żadne przesłanki typu: "niedojrzałość", czy inna choroba uniewożliwiająca "małżeńską konsumpcję", a odpowiednia ilość kasy unieważniła ten, anachroniczny w formie, kościelny ślub. Bóg bogiem a tak naprawdę wszystko zależy od ludzi, no i pieniędzy tj. "ofiary dla boga".... Porzućcie średniowieczną religię, małżeństwo to anachroniczny przeżytek. Wolne związki to przyszłość dla cywilizacji radości życia. apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
artooro właśnie słyszałam, że są prawnicy, którzy zajmują się i takimi sprawami, dlatego pytam. ludzie, którzy pracują w Sądzie Biskupim też są prawnikami. a jeśli chodzi o pierwszą wizytę, to właśnie chciałabym poradzić się kogoś, kto na tym się zna, tym bardziej, że rozmawiałam już z jedną osobą, no i jest nadzieja na to, że w moim przypadku małżeństwo będzie unieważnione
|
|
Wina zawsze jest wspulna ;]
|
|
mam radę dla tych którzy chcą się pobrać: najpierw weźcie ślub cywilny i zobaczcie jak wam się będzie układać. Ja przejrzałam na oczy i tydzień przed datą kościelnego zrezygnowałam. I dobrze zrobiłam, właśnie się rozwodzę a od tamtej pory minął rok.pozdrawiam i życzę szczęścia ty którym się udało. Ja nie żałuję.
|
|
swiat jest zly i jest fajnie
|
|
W przypadku rozwodu, winne zawsze są obie strony: żona i teściowa :) ________ Malachit
|
|
Nie unieważnienie małżeństwa, tylko stwierdzenie niewazności
|
|
nie ważne jest dla mnie czy unieważnienie, czy stwierdzenie nieważności, czy też nawet rozwód kościelny, jak wiele osób mówi. nie pytałam o to....
|
|
jezeli niedojrzaly to po co sie do niego pchasz;) ? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Panie Szumowski: Sakramenty udzielone przez księży pedofilów /np. chrztu/, gwałcicieli /np. ślub/, morderców /np. rozgrzeszenia/.... są ważne nawet gdy ujawni się niegodziwość "namiestnika Chrystusa" profanującą jakąkolwiek świętość. Jakim zatem sposobem można stwierdzić nieważność sakramentu małżeństwa z bardzo prozaicznych i nazbyt popularnych życiowo powodów? Eksponowanie nazewnictwa: "nieważność małżeństwa" zamiast rozwodu, czy nieważność sakramentu nic tu nie zmienia, to czysta iluzja, bo zawsze chodzi tu o rozwód, którego kościół tak bardzo, rzekomo się brzydzi. Kościół rozlużnia swoją doktrynę dopasowując się do postępu cywilizacyjnego. Gdyby tego nie robił jedynymi wiernymi w tymże byłyby wyłącznie "moherowe berety". W kościele można załatwić niemalże wszystko, nawet wbrew Ewangelii....każdy świstek-zaświadczenie...to tylko kwestia "ofiary". Ja chciałbym unieważnienia nie tylko małżeństwa, ale też chrztu, 1 komunii, bierzmowania... bo wszystkie te egzorcyzmy były, niestety, moim udziałem. Jednak nie mam na to czasu ani pieniędzy, bez tych unieważnień żyję tak jak mi się podoba, czyli prawie tak jak ksiądz... apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
z tego co sie orientuje to do uniewaznienia musi byc naprawde dobry powod i to poparty dowodami a z powodu klotni nikt nie uniewazlil slubu koscielnego, a tego niby "rozwodu" nie udziela swiecki prawnik
|
|
przed ślubem -uważaj złotko bo błotko po ślubie - gdzie leziesz cholero w te błoto
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |