Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KURS NA INSTRUKTORA JAZDY |
Witam! Czy ktoś się orientuje w jakiej cenie, jak i również ile trzeba mieć prawojazdy żeby zrobić sobie instruktora jazdy? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam! ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: KURS NA INSTRUKTORA JAZDY |
koszt takiego kursu to około 2300zł trzeba mieć ukończone 21lat i minimum 3 lata prawa jazdy. Wiem bo niedawno się pytałem.
|
|
a gdzie kiedy sie zaczyna i ile trwa taki kurs moze ktoś wie ??
|
|
z pół roku takie kursy robi Kamiński i WORD a kiedy to nie wiem
|
|
To sobie jeszcze poczekam. Myślałam, że po 2 latach można sobie zrobić taki kurs. Dziękuje ślicznie za odpowiedzi. Miłego dnia! ...
|
|
Obecnie są zapisy u Kamińskiego, najważniejsze jest badanie psychotechniczne bez tego badania nie ma sensu zapisywać się na kurs
|
|
DOKUMENTY wymagane do przyjęcia na kurs * dokument potwierdzający posiadanie średniego wykształcenia, * zapytanie o karalność,(sądowe-wydane przez punkt informacyjny Krajowego Rejestru Karnego przy Sądzie Okręgowym , policyjne-wydane przez Komendy Wojewódzkie Policji właściwe wg miejsca zamieszkania), * orzeczenie lekarskie oraz orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań psychologicznych do kierowania pojazdem, * kserokopia posiadanego prawo jazdy Sam kurs trwa ok pol roku, robiac go w roku 07 placilem 2000zl za kurs plus 150zl za kazda kategorie.
|
|
WYMAGANIA wobec kandydatow na instruktorow * posiadanie średniego wykształcenia, * nie karany wyrokiem sądu za przestępstwa lub wykroczenia przeciwko bezpieczeństwu w ruchu drogowym, * posiadanie, przez okres co najmniej 3 lat, uprawnień do kierowania pojazdami rodzaju objętego szkoleniem, * odpowiedni stan zdrowia, * uzyskanie pozytywnego wyniku egzaminu kwalifikacyjnego ze znajomości przepisów i techniki kierowania pojazdem Przepraszam ze w dwoch czesciach :D, praktycznie to jest to samo tylko bardziej wyszczegolnione. Do kosztow kursu nalezy dorzucic pomoce dydaktyczne, badania, koszt egzaminu (ok 500zl), generalnie kurs na jedna kategorie od rozpoczecia do egzaminu to ok 3000 zl
|
|
a trzeba mieć mature
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |