Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kolej w łomży |
popierasz pomysł kolei w łomży ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kolej w łomży |
popieram! jestem za :))
|
|
chyba nie ma ludzi, którzy tego nie popierają. Chyba tylko pksy nie Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
tak!
|
|
ja to bym był za szybkim połączeniem z warszawą, wtedy można by poszukać lepiej płatnej pracy założę się, że wtedy i pensję w łomży poszłyby w górę :)
|
|
jak najbardziej za!! doczekac sie juz nie moge:) i jest fajnie
|
|
jestem za. Jestem też realistą. Lokalny "biznes" nie pozwoli na kolej. Kolej w Łomży to drastyczny wzrost zainteresowania się firm (nie tylko krajowych, ale i zagranicznych) naszym miastem. Wzrost konkurencji, wzrost kosztów (w tym kosztów pracy), mniejszy wpływ na lokalne władze.... itp. Wzrost znaczenia Łomży nie leży w interesie Białegostoku. Stąd mamy w mieście władze lokalne jakie mamy (wg. Prezydenta w Łomży jest 3 km torów i na tym się nie dojedzie do Białegostoku, a co mówić do Warszawy), itp. itd. szkoda słów i nadziei. Gwarantuję, władze miasta nie ruszą małym palcem w sprawie kolei (są zależne zarówno od lokalnego biznesu jak i Białegostoku). No cóż, pomarzyć jest pięknie. Też lubię marzenia.
|
|
Jestem Na Tak! cS ;d
|
|
To prawda, Białystok niszczy każdy pomysł rozwoju Łomży. Szkoda, że jesteśmy od nich uzależnieni finansowo. Trzeba liczyć na to, że prezydent i rada pokażą klasę a w wyborach do parlamentu europejskiego nie wygra nikt z Białegostoku. Na uruchomienie tej kolejki "czerwcowej" potrzebne było ok. 9 tyś zł , marszałek województwa nie wyraził zgody na jej sfinansowanie. Prezydent Łomży mógł wziąć sprawy w swoje ręce i oddać na ten cel swoją miesięczną pensję. To był by dopiero gest.
|
|
TAK TAK ! Łomża leży na Mazowszu !
|
|
POPIERAM :)
|