Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
katolicie gimnazjum |
Mam pytanie do absolwentów i uczniów katolickiego gimnazjum i liceum. Mój syn w tym roku kończy szóstą klasę i mam trudny wybór. Syn bardzo dobrze się uczy. Czy w szkole tej jest wysoki poziom nauczania? No i co potem?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: katolicie gimnazjum |
jak bardzo dobrze to poslij syna do gimnazjum przy 1lo jak go wezma to ma latwiejszy start do liceum a potem na dobre studia, bigi2004
|
|
nie marnuj synowi życia... pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
Bardzo proszę, aby odpowiadali mi absolwenci albo uczniowie lub ich rodzice .
|
|
Poziom nie jest wysoki. Trzeba się ogarnąć i powiedzieć prawdę nie ma wysokiego poziomu w żadnym liceum czy technikum. Jak syn się dobrze uczy to będzie miał dobre oceny i to wszystko. Radzę przemyśleć sprawę liceum , jest to śmiech nie szkoła radziłbym wysłać do technikum najlepiej nr.5 po tej szkole jest większy wybór szkół wyższych. Syn może mieć ochotę studiować np. na Politechnice i wtedy będzie miał porządną wiedzę techniczną a nie będzie gimnazjalnym cielakiem idącym na studia na których nie będzie miał pojęcia o podstawowych zagadnieniach.To nie zamknie tym samym drogi na studia innego kierunku np. pedagogiczne.
|
|
Jest tylko jeden kierunek, po którym ten "gimnazjalno-katolicki cielak" będzie miał łatwiej: Seminarium Duchowne. Księża mają klawe życie: nie mają żon, ale mają kobiety, mają dzieci, ale ich nie wychowują... który z "chłopów" tak by nie chciał?! pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
poziom nie najwyzszy ale bardzo dobry. przynajmniej do egzaminów gimnazjalnych go przygotują. A dalej?? Jeżeli utrzyma te "dobre oceny" to może iść gdzie chce. Przedrostek "Katolicka", mówi o tym jaką wyznaje wiare, a nie o tym, że planuje zostać księdzem! [ bo nie kazdy katolik musi od razu zostać księdzem lub zakonnicą!]
|
|
w Łomży, polski poziom prezentuje tylko PG1 i w porywach PG2. PG1 będzie miało nowy basen i niedługo otwierają orlika dla PG1. Poza sportem, oprócz klas ogólnych wysoki poziom. PG2 w porywach coraz bardziej dogania PG1. Katolik, brak słów . . . no chyba, że chcesz, aby twój syn nawet w najmniejsze katolickie święto paradował w garniturze . . . wybór jest prosty, lepiej pogadajmy, który dział najlepszy . . . {absolwent obiektywizmu} -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
Przynajmniej na przyszłość chłopak będzie wiedział, że do teatru, opery, czy kościoła nie chodzi się w podartych dzinsach i rozciągniętej bluzie z kapturem. Katolik to dodatkowy plus, bo pokazuje, że należy szanować innych ludzi. W pg 1 wysoki poziom?? Niektórzy ludzie z profilu [być może, nie pamietam dokładnie nazwy] o stosunkach europejskich nie zna europejskich państw i ich stolic... Zresztą każda szkoła dobra w której ktoś się uczy, każda ma wady i zalety, ale przecież zawsze mozna się przenieść... jak jakaś nie będzie pasować...
|
|
Gimnazjum jest tam w porządku, ale liceum radzę potem wybrać inne .
|
|
Katolik zmienia się z roku na rok. Poziom rośnie, atmosfera coraz gorsza. Mimo tego, wszelkie stwierdzenia i porównywania takie jakie przedstawił nam panjaweł3 nie mają z tą szkołą nic wspólnego. Moim zdaniem to porządna placówka i uczy dobrego wychowania, jednak jak każda szkoła ma swoje wady. Prawda jest taka, że jeśli ktoś chce to podoła bez większych narzekań, ale jeśli na siłę chce się znaleźć jakiś problem, to wiadomo jaki będzie rezultat. Ja nie narzekałam i miło wspominam, w większości ze względu na ludzi, którzy i tak się już wykruszają. Do egzaminu też nas dobrze przygotowali - mieliśmy 2 miejsce w Łomży. Ciśnienie jest, ale są też rezultaty. Jednak prawda taka, że jeśli się nie chce, to i się nic nie zrobi. Ja jedynie mogę poradzić, żeby Pani syn sam wybrał szkołę, bo nie ma nic gorszego od zmuszania dzieci do podjęcia decyzji, której oni sami nie chcą.
|
|
Uczyłam się w Liceum Katolickim, z dumą o tym mówię, są to jedne z najlepszych moich lat. Ludzie fantastyczni, chociaż szkoda, że z roku na rok, tych, którzy idą do tej szkoły ze względu na to, że jest katolicka jest coraz mniej. Wydaje mi się, że powinien to być jedyny powód jeżeli chodzi o wybór tej a nie innej szkoły. Odnośnie poziomu-czy możemy o czymś takim mówic? Wydaje mi się, że każdy uczeń indywidualnie ustala sobie poziom, ten który chce się uczyć, będzie na pewno na wyższym poziomie niż jakiś leser, który będzie cały czas szedł na łatwiznę. Uważam, że wszystkie szkoły tego samego stopnia są na tym samym poziomie, a to dlatego, że we wszystkich szkołach łomżyńskich dzieciaki uczą się z tych samych podręczników
|
|
na stronie www.scholaris.pl można obejrzec wyniki wszystkich gimnazjów w Polsce, posegregowane województwami, w Łomży najlepsze wyniki ma gimnazjum nr 6
|
|
alfa skąd masz te błędne dane ? nie ma tam wyników np. PG1 PG1 to trzecie gimnazjum w wojewódctwie, pzdr. -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
alfa1 napisał(a): > na stronie www.scholaris.pl można obejrzec wyniki wszystkich gimnazjów w Polsce, posegregowane > województwami, w Łomży najlepsze wyniki ma gimnazjum nr 6 > zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Bernatowicz ma swoją markę (chociaż w części) niezależnie czy to liceum czy gimnazjum taka jest tylko MOJA OPINIA... ;)
|
|
terefere1111 tam jest coraz mniej chętnych nie ze względu na nazwę tylko przez to co w tej szkole sie wyrabia. z tego co wiem kiedyś czyt, pare lat temu rzeczywiście to była szkoła na 6. jednak po 3 latach edukacji tam śmiem stwierdzić że szkoła jest paskudna i bardzo sie zmieniła. na złe oczewisćie
|
|
be
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |