Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie Jeleń z Ratusza ??? |
Jadać Przez miasto zauważyłem że nie ma Herbu naszego z Jeleniem na Ratuszu Zrobili nowy Herb ? czy Tanten zdjeli bo mają go oczyścić ? <...> ALbo rade damy , albo jak tynk odpadamy <...> Peja-kolejny stracony dzień.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie Jeleń z Ratusza ??? |
Pewnie poszedł na piwo, albo na dywanik.
|
|
Podczas wczorajszej wichury herb pękł, jego kawałek odpadł i reszta naszego jelonka została dzisiaj zdjęta! ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
No tak,przy takim wietrze zawsze poszkodowany będzie jakiś "jeleń" :-) Pozdro!
|
|
Ja myślałem że zmienili nasz herb z jelenia na bobra albo ze pofrunoł nasz piekny herb :):) na piwo no dobre :-) <...> ALbo rade damy , albo jak tynk odpadamy <...> Peja-kolejny stracony dzień.
|
|
Jeleń na ratuszu, a i owszem poszkodowany, ale jeleni z ratusza jakoś nie wywiało. Ba, jak są przyklejeni do stołków, to i huragan ich nie ruszy.
|
|
Kto Ci powiedział, Felixie, że w Ratuszu są jelenie? Bujda na resorach. Jelenie chodzą co najwyżej wkoło Ratusza. I mogą sobie pomarzyć.
|
|
Jeleń to nic, ale GDZIE SĄ ROGI? Przyznać się tu bez bicia: kto ma rogi? :-) Zbych
|
|
Ja powiem tak Jelenia i rogów jego nie mam. Może na piwo wskoczył do tego ogórdka piwnego na przeciw ratusza poszukajcie jego tam:) Dj.RobiN. PoZdRaWiA
|
|
W dzisiejszych czasach jelenia niezwykle ciężko znaleźć...
|
|
Mam Pytanie / Jest już ten Jeleń na ratuszu ?? czy dalej go naprawiają ?
|
|
Teraz ma być zamiast Jelenia na Ratuszu to ma Być Renifer z czym tam jeszcze inne :-)
|
|
Ponoć teraz w trakcie wichury wywiało kamienie spod nóg jelenia. Zapewne przy poprzedniej wichurze urwało mu jajka, bo odkąd pamiętam ich nie miał. Proponuję zaapelować do władz miasta żeby przywrócić kamienie na herb jak i o to, żeby przyprawić jajka jeleniowi (rogi już ma). Bo co to za jeleń bez jaj? Jakie to miasto co ma w herbie jelenia bez jaj? To może renifer lub śledź jakiś. Zapewne uknuli tą zdradę na wschód od Choroszczy. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Z wypowiedzi rzecznika ratusza, wynika, że tam ma być migający renifer ala jeleń lub odwroteni, zamiast kamieni gwiazdki, a po obu stronach po dwie sosenki. Kicz jednym slowem. No ale jaki wiceprezydent od kultury i oświaty taki i jeleń ala renifer lub odwrotnie na ratuszu.
|
|
hahahha będziemy z Łomży herbu jeleniorenifer. Przynajmiej przy rogaciźnie zostaliśmy. Czyli nie zwiało nam jelenia a zmieniamy herb, na niby renifer, niby jeleń. A może to jak z porami roku, zimą będzie renifer a latem jeleń. Fajny pomysł na promocjęmiasta. Teraz uchwała rady i do mediów, jako pierwsze chyba miasto będziemy zmieniać herb w zależności od pory roku.
|
|
Trochę juz za póżno na zmianę świątecznego wystroju ratusza i nie wiem czy taki będzie, bo widzę na nim na razie choinkę. A ja bym zamówił taki projekt: pośrodku renifera taki jeleń - jeleń renifer, pod nim kamienie, ale to nie kamienie, a złote gwazdy, po jednej stronie takie drzewo liściaste, ale nie koln tylko brzoza, po drugiej stronie taka sosna, ale nie sosna, tylko choinka, nad tym wszystkim (na górze) taki ptak - taka wrona, ale nie wrona tylko sroka. Pasowałoby jak ulał. Pozdrowienia dla pana rzecznika pracowego za jego błyskotliwą i jasna wypowiedź.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |