Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Filmy z kamery... |
Mam pewien problem, posiadam kamerę dvd i po zrzuceniu filmu na kompa nie mogę go obrobić na żadnym programie bo pojawia się komunikat: nie można zaimportować, Interfejs ma zbyt wiele metod, aby wyzwalać z niego zdarzenia. O co tu chodzi?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Filmy z kamery... |
Moze po prostu nie ma miejsca na dysku C/ lub innym na który próbujesz zrzucić materiał. Z 60 minut. filmu na taśmie miniDV na PC zajmuje on ok 15 GB nie wiem jak jest z zapisem DVDv na kamerze.
|
|
To nie ma nic wspólnego z miejscem na dysku. Czy to kwestia jakiegoś formatu nagrywania przy konfiguracji płyty...?
|
|
a jakiego programu używasz do edycji i czy format w którym nagrywa kamera to mpeg 2 (DVD) czy jakiś swój podobny. Jest soft który dobrze sobie radzi z formatem DVD (mpeg 2) ale już lepiej mieć kamerę na kasety miniDV bo nagrywa bez kompresji a te "niby DVD" to kompresuje już w kamerze i to niej est 100 % format DVD
|
|
do zgrania z kamery wazny jest software karty tv/video natomiast do obrobki, montaz, podklad muzyczny itp jest potrzebny program do edycji, polecam tu pinnacle studio, intuicyjny program, przystepny interfejs i duze mozliwosci ale ma dosyc duze wymagania sprzetowe. git
|
|
Podejrzewam że pliki które zrzucasz na dysk są w formacie VOB a tych plików np Adobe Premiere nie chce importować. Musisz je przerobić na inny format.
|
|
Kwestia jest tego typu że format filmu (pewnie mpg2) nie jest obsługiwany w programie w którym chciałeś obrabiać. Spróbuj inny program który obsługuje ten format, takie podstawowe jak movie maker raczej tego nie wezmą.
|
|
a
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |