Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak to jest z ta zaloba? |
Podobno prezydent oglosil zalobe ktora ma trwac 3 dni od polnocy z poniedzialku na wtorek... tzn ze kluby dzis beda zamkniete czy normalnie tak jak zawsze do 3.00 bedzie mozna sie bawic?? wie ktos cos na ten temat?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak to jest z ta zaloba? |
czy będą zamknięte to zależy tylko od właścicieli Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
Pewnie imprezy nie będą się dziś odbywać, bo zazwyczaj odwołuje się tego typu rzeczy aczkolwiek to nie jest obowiązkowe. Jeśli nie solidaryzujesz się z ofiarami możesz zorganizować jakąś imprę dla siebie i do Ciebie podobnych.
|
|
pewnie wszystko zalezy od tego jak właściciele klubow do tego podejda, niby z jednej strony żaloba to sie bawic nie mozna, ale z drugiej to swieta sa i masa ludzi zjechala do miasta, wiec pewnie szkoda bedzie wlascicielom nie zrobic imprezy...
|
|
w yam impreza się odbędzie ;)
|
|
a czemu jest ta żałoba???
|
|
Z powodu pożaru hotelu socjalnego w Kamieniu Pomorskim.
|
|
Prezydent i premier przeginaja .... robia sobie show z ludzkiej tragedi zeby tylko pokazac kto jest bardziej wspolczujacy... beda teraz obiecywac a i tak H*ja zrobie jak zwykle. 5 zaloba za kadencji Kaczynskiego ... gratuluje mu pomyslu na podniesienie sondazy :P W Polsce jest zaloba ... ale od 2005 roku od czasu jak zaczal rzadzic Kaczka. Pierw niech dadza pieniadze na zalegle obietnice (po ostatnich zalobach) a pozniej obiecuja pomoc kolejnym.... UE nas wysmiewa pewnie teraz... Wstyd mi za siebie i ludzi ktorzy na niego glosowali....
|
|
żałoba jest ogłoszona i obowiązuje od północy z poniedziałku na wtorek, a więc imprezy napewno się odbędą. Jeśli chodzi o stronę prawną to jest dowolność. Odwołanie imprez to kwestia tradycji i uszanowania żałoby. Jedyny obowiązek to opuszczenie flagi państwowej do połowy masztu. Osobiście uważam że ta tradycja powściągliwości w czasie żałoby narodowej jest niszczona przez wydawanie decyzji o żałobie z takich powodów jak to się dzieje od kilku ostatnich lat. Ja rozumiem że wydarzyła się wielka tragedia tych ofiar i ich rodzin, ale nie jest to tragedia narodowa. Dlatego ogłaszanie żałoby narodowej po ludziach których trudno nam opłakiwać dla mnie bardziej zakrawa na obłudę niż szacunek dla zmarłych. Wystarczy zajrzeć do Wikipedii i porównać z jakich okazji kiedyś była ogłaszana żałoba narodowa, a z jakich ogłaszana jest teraz (tak około od 2000r.). Po prostu deprecjacja instytucji żałoby narodowej. Każdego dnia na drogach ginie tylu ludzi co w tym hotelu m.in. przez zły stan polskich dróg, w szpitalach przez niedofinansowanie służby zdrowia umierają ludzie którzy w innych warunkach mieliby dużo wieksze szanse na przeżycie, itp
|
|
re: figlarka Przede wszystkim cześć, bo zwracam się bezpośrednio do Ciebie. Przyznam, że czasami Twoje wypowiedzi są ciężkie w tym sensie, że bywasz brutalna/ny, ale to ma swój urok. Przechodząc do tematu. Zgadzam się z Tobą w 200%. Uważam, że ogłaszanie żałoby narodowej trwającej trzy doby jest naprawdę ogromną przesadą. Z pewnością znajdą się tu jej obrońcy którzy będą pisali o solidarności z rodzinami ofiar, a więc co do solidarności. Jeżeli kogoś stać niech pomoże, jak nie - niech się pomodli do czegoś lub kogoś jak woli, ale nie oszukujmy się Ci ludzie znaczyli dla nas tyleż samo co my dla nich. Opłakuje się bliskich nie obcych. Pewnie, że można powiedzieć współczuję i wydarzyła się tragedia, bo tak się stało, ale nie jest to tragedia narodowa tylko tragedia dla rodzin ludzi którzy tam zginęli. A nadużywanie mam wrażenie już teraz tylko pojęcia żałoba narodowa jest zbędne. Możesz pomóc - pomóż, nie możesz nie szkodź. Swoją drogą jak nasze władze pięknie potrafią o pomocy mówić. Szkoda, że bardzo często są to tylko słowa. iwona26
|
|
Swoją drogą ciekawe czy pan Ka ogłosiłby żałobę po śmierci Wałęsy? Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
pierwsza żałoba narodowa po wielu latach była w 1997 po powodzi stulecia, więc kaczka jej nie wprowadził, bo wtedy prezydentem był kwaśniewski :)
|
|
"Żałoba narodowa – żałoba ogłaszana przez władze państwowe po śmierci wybitnej osobistości (najczęściej związanej z krajem jej ogłoszenia) lub z powodu wielkiej katastrofy. Może być ogłaszana na skutek tragicznych wydarzeń w kraju, w którym ją zarządzono, ale także jako rodzaj hołdu złożonego ofiarom podobnych zdarzeń (zamach, katastrofa naturalna lub inna) poza granicami państwa. Na czas jej trwania odwołuje się zazwyczaj imprezy masowe i widowiska rozrywkowe (koncerty, rozgrywki sportowe), zaleca się także powściągliwość w zachowaniu oraz zmianę programów telewizyjnych (ograniczenie emisji programów rozrywkowych, komedii, reklam)." (wikipedia) ja nie uważam że to było nadużycie naszej władzy, po prostu oddali hołd tym osobom bo to jednak tragedia, nie wiem czy ktokolwiek z nas chciałby znaleźć się na ich miejscu i palić się żywcem....a to czy ktoś odwoła impreze i czy ktoś na nią pójdzie to każdego indywidualna sprawa..... :)
|
|
We Włoszech Jest ,lub była żałoba narodowa to rozumiem tam było trzęsienie ziemi które pierwszy raz nawiedziło ten kraj i takie straty spowodowały ,ja rozumiem że pożar i ofiary są to proszę pomóc im w postaci psychologa dla rodzic ofiar pomoc finansowa i zastępcze domy itd. a nie sobie reklamę robić ;] nie głosuje anie na kwaka ani na dacka ;]
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,130,title,Nawet-pozar-wykorzystuje-sie-do-celow-politycznych,wid,11033227,wiadomosc.html NIC DO DODANIA, MOIM ZDANIEM ŻAŁOBA JEST NA WYROST...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |