Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sen o Łomży. |
Prześledziłem z nostalgią tekst zapoczątkowany przez Grabosia o naszym lokalnym "Szeryfie" i pomyślałem,że warto by zamieszczać ciekawe humoreski,dykteryjki,tudzież inne ciekawostki o naszym mieście,póki pokoleniu średnio-latków i tych trochę starszych pamięć jeszcze nie szwankuje. "Mam,tak samo jak ty, Miasto moje ,a w nim: Najpiękniejszy mój świat Najpiękniejsze dni Zostawiłem tam kolorowe sny. Kiedyś zatrzymam czas I na skrzydłach jak ptak Będę leciał co sił Tam,gdzie moje sny, I łomżyńskie ,kolorowe dni. Mała ściąga z Cześka Niemena,on śpiewał o Warszawie,...ale słowa jakże do naszego miasta pasujące. Kokosz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sen o Łomży. |
Podobny temat już był. Z mojej strony moge wspomnieć o "babci pomóż"i o "gerlachu"który noże sprzedawał - opowieści z lat 70-tych i 80-tych moich rodziców. Grzegorz
|
|
Re: Sen o Łomży. |
Ten teks i cudowną melodię można podpiąć pod każde miasto.Czesiek wiedział co śpiewał. Ja jestem z tego pokolenia kiedy WzgórzeJaPa3 ożywiło tą piosenkę. Pozdrawiam. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |