Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Strzelnica na Małachowskiego |
Kto jest zarządcą tutejszego skrawka ziemi - ŁSM, czy Miasto? Ktokolwiek by nie był - nikt nie dba o czystość w tej części osiedla. Psi szalet i wielki śmieciowy bałagan. W ubiegłym roku w otoczenie strzelnicy zainwestowoano publiczne pieniądze, wykonano parkingi z wyznaczonymi miejscami do parkowania, wkomponowano odrobinę trawników. Dziś po trawnikach zostało wspomnienie, bo część zmotoryzowanej hołoty rozjeżdziła je do cna. Nic dziwnego, bo inna część tejże hołoty parkuje na odpierdol, nie trzymając się w ogóle wytyczonych miejsc parkingowych. Ma tu być w niedalekiej przyszłości ładnie zagospodarowany fragment osiedla, ale nie - mieszkańcy nie pozwolą, bo przecież to jest za progiem ich koryta, więc już nie mają obowiązku utrzymania ładu i porządku. Oto Polska właśnie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Strzelnica na Małachowskiego |
Wiem, że projektem nowego skate parku jest UM, ale za tereny osiedlowe powinna odpowiadać nadal ŁSM, bynajmniej za to płaci się pieniążki.
|
|
nie wypuszczam się w tę część Łomży he bo nie ma tam nic po co mógłbym tam iść he
|
|
~ jestes w błędzie , poza tym początek Twojego zdania nie ma sensu
|
|
A ja tam mieszkam i podoba mi sie skate park i trawniki mi sie podobaja i parkingi.I w ogóle wszystko mi sie w tej czesci osiedla podoba.A głowe mam podniesioną do góry i nie widze żadnych psich odchodów.Więcej optymizmu!!
|
|
Tzn ktore trawniki sa rozjezdzone? Bo osobiscie chyba tego nie zauwazylem.
|
|
syf,syf i jeszcze raz syf,a maluchy jak sie wyglebią to w syf azaxxx
|
|
strzelnica na Małachowskiego?, a po drugie jak jakiś baran nie umie zaparkować jak należy tylko na dwóch miejscach staje to trzeba zaparkować czasem na trawniku, bo gdzie indziej brak miejsca, i widzę że autor postu chyba nie jest zmotoryzowany bo naprawdę nie wie co pisze
|
|
W porównaniu co było kiedyś, teraz jest super :) Nie ma co szukać dziury w całym !
|
|
Autor chyba od dawna w okolicach strzelnicy nie był. Od tygodnia trwają prace nad boiskiem do piłki nożnej a wykonawca ustawił nawet baraczek i toi toiki dla robotników. Jeśli nie podoba Ci się jak kierowcy parkują to zwróć im uwagę. Pomaga.
|
|
Dziękuję za wskazówki, wszystkie są cenne
|
|
Bo tam sprzata (przynajmniej powinien ) ten co sprzata na konstytucji bloki i wokoło nich, ale tam jest to samo brud smród i mogiła . Mam tam znajomo i sie zastanawia zaco ona płaci ok.10 zł miesiecznie . Że kladki musi zamiatac na przemian z sąsiadkami bo tyle jest piachu ze piaskownice mozna zrobic , i chyba za te obsr.... trawniki które pachna jak by je amoniakiem polał , po pieskach smierdzacych. Osobiscie uważam że należało by zaprosic naszego prezydenta i pana wice który jest odpowiedziałny za ten plan na strzelnicy niech zobaczy jak sie zasypuje inwestycje mieszkanców łomży śmieciami A SWOJĄ DROGA TO TAM NIEMA ZADNEGO KOSZA NA ŚMIECI POZDRAWIAM
|
|
Szczypku , nie bądź uszczypliwy. Być zmotoryzowanym to również dać pierwszeństwo pieszemu na pasach, parkować tak by innym zmotoryzowanym dać możliwość do zaparkowania oraz szanować przywołane tu trawniki, by mogły cieszyć oko swą zielenią. Chyba,że Ty masz inne pojęcie kultury i estetyki. Dla pewności powiem Ci, że jestem wielolenim zmotoryzowanym. Pozdrawiam
|
|
Te trawniki to i tak nie ciesza, bo nos od nich wykreca, a kolorem raczej wpadaja w braz... Fakt, nikt nie sprzata po psach. Tylko nawet jakby chcial sprzatnac, to nie ma jak.... bo zadnego pojemnika nie ma przewidzianego na takie cele. Koszy na smieci zreszta tez. A z parkowaniem to powaznie, o ktore trawniki chodzi? Bo ja nie widzialem, zeby ktos tak zaparkowal, nawet nie bardzo sobie wyobrazam, w ktorej czesci okolic strzelnicy jest to mozliwe?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |