czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Monopolistyczne praktyki

"Telekomunikacja Polska o 100 proc. podwyższyła cenę połączeń z numerem informacyjnym 913. Zdaniem rzecznika prasowego "tepsy" podwyżka nie jest podwyżką, tylko zmianą mającą na celu usprawnienie systemu

Do niedawna za każde trzy minuty połączenia z 913 płaciło się 29 groszy netto, czyli tyle, ile kosztuje jeden impuls. Teraz płacimy 58 groszy plus VAT.

- To jest koszt całego połączenia, nieważne, czy rozmawiamy minutę, czy dziesięć minut - mówi rzecznik prasowy TP SA Roman Wilkoszewski."

Ciekawa jestem kto wdaje sie z "mila pania z 913" w dziesieciominutowe pogawedki. Co najwyzej podanie numeru trwa minute, dwie...
Tepsa dokladnie wie, jak ma i jak chce zarabiac ...Teraz za te same dwie minutki bede placic 58, a nie 29 groszy - skandal...Wole juz spedzic 10 minut na poszukiwaniu numeru w ksiazce telefonicznej...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Monopolistyczne praktyki

...hmm czy ja dobrze zrozumialam?: wczesniej 29 groszy NETTO, a teraz "58 groszy PLUS (jeszcze) VAT." ?? ... :/

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Sprawdzilem : ze stoperem w reku

czas od momentu polaczenia do momentu konca odpowiedzi na zapytany numer trwał 38 sec, , czas podania 2-óch numerow : 56 sec

Ludzie!!!! powariowali w TPSA kto bedzie z calego tygodnia numery zbieral zeby jednego dnia zadzwonic i poprosic informacje o kilkanascie numerów ( wtedy tak jak zapewnia ten gosc moze i z 8 minut to by trwało )

Debile

Ja "olewam" numerek 913 i korzystam z poniżeszego adresu. Znalezienie potrzebnego numeru twa kilkanaście sekund.

http://www.ditel.com.pl/

Naprawdę warto....

Dzieki za linka Marco

°°°°°°°°°°
... evaa ...

I na dodatek nie wyobżajcie sobie, że możecie się pytać o kilka numerów. Po pierwszej odpowiedzi telefonistka TPSA odwala nam numer, rozłączając się. Czyżby wewnętrzne wytyczne ?

Polecam firme Sezptel. Tam nic sie nieplaci za sprawdzenie numeru na informacji..Pozdrawiam

Jakiś czas temu słyszałem, że podczas jednego połączenia mozna uzyskać informacje dotyczce jedynie 2 numerów.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Nie znam praktyk tepsy, ale mysle, ze musza jakos "nadrabiac" tych abonentow, ktorzy sa odbierani przez inne, mnijsze firmy telekomuniacyjne...

Tak, Wojtku masz racje, mi rowniez sie ta sytuacja kilka razy przytrafila.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Zdarzylo Wam sie moze czekac kilkanascie minut az "MIŁA PANI Z TPSA" się wogole zglosi ? Ja juz mialem cos takiego kilkanascie razy... Jest to jawny monopol - ludziom zalezy na szybkim i sprawnym znalezieniu numeru abonenta (zapewne chce do niego od razu zadzwonic wiec i tak tepsa na tym zarabia) i jeszcze za to kaza nam placic takie nieziemskie pieniadze... Wczoraj uzyskalem polaczenie po 3 sekudach czekania... 2 numery dostalem w 40 sekund. Ale co nam pozostaje ? Masowe podpisywanie umów np z Szeptelem tez za jakis czas groziloby nam praktykami monopolistycznymi z ich strony. Takie są niestety realia w Polsce.

"Nie trać ducha , Tepsa Cie wyrucha"

3majcie sie , i nie dzwoncie na 913 :P Wiecej ciekawych rzeczy i nieduzo drozej mozna uslyszec od Pani pod 0-700.... :)

Tomasz Jabłoński

No i zesmy sie nacieszyli "nowa ksiazka telefoniczna" http://www.ditel.com.pl/
:((((
serwis w przebudowie...moze wyczuli w czym rzecz?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Uzupełniają bazę danych :)

Ciekawy artykul...polecam;)

http://ww2.newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=5586

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Bedzie chyba trzeba otworzyc wlasna firme telekomunikacyjna KONKURENCJE dla TPSA dla tego ........................................ (piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip) monopolisty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maciej

Trzeba teraz bedzie przestac dzwonic pod 913 bedzie teraz taniej pod 0-700-...-... dzwonic nie prawdarz??!!! :)

Maciej

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org