poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
„Bronili swojej ziemi” – „za brutalna” interwencja policji

Pieknie policja załatwia sprawę komendant musi być zadowolony ze swoich podwładnych a sprawa zbadana sprawdzenie mozliwosci nadużycia siły przez tych służbistów.
mam nadzieje ze nasz radny pokaże ze przede wszystkim prawo ma być respektowane a nie brak umiejętności myślenia wielkiej "Pana władzy"i przeświadczenie ze on jest prawo i trzeba go szanować hehe

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: „Bronili swojej ziemi” – „za brutalna” interwencja policji

bez komentarza zero szacunku chołota a nie policja

przemo

taki szacunek "władzy" czy to policyjnej, czy to ratuszowej dla szarego obywatela... :(

a milicjantka ma ubaw ze dziadka na glebe rzucają

Dajcie spokój, nie oceniajcie za szybko. Nikt z nas tam nie był, jedyne co wiemy to to co napisano w tym artykule, który z resztą w moim odczuciu wygląda jak gdyby był pisany pod wpływem emocji. Nie znamy zachowania tego staruszka, nie sądzę aby sama z siebie taka szarpanina wyniknęła.

Brzeczyszczykiewicz masz racje latwo komentowac jak sie niebyło na miejscu. Pozatym Polcja jest od tego zeby strzec prawa, i nie glaskac piórkiem tylko działać jak zachodzi potrzeba. Geodeta tez czlowiek, przyszedl tam bo mial sowje zadanie do wykonania, prace. I polewnie jego czy kogokolwiek czy przeganianie nie jest zgodne z prawem, a co jak by go polał benzyna dziadek i zapalił. To tez trzeba wybaczyc bo przeciez to biedny staruszek....

Fiku

Moje odczucia z tego artykułu są właśnie takie. Jest tu relacja radnego, dość obszerna, nacechowana negatywnymi emocjami, a policjant przedstawia tylko jednym zdaniem sytuację - jakby się musiał bronić, a nie podawac wersję drugiej strony konfliktu. Zbyt duża dysproporcja, artykuł wyraxnie pisany pod radnego. Tak mi się wydaje.
No i używanie słów typu, aż NAWET musiała przyjechac karetka pogotowia, skuto NAWET kajdankami, ludzie, toż to ma być obiektywne dziennikarstwo.......

niema co tu gadać sam fakt ze dziadek ma 82 lata mówi sam za siebie, a panowie "władza" ja są tacy chojracy to niech zaczna interweniować jak sie naparzają po yam caffe lub rampą bo tam to kozacy za szybko nie przyjeżdzają bo po co jeszcze sami w morde dostaną , no ale 82-letni dziadek to dopiero wyzwanie dla naszych spec-słuzb , mam nadzieje ze sprawa nie przycichnie i polecą jakieś głowy za to

Do wszystkich przeciwników Policji.... Powiem krótko. Gdybyś sam jeden z drugim "palacz" czy jakiś "radny" dostał w morde, albo ktoś wylałby na Ciebie jakąś ciecz, a obok stałaby Policja i nie zareagowała - jak tu sugerujecie że tak powinna robić - to co byś jeden z drugim i trzecim powiedział? Dalej byłbyś taki "mundry"? Opowiadać pierdoły i się teraz odnosić do sprawy to każdy kozak. A Policja działała zgodnie z prawem i w imieniu prawa. Dziadek czy nie dziadek - są odpowiednie przepisy regulujące działania Policji. Więc jeden z drugim "mundry" nie sadź takich pierdół bo aż monitor przygasa jak się wasze posty czyta. A co do stronniczości artykułu - w pełni popieram. Niestety łomżyńskie dziennikarzyny manipulują i kreują rzeczyistość na swój sposób.

szalony palacz c.o popieram czemu ten kozaczek i jego suka nie wpadną na jakisi ostry dym i nie powalą byka 2 na 2 to jest satysfakcja z siebie tylko przyjechali do 82-letniego dziadka go szamotali. Zdjęcia mówią same za siebie! Łysy palant i jego blądi z głupkowatym usimiechem! Do "łysej władzy" jestesi z siebie zadowolony "byku" w kącu dziadka schorowanego powaliłesi! CHWDP takim typom

Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)

kurde fantazjusz bo już mnie skręca od czytania takich bzdur, przecież KTOŚ TAM POLICJE WEZWAŁ!!!! Sami nie przyjechali, ktoś potrzebował pomocy. Dlaczego nie zapytano w artykule o zdanie geodety, i nie przedtwawiono jego wersji? Dlaczego nie napisano KTO wezwał policję?

a skąd wiadomo czym ten dziadek oblewał bogu ducha winnego geodetę? sprawa ma szerszy wymiar niż tylko skuty dziadek i nie należy jej tylko do tego ograniczać, wydaje mi się, że ważniejsze jest prawne bądź bezprawne scalenie ziemi.

Łomżan tu nie chodzi nikomu ze policja zile zrobiła ze zainterweniowała bo dobrze a "mundry" to sam jestesi bo czytać ze zrozumieniem nie umiesz! Tu "mundry" chodzi o Brutalno interwencję policji! Przeczytaj jeszcze raz to zrozumiesz

HWDP

ale co ma piernik do wiatraka kto by ich nie wezwał to nie powinni wobec dziadka tak postępować. ale popieram ze mogli zdanie geodety wstawić w artykule

skoro Naczelny Sąd Administracyjny stwierdził że działki te scalono bezprawnie i stwierdził że scalenie odbyło sie z naruszeniem prawa i je unieważnił to czego tam szukał geodeta?!!! A i w takim razie interwencja policji była bezprawna!!! ponieważ ludzie ci bronili swojego!!! policja użyła siły niewspółmiernej do zagrożenia ale u nas tak jest zawsze bije się szarego człowieka w imieniu prawa tylko akurat tu prawo było po stronie tych ludzi. Dlatego policjanci ci powinni ponieść konsekwencje prawne na czele z tymi którzy ich tam wysłali tzn. towarzystwem z ratusza!!!

Tak Janusz kos

Na początek trochę przepisów:
Siła fizyczna może być ona stosowana w postaci chwytów obezwładniających oraz podobnych technik obrony lub ataku w celu obezwładnienia osoby, odparcia czynnej napaści albo zmuszenia do wykonania polecenia.
Użycie kajdanek może nastąpić obligatoryjnie (na polecenie sądu lub prokuratora) lub fakultatywnie wobec osób skazanych, tymczasowo aresztowanych lub zatrzymanych w celu udaremnienia ucieczki albo zapobieżenia czynnej napaści lub czynnemu oporowi.
Poza tym gdy Policja podejmuje interwencje, to osoba w stosunku do której ją podejmuje jest zobowiązana do wykonywania poleceń policjanta. Kto utrudnia lub uniemożliwia przebieg czynności, popełnia przestępstwo.
Poza tym policjant jest zobowiązany załatwić interwencję, do której był wezwany, a nie odstąpić od czynności, bo to jest przestępstwem - niedopełnieniem obowiązku.
A panu radnemu radzę się tak nie bulwersować. Widać, że poza Polskę biedak nie wyjeżdżał. Jak chce wypróbować "stalinowską" brytyjską lub francuską Policję, to niech tam stawi opór. Demokratycznie spuszczą mu taki łomot, że z podziwu nie wyjdzie, a następnym razem jak podejdzie policjant, to będzie się meldował:)
Do redaktorów: należy przedstawić również wersje geodety, którego być może mieszkańcy chcieli/mogliby pobić i Policji, która jakby nie było ratuje nam tyłki, a zwłaszcza największym kozaczkom spod Yam Caffe, którym kafary nakładają po buzi co sobota. Same racje kościółkowego radnego nie wystarczą.

Panie Komendancie Miejskiej Policji w Łomży. Dlaczego Pana nie było na tej interwencji? Sprawa "gardłowa". Ja wiem, że prezydenci Łomży łamią prawo,(wyrok Sądu Administracyjnego) a Pan jest od nich zależny. A gdzie Panowie Prokuratorzy? No tak jak zwykle, pracują nad umorzeniem fałszywych zeznań podatkowych wiceprezydenta. Wysłali sierżantów (dawny stopień w wojsku kapral, plutonowy) niech się bujają, a KLIMA, LEOŃCZAK i ROZUMEK dzisiaj wódę będą pili za udaną akcję. Dziadka pobili, ALE JAKBY CO TO ZROBILI SIERŻANCI, oni w tym czasie wódę bedą pili z Brzeziem, a Sroka flaszi donosił za pieniądze z LIDLA. Tak się bawi łomżyńska elyta.

Pan Prezydent, Pan Komendant i tych dwóch matołków bijących tego dziadka powinni przyjść do niego z kwiatami i na kolanach błagać, żeby ich dziadek nie podał do sądu bo moim zdaniem to należałoby mu się niezłe odszkodowanie. Jak na razie sąd był po stronie dziadka(tj. właściciela działki), tylko nasze władze mają gdzieś wyroki sądu bo pieniążki już poszły pod stołem i musi być tak jak oni chcą. Geodeta mógł być tu również przypadkową ofiarą, dostał plany ( jeśli zdążyli zmienić już księgi wieczyste, plany pewnie też - pytanie kto im pozwolił na przeciw wyrokowi sądu), zlecenie , to chciał je wykonać. Co do policji to miałem okazję dostać w p ierdol w okolicach statoilu, a bijąca mnie grupka była spora ok. 8-10 chłopa, jedyne jak mi pomogli to tekst przez szczekaczkę: proszę się rozejść, nawet nie wysiedli.. bez kitu goście przestali mnie kopać bo puchli se śmiechu:)

ojej!

balaton

Ciekawi mnie jak by sie zachowały te panie policjantki i panowie policjanci jak by ich zostawił bez mundurów tylko po cywilnemu w blokach na trójkącie lub w parku na przeciwko,na monte cassino, pod rampą, na bawełnie miedzy godzinami 24 a 4 rano? pewnie by było nie do śmiechu i pełne portki:)

bandyci nie policja to po pierwsze , zacznijmy od tego

mieszkam na tej ulicy i znam tego dziadka od 25 lat nie jestem za policjo ale ja miałem straszny ubaw jak tego bydlaka na ziemie powalili tyle co on sie ludziom nadokuczał i policji na wzywał na sąsiadów to h..u ..j mu w dupe mogli mu gazem jeszcze psiuknąc i nasikać na niego zreszto kto ma wiedziec to wie

heheehehheeh chyba jakis policmajster sie zbulwersował hahahahahaahhahahah

zdaje mi sie, ze wladza powinna wezwac GROM na tego dzidka bo milicja to za malo

ja jestem w szoku jakim prawem ktoś umieścił tak wyrażne zdjęcia?dla mnie to czysta nagonka na policję......

W majestacie, a raczej obok majestatu prawa zabrano ludziom część ich nieruchomości.
Można się tylko dziwić, niektórym wypowiadajacym się tu "mądrusiom" pragnącym wytłumaczyć brutalność policji jak i ten smutny fakt, że raczej formacja służyla w złej sprawie.
Mam pytanie skierowane do każdego z nas, czy w przypadku zaboru Twojej ziemi też byś jej bronił, czy może byś zaprosił pana geodetę na kawę i ciastka.
ODPOWIEDZ SOBIE SAM NA TO PROSTE PYTANIE.

Byłem świadkiem tego co tam sie faktycznie działo.Owszem szacunek należy sie każdemu bez wzgledu na wiek,ale nikt nie ma nikogo prawa obrażac i oblewać jakimś łajnem!. Ten prawdopodobne 82 letni 'dziadek' zachowywała się poniżej jakiejkolwiek krytyki.Obrażał nie tylko geodetów ale wszystkich dookoła. Rzucał sie, pomimo że Policja próbowała go uspokoic (i nie uzywali akiejkolwiek siły ani nie byli brutalni). Ale jak zaczął wyciągać łapy do ludzi którzy przypadkowo obserwowali całe to zajscie to Policjanci musieli interweniować. I bardzo dobrze!!! Brawo! A ten cały Pan Radny, pożal sie Boże, jak widac tylko chce wypromowac swój wizerunek, bo podczas całej akcji stał cicho jak mysz pod miotła i słowem sie nie odezwał. Ludzie nie dajcie się oszukiwać! Takich Radnych nie chcemy.

Kalliope
A co z odpowiedzią na proste pytanie.

Zaprosiłbym Pana geodete na kawę i ciastka - oto odpowiedź na twoje pytanie. Dlaczego???
1. dziadek na pewno wziął kasę za wywłaszczony grunt
2. dostał nowa działkę
3 zarobił na tym kupe kasy
ale jedna rzecz się niestety nie zmieniła w postawie dziadka - dziadek jest chciwy...

PS: Akcja z babcia też była symulowana. W momencie gdy przyjechała karetka babcia otworzyła jedno oko i widząc że chca ja zabrać doznała 'cudownego ozdrowienia'.Poderwała sie z ziemi jakby miała 20 lat. I teraz pewnie pokryje koszty przyjazdu karetki.cóż,,, powinna.

Dziadek się rzucał... bo przecież bronił swojego przed bezprawiem i przemocą! Policja wykonywała swoje obowiązki.... a przeciez dawna MILICJA i SB też wykonywali swoje obowiazki wobec władzy więc dlaczego ich sie teraz tak osadza źle? To policja teraz jest dobra, a dawniejsza była be? Ot obłudo ty moja....Cała ta sprawa (niezależnie do zachowania dziadka) śmierdzi na sto kilometrów, wszyscy wiedzą o co tu chodzi faciom z magistratu, wszyscy wiedzą, ze nasza prokuratura nie kiwnęła i nie kiwnie w tej sprawie palcem chyba, ze otrzyma polecenie z magistratu, żeby przedstawić dziadkowi zarzut czynnego oporu... Tak prawo staje się bezprawnym "prawem", a odpowiedzialni za to maja immunitety.

Zbych

Jesteś WIELKA/I/ Kalliope.
Za czasów Jezusa Twoje miejsce byłoby pośród samarytanów.
W końcu jest na tym zepsutym świecie ktoś, kto nastawia drugi policzek.
Myślę sobie, że chyba w związku z tym nie zazdrościsz chciwemu dziadkowi w trzech wymienionych przez Ciebie przypadkach.

jak zwykle jakiś frajer z 4lomza pisze bzdury... drugi "fakt" się tu robi.... jak jest sensacja to i zyski wzrastają... dziadek sam się prosił... na miejscu Policjantów postąpił bym tak samo... a radny jak zwykle musi zabłysnąć to może ludzie go wybiorą na następną kadencje ;/

;)

Ty prawdopodobnie zostałbyś/zostałabyś ukamionowana. Zabiłby cię twój pokręcony sposób myslenia. A tak na marginesie...czyżbys nie nadążał za resztą???

*X*X* całkowicie popieram!!!

Kalliope i *X*X* ja też was lubię, ale na pewno /tak na marginesie/ za resztą taką jak WY wolę nie nadążać.
Najgorzej jest jednak odpowiadać na proste pytania.

My też nie chcemy nadążac za twoim tokiem myslenia pseudo obrońco uciesnionych i Radnych Łomży...

PS: Wracaj do tematu dyktatur proletariatów spod Łomży bo chyba lepiej ci to wychodzi ...hehehe.

W MORDE JEBA..KUR.. ROZJEŻDZAŁBYM WALCEM..

OD ZAWSZE I NA ZAWSZE HWDP!!!!!!!!!!

Dziwią się czemu krzyczymy hwdp i drwimy z psiarni oto dowód aby niszczyć te ścierwo. Qrwa takie kozaki do bezbronnego..
Jak sie stoi większą ekipo to nie podejdo,siedzą w lodówie obczajo i pojado bo obsryw.Pogarda za każdym razem gdy ich widze.

JP

Pomysłowo.

Policja zachowała się OK
Ciekawe jak Wy byście się zachowali gdyby ktoś polewał Was gównem, kopał i ubliżał??
NIe byliście na miejscu, więc nie zabierajcie głosu.
A propo dzidka to też chcę w jego wieku biegać jak sprinter i mieć tyle siły żeby kilku policjantów nie mogło mnie wsadzić do "suki". I to ma być ten biedny 82 - latek??
Jeszcze jedno - nie myśleliście o tym, że on zgodził się na to całe scalenie, dostał kasę i działkę , a tera zmienił zdanie, bo mu się tak podoba, a kaska się skończyła.
odnośnie pana (bez)radnego - to chyba zapomniał jak sam podpisywał chwałę o scaleniu i co i teraz mu się odmieniło, jakieś wyrzuty sumienia????

dobra brybos nie udzielaj sie lepiej bo pokazujesz jakim jesteś społeczniakiem..a znam wielu takich.Pogarda

Pomysłowo.

Dobromił
nie byłeś na miejscu więc nie zabieraj głosu

Dobromił
nie byłeś na miejscu więc nie zabieraj głosu.
W przeciwieństwie do ciebie ja znam fakty.

Kalliope ....hehehe
Rozumiem, że ubliżasz mojej inteligencji, ale czemu SAM/A/ robisz za osobę ociężałą umysłową.
Chyba że chcesz może jednak potwierdzić moją tezę o rządach w Łomży PROLETARIUSZY spod Łomży.
Wytęż swoje szare komórki, a może zrozumiesz ....hehehe, będę za to trzymał kciuki.
Wybacz też proszę chciwemu dziadkowi, że psuje twoje interesy.
PS
Przepraszam z góry postronnych za jakość tekstu, ale czasem trzeba dostosować się do poziomu interlokutora.

to jest po prostu karygodne zachowanie policji i władz miasta.
Pan Komendant Policji winien wiedzieć ,że co innego jest działanie w granicach obowiazujuącego prawa a więc stosowanie sródków przymusu a co innego podejmowanie takich działań w stytuacji bezprawia wyraźnie okreslonego wyrokiem sądu.
Inaczej mówiąc wygladało to tak jakby zastosować środki przmusu bezposredniego wobec osoby ktora stara się np zatrzymac złodzieja który wyrwał torebke kobiecie.
Należy zauważyć też ,że środek ten zastosowano wobec starszych ludzi w wieku ponad 80 lat którzy działając w dobrej wierze ,w obronie swego prawa własności , potwierdzonej wyrokiem sądu w tej sprawie stosowali taki sposób obrony swojej własności na jaki mogli sobie pozwolić ze względu na swój wiek.

Reasumując totalna kompromitacja policji , bezwzgledność i bezprawie Urzędu Miasta

Lola z podłomżyńskiego pola

w kraju demokratycznym geodeta byłby odstrzelony przez "dziadka"
i kropka!!!

Popieram dziadka.
Nie wiem tylko czego wymagacie od policji ??
Myślenia ??
Przecież ten "multiselect" wybiera niemyślących czubków, reagujących na hasło- rozkaz przełożonego.:))))

Magistrat i reszta towarzycha od przekrętu scaleniowego powinna siedzieć dawno w Czerwonym Borze.

Uwaga!!! nabity :)))))

Re: „Bronili swojej ziemi” – „za brutalna” interwe

Ja rowniez uwazam ze policji nalezy zawsze patrzec na rece. A opisany przypadek to doprawdy wstyd.

Dziadek wyciągnięty przez drzwi Sam osobiście znam kilku krewkich dziadków... To, że ktoś ma 80lat to nie znaczy, że nie może być przestępcą... inna sprawa, że policji trzeba patrzeć na ręce...

Chcemy być szanowani, szanujmy siebie, a szacunek do innych sam przyjdzie.

Łatwiej się żyje.

________
Malachit

Do Pan i Władca. Cóż skretyniały 'inteligencie' i Łomzyniaku . Wylej sobie kupę gówna na głowę albo pogadaj z dziadkiem to ci to ułatwi. Z pewnością bys otrzeźwiał.... a może wtedy twoje szare komórki (bo niewątpliwie je posiadasz co widać po twoich wypowiedziach) zaczełyby pracować... Idź podmywać tyłki radnym i tym za którymi obstajesz...zdecydowanie lepiej sie tam odnajdziesz.

Do Pan i Władca. Cóż skretyniały 'inteligencie' i Łomzyniaku od pięciu bolesci. Wylej sobie kupę gówna na głowę albo pogadaj z dziadkiem to ci to ułatwi. Z pewnością bys otrzeźwiał.... a może wtedy twoje szare komórki (bo niewątpliwie je posiadasz co widać po twoich wypowiedziach) zaczełyby pracować... Idź podmywać tyłki radnym i tym za którymi obstajesz...zdecydowanie lepiej sie tam odnajdziesz.

Kalliope
jeśli już chcesz pisać posty na tak gównianym poziomie to SAM/A/ dajesz o sobie świadectwo.
Cieszę się jednak, że w końcu załapałaś /eś/, o co chodzi w sprawie rządów w Łomży proletariuszy spod Łomży.
Mam tylko drobną uwagę bierzesz mnie za kogoś innego, przeczytaj proszę jeszcze raz uważnie nazwę mojego nicka, idź na poranny spacer i dotleń swoje szare komórki. Późno bo późno, ale czynisz postępy.

Policja wykonywała swoją pracę,wiem od świadków zdarzenia że to wszystko wyglądało zupełnie inaczej!Te zdjęcia przedstawiają tylko fragmenty tego co się działo!Pierwsze zdjęcie;" dziadzia leży na ziemi a policjant się nad nim pochyla "wygląda to tak jakby go policjant powalił na glebę!Dziadzia sam padł,upadając ciągnął go za radjostację!Wystarczy dobrze się przyjrzec a można wszystko zrozumiec!Pan reporter odwalił niezłą robotę 4lomza błyszczy jest fajna lektura na wekend tylko nie pomyślał jak czują się policjanci a przy okazji ich rodziny!Reportaż reportażem ,a teraz te posty na forum!Ludzie przecież kto nienawidzi policji to powie że łamali prawo a komu jest obojętna to albo wcale się nie wypowie albo wypowie się zgodnie z prawdą!Dam przykład padło stwierdzenie;"ŁYSY PALANT I JEGO SUKA" ktoś kto to napisał musiał miec doczynienie z tym policjantem przecież na wszystkich zdjęciach on miał czapkę to zkąd takie stwierdzenie?Współczuję im naprawdę!

Autor: Lola z pola (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03-04-09 22:32

Pan Komendant Policji winien wiedzieć ,że co innego jest działanie w granicach obowiazujuącego prawa a więc stosowanie sródków przymusu a co innego podejmowanie takich działań w stytuacji bezprawia wyraźnie okreslonego wyrokiem sądu.(...)

Należy zauważyć też ,że środek ten zastosowano wobec starszych ludzi w wieku ponad 80 lat którzy działając w dobrej wierze ,w obronie swego prawa własności , potwierdzonej wyrokiem sądu w tej sprawie stosowali taki sposób obrony swojej własności na jaki mogli sobie pozwolić ze względu na swój wiek.
-------------------------------------

Jak odda kasę i działkę którą dostał w zamian to będzie mógł rościć sobie prawa do "swojej".

Poza tym, czy sytuacja dotyczy takiej czy innej reagowac ZAWSZe policja powinna. Nieważne czyje są grunty i jaką uchwałą zostały przekazane ważną czy nie ważną. Zadaniem policji jest chronić innych w momencie ZAGROŻENIA, więc nie ma tu największego znaczenia sytuacja o której piszesz LoLu

BRZECZYSZCZYKIEWICZ masz kompletna rację!nie ważne ile dziadzia miał lat zachowywał się jak krepki 50 latek z tego co wiem to jeszcze i polcji kilka kopów od niego się dostało!

LOLA PO TWOICH WYPOWIEDZIACH WIDAC ŻE JESTEŚ Z POLA!

Pomijając już działania policji bo do tego zawsze sie można przyczepić i coś znalezć bulwersującego zależy kto jaką stronę reprezentuje to jedno nurtuje w tym temacie pytanie dlaczego tam znalazł sie geodeta i kto go tam wysłał skoro wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego w Warszawie brzmi że działki scalono bezprawnie z naruszeniem PRAWA!!! I UZNAŁ ŻE SCALENIE JEST NIE WAŻNE!!!(dlatego duze litery zeby imbecyl kalliope dobrze zobaczyl i zrozumial) To co nasz magistrat ma jakieś własne prawo??? Przecież za to co sie stało powinni odpowiadać przed sądem ci co te działki scalali i ci ktorzy wczorajsze działania przeprowadzali nie mam na mysli policji i geodety bo to byli tylko pionkowie w tej grze jak i dziadek. A ja na miejscu dziadka zrobilbym to samo.

A cała sytuacja powstała ze wzgledu na nonszalancje naszej wladzy wobec mieszkancow miasta i nieuctwa ludzi pracujacych w magistracie na czele z rada!

Do Brzeczyszczykiewicz
Nie stosuj naszej Konstytucji w sposób wybiórczy i nie osłaniaj istoty rzeczy.
Pan geodeta nie był z Marsa i na pewno miał świadomość w co się pakuje, zaś Policja została wykorzystana jako kozioł ofiarny, a z drugiej strony ciekawym jest od kiedy służby geodezyjne pracują w asyście policji.
Pan Komendant Policji wcześniej znając uwaunkowania prawne dotyczące właśności gruntu powinien może co najmniej skierować zapytanie do Sądu Administracyjnego, którego wyrok jest ostateczny o status prawny własności gruntu. Dopiero po tym powinien rozważyć należało narażanie autorytetu munduru funkcjonariusza państwowego i udzielanie asysty policyjnej do osłony prowadzenia działalności pana geodety.

Do Władcy, co do informacji że geodeta pracował w asyscie policji, z artykułu raczej wynika że policja została wezwana do "atakowanego" geodety a to subtelna różnica:)

fakt policję wezwano wtedy jak dziadzia próbował utrudniac pracę geodecie,ale z tego co wiem to i babcia dobra komediantka

a wracając do artykułu "Na miejsce zdarzenia musiała przyjechać nawet karetka pogotowia, bo żona tego mężczyzny zasłabła i upadła na ziemię"karetkę wezwała policja, a babcia po przyjeżdzie zerwała się na równe nogi!komedia!

Brzeczyszczykiewicz
Dzielisz włos na czworo. Sprawa Zielonej Doliny w Łomży jest ogólnie znana, przyjmujemy zatem, że geodeta to jednak marsjanin, który jako alien nie wie nic o sporze prawnym wokół własności. Pare postów wcześniej zadałem PROSTE PYTANIE, może spróbuj się z nim zmierzyć.
Geodeta wszedł na cudzy teren na własną odpowiedzialność i prawdopodobnie za niezłe pieniądze. Powininien może poinformować domniemanego właściciela terenu i swojego zleceniodawcę o uniemożliwianiu mu pracy, a nie występować jako pokrzywdzony, bo wielu ludzie w odróżnieniu od np. Kalliope nie poczęstowałoby jego osoby kawą i ciastkiem.
Sądzę, że wszystko wskazuje na to, że policja została tutaj wykorzystana w niesłusznej sprawie i pogubiła się przy podjętej interwencji.

Władca, być może ktoś musi zostać kozłem ofiarnym, ale interwencja policji gdy ktoś potrzebuje pomocy, został "zaatakowany", pobity, obrzucony czymkolwiek choćby i nie było cuchnące - jest zawsze interewencją w obronie godności, zdrowia czy życia zgłaszającego. ( Poza tym nie wiemy kto zgłaszał) Nie można tu więc mówić że policja mu asystowała w imię łamania prawa z podowu działki. Owszem jest poszkodowanym, ale nie dlatego że wszedł na czyjś teren ( widocznie takie miał polecenie, na pewno miał stosowne dokumenty - nie ważne) tylko dlatego że zostal zaatakowany. A każdy ma prawo do pomocy policji w takich sytuacjach. Rozdzielmy dwie różne sprawy. jeżeli wszedł tam "nieprawnie" to poniesie konsekwencje, ale że został zaatakowany to druga sprawa. Nikogo nie można bić ot tak sobie, należało wyprosić grzecznie geodetę z posesji, a nie obrzucac błotem, czy skakac z łapami. To tylko moje zdanie, nie wiem jak sytuacja wyglądała w rzeczywistości, tylko tyle co z jednego stronniczego artykułu. Dajmy na luz. Aby wydawać osądy, trzebaby znać całą sytuację z osobistego uczestniczenia a nie tylko z relacji jakiegoś tam radnego.

"Mam pytanie skierowane do każdego z nas, czy w przypadku zaboru Twojej ziemi też byś jej bronił, czy może byś zaprosił pana geodetę na kawę i ciastka.
ODPOWIEDZ SOBIE SAM NA TO PROSTE PYTANIE"

Przede wszystkim jeżeli ktoś za coś wziął pieniądze i inną działkę ( "tak mówią" - znam sprawę tylko ze słyszenia, zbytnio nigdy mnie to nie interesowało) to powinienbył się nieco inaczej zachowywać. ( zresztą nawet gdyby nie wziął) Kultura osobista to podstawa i nawet dziadek, a może przede wszystkim taki starszy człowiek, który ma duże doświadczenie życiowe powinien dawać przykład swoim zachowaniem. Grzeczność to też podstawa w relacjach międzyludzkich. I urzednik ma prawo tego wymagać. Zawsze mógł go wyprosić, nie sądzę aby geodeta wdarł się tam siłą, czy przez bramke skakał. Bądzmy realistami.

Do Władca i Pan /ha.. ha../: Jak widać szare komórki nawet przy twoim toku 'myslenia' to juz coś. Nie zwróciłeś byc może na to uwagi w ferworze swojej krasomówczosci i próby bohaterskich popisów (niestety jedynie na forum) masz we łbie kompletny przeciąg... A co do pana Radnego którego tak zapalczywie bronisz cóz gratuluję zawsze warto próbować, a może kiedyś nadejdzie twój wymarzony dzień i ten Pan zaprosi cie na kawe i ciastka i pozwoli wyszorowac sobie obuwie. A propos ŁOMŻYNIAKÓW jeśli tak bardzo tobie nie odpowiadaja i sa tak prymitywni jak twierdzisz na innych forach to może czas pomysleć o zmianie miejsca zamieszkania...Pozdrawiam...PS: ja też ciebie lubię :-)

Kalliope

O BOGINII
jednak byłaś/eś/ rano na spacerze i dotleniłaś/eś/ komórki.
TWOJE ARGUMENTY to czysta kwintesencja logiki. Jestem zgubiony, bo przed TOBĄ już nic się nie ukryje i wszystkie moje wrogie knowania są już na nic. Mimo wszystko zaryzykuję i z tego miejsca pozdrawiam jedynego jak rozumiem radnego RM Łomży, który miał odwagę ująć się za człowiekiem, któremu odebrano własność.

radny którego ruszyło sumienie

do wszytkich którxy tsk zaciekle staraja się zrobic starych dewotów z tego starszego Pna i jego żony kieruję zapytanie.

Jak byście się czuli w sytuacji gdy bez waszej zgody wasze mieszkanie zostało by decyzją Rady Miasta przejęte i przekazane innej osobie , jednocześnie mimo zaskarżenia tej decyzji wpisane do księgi wieczystej juz na nowego właściciela , a na koniec po dwóch procesach sądowych w których zapadł wyrok uznający taką decyzje za bezprawie , pojawia się u was komornik w asyscie policji aby was z niego wyrzucić?

Pytam się wiec jakie byłoby wasze zachowanie bo z tej waszej śmiesznej gatki wynika , że szybciutko spakowalibyście swoje manatki pocałowali w ręke komornika i powiedzieli dowidzenia.

Odnośnie tej sprawy przypominam ,że sprawa dotyczu dwojga starych ludzi , bezradnych i bezbronnym jakm widać wobec apartu włady i przymusu , dla których ziemia w tym przypadku działka nie ma tylko wymiaru materialnego. W tak ekstremalnej sytuacji gdy bezprawnie, mimo wyroku kolejnych sadów zajmuje się tą ich ziemię trudno jest wymagać eleganckiego zachowania - to była obrona swojego na poziomie tak jakim mogli to zrobić biorąc pod uwagę ich niedołeżnośc fizyczną jaki ułomność intelektualną. Z pewnością w cywilizowanych świecie są inne sposoby rozwiązania spraw konfliktowych czy też pokazywania sprawności działania policji. W tym przypadku pokazano dokładnie co innego i to jest właśnie skandal i bezprawie które ma miejsce w Polsce w kraju który uważa się za demokratyczny

witam a sie na ten temat niechce wypowiadac ale kto ma wiedzec to wie moim zdaniem powini go w kaftan i pod białystok jezeli ktos wzioł chajs za dzałeke i teraz to czegos sie eszcze domagajo dsaj cie spokuj z to starszym panem ja go znam jeszcze z mpk jak jezdził ałtosanem to jez niepoczytalny człowiek kto ma wiedzec to wie ja to sprawe znam bardzo dobrze

Niektórym z Was trudno zrozumieć PROSTĄ rzeczywistość (pewnie za dużo trawki). A to tak jest, że charakter dziadka nie ma tu nic do rzeczy bo BYŁ NA SWOJEJ DZIAŁCE, NA SWOIM PODWÓRKU! Przyszli DO NIEGO- a nie odwrotnie-i zaczęli mu odmierzać JEGO WŁASNOŚĆ! To działanie MAGISTRATU zostało POPRZEDNIO przez sąd UNIEWAZNIONE! Policja SKUŁA GO NA JEGO WŁASNEJ POSESJI I BEZ NAKAZU SĄDU I PROKURATORA!
Ten człowiek BYŁ U SIEBIE I TAM GO NASZLI! Czy nie wygląda to na zwykłe bezprawie? (zaznaczam, że tego człowieka nawet nie znam, ale wystarczĄ fakty). Zaakceptujecie to, a niebawem i Wam moze się cos takiego przytrafić jesli Wasza własnośc wpadnie w oko komuś z magistrackich 'szefów". Głupota może być zabójcza.

Zbych

Zbychu tylko że dziadek wziął kaskę i inną działkę a teraz mu się odmieniło!pewnie do grobu weżmie to wszystko!

Jak mógł wziąć skoro dopiero przyszedł geodeta odmierzyć? Pomyśleliście o tym? A czy komuś z właściceli zapłacili tyle ile zapłacił Lidl? Niektórym dali grosze, a cała ta sprawa została unieważniona przez sąd!

Zbych

Czy Wy myslicie ze geodeta wszedl na dzialke bez sprawdzenia czy może i czy faktycznie osoba, która mu zleciła pomiary jest właścicielem działki?

Mamy XXI wiek minely czasy kiedy po prostu ludziom zabierano domy i kazano im sie wyprowadzic.
Jestem pewna ze dziadek juz od jakiegos czasu nie ma prawa do tej działki mial prawo odwołania się do decyzji sadu.
Ten człowiek nie ma prawa atakowania bezbronnych ludzi ..jeszcze czyms ich polal..to moze w sklepie tez obleje pania na kasie bo za duzo kasy zaplacil..przecież ona zabiera jego pieniądze jego własność.
Zyjemy w cywilizowanym kraju i rozumiem ze trzeba mieć szacunek do osob starszych ale osoby starsze też muszą mieć szacunek do mlodszych trochę.
Nie zgadza sie z decyzją sądu..mógł się odwołać a nie ludzi gnojem oblewać..

Goska

Hm Gośka przeczytaj koniec artykułu Sąd najwyższy uznał scalenie za nielegalne !Więc co miasto jest właścicielem ?Kolejny przekręt cwaniaczków i tyle . Jak można zabrać człowiekowi jego własność przecież to jest chore !

czy zawsze wierzysz w to co przeczytasz w jakims artykule..

studiuje geodezje i wiem ze geodeta nie mial prawa zaczynac jakichkolwiek pomiarow bez wczesniejszego zapoznania sie z wyrokiem sądu. Uwierz mi ze sprawdzil to 5 razy przed wejsciem na posesje
Jezeli Sąd najwyższy uznał scalenie za nielegalne to geodeta nie mial prawa tam przebywac..
myslisz ze ktokolwiek ryzykowalby swoje uprawnienia i zdrowie dla dobra miasta?watpie
Pozatym nie zastanawia Cie fakt ze policja zgarnela wlasnie tego dziadka..jezeli mialby aktualny wyrok sadu to nikt nie miałby prawa tam przebywac a jednak zgarnieto go a nie cala reszte..
jak dla mnie sprawa jest jasna i rozdmuchana przez reporterow szkoda ze nie ma wypowiedzi osob zainteresowanych czyli dziadka i aktualnego wlasciciela dzialki.
Nie wiem do konca jak wygladalo to zabranie dzialki? czy te tereny wykupiono? czy ktos jeszcze mial tam dzialke czy tylko ten dziadek? jak wyglada sprawa pozostalych..ciezko jest mi uwierzyc ze tak po prostu mu ja zabrano...wywalono go na bruk? i rozwalono mu dom? gdzie on teraz mieszka w jakims schronisku?

Gośka ty się marychy nawachał czy co bo pierniczysz jak pokręcony , nie znasz faktów i wydajesz opinie i wychodzisz na idiote.
A odnosnie tej kasy za tą działkę to pragnę poinformować ,że ani dziadek ani bacia żadnej kasy za działkę nie wzieli bo nigdy się na to scalenie nie zgodzili , więc usłużni propagandziści ratuszowi nie opowiadajcie takich bzdur w celu dezinformacji i dyskredytacji tych starszych ludzi.

Dlaczego większość wypowiadających się zwraca uwagę tylko na to jaki był dziadek a jaka policja?
Dlaczego nie zwrócicie uwagi na samą istotę sprawy, że ta ziemia została ludziom bezprawnie odebrana? A gdyby tak na Wasze działki przyszedł geodeta wysłany przez Ratusz???
Proszę zapoznać się ze sprawą, z wyrokami sądów.

Dokładnie cmyk . Ja w całej rozciągłości popieram tego staruszka , działanie policji jak zwykle bezmyślne , widać na fotkach uśmieszki jakby było z czego . Taką frajdę sprawia im obezwładnienie 82 letniego pana ?

Brzeczyszczykiewicz napisał:
"Nieważne czyje są grunty i jaką uchwałą zostały przekazane ważną czy nie ważną. Zadaniem policji jest chronić innych w momencie ZAGROŻENIA, więc nie ma tu największego znaczenia sytuacja o której piszesz LoLu"

:))))))))) Nie ważne czyj jest komp w twoim mieszkaniu, przychodzi bandzior i Ci go zabiera, a jak będziesz fikał, to wezwie policję.:)))))))))
A policja ma mu pomóc :))))))))))))))))))))))))))
Brzeczyszczykiewicz nie ośmieszaj się chłopie.

Policja została wmanewrowana w bezprawne działania.
Jaka policja, takie działania.
Scalenie gruntów było bezprawne, ratusz chciał ten szwindel przyklepać wpisując w księgi wieczyste i w szybkim tempie zmieniając teren, aby nie można było zwrócić ziemi. Metodą faktów dokonanych chciano zalegalizować bezprawie i to jest cały pic tego zagadnienia.
Ratusz dalej udaje, ze wszystko jest ok.
Ratusz i jego podstawieni ludzie powinni siedzieć za kratami.

A tak, na marginesie. CO TO ZA INWESTYCJA W TYM MIEJSCU????
BARAK ???
Pomijając nawet fakt szwindel, nie szwindel
Architekt który podpisał na to zgodę, w najlepszym wypadku publiczne baty, a prezydenci razem z nim.

Uwaga!!! nabity :)))))

tej policjantce to chyba w życiu czegoś brakuje i to pożądnie

ten temat nie może zejść do czasu gdy krzywda tych starszych ludzi nie zostanie naprawiona

dokładnie Lola , podbijać do bólu

wasze dupy !

Brawo inteligencie , coś jeszcze chcesz napisać ?

.................nic...............................szkoda czasu!

Goska:Ten "dziadek" nie jest jedynym, któremu bez zgody i wiedzy siłą odebrali te działki. Kilku nawet wygrało w sądzie odszkodowania. Wiem, ze to "nie do wiary" i trudno w to uwierzyć, ale tak własnie jest- to jawne, bezczelne wykorzystanie władzy wobec bezbronnych w gruncie rzeczy ludzi, którzy do dzisiaj nie maja prawomocnych urzedowych decyzji w tej sprawie! Urzędnicy podobno sprzedali przejęte bez zgody działki tych ludzi jakiemus typkowi za 700 tys zł. a tenże odsprzedał Lidlowi za 7 milionów- bez przetargu! Było się czym dzielić? A ew. odszkodowania zapłaci budżet- czyli my. Sąd to "scalenie" unieważnił, ale wyroki sądowe cwaniaki mają w d..ie bo w Polsce prawa się nie da wyegzekwować- jaki kraj, takie urzędy czyli tacy ludzie...

Zbych

i

Zbych: napisz mi kto wygrał sprawę w sądzie o odszkodowanie, bo jak na razie to słyszałem tylko o panu fotografiku od "purchawicy olbrzymiej", który swoje sprawy poprzegrywał. I czy jesteś pewny, że to urzędnicy sprzedali te działki pod Lidla???

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

Kolego, nadmieniam, ze nie jestem w tę sprawę bezpośrednio ani pośrednio zaangażowany, znam tylko ogólnie znane fakty. Jak wieść gminna niesie, sprawę wygrał Pan Kucisz- to wiem od niego. Ten "od purchawek" o ile wiem to sprawy jeszcze nie robił więc jakąż miałby przegrać? Zresztą można sie o to jego zapytać. Wiem też, że to urzednicy sprzedali działki pod Lidla jakiemuś faciowi, a ten odsprzedał Lidlowi za wielokrotnie większą sumę - i to jest właśnie podejrzane bo to od właścicieli mógł Lidl to kupić i im zapłacić. Dokładne dane powinieneś uzyskać w magistracie bo jawność informacji powinna być udostępniona przez urząd, a z tego co wiem informacji pełnej dotąd nie ujawniono (ze wszystkimi danymi). Jak można wnioskować to widocznie sąd unieważniając te decyzje musiał mieć do tego podstawy prawne. To - na razie - tyle.

Zbych

do Lola z pola

po pierwsze goska to imie zenskie ... wiec jak cos to nacpalas ale musze Cie zmartwic niczego nie cpalam po drugie Ty wydajesz sie wielkim znawca faktow szkoda ze bardzo jednostronnym

poczytaj sobie wypowiedzi innych forumowiczow ..inni potrafią ocenic sytuacje obiektywnie
dyskusja polega na wysluchaniu opini wszystkich wypowiedzi a nie na negowaniu odmiennych od twojego zdania
pozdrawiam ;)

goska ja dakej mówię ,że ty sie naćpałeś a teraz bierzesz poprawkę.

:) a ja nadal mowie ze masz jakis problem ale nie wnikam ..pewnie za duzo na polu przebywasz i walczysz jak ten dziadek o swoj teren :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org