poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
FORUM PIĄTNICY

Zapraszam wszystkich zainteresowanych do brania udzialu na rozne tematy z zycia mieszkancow Gminy Piatnica i oczywiscie ocena wniski na temat naszych wladz , bedzie to nasze mini forum , milej niedzieli, zostawiam bez tematu .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: FORUM PIĄTNICY

Ja proponuje poruszmy temat stan drog w naszej Gminie .

ha ha Zorro vel Rudy102 sam ze sobą będziesz prowadził polemikę.

Ot i prosze oto przykład zawziętości i przebiegłości rodem z piekła. Nie dało rady wczesniej to może teraz pod innym tematem. Z jednego nawiedzonego robi forum ha ha ha

Lola z podłomżyńskiego pola

Przecież Piątnica to Łomża więc po co oddzielne forum

Grzegorz

moim zdaniem to Piątnice już dawno powinni włączyć do Łomzy i w końcu będzie spokój z wyścigiem miejscowych kacyków do koryta. Mam nadzieję ,że decyzja prezydenta Łomży załatwi ta sprawę raz na zawsze.
Beda w końcu w wodociągach miejskich i będzie po balu aha ha ha

niektórzy mówią "Łomża pod Piątnicą" ;)

Bylo moja intencja abysmy sie mogli latwiej sie odnajdywac, sadzisz Lola po dostepnej seci, wiem ze nie jednemu burek na ime, ale niech Cie bedzie hehehehe wyglada ze Ty i jeszcze paru to ci sami wedlug sieci.

Hehe no tak Piątnica słynie z serka wiejskiego wiec...:D

A to ciekawe, czegoś można się nauczyć czyli mam sąsiada,,,

Myslalem ze to moze byc cos powazniejszego. co nie ktorzy maja problemy.

a co ma piernik do wiatraka : " Hehe no tak Piątnica słynie z serka wiejskiego wiec...:D"

jak w Łomży bu serek wiejski robili to co... ale widocznie za głupie są :D

Do kibic0-->Piątnica i Łomża to nie to samo to oddzielna Gmina!!!Zapamiętaj to sobie

forum moze byc ciekawe i pożyteczne jak kazda dyskusja pod warunkie że poruszane bedą tematy z zycia gminy bo to nasza mała ojczyzna do Loli dlaczego ty wszystko próbujesz storpedować Mam wrazenie że bronisz ZAWSZE SŁUSZEJ SPRAWY WYPRACOWANEJ PRZEZ AKTYW GMINNY sory ale mam takie odczucie - metody rodem z PRL

Wolę swoją Piątnicę niż tą jeba... Łomżę przez którą muszę teraz wydać kasę na zawieszenie w aucie.U mnie na dróżce na łąkę jest równiej niż u was na normalnej drodze :D.istny poligon.

coś Ty rudzielcu taki wyrywny sie zrobil? mam przejechac sie po Ciebie do tele pizzy? czy odrazu w domu Cie odwiedzic? nie kozacz tak bo i tego kadeta Ci troszke poobijaja przez przypadek..

perzyłaczyć gmine Piątnica do Łomży tak jak byhło w planie , to jest najlepsze rzowiązanie i problem tych wodociągow się rozwiąze bo bedzomy podłaczeni po miejskie, problem walki o stołki tez się skończy w Łomzy będą lepiej wiedzieli co jest Piątnicy porzebne.

niesądze zeby Łomża wiedziała co ptrzebne jest Piatnicy a co nie
a w łomży niema problemu ze stołkami i niema walki o koryto ??????????

j23-znowu nadaje....

gdzie by nas nie dołączyli to i tak pieknego położenia nam nie zabiorą sęk w tym by to mądrze wykorzystać

Ja uważam, że zwyczajnie gmina Piątnica zbyt dobrze sobie radzi sama, żeby łączyć się z Łomżą. Chyba wolę, żeby zostało tak jak jest ;-)

boss może tam u ciebie równo ale na podwórzu jak gnój był po kolana tak został i nie obrażaj ludzi

SamNieWiemCzegoChce ! Brawo Brawo Brawo !

Łomża leży na Mazowszu !

Lola skad TY pochodzisz, zero patryjotyzmu lokalnego, bys nas nawet chetnie do Moskwy przylaczyl,

Absolutnie nigdy, co za pomysly , bysmy mieli byc dzielnica Lomzy, smiechu warte ,,, Piatnica jest Piatnica i tak ma byc ,,,

Ta Gmina ssie pełną gębą z cycka mleczarni. Cieniej by śpiewali gdyby im ten cycek zabrać.

warto by było skupić się na konkretnym temacie np drogi gminne i powiatowe
czy gmina ma program uczestnictwa w tzw schetynówkach , problem dotyczy tzw terenu gminy a tam pod tym względem jest fatalnie

Rudy102 bo to jest jedyne rozwiązanie zarówno dobre dla miasta Łomży jak i samej Piątnicy. Gmina Piątnica będzie dalej istniała ale juz bez samej Piątnicy. Siedziba gminy byłaby w Jeziorku co by wzmocniło pozycje tej wsi a jednocześnie przyczyniłoby sie do jej rozwoju. Miasto Łomża dusi się już w swych granicach i naturalnym jest , ze wchłonie Piątnice do siebie i tak wszyscy będziemy mieszakć w mieście i nie będziemy już mieli wodociągów wiejskich ale miejskie.

A to ciekawe, nigdy nie slyszalem o takich propozycjach,

Nie , nie , ostatecznie Lomza moze sie rozwijac w kierunku Starej Lomzy,

Mam taki pomysl , stworzymy w Gminie Piatnica warunki sypialni dla Lomzy , beda z tego podatki wieksze niz z ziemi ornej ,

Mysle ze ten kierunek bylby bardziej pozadany dla dobra mieszkancow

Mnie ciekawi ile kosztuje 1 km drogi o szerokosci , np. 5,5 m,

gmine do jeziorka dobre dobre matrix przy tym siada

j23-znowu nadaje....

do "LOLA" tak pragniesz tych wodociągów miejskich i przyłączenia do łomży ale ciekawe czy podobałoby Ci się płacić więcej za wodę ,ścieki i śmieci więcej czyli stawki miejskie

a co do mleczarni to ona nie jest taka chojna płaci co ma do zapłaty i koniec przykład droga dojazdowa do mliczarni cała połamana dziury po pół metra głebokości po kolana i co?
nic ciecie z mleczarni całą zimę sól sypali na gróbo na ulicę dziur narobili a teraz niełaska naprwić tyloo nasypali kamieni i piachu i jest dobrze a co mliczarni niestać na napraeienie 10m2 drogi nie śądze ale poco lepiej piachem zasypać

j23-znowu nadaje....

kolega ale będe mieszkac w mieście a za o się płaci. A i rejestracje bedę mieć BL

kolega ale będe mieszkac w mieście a za to się płaci. A i rejestracje bedę mieć BL

zapominacie panowie ze gmina to nie tylko Piątnica ale także sołectwa
Jak to wszystko wygląda można zobaczyc wybierając się np na rodzinną przejążdzkę proponuje kierunek na Krzewo po drodze w Kalinowie siedziba naszego włodarza warto obejrzec posiadłośc i otaczjący teren
Jadąc droga powiatową można podziwiac przepiękne nadnarwiańskie widoki Szkoda że droga wybudowana za biednej komuny jest utrzymana w tak w tak opłakanym stanie a nasi włodarze nie potrafią wyegzekfować
przynajmiej naprawy dziur , usunięcia zwałów zalegającej ziemi dopiero wycinane sa przydrożne krzaki We wsiach zero chodników Troche lepiej
wygląda np kierunek Czarnocin ale Olszyny sodoma i gomora itp
W porównaniu z np Małym płockiem wygląda to fatalnie Czy można temu zaradzić czy będziemy czekać do wyborczego bla bla bla bla

Co proponujesz Adam , rewolucji i tak nie da sie zrobic , wiesc niesie ze sa rozne programy wsparcia i co z tego , to my mieszkancy mamy onie wystepowac , czy wladze Gminy,,,

Rudy to prawda żadnej rewolucji nie będzie, ale jak będziemy mówić to zawsze kogoś to ruszy.Może ten nieudacznik LOLA w końcu weźmie się za robotę bo tak naprawdę to za darmo pieniądze bierze i nic nie robi dla mieszkańców Piątnicy i gminy Piątnica. Tylko mu po głowie chodzi jak do
Łomży się przyłączyć. Bo sam nie ma na nic pomysłu. Łomża mu też manny z nieba nie da. Bo oni też umieją pieniądze liczy w przeciwieństwie do LOLI.

To by mozna wywnioskowac z Twego postu, ze Lola jest pracownikiem lub urzednikiem Gminy,,,
Zaczynam kumac postawe Loli , opluc, opluc i przedac do Łomzy za ,,Fry", stad ta agresja,,, panimaju,,,

śmieszne za to że będe mieszkał w mieście i miał blache BL to mam płacić 2razy tyle nie dziękuje nie pisze sie na to
ja wogóle jestem ciekawy czy z gminy ktos czyta te forum , czy poprostu mają nas ludzi głęboko w d...... ???

j23-znowu nadaje....

Rudy 102 nie odkręcaj kota ogonem , nie udawaj mądrego bo jesteś tylko głupim cwaniakiem , a znaczy niewiele. Z uporem maniak pod kilkoma nickami naraz stroisz sie w pióra zatroskanego losem gminy podczas gdy nie od dzisiaj wiadomo ,że jesteś zwyczajnym manipulatorem i nic więcej.

Odnośnie mojego ostatniegom postu powiem krótko jaki poziom dyskusji i biorących w nich udział taki mój post.

Hm a czy któs, to z gminy czyta? Pytam się i po co ? Kogo mogą zainteresować brednie człowieka chorego na władzę występujacego pod kilkoma nickami.

Ja rozumię Rydy102 vel Jaco-j23 Heros itp , potrzebny jest ci rozgłos a tu nic mądre ludziska w dupie mają pierdzenie węża.

trzeba przyznać ,że jesteś perfidny przemycasz tematy na które rada gminy ma niewielki wpływ bo obie wymienione drogi są powiatowymi . Więc z jakiej racji gmina ma walić pieniądze na drogi które nie są pod jej zarządem. Przeciętny mieszkaniec gminy nie wie o tym więc taki cwaniak łatwo przypina w ten sposób łatę gminie a przy okazji robi prywatne wycieczki pod adresem " po drodze siedziba naszego włodarza". No cóz wredny człowieczku jakie to charakterystyczne dla ciebie, kto cię w gminie z tego nie zna? Chyba niewielu.

masz odwagę, masz powody , masz argumenty stań do otwartej rzeczowej walki . Ale ty nie masz nic ,więc szczekasz jak pies ma łańcuchu na dodatek chowając się za budę.

z ŁOMŻY proponował bym brać przykład - duże uczestnictwo w programach unijnych i młody wiceprezydent[ Sroczyński] po prostu się tam wyżywa w tym temacie . Widać to gołym okiem Także inne gminy tylko czekają na kolejne programy i w momencie ich startu mają gotowe projekty przykład drogi schetynówki boiska ORLIKI Czy u nas nie może być tak samo -chyba może CZy władzom gminy na tym zależy -chyba nie bo najprawdopodniej nie ma takich projektów i zespołu ich przygotowującego. Takie projekty dają wsparcie finansowe ale są kontrolowane jak te środki są wydawane A z własnej kasy zrobi się mniej ale kontrola jest żadna I oto chyba chodzi.
tylko szkoda czasu ale przynajmniej powinno się o tym mówić i przy kążdej okazji o pewne rzeczy się upominać.Nie marnować pieniędzy jak to było w przypadku Wodociągów Oczywiście kilka spraw w gminie jest załatwionych mam na myśli szkoły podstawowe utrzymane i wyremontowane , plac przed kościołem ale przy takim tempie to będziemy daleko w tyle za innymi gminami

to,że Piątnica przejdzie pod zarząd miasta jest niewątpliwie pewnym faktem. Biorąc pod uwagę wewnętrzne rozgrywki , gmina nie bedzie się w stanie przed zapędami miasta obronić a i wielu mieszkańców Piątnicy chętnie widziałoby się w granicach miasta, Sama Piątnica ma niewiele wspólnego juz z rolnictwem i mieszka tu już zdecydowanie wiecej ludzi utrzymujących ze żrodeł poza rolniczych. Tak więc bliżej im do miasta w interesach niż do wsi. Tak więc pomysł aby siedzibą gminy w przyszłości było Jeziorko jest jak najbardziej ekonomicznie i geograficznie zasadnym.
Przypomnę pewien fakt. Tylko błąd w uchwale rady miasta spowodował ,że Piatnica nie jest cześcia miasta. I jeżeli dojdzie do ponownej uchwały rady miasta a dojdzie napewno , bo miejskie "jaszczembie" zazdrosny okiem patrzą na majątek Piątnicy i jej dorobek ,to RUdy 102 masz jak w banku ,że twój problem wodiciągów sam się rozwiąże i dróg też, bo obwodnice ci wywalą przez samą Piątnice to se od łola do łola po niej pojeżdzisz

SamNiewiemCzegoChce a ty coś taki wielki skoczek,tylko tak patrze że pier... głupoty na forum to ty lubisz.wielki gangsta z Piątnicy.

A co do przyłączania Łomży do Piątnicy to i tak nie ma sensu.W Łomży niech się zajmą poprawą dróg i pięknością miasta a potem niech się bojują o kolejne tereny,po co im więcej,żeby kolejnych miejsc nie utrzymać w ładzie i porządku tłumacząc się potem że nie ma funduszy albo plany dopiero w realizacji.

Uchwałą Rady to se mozesz , musi byc jeszcze referendum , a ja osobiscie bede lobbowal przeciwko takim pomyslom , zebysmy mieli byc dzielnica zamorską Łomzy ,,,
Lola opanuj Ty swoje emocje bo juz Ci sie w glowie popierniczylo, Ty sadzisz ze nie jestes identyfikowalny,,, powiem tak ,,, pleć pleciugo byle dlugo ,,,

a co do obwodnicy , to za 10 lat jeszcze jej nie bedzie ,,,

Lola to kompletny dureń, jak się do czegoś doczepi to trzyma się jak rzep psiego ogona. Mimo to że bierze udział w strukturach gminnych, to i tak nie zna praw samorządowych tylko wprowadza ludzi w błąd. Ale z pokora musimy wysłuchać i takiego oszołoma. On ma zawsze jeden cel i nic po za tym.

Bo jest jednokomórkowcem::..

słusznie oszołom jeden pod postacią Rudego 102 i Heros mają jedyny słuszny głos . Reszta ma ich słuchać juz za komuny to przerabiano .

Ja rozumie ,że nie portafisz intelektulanie przeskoczyć moich argumentów więc najlepszy sposób jak sie czegoś nie pojmuje albo niechce a chce się byc słyszanym na forum to sie krzyczy oszołom - tylko kto ? Ten co pisze czy ten co czyta?

Heros ,,, dobre ,dobre,,,

lola ma jakąś schizofremie bo wszystkie nicki sprowadzo do jednej osoby iwszystkich podejrzewa niewiadomo o co to jest chore
a czy ty myślisz że wszyscy mieszkańcy piątnicy chcą przyłączenia do łomży niesądze, a skoro tak ci zalerzy to wez sprzedaj te pole i sie wyprować

j23-znowu nadaje....

Jakie korzysci byly by z tego polaczenia?
Dla lomzy oczywiste:
-dodatkowe tereny
-dodatkowe przychody z podatkow(a jak juz ktos zauwazyl to bogata gmina)
jaki naklad?
Kilka znakow drogowych :)
Dla piatnicy
ja nie widze korzysci chyba ze ktos za + uwaza byc mieszkancem lomzy
minusy ?
Procz podniesienia wysokosci podatkow
zmiana wszystkich dokumentow(m.in.dowdow)
zmiana nazw ulic
Itd
Kto mialby za wszystko zaplacic?
Lomza?
a na koniec pytanie:
Dlaczego to lomzy zalezy na polaczeniu?

Lomza juz zrobila próbę z Konarzycami, odbylo sie referendum i zwolennicy przylaczenia sromotnie przegrali,,, spodziewam sie ze podobnie by bylo rowniez w Piatnicy

Lola my nie twierdzimy z Herosem, ze my tylko mamy racje , my umiemy przyjac czyjąś argumentacje , a TY , jak cos nie potwojej mysli to od razu zaczynasz od ryjów , swin, koryta , itd, to poprostu z Tobą cos nie tak ,,,

Nawiedzonym oszołomem jest LOLA. Pisze że tego nie rozumie przemyj se oczy i uszy, obudź się i wtedy będziesz rozumiał wszystko. Bo do tej pory tylko marnotrawisz pieniądze podatników, i jakieś bzdury chodzą ci po głowie np.
przyłączenie do łomży, czego włodarze nie biorą pod uwagę, bo i tak mają wystarczająco swoich problemów. Nie mają czasu na jakieś plotki typu debil LOLA!!!

hej palanty nauczcie sie pisać po polsku z logiką i sensem to może wówczas sobie pogadamy na razie to polecam powrót na poziom szkoły podstawowej. Intelektualnie to widzę ,że liga buraczana. Jak macie zawyżony poziom testosteronu to obniżyć poprzez intensywne roztrzasąnie gnoju na polach. Większe z tego będą korzyści niż z waszych złotych myśli.

niema co właśnie pokazałas klesę jak niemasz argumentów to najlepiej wszystkich wyzwac od palantów trzymaj tak dalej jak nie marchewką to kijem po plecach i do przodu

j23-znowu nadaje....

Jeja co za deb... się kłócą,niech mądrzejszy ustąpi głupszemu bo będzie podobnie jak z tematem o czeczenach.

lola z pola- jak chcesz mieszkać w mieście Łomża to kup se tam mieszkanie i się zamelduj..i nawet blachy BL będziesz miała:D i problem z głowy...

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

,,Zyzak" zdominowal Forum ,
Brnac w blocie histori,
A drogi jak nie bylo tak niema ,

podobno w sprawie drogi do Drozdowa cos się planuje ale w tajemnicy Choć to droga powiatowa w interesie władz gminy powinno być monitowanie tej sprawy to ludzie gminy po niej jeżdżą a nie starosta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org