Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dla Rodziców |
chciałbym przeprowadzic taka sonde dla rodziców dzieci od 6 m. do 2 lat : czy jesli powstałoy w Łomzy miejsce dla w/w dzieci ( nie złobek) cos w stylu wesołego domu opieki dla maluchów :) gdzie dziecmi zajmowałby sie doswiadczone mamy , to czy skłonni bylibyscie oddac malucha pod taką opieke na kilka godzin ?? oczywiscie kazdy maluch miałby swoją odpowiednia diete jaką ma w domu, odpowiednią plegnecje dla kazdego z nich , oraz odpowiednie zabawy itd itp . powiedzcie co sadzicie na ten temat.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dla Rodziców |
Jedno zasadnicze pytanie - za jaką cenę ???
|
|
cena.... to bedzie zalezał od tego ile byłoby dzieci i na jak długo byłyby dziennie pod nasza opieką .....nie mam sprecyzowanej ceny chciałabym sie dowiedziec czy w ogóle byłoby zainteresowanie .
|
|
Co prawda nie mam dzieci ale zakładajac ze bym je mial, zapewne stawialbym w pierwszej kolejnosci na stary sprawdzony sposob czyli dziadkow . Gdyby i to nie bylo mozliwe z takich czy innych powodow, rozejrzalbym się za jakas sprawdzona i polecana opiekunka. Natomiast taki dom opieki moze i by się przydal ale musialby miec konkurencyjne ceny w stosunku do opiekunki. No i oczywiscie powinien byc prowadzony przez odpowiednie osoby, tak by rodzice byli spokojni o swoje maluchy. Ale pisze to jako osoba bezdzietna.
|
|
kolejne pytanie to ile dzieci przypadałoby na jednego opiekuna bo wiadomo ze tak male dziecko wymaga poswiecenia mu wiecej czasu niz np przedszkolakowi. moj synek ma 1,5 roku i mysle ze gdyby osoby do opieki byly odpowiednie to na poczatku zostawilabym dziecko na troche i gdyby bylo wszystko ok to czemu nie
|
|
Na pewno znalazłoby się dużo chętnych tym bardziej że w Łomży są tylko dwa żłobki i zawsze są problemy z miejscami. Musiałaby być wykwalifikowana kadra tzn po specjalnym przygotowaniu pedagogicznym. Ja jestem za.
|
|
proszę rozwijac temat wszystkie pomysły są mile widziane :) chce poznac opinie wszystkich , chciałbym aby taki dom był perfekcyjny pod kazdym wzgledem .
|
|
doswiadczone mamy czemu nie ale pod warunkiem że maja przygotowanie pedagogiczne azaxxx
|
|
dobrze by bylo również gdyby zamkniecie bylo pozniej niz np o 15
|
|
a w Łomżyńskich żłobkach opiekunki mają wykształcenie pedagogiczne? oj chyba mnie sie nie wydaje...
|
|
Ja mam takiego półrocznego szkraba i problem z opieką dla niego. Żłobki w Łomży przyjmują dzieci dopiero roczne. Chętnie oddałabym Małego na parę godzin kiedy muszę iść do pracy, ale tylko odpowiednim osobom- tzn. doświadczona mama może być, ale taka która sama ma takie małe dzieci, albo niedawno miała. No i musi to być osoba cierpliwa i pogodna. Wykształcenie pedagogiczne? Niekoniecznie.
|
|
a co z opieka medyczna ? co z jedzonkiem dla maluchów ? ze słoiczków czy byłaby jakaś Pani która potrafiłaby przygotować posiłki dla szkrabów , wiadomo jak jest w tych czasach, jedne dziecko ma refluks drugie skazę białkową ,trzecie ma uczulenie itd.
|
|
Jesli chodzi o jedzenie , na pewno bedzie dostosowane do kazdego dziecka oddzielnie , kazde dziecko jest inne i kazde inaczej je , opieka medyczna ..... trudna sprawa o tym nie pomyslałam .....i bede musiała sie zastanowic co z tym zrobic ..... , czyli jednym słowem byłby zapotrzebowanie ?? bardzo sie cieszę , jesli macie jeszcze jakies pomysły aby takie miejsce mogło powstac tak jak sobie wyobrazacie napiszcie bede bardzo zadowolona z kazdej sugestii
|
|
Ja jestem za! Dobry pomysł ale faktycznie wszystko zależałoby od tego jakie wrażenie zrobiłaby na mnie opiekunka, właśnie ostatnio bardzo czesto myślę o tym żeby mojego synka posłac do takiej grupy gdzie dzieciaczki są w podobnym wieku, żeby nauczył się kontaktu z dziećmi, to jest dobre przygotowanie przed przedszkolem!
|
|
myślę że to bardzo dobry pomysł. Sama miałam problem ze swoimi maluchami zanim poszły do "jedyneczki" i gdyby nie ciocia męża na emeryturze to bym nie miała z kim dzieci zostawić. Dziadkowie pracują, rodzina się rozjechała. Coś takiego by się przydało. Mi to jeszcze po głowie chodzi że dla mnie to by się przydało takie miejsce gdzie mogę dziaciaki zostawić , np. na dwie, trzy godziny w sobotę. Żeby miały z tego jakąś frajdę i ciekawie spędzony czas a ja żebym mogła spokojnie zakupy zrobić czy obiad ugotować. :>
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |