piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
czytam tu o eksmisjach..tak tak trzeba zwalniac miejsce dla czeczenów

proponuje podwyzszyc im zapomoge bo co to jest te marne 2 tys. co pan na to panie prezydencie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: czytam tu o eksmisjach..tak tak trzeba zwalniac miejsce dla czeczenów

Brawo!!!! - adamosxx Zgadzam się z Tobą, też czytałam o tych eksmisjach. Ja rozumiem, że powstają zadłużenia, bo ludzie zarabiają tak, że tylko na podstawowe rzeczy im wystarcza a czasami i na to brak, nie ma pomocy od strony Miasta, a jak już jest, to....CO TO JEST??? Żal mi tych ludzi. Tyle że co my możemy zrobić? pogadać na forum? nic to nie da.

pozdr.

No jeszcze czego! Prezydent będzie Łomżyniakom pomagał, jak Go już żaden nie lubi! W Czeczenach siła! Oni wszyscy Go ubustwiają, a on powoli kumpli na emeryturkę zbiera.

najlepiej czlowieka w.yje.b.ac na ulice bo to najlatwiejsze jest... a poszukac mu lepszej pracy lub pracy to juz nieee...bo po co? sie nie dziwcie jak sie zarabia 700-800 zl i cala rodzine trzeba utrzymac

Słuchajcie, nie przesadzajmy. Wtorek, nikt nikomu nie będzie szukał pracy, każdy jest kowalem własnego losu. Nie chciało się nosić teczki to się nosi woreczki. Po pierwsze, pomoc należy się tylko tym, którzy z własnej winy nie mogą podjąć pracy np. kalekom, inwalidom, niepełnosprawnym itp. - ci ludzie powinni otrzymywać godne świadczenia od państwa. Ale z jakiej racji mamy litować się i dopłacać do lumpiarni rodem z 3 Maja czy z Polowej? Ludzie, których jedyną ambicją jest picie piwska mają być dotowani z moich podatków? Ktoś od małego przeszkadzał w szkole, później wybijał szyby i włamywał się do samochodów a po wyjściu z więzienia pije i wykrzykuje HWDP - i to ma być ktoś, kto dostaje od gminy mieszkanie i nad nim trzeba się litować? Ludzie, osłabiacie mnie...
A Czeczeni to kolejny problem, który się teraz bagatelizuje w imię źle pojętej tolerancji i antyrosyjskich nastrojów w Polsce, ale który w przyszłości da o sobie znać z taką mocą, że ze zdziwienia nie wyjdziecie. Powiem tylko, że lepiej będzie mieć wtedy broń w domu.

Ahmed... masz racje... ja wcale nie mowie, ze mamy sie litowac nad ludzmi, ktorzy w zarobku jedynie widza piwko i wodke... to sie mija z celem dla takich ludzi to praca w sprzataniu miasta...itp. ale mowie o ojcu 3 czy 4 dzieci... i zona nie pracuje bo np jest chora... ojciec nie pije...szkola kosztuje, dzieciaka trzeba nakarmic i ubrac...leki tez nei sa za darmo... ani sie szkolic, bo trzeba sie opiekowac rodzina i starac sie by miala ona jak najlepszy byt . jak ja czasami patrze na takich ludzi to az sie dziwie, ze wytrzymuja nerwowo... ja moze bym nie wytrzymal tylko sie powiesil z niemocy. jaki trzeba miec twardy charakter... ?

wiec nie chodzi mi o to by "dawac" i przyzwalac na picie gorzały ... o tych to sie nie martwie

piszecie ze ktos tam pije wodke piwo, a czeczen oprocz tego wwala w automaty do gier wszesniej sie upiwszy i zaczepia przechodniow, o broni i nozach w szkolach nie wspomne.

o nich to oddzielna dyskusja powinna byc..

Ahmed przed wygłaszaniem takich sądów sprawdź najpierw:

1. Jakie są teraz realne możliwości znalezienia godnej pracy - przejdź się do zatrudniaka lub zajrzyj tu na stronie do działu Praca

2. Jak znajdziesz pracę, za którą zapłacą Ci 700 - 800 zł to weź z tego opłać czynsz, wodę elekktryczność i nawet mieszkając sam - utrzymaj się z reszty.

I nie pisz tu o marginesie społecznym który jest równie duży na osiedlach Południa, tylko że ubrany w garnitury nierzadko. Więc nie generalizuj "lumpiarni z Polowej czy Maja " Bo problemy mieszkaniowe dotyczą różnych ludzi, którym nie ma kto pomóc.

Tanie banery reklamowe - www.proprint-drukarnia.pl

Wtorek, w takim razie wybacz, nie zrozumieliśmy się. Oczywiście, że jestem za tym, aby wesprzeć normalnych ludzi w ich niemocy i chętnie bym się sam na to dorzucił ze swoich dochodów. Tu trzeba systemowych rozwiązać, do których żaden rząd w III erpe nie dorósł. Co do lumpostwa to widzę, że mamy podobne zdanie.
Adamosxx, ile razy widząc Czeczeńca z nożem zadzwoniłeś na Policję?

policja zaraz ich wypuszcza to bez sensu, powiem wiecej widzialem z bronią w admirale jak w maszynki grali

Nie ma się czemu dziwic-skoro nie płaci się czynszu cztery lata!!!Istnieją dodatki mieszkaniowe(czasem nawet 100%) mozna zawrzec ugode ze spółdzielnią i.t.d. ale to wszystko jest dla chetnych ....skoro ludziom nie zależy to trudno:(

prze.jebane w tym kraju z takim rządem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org