środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Złotko nie wpadnij w ... gówno

Jest już polską tradycją, że "ozdobą" trawników i chodników,szczególnie tych przyblokowych są psie gówna.I jak zawsze trzeba zachować ostrożność żeby w coś nie wdepnąć.Widok nie jest przyjemny,ale chyba nie dla wszystkich jest to problemem skoro jak do tej pory nie można rozwiązać tej sprawy.
Czemu przynajmniej w części cywilizowanych krajów nie ma z tym problemów?
Np. w Kanadzie nie odwraca się wzroku idąc chodnikiem bo akurat w oczy rzucają się psie odchody. Człowiek spaliłby się ze wstydu gdyby zostawił syf po swoim pupilku a ktoś zwróciłby mu uwagę.Kary są na tyle duże że nawet nikomu nie przychodzi do głowy żeby o czymś takim pomyśleć.Niestety wychodzi tutaj polska mentalność, która jak się zakorzeni to trudno ją zmienić.
Może Straż Miejska powinna szczególnie z rana czy wieczorem przejść się pomiędzy blokami.Nie mieliby problemu natknąć się na panią czy pana podziwiającego jak ich "najlepszy przyjaciel" wypróżnia się pozostawiając po sobie pamiątkę.
A na co idą pieniądze z psich podatków? Może włodarze miejscy bądź prezes spółdzielni mogliby zatrudnić dodatkowych parę osób do usuwania tego gówna. A może jeśli gospodarze bloków mają obowiązek dbania o czystość i porządek to właśnie oni powinni oprócz zbierania papierków, zebrać wszystko co nie powinno znajdować się na chodniku czy trawniku?
Płacenie podatku nie zwalnia jednak właścicieli piesków by po spacerze ze swoim ulubieńcem zostawiać po sobie porządek.Wszyscy płacimy np.na fundusz remontowy co nie oznacza że możemy mazać sprayem po nowej elewacji.
Znając życie dużo wody jeszcze upłynie a może pozostanie już niezmienną polską tradycją że nim rozkwitną kwiatki,otoczenie naszego miejsca zamieszkania"przyozdobione" będzie psimi odchodami.
Zdanie końcowe do Prezesa Spółdzielni Perspektywa.
Szczyci się Pan jak pięknieje''pańskie osiedle '' ciągle chodząc z głową w chmurach,a czasami trzeba spoglądać też pod nogi.Na pańskim terenie dosyć często, o czym radzę pamiętać.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Złotko nie wpadnij w ... gówno

sam czasem nasram na chodnik :D

X men bujaj się :D

Nie deptać trawników

Bo i cóż taki tuman jak Czesio czy SD mogą w przedmiotowej sprawie rzec, jak sami z satysfakcją srają pod siebie.

SD Ty to chyba swój mózg zastawiłeś w Lombardzie, jeśli go w ogóle kiedyś miałeś.Więc zrób barana w kaloryfer to może wskoczysz na właściwe tory.

Każdy sra tam gdzie chce wolny kraj ;] a po trawnikach się nie chodzi ! a ja jeszcze na chodniku nigdy nie wdepnąłem w klocka ;] więc nie wiem w czym problem ? Jak masz problem to siedź w domu .

KGB nie każdy tak jak ty lubi chodzić gdzie wokół niego są gówna ;) w domu pewnie tez po kątach masz wszędzie nasrane.

Moim zdaniem każdy właściciel powinien sprzątnąć po swoim psie.

Przed blokiem,w ktorym mieszkam dopiero instalacja barierki wokol placu zabaw dla dzieci spowodowala,ze piaskownica przestala byc ulubionym miejscem do srania dla psow.Oczywiscie pod "czujnym"okiem wlasciciela.
Na trawnikach bez zmian!

Ale jest to jedna wielka głupota ,bo niby trzeba sprzątać po psie ,ale co z tego jak nie ma gdzie!! Do tego powinny być specjalnie wydzielone pojemniki ,ponieważ za wrzucenie do śmietnika odchodów dostaje się jeszcze większy mandat ,więc winna jest radnych,prezydenta i właścicieli spółdzielni,że taka sytuacja ma miejsce.Lepiej dostać 100zł jak pies narobi na trawnik niż 300zł za wyrzucanie kupy do kosza.

Módlta sie...

KGB jesteś chyba pierwszym z rodziny który zszedł z drzewa ,chociaż po twojej wypowiedzi to lepiej by było gdybyś tam pozostał. Byle co jesz i byle co gadasz.
Akurat w kraju do którego przez lata Polacy wzdychali jak do bóstwa, chodzi o USA a podejrzewam że i w wielu innych krajach są trawniki po których się chodzi a co więcej można rozłożyć koc i zrobić sobie piknik.
Dla mnie to z jednej michy z twoim pupilkiem możesz futrować.

Xmen a mówiłem nie pij i nie chodz na czworaka po co sie tytłać w gównie.Nie dociera i latasz na skróty to masz co lubisz.

To się przenieś do USA będziesz mógł sobie siedzieć na trawniku , i porady z kaloryferami i baranami zachowaj dla siebie albo dla starych jak ci na to pozwolą .

jak ktoś ma małe dziecko to wie o co chodzi, trudno utrzymać je na chodniku, teraz kiedy stopniał śnieg widać jak całe trawniki wokół bloków są usrane, kiedy odrośnie trawa problem przestanie być widoczny ale na butach zostanie, po zimie nawet w piaskownicy w skate parku to sie wala, problem raczej nie będzie rozwiązany bo widok właściciela zbierającego "swoje" psie kupy byłby szokujący

Temat o psich gównach był nie dawno wałkowany, i co to dało ? I dalej są psie gówna.
Dlaczego nic się nie mówi o kocich klockach ?
Częstym moim widokiem z okna jest kot wychodzący z balkonu na parterze wchodzący do piaskownicy, robi kupę , ładnie po sobie zakopuje i z powrotem na balkon. Wtedy sobie myślę, fajnie , że ja nie mam małych dzieci.

A widzisz nie dawno wróciłem z pieskiem i trawnik ozdobiony ale nie pod blokiem matole ,mój pies nie sra pod własnym blokiem ;] a na drzewie to ci spłodzili potomku wiewiórki ;] przeszkadza ci to wypierd* do tej ameryki i nie wracaj każdy pierdolii że tam jest zaj... a tam jeszcze inne cuda ;] jedz do lasu jak chcesz se na kocyku pieprzyćć na trawce .

cała łomża jest zasrana o..

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

Płace podatek za psa 110zł na rok i pytam za co?Niech wynajmą ekipy do sprzątania tych gówien za mój podatek!!!

Czy tak musicie sie "spinać" to jest chyba problem władz , że nie ma takiego czegoś ...

A dzieci to powinno sie uczyć , że fe jest chodzić po trawniku , bądź poprostu pilnować ;-))

KGB zawsze babrała się w gównie .To mnie akurat nie dziwi.
Twoimi słowy to ty możesz wypier...na wschód gdzie twoje miejsce.

X men zamknij pale w końcu , bo zal . Gównianą propagandę tu robisz na forum i buraka rżniesz . Dla takich buraków jak ty to miejsce jest na wsi . I spróbuj mi tylko po trawniku chodzić , jak cie złapie to ci nogi z dupy powyrywam .

SD to chyba skrót od Skończony Debil. Ale zawsze będą tacy co trzymają się w KUPIE.
Żałosny jesteś i nawet nie wiesz o tym że sam dla siebie stanowisz zagrożenie.

I cóż, temat zaczął się od gówna i na "gównie" się kończy . I co tu się dziwić, to jest tylko łomżyńskie forum.

A co ty X-srmen jakieś złe wspomnienia z dzieciństwa z kupko ? czy ki za hujj ? jak sam nasrasz w klopie to co ? nie razi cię to ? pewnie wąchasz jeszcze i zapisujesz zapachy i rodzaje a jak wyjdziesz na dwór to już cie razi że nasrane ? idz się kurrwa lecz człowieku na dupsko bo tylko to ci zostało ;]

blondloczek1 nasram Ci w ziape haha

Ten Czesio to nie dość, że tuman to jeszcze chamidło pierwszego sortu

cham z chamów mądralińska pierdoło

blondloczek1 wiesz że pies dopóki szczeka to nie ugryzie.Oni jedynie szczekają w zaciszach swoich pokoi, także są niegroźni.
Flustraci którzy w realu są cienkimi Bolkami dlatego pozostaje im atak na forum.

Widze ze poziom postów osiagnal naprawde wysokie loty..... załamka....

Prawda jest taka ze po swoim psie powinno sie sprzatnac jak nawali i nie wazne czy jest to trawnik pod blokiem, chodnik czy ogrodek. Mam psa za ktorego tez place podatek (niestety) i jakos nie czuje sie z tego powodu zwolniona ze sprztania po nim, robię to za kazdym razem, inaczej byloby mi zwyczajnie wstyd. Każdy powinien byc odpowiedzialny za swoje zwierzę!!

Mam również malutkie dziecko i wiem jaki to problem, gdy na trwanikach dookola same kupy i trzeba miec caly czas oczy dookola glowy zeby w nic nie wdepnelo... Rzygac sie chce jak sie patrzy na te kupy.
A trawnik moim zdaniem jest wlasnie po to, zeby mozna bylo sobie pochodzic po trawce... bo to nie skansen, ani muzeum

Cieszy mnie fakt, że pośród Nas są mądrzy i normalnie myślący ludzie (X men, sprytka). Rzeczywistość za oknem jednak nie rozpieszcza i pokazuje, że buszmeni typu Czesia, SD, KGB, zynio też muszą pośród nas egzystować. Tylko obcowanie z nimi na co dzień jest uciążliwa dla normalnego społeczeństwa.
Teraz tylko czekać na niewyszukane i prostackie riposty wyżej wymienionych buszmenów. Pozdrawiam normalnych.

Tak a Ci którzy mają inne zdanie są już nienormalni ?

Czyli jak ja nie chodzę po trawnikach tylko chodnikami i dzięki temu nie muszę omijać psich gówien to znaczy ,że jestem nienormalnym buszmenem ?

Za to Ci którzy chodzą trawnikami , i co jakiś czas w depną w gówno ,są ludźmi normalnie myślącymi .

cytat : "A trawnik moim zdaniem jest wlasnie po to, zeby mozna bylo sobie pochodzic po trawce... bo to nie skansen, ani muzeum"

To lepiej zmień swoje zdanie , bo mi się rzygać chce jak widzę zadeptane trawniki , gdzie widać więcej ziemi niż trawy .

Jak co roku o tej porze wszystkim właścicielom kochanych piesków srających na trawnikach pod oknami przypomnę historyjkę o pewnym rasowym kundelku wypuszczonym z klatki aby sobie pobiegał i ulżył na trawniku.
No więc wybiegł, załatwił się, a potem zlustrował inne gówienka na sąsidnich trawnikach, potem spotkał suczkę podebnie jak on puszczoną samopas - ją też obwąchał tam gdzie pieski zwykły to czynić, potem skosztował zdechłego szczura i jeszcze czegoś od patrzenia na co ludziom robi się niedobrze, na koniec (bo to był czysty pies) wylizał to co miał brudne. Potem pobiegł do domu i przywitał się ze stęskoninymi domownikami wszyskich liżąc po twarzy.
Właściciele psów, pomyślecie ile jest w tym prawdy i ile z tego nie widzicie, tak jak nie widzicie odchodów swych ZWIERZĄT.

Jest i taka historyjka;
Wychodzi z rana śliczny kocurek, z obróżką na szyi, oczywiście z uchylonych drzwi balkonowych na parterze i biegnie wprost do piaskownicy. Zrobił swoje co miał zrobić, z nocy uzbierało się tego trochę. Potem jak to czysty kot zasypał piaskiem. Własciciele mają oszczędności w portfelu bo piasek dla kotów nawet sporo kosztuje. Potem mamusie wyprowadzają swoje maluchy na dwór, sadzają do piaskownicy , a same na ławeczce wypoczywają. Między czasie dziecko dostaje do zjedzenia, bułeczkę albo ciastko i dalej robi babki z piasku. I teraz pomyśleć ile robaczkow z kocich odchodów dostanie się do buzi malucha.
Nie piszę nic na temat psich odchodow, bo nie mam w domu psa, nie mam dzieci malych i nie chodze po trawnikach i przez to nie zwracam uwagi na psie odchody . Ale codziennie rano mam widok na srającego kota do piaskownicy, i współczuję matkom mającym małe dzieci.

no jak widze to co tu wlasciciele pieskow pisza to smiech mnie ogarnia!!!
tu nie chodzi o Ameryke-wystarczy spojrzec na Niemcy,Holandie,Francje i kilka innych krajow naszej Europy-wszedzie tam trawniki sluza tez za miejsce wypoczynku!!!
i nie wyjezdzajcie tu z tekstami-szanuj zielen!!!odchody waszych pupili nie rozkladaja sie za szybko wiec nawozem tego nazwac nie mozna!!!
takze wy tez tej zieleni nie szanujecie!!!

Drogi SD nie chciałem Cię dotknąć, chciałem tylko zauważyć, że nie trzeba chodzić po trawnikach, aby wejść w stolec. Moim zdaniem sam widok psich klocków jest mało estetyczny i co najmniej niehigieniczny.
Będąc obecnym na tym forum chciałem zwrócić uwagę, żeby zadbany, czysty i wykoszony trawnik był upiększeniem naszej blokowej rzeczywistości - czy pod tym się podpiszesz SD?

Sorry SD ale nie zmienie zdania.... rozumiem, ze wedlug ciebie trawnik sluzy glownie do "srania" i cieszy cie widok rozkladajacej sie tam psiej kupy bo to jej miejsce tak? .... Brawo ......
Ja jednak mimo opiniii takich medrcow jak ty - bede sprztac po swoim psie.

Temat owszem był wałkowany ale problem pozostał;( W Łomzy raczej nie błąkają się bezpanskie psy.Sprawcy klocków maja "państwo" których obowiązkiem jest sprzątniecie po swoim pupilu.Wiekszosc ignorantów nie robi tego-(uwazam,ze jest to kwestia wychowania,najczęsciej wyniesione z domu rodzinnego,lub niedowartosciowania społecznego) Przeciętny ,w miare normalny człowiek dbający o siebie-dba także o otoczenie...
sprytka-podzielam Twoje zdanie i konsekwencje:)

Sprzątanie po swoich pupilach - tak psach, jak i kotach - należy do OBOWIĄZKU właścieli!! Mam psa i zawsze po nim sprzątam. Nie wyobrażam sobie, by mogło byc inaczej. Tłumaczenie się brakiem odpowiednich kontenerów na psie odchody - a rzeczywiscie w Łomży nadal ich brakuje - jest niczym innym, jak uchylaniem się od tego obowiązku! Chcemy, by było czysto, to o tę czystość dbajmy!

blondloczek1 ty głupia cipo o to mój prostacki ripost, mam takie zboczenie nasrać ci pod twoje kartonowe drzwi

Jeszcze nigdy nie widziałam żeby ktoś chodził z torebką i sprzątał po psie bo wątpie żeby taka osoba która się brzydzi wyjść na dwór i spojrzeć na chodnik na którym są kupy a samemu wchodzi w tyłek psa i łapać to co robi piesek ;] ja mam na to wy.... chodzę w nocy kiedy nie widać tego całego obsraństwa i chodzę tylko po chodnikach w takich miejsach co nawet pies nie przyjdzie ,ale powiem że biegają bez pańskie psy i srają .

Wywołałem głupawego czesia do tablicy ... i przyszedł, zaistniał.
Kto płodzi, a potem wychowuje takie byle co?

SD i KGB, bo to jest tak... dopoki nie doznasz czystych i soczystych, pielegnowanych trawnikow, dopoty trawnik bedzie dla ciebie bezosobowym kawalkiem zieleni na ktory spluwasz albo i nie.

Podobnie z wlascicielami czworonogow- im zabierze dlugo zanim sie zmienia- tu moze pomodz prawo i mandaty za nie zbieranie po swoich pupilach.

Nawyki mozna i trzeba zmieniac u ludzi. Gowna po pupilach nie sa norma, ani w Paryzu, ani w Warszawie.

blondloczek1 wiesz kto płodzi ? twoja stara haha, a co nauczyciel jesteś ? wywołać to se możesz starą jak się zesrasz żeby ci dupę podtarła

Czesiu, zdajesz sobie sprawę, że jesteś zwykłym ścierwem, nie przedstawiającym żadnej wartości jako człowiek.
Zepchnąłeś dyskusję na inne tory - bojkotuję się kołnierzu

a do mnie na moją łączkę wpadał piesek sąsiadów, jak uzbierała się dobra łopata zebrałem i zostawiłem na ich posesji :)

kiedys byl na tym forum temat jak to inni maja lepiej ,czysciej ,fajniej w innych krajach!
ktos zadal wtedy pytanie dlaczego u nas tak nie moze byc????
odpowiedz jest tak prosta ze az szkoda gadac- dopoki nasze myslenie sie nie zmieni,nasze podejscie do pewnych tematow,nasz stosunek do drugiego czlowieka- to nigdy nie bedzie u nas tak jak tam.
jak wyjezdzacie za granice-to potem opowiadacie jakie tam "ochy i achy",jak czysto ,milo,jak fajnie!!! tam zachowujecie sie tez inaczej no bo przeciez nie bede smiecil w takim Frankfurcie czy tez Paryzu -skoro 2 metry ode mnie jest kosz na smieci.
ale wracacie do kraju i.....no coz znowu "dzicz"-bo i po co przeciez to tylko Polska,Lomza wiec nie ma takiej potrzeby:
we wszystkich innych krajach ludzie tez na poczatku nie doceniali tego ze dobrze by bylo sprzatac po swoich pupilach- ale po jakims czasie sami dostrzegli ze to jest dobry pomysl i ze to nic strasznego i ze "korona z glowy nie spadnie" jak posprzataja po swoich zwierzakach.
i jak teraz maja-tak ladniej ,lepiej,fajniej-no ale to przeciez ZACHOD a nie taka Polska,Lomza........

Temat tego forum to jeden z wielu mankamentów naszej narodowej mentalnosci.
Przekonanie się do segregacji śmieci, z pobudek trochę wyższej konieczności niż tylko zachowanie samej czystości też ciężkie jest do wdrożenia w życie.

a dla tych co mowia ze po trawnikach sie nie chodzi-kto mowi o chodzeniu???
ja np .chcialabym ciepla wiosna ,latem wyjsc z dziecmi na podworko i usiasc na trawke na kocyku-wyjac przygotowane w domu "suche" jedzonko i krzystac ze slonka patrzac na dzieci!
juz widze to obruszenie na forum-siedziec to mozna na lawkach!!!
no tak......tylko ze tych to u nas malawo a te ktore sa to sa albo okupywane przez plujaca pestkami nasza mlodziez , badz tez tak obskrobane nozykim ze ryzyko podrapania sie zniecheca do siadania!!!nie wspomne o tych lawkach ktore sa oplute badz tez "ktos"zostawil gume do zucia chociaz obok stoi taki zolty pojemnik co ma dumna nazwe "kosz na smieci ".
no coz na tym tak ukochanym i ladnym i fajnym ZACHODZIE sa trawniki na ktorych mozna milo spedzic taki czas i posiedziec!!!
wielu z was jak wyjezdza na ten ZACHOD-obojetnie czy za kasa czy tez dla rozrywki to chetnie korzysta z uroku tej zieleni-siedzicie sobie na tym fajnym, lepszym,czystym ZACHODZIE na trawce-rozmawiacie,zjadacie cos tam,pijecie piwko i jest taaaaaaak fajnie i milo i czysto-no ale to ZACHOD!!!!
no a dla tych co to mowia -to do lasu sobie jedz-no coz do lasu to mozna na grzyby jechac a nie na spacer z dziecmi a jeszcze dochodzi ryzyko ze tez na jakis "prywatny smietnik" natrafic mozna gdyz to teraz tez u nas w mode weszlo!!!!!!!
no ale my to nie ZACHOD-tylko Polska, Lomza.................

... tez zalozylem taki temat http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=178702&t=178702 zapraszam do lektury ! widac nic sie nie zmienia, zobaczcie jaka data zalozenie, juz wtedy apelowalem

mrtomi-pamietam ale jak sam widzisz nic sie nie zmienilo baa jest jeszcze gorzej bo snieg stopnial!!!
dalej sa te same wymowki:
-ja podatki place ,
-od tego sa inni ,
-toz to dobry nawoz ,
-nie ma specjalnych pojemnikow.....................itd.
no coz ale narzekac na wszystko co u nas jest to jest bardzo latwo .
po co jakies specjalne torebki-wystarczy zwykla mala reklamoweczka i do kosza!!!!
no znowu widze to poruszenie-nie wolno do kosza -za to kara grzywny grozi!!!
a kto was zlapie za reke i bedzie zagladal co wy tam wyrzucacie????
smiechu warte!!!!
niestety jest wiele rzeczy ktorych nie powinno sie do normalnego kosza wyrzucac ale co do segregacji smieci to tez wielu ma ogromne opory!!!
np.resztki jedzenia-zwabiaja szczury ,jest wiele osob ktore wylewa roznosci do "klopa"-feee nie ladnie- w kanalach tez wabi to szczury.
i np.takie pampersy-w niektorych krajach na tym fajnym ,ladnym ZACHODZIE-sa do oddzielnych pojemnikow wrzucane gdyz nie naleza do najlatwiej rozkladajacych sie.
a wy robicie problem jak i gdzie mozna wyrzucic "klocka"!!!!!

bamato03 - popieram w całej rozciągłości :)

Tak naprawdę to wcale nie trzeba wyjeżdżac za granice (zachodnie) naszego kraju czy też za Ocean, by zobaczyć, ze sa ludzie którzy rzeczywiście sprzątają po swoich pupilach! Robią to wcale nie dlatego, ze zapłacą kare jesli nie posprzątaja, tylko dlatego, ze tak zostali wychowani: sprzątaja po sobie i swoich milusińskich zwierzątkach!!! To jest pewien wpojony nawyk, oznaka kultury. Jeśli szanuję siebie i innych, to nie zostawię po sobie zasr... miejsca, w żadnej sytuacji. A po sobie znaczy dla mnie również po moim pupilku. Takie sytuacje NAPRAWDĘ zdarzają się w Polsce, w różnych miastach - byłam, widziałam. Życzę sobie i wszystkim, by również w naszej kochanej Łomży, tak pięknym miescie, pod tym względem wiele się zmieniło - na plus oczywiscie!

blondloczek1 aleś ty ku.rwa mądra :) aż się popierdziałem w gacie, tak na mnie działasz robaczku

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org