Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Straż miejska -duzo pracy. |
Smiech mnie ogranoł po przeczytaniu artykułu ze to straz miejska miała wiecej pracy w 2008 niz 2007 roku bo 100tys. zł wiecej zarobili przez wieksza liczbe mandatów. Ekstra.... to wpływ służby miejskiej mierzy sie w ilosci wystawionych mandatów a nie ich spadku poprzez pozytywny wpływ obecnosci służb porzadkowych i stosowanie sie do przepisów przez społeczeństwo( bo na drogowych najlepiej wyszli) albo tez na innych czynnikach tj. nie wiem.... smieci nie ma w rowach porzadek na uliach jest, nie ma bez panskich psów bo straz dochodzi czyj to czy jakies takie. slifuja chodniki i na ulicy jest bezpieczniej a nie zza szybki auta nic nie robią. a oni sie chwala ze nas na 100tys. zł wiecej ukarali. ( bo od nich autor artykułu zapewne po pytaniu o wyniki pracy za 2008 rok otrzymał takie dane) pieknie ja jestem zadowolony z waszych wyników ciezkiej pracy. no mam nadzeje ze premie chociaż jakies dostaniecie!!!!! a jak wy uważacie????dobrze robimy ze wydajemy nasze pieniadze z podatków na straż miejska która dodatkowo chwali sie wieksza iloscia karnych mandatów w ramach poprawy naszego bezpieczenstwa i komfortu społecznego zycia???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Straż miejska -duzo pracy. |
Może wreszcie dobrali by się do dupy pseudomiłośników czworonogów, srających gdzie popadnie lub tumanom w czterech kółkach, rozjeżdzających pozimowe trawniki - ale nie, zamiast wychowywac ciemnogród lepiej nie dostrzegac problemów.
|
|
zlikwidować tą służbę, bo to gorsze klony policji...
|
|
Zgadzam sie!W kazdym normalnym Panstwie Straz Miejska ma duzo wiecej obowiazkow niz u nas.Pilnuja porzadku na ulicach(psie kupy,smieci,bezdomni itd).Dbaja o wlasciwe korzystanie z miejsc parkingowych dla inwalidow.I wiele,wiele innych.Ale nikomu nie przyszlo do glowy,by kazac im stac za najblizszym weglem z radarem. Moga,oczywiscie karac kierowcow parkujacych gdzie popadnie,ale na tym koniec. Podobno beda mogli zatrzymac i ukarac kierowce za najpospolitsze zlamanie przepisow-ale tego nie jestem pewien.To zgroza!
|
|
Wyslac przy dup asow na bezrobotne - w miescie jest coraz gorzej!! albo urwiesz kolo w dziurze w ulicy albo trafisz na pomarancza za krzakami co testuje nowy radar;/ tragedia bigi2004
|
|
Ja mam sposób na policję i na straż miejską - po mieście 50 po trasie 90 tu mam dodatkowe oszczędności na paliwie i klockach hamulcowych (nieraz mnie kusi dodać gazu jak mnie maluch bierze ale zaciskam zęby) - parkuję w wyznaczonych miejscach (poza strefą płatnych parkingów - można trochę pochodzić po świeżym powietrzu) 100% działa już 5 lat jeżdżę bez mandatów, ani razu mnie nie kontrolowali
|
|
co do psow to ten podatek powinien byc zniesiony, bo za co tu placic?? mialy byc pojemniki na odchody... a nie ma! wiele osob same by najchetniej na chodniku narobili, bo skoro sie za cos placi to sie wymaga! a tu nie dosc ze kasuja to i wymagają! absurd, nawet w zdaje sie biedniejszym Kolnie rada ustalila podatek na 0 zł wybierz tę najlepszą, nie pierwszą lepszą
|
|
nie dotyczy to super pomysl:) ale nie po to produkuje sie nowsze i szybsze auta zeby jezdzic jak za czasow Gierka. Polsce sa potrzebne dobre drogi i szybka komunikacja zarowno drogowa jak i kolejowa a nie panowie z suszarkami ,ktorzy udaja ze pracuja!! bigi2004
|
|
nie dotyczy...dobrze prawisz...sama prawda... pozdrawiam
|
|
50pln, mówiąc o psach i podatkach to moim zdaniem dobrze trafiłeś jeśli miałeś na myśli straż miejską, bo szkoda na nich podatków, a z chęcią zrzuciłbym się im na karmę czapi. Sieją śmiech, żal i rozpacz, a tych nowych co poprzyjmowali to wogóle zero kultury. Jak mi się trafią to nie pożałuję funduszy, dopnę swego i zniszczę chama w czarnym mundurze. Gdzie jest zakaz i w godzinach szczytu jest tłok, samochodów stoi bez liku po obu stronach im pod nosem, a pewnego dnia w godzinach wieczornych gdy już nie było ruchu kolega ustał na chwilę no i skurwiele zarobili, najechali, więc trafiło im się. Jest tak najlepiej bez pracy i pod nosem i jak zwykle wyjechali autem, odwoził jeden drugiego, więc faktycznie po co te podatki na "psy". Chyba zacznę w wolnej chwili zbierać podpisy pod petycję rzeczowe dowody by tych chamów usunąć, chyba że miasto nie ma na co wydawać, to już temat do Pan Brzezińskiego. A może on zbyt ambitny i nie wypowie się na temat swoich pupilków? Bo przecież to jedna mafia.
|
|
Konsul2 ile ty masz lat? Czytając to co napisałeś to ja myślę, że jesteś albo bardzo młody albo bardzo głupi. Ze wskazaniem na to drugie:) Zostaje jeszcze jedno wyjście - jesteś i młody i głupi:) Pozdro:)
|
|
Konsul2 napisał: Jak mi się trafią to nie pożałuję funduszy, dopnę swego i zniszczę chama w czarnym mundurze. Rozbawiłeś mnie robaczku:) Co ty im możesz zrobić? Rozwala mnie takie głupie pisanie. Weź ty się lepiej do czytania lektury szkolnej a nie srasz na forum.
|
|
hehehe:D czytalem to dwa razy:) no ale ok
|
|
Ryba założyła temat, a Kaz to połknął, czyli wystarczy rzucić przynętę a taki dupek ją chwyci, więc co do poglądów Kaz to obyś się nie mylił, a co mogę zrobić to ci z chęcią wyjaśnię tylko na osobności i jak będziesz po służbie, a jeśli chodzi o wiek to pewnie byś mógł być moim synem, gówniarzu, więc żałuj sobie udzielania na tym forum, bo jak jesteś w tej branży i tym za kogo się uważasz to współczuję jedynie twojej rodzinie. ,,Wielki Zambrowski czarny szeryf z Texasu". Jak nie bierzesz pieniędzy za friko i jesteś ok to udowodnij to, a jak jesteś dziadem i frajerem za pieniądze podatników to spieprzaj z tego forum.
|
|
Straż miejska utrzymuje się ze swoich mandatów + pensji z urzędu.Mandaty to bonus.Więc nie ma co ich rozliczać z tego stania na zakrętach czy chowania za drzewkami. Ich w ogóle nie powinno być.Ta służba pakuje lewą kase ludziom z urzędu. Pozdrawiam. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Straż miejska utrzymuje się ze swoich mandatów + pensji z urzędu.Mandaty to bonus.Więc nie ma co ich rozliczać z tego stania na zakrętach czy chowania za drzewkami. Ich w ogóle nie powinno być.Ta służba pakuje lewą kase ludziom z urzędu. Pozdrawiam. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Kaz teraz konkretnie do ciebie palancie, skoro nie masz ani wychowania ani charakteru to chętnym wyślę foto na maila zainteresowanym, miałem dzisiaj okazję nieoglądać twojej mordy lecz twoich kolegów jak na służbie za pieniądze podatników stali pod biedronką, sporo czekali bo była kolejka, a co kupili to ci powiem, popcorn do mikrofali. I jak sądzisz, czy mogę to opublikować i egzekwować, czyli ktoś beknie? Czy po prostu ma tak być i podatnicy powinni tylko płacić? A co do twego pytania co ci mogę zrobić, to powiedzmy że nic, wszystko wyjdzie w praniu, bo jesteś zbyt cwany, gówniarzu, a jak się będziesz dopominał to swoje dostaniesz.
|
|
A a propo to dla mnie jesteś zwykłą gnidą, podejrzewam że i dla większości też, więc jak cię nie stać to się nie wychylaj, chyba że masz tupet i charakter, hehe ja wątpię.
|
|
Macie problemy :D
|
|
ŻAL DUPE ŚCISKA jak sie słucha tych waszych wywodów , a to strażniki popcorn kupują a to mandatów za dużo dają , a jak by dawali mało to jakiś by sie znalazł co by mówił że za MAŁO . A ja im tej roboty nie zazdroszcze bo ... ZAWSZE TRAFI SIE GNIDA CO ICH CHCE PODPIER..... JA BYM TAK NIE MÓGŁ PRACOWAĆ, KIEDYŚ SŁYSZAŁEM JAK ICH WYZYWALI OD H... , K.... , SK.... A CO TAKI STRAŻNIK MOŻE ZROBIĆ ? JAKO FACET POWINIEN DAĆ W MORDĘ , A ON TEORETYCZNIE ZŁAPIE GOŚCIA PODA DO SĄDU I CO..... MAŁA SZKODLIWOŚĆ ITP... WIĘKSZOŚĆ ZAZDROŚCI GARNUSZKA PREZYDENCKIEGO I TO JEST FAKTYCZNY POWÓD TYCH DESPERATÓW . LUB TEŻ KRYTYKUJĄC DZIAŁANIA CHCĄ PODKOPAĆ CZYJĄŚ FUCHĘ NP. STRŻNIKA , KOMENDANTA ITP. NIE JESTEM ZA STRAŻNIKAMI ALE TEŻ NIE JESTEM ZA ŚMIESZNYMI POSTAMI- JESTEM ANTYWSZYSTKO. JEŚLI COŚ MACIE NA TYCH STRAŻNIKÓW TO TO POKAZUJCIE , NADAWAJCIE SPRAWOM BIEG . A I GÓWNIARSTWO NIECH NIE PISZE ŻE UTRZYMUJE KOGOKOLWIEK ZE SWOICH PODATKÓW , BO ZE SWOICH DOCHODÓW TO PEWNIE I CHOMIKA BY NIE UTRZYMALI . CHETNIE POGADAM SŁUŻBOWO Z JAKIMŚ CZARNUCHEM , KRUKIEM, ITP BO JESZCZE NIE MIAŁEM OKAZJI I SAM STWIERDZE CO ONI SĄ WARCI
|
|
Brawo ANTYWSZYSTKO - w końcu ktoś poważnie myślący odważył się napisać.
|
|
pies dzisiaj na mnie na ulicy szczekał i gdzie była straż miejska ??
|
|
Osoba pracująca zawodowo, nie zajmuje się takimi sprawami jak śledzenie straży miejskiej , gdzie jeżdzi , kogo podwozi i co kupuje, bo nie ma na to czasu. Czyli wniosek z tego, że tym zajmują się osoby zdesperowane brakiem pracy i nadmiarem czasu, czyli po prostu zazdrośc. Nie tylko straż miejska, ale i inne zakłady korzystają z przywilejów posiadania samochodu słuzbowego i załatwiaja sprawy prywatne w czasie godzin pracy. Ja sama to robię ale jakoś mnie się nikt nie czepia, może dlatego że mandatów nie daję?
|
|
Straż miejska to ZŁOOO dopuki się nie zajmie tym co do niej należy czyli ganinaniem meneli i pilnowaniem porządku na "mieście", więcej nie wymagam bo idąc z żoną na spacer nie mam ochoty dawać po 2 zł każdej napotkanej kurw*ie na wino patrząc jak Walker przyoierda*la sie do kogoś kto przekroczył 5 min na parkometrze, Do STRAŻNKÓW ganiajcie tych którzy maja was w dupie i śmieją się wam w twarz a nie tych których nie widzicie bo tak bezpieczniej (mandaty za szybę) które lecą razem z kwitami z Mc donalda do śmieciary i tak wam nie podniosą statystyki
|
|
Hanes ukazał to do słownie... Samanta59 blondynek u nas nie brak. Pozdrawiam. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |