Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Połączenie trzech oddziałów w jeden!?!?! Biznesowa paranoja!!! |
Zapewne wiekszosc z Was czytala juz artykul mowiacy o polaczeniu oddzialow ginekologicznego, polozniczego oraz noworodkow w jeden w celu przeniesienia "zakazniaka"... To jakas paranoja!!! Dlaczego?!? Jak mozna polaczyc te oddzialy w jeden skoro dla rodzacych pan nie ma miejsca (czasami) na oddziale polozniczym?!? Oddzial Noworodkow jest jednym z lepiej wyposazonych oddzialow na terenie Wojewodztwa i ma wysoko wyspecjalizowana opieke! gdzie teraz planuja wladze POUPYCHAC dzieciaczki potrzebujace "opieki"! Tfuuu tyle kasy odchodzi na NFZ i inne skladki zdrowotne a gdy przyjdzie mi rodzic raz na kilkanascie lat to nawet podstawowy komfort zostanie mi odebrany!!! Ps.1. Jestem za prywatyzacja sluzby zdrowia (zdrowa prywatyzacja)!!! Ps.2.Swoja droga zbyt ewidentny biznes KTOS ukreca wszystkim Lomzanom pod nosem! Ps.3. Co Wy myslicie na ten temat ? magia_2
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Połączenie trzech oddziałów w jeden!?!?! Biznesowa paranoja!!! |
i matka np.2-3 miesiecznego dziecka nie bedzie mogla z nim zostac na oddziale jak oni to sobie wyobrazaja?!!!
|
|
WYOBRAŻAJĄ SOBIE TAK ŻE MATKI BĘDĄ RODZIĆ W KLINIKACH PRYWATNYCH.
|
|
witam odnośnie prywatyzacji słuzby zdrowia to ja jestem za, ktos nie choruje nie korzysta ze słuzby zdrowia a placi co miesiąc składki na opieke zdrowotna, a ktos inny czerpie korzyści chodzac ciagle do lekarzy , lecząc się w szpitalach itp, - moja propzycja jest taka aby utworzyc kazdemu indywidualne konta zdrowotne bez mozliwosci wyplacania tylko oplat za sluzbe zdrowia, ktos sobie pracuje, co miesiac pieniazki sa odkladane i po kilku- kilkunastu latach nazbiera sie tyle iz bedzie go stac na prywatne kliniki itp bez upokazania sie w panstwowych szpitalach, moja zona próbowala rodzić w lomzynskim szpitalu i pobyt ten wspominam niemile, opieka pielegniarska znośna ale lekarska to tragedia- szczegolnie ordynator no i skonczylo sie na prywatnej klinice w Białymstoku gdzie czulismy sie bardzo dobrze i dzidzius tez mial sie bardzo dobrze- dzisiaj to duza wesoła panna :) piotr
|
|
jak zawsze białystok decyduje co w Łomży najlepsze, u siebie robią wszystko żeby ludziom żyło się lepiej ,a u nas kroją i duszą, przystanki z informacją gps,bo już normalne inf. nie wystarczają,nowe autobusy,nowe drogi,teatry centra handlowe ,a u nas likwidują to co najważniejsze bo chodzi o zdrowie , i o przyszłość warunków rodzenia matek o przyszłość Łomży ,bo te urodzone w Łomży dzieci to nasza przyszłość, stwórzmy im godziwe warunki przyjścia na świat ,pierwsze godziny życia są też ważne dla matek,dzieci rodzin to się pamięta całe życie czy włodarze chcą ,żeby ich decyzje pamiętały pokolenia , dla pieniędzy rezygnują z godziwych warunków ,albo chcą coś osiągnąć znowu kosztem tych bezbronnych!!!!!!!!
|
|
Zgadzam sie. Wybrazmy sobie osoby chore zakaznie,dzieci i kobiety w ciazy razem w praktycznie jednym budynku!!! Jesli to zda egzamin (mowie o konforcie pacjentow),to wkrotce dolacza do tej grupy np. chorzy psychicznie.I tym sposobem szpital zaoszczedzi na powiedzmy opiece pielegniarek,bo wystarczy ich mniejsza grupa.Lekach i zajetych lozkach-bo kobiety moga przeciez rodzic szybciej,ze STRACHU! Samotne,placzace dzieci bez rodzicow napewno znajda oparcie wsrod chodzacych,chorych zakaznie.A przyjmujacy wlasnie porod lekarz psychiatra,bedzie tlumaczyl sposob przeciecia pepowiny jedynemu choremu psychicznie,ktoremu nie trzesa sie rece! Gratuluje pomyslodawcom przeniesienia zakazniaka do szpitala odwagi i glupoty!!!!
|
|
zakaźniak do ratusza przenieść
|
|
Popieram Zakażniak do Ratusza !!!!!!!!!!!!!!!! DiDi
|
|
co do składek to popieram piotrlom placi sie co miesiac skladki a i tak trzeba korzystac prywatnie z opieki lekarskiej bo jak na fundusz to albo ciezko sie dostac na dana wizyte-dlugie terminy oczekiwania -albo niechce im sie mylec a prywatnie to co innego!!!chociaz na fundusz tez dostaja kase za to ale co z tego...
|
|
Widze ze dosc male zainteresowanie tematem... Skoro ludzie nie interesuja sie tym co dzieje sie pod ich nosem niech pozniej nie chodza ze skwaszonymi minami i nie narzekaja na "tych" (politykow, partie polityczne)ktorych wybrali aby sprawowali wladze ...Nie moge uwierzyc ze wogle nie ma naprawde zainteresowanie (wiekszego) tym tematem ??? Czyzby Lomze zamieszkiwali ludzie niezainteresowaniu sprawami swojego miasta i traktowaniem Lomzy przez inne sily instytucjonalno-polityczne??? Paradoksem jest narzekanie na jakakolwiek sile polityczna i wladze skoro ludzie nie potrafia bronic swoich "wartosci" stawiajac opor (nie tylko bierny ale przede wszystkim czynny) wlodarzom... Czy ja sie myle moze snujac takie hipotezy? magia_2
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |