czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zakup Skutera.

Witam. Niedługo wpadnie mi trochę gotówki do kieszeni i tak se pomyślałem że nawet fajnie byłoby mieć skutera 50cm3. Czy ktoś może powiedzieć jakie poniosę koszty prze zakupie i następnie jakie koszty będę ponosił przy eksploatacji ?jakie tam są opłaty i w ogóle :P A i jaką maszynkę byście polecali :D

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zakup Skutera.

Nie kupuj jakiegoś koreaniaka czy coś z tego badziewia ;/ tylko firmowe np; Aprilia sr , area ,Gilera runner ,Piaggio nrg , Peugeot Speedfight ,Yamaha Aerox cos takiego.. Jeśli podoba ci sie piaggio nrg to mam do sprzedania jak cie interesuje to pisz;)) prezes1234@poczta.onet.pl

zależy ile masz tej gotówki bo jeśli masz dużo to kup se roxa a jeśli nie to po pacz polataj po Łomży jest dyzy wybór

Ja mam skuter. Pali na 100 km bardzo malo ok 2,5 L oplaty za ubezpieczenie to ok. 45 zl wiec nie ciezko jest utrzymac skuterek. Kaski to wydatek ok. 100 zł

PozdrO. ps. ja mam yamaha rocket po tuningu sprowadzana z niemiec spisuje sie znakomicie :)

cS ;d

...

No ale ja mam samochód i tak tylko w lato bym se posmigal..nie musi byc super sprzet gotowki tak ze 4000 ale wolalbym wydac ze 2000 :P

sluchaj sie 14.15 latkow... to ci powiedza wsio... ale nie powiedza nic o znakach... i przepisach... moim zdaniem powinno wejsc w zycie prawo jazdy kat. A L

gowniarz jeden z drugim pcha sie pod kola i to na rondzie.... tylko zlapac i kopow do dupy nawsadzac i jemu i tatusiowi, ze pozwolil... a potem czlowiek przezywa, ze cos zrobil gowniarzowi...nawet jesli to nie jego wina... i niech mi nikt tutaj sie z was dzieci nie wazy napisac, ze przestrzegacie przepisow... bo tak nie jest... mnie nie oszukacie... ja widze jak jezdzicie... siebie i swoich rodzicow mozecie oszukac...

Wtorek ale o co ci chodzi? ja niemam 15 lat ..znaki i porzepisy to chyba to samo co samochodem heh

akurat nie mowilem o tobie..

Ja mam skuter do sprzedania 2003rok ,za 1500zl tylko do roboty cylinder(skuter normalnie chodzil do pazdziernika 2006roku,po czym stal z pol roku i nie chcial odpalic i tak stoi do dzis) i czeka na wlasciciela.Mysle ze koszt cylindra to ok 200-400zl.

a co myslicie o peugeot jetforce dark side?

jedyny prawdziwy jasio :}

Wtorek święta racja.

Jak ma jeździć niedouczony to już wolę żeby jeździł na skuterze a nie samochodem

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

no tak... lepiej sobie w łuku w leb strzelic niz z kałacha

Kask za 100zł- chyba tylko tornado, najmniej za kask powinno się dać 270 i wtedy masz już dużo lepszy kask Naxa, który ma atesty.

jednak nie bede kupywal tego ustrojstwa.Patrzylem i jakieś to bez życia heh a na motor niemam prawka i ****..

bo jezdziles pewnie jakims zwyklakiem...Wystarczy pozmieniac kilka rzeczy i to naprawde ladnie idzie

Znowu wiosna i zaraz te cholerne kosiarki na ulicach

co w nich zlego?

Smrod z rury i halas... W Niemczech nie licza sie tylko pojemnosc, lecz takze moc. Pieski robia lapanki i sprawdzaja moc na hamowni. Jak ktos obcial tlumik (a on jest ogranicznikiem mocy, a co za tym idzie predkosci) to ma przesr... :-)

smrud wiekszy robia samochody, z halasem sie zgodze, jednak 4suwy sa duzo bardziej cihe. co do sprawdzania czy dzieciak 14lat przycial slepa kihe powinni sprawdzac, tak jak i inne elementy. albo to czy np 80tka nie jest zarejestrowana jako 50, bo i to jest calkiem powszechne, lub po rejestracji 50, wymieniajo wieksze silniki, cylindry, filtry, lepsze swiece.

z drugiej strony ruwnie dobrze mogliby takie ograniczenia zrobi osobuwkom, max 120 i po sprawie. mysle rze wypadkuw byloby o polowe mniej + ogranicznik mocy. to nie byloby takiego lansu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org