poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
GIMNAZJUM NR 3

CO SĄDZICIE O GIMNAZJUM NR 3.CHCĘ TAM POSŁAĆ SYNA.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: GIMNAZJUM NR 3

Szkoda mi słów ale zadecydujesz sam i pamiętaj o synu bo to też ważne gdzie on chce iść. Ja osobiście tego gimnazjum nie polecam. Nie uczyłem się tam i chyba dzięki Bogu. A jeszcze teraz to w ogóle pomsta bo banda czeczenów się tam "uczy"....

Support Your Local Football Team.

wiesz co powiem tobie tak sklej sie i nie wypowiadaj sie na temat tej szkoly bo sie tam nie uczyles fajna szkola uczylam sie tam 9 lat to nic ze czeczeny sa za moich czasow tez byli ale oni mają swoej grupy nie chodza z polakami tam wiec co pierdzielisz glupoty gwarek jak chcesz to poslij tam syna nauczycile sa tam spoko szkola tez calkiem fajna a towazystwo chlopak sam sobie wybierze

pApUsIa

tez raczej nie polecam, a nie myslales o pg1? z tego co slyszalam to chyba nalepsze gim w lomzy

i jest fajnie

hehe papusia567 zaprezentowala poziom tego gimnazjum :)

ja sam uczę się obecnie w PG1 w 3 klasie i szkoła ogólnie może byc. Osobiście radzę wysłac syna do klasy o profilu Integracji Europejskiej z rozszerzonym niemieckim lub angielskim.

papusia cos tam właśnie widzę jaka to jest świetna szkoła:) Sama inteligencja patrze się tam uczy:) "Papusia rzyczę pżyjemnego wieczoru w miłym towaŻystwje"

madziusmasdzius najlepsze chyba tylko pod względem ocen jakie uzyskują uczniowie.
Tam jest patologia.

Moim zdaniem najlepsze w Łomży gimnazja to 8 i 6. Biorę pod uwagę wszystkie czynniki nie tylko wyniki uczniów.

każde jest dobre jeśli chce się uczyć:P

Nie posyłaj dzieciaka do pg3.... ja się tam uczyłem :/ nie polecam nikomu tej szkoły ... zwłaszcza teraz kiedy się poprzekształcała. Wyślij dzieciaka gdzieś indziej byle nie do PG3... Jakieś 6 lat temu może jeszcze ta szkoła coś mogla zaoferować.. niestety teraz już jest źle.

aguu? kazde? z ohp na czele??

i jest fajnie

jeśli ohp to gimnazjum to ci gratuluje

wydaje mi sie ze w ohp jest tez gimnazjum.

i jest fajnie

PG 3 w Łomży śmiem twierdzić, że jest jedną z lepszych szkół gimnazjalnych w Łomży (już czuję te kpiny), ale fakty same mówią same za siebie. Zaletą jest to, że klasy nie są przepełnione jak w "kombajnach" typu 1, 2 i 8. Nie są to klasy o dużym zróżnicowaniu "finansowym" jak PG 6 (gdzie uczą się wg. mnie biedne dzieci bogatych rodziców). Kadra pedagogiczna jest "wykrystalizowana", czyli wie o co chodzi w pedagogice. Sam się nie uczyłem w tej szkole, ale znam wielu fajnych absolwentów tej szkoły (którzy osiągnęli co nie co w życiu) . Miałem ten sam dylemat, co założyciel tego postu. Mogłem posłać swe dziecko do każdego gimnazjum w Łomży (a miałem takie możliwości), a posłałem do gimnazjum nr 3 zgodnie z miejscem zamieszkania i ufając, że ta kadra pedagogiczna nie da taryfy ulgowej. Moja pociecha nie była z tego zadowolona, ale uwierzcie mi, teraz spija same "profity" z tego co wyniosła z tej szkoły.
Nauczycielom PG 3 życzę dalszych sukcesów w pracy i dziękuję za to, co zrobili dla mojej pociechy

jesteście najlepsi;) gwarek zapytał tylko o te gimnazjum każdy ma własną opinię o nim! ale to nie znaczy że zaraz macie skakać sobie do gardeł ha ha to jest chore...;/ a tak w ogóle to ja sama bym nie polecała PG9 patologia;p pozdro;)

jp;)

najlepsze gimnazjum to PG8 !, piękna szkoła, ubikacje nowe hala nowa, duży rozwój nauki nauczyciele pilnują porządku bardzo dobra szkoła, pod względem sportu , nauki , zachowania. Polecam i jeszcze raz polecam, a odbędą sie dni otwarte 2 kwietnia godz :17.00

Jestem zmienna jak pogoda,
czasem zbyt pewna siebie,
ale przeciez to nie powód,
aby dzisiaj zmienic siebie!!!!

niech idzie tam gdzie mu najblizej i najlepiej bedzie ;)

przemo

Nie polecam tego gimnazjum teraz tam tworzy sie patologia nikt o normalnych zmysłach nie wysyła tam swojego dziecka tymbardziej ze teraz bedzie to połączone ze szkołą dzrzewną i bedą tam uczyli się dorośli ludzie i odpowiedz sam sobie na pytanie czy chcesz wysłac swoje dziecko do 3

⊕ Jedno jest pewne,moich korzeni,mojej Polskosci nie pozwole sobie nigdy wyrwac z serca ⊕

Polecam PG6. Pociecha będzie miała lepszy start w liceum. Poza tym szkoła jak żadna inna jest pełna tolerancyjnych osób, którzy maja w sobie mnóstwo pasji. To ze w szkole jest niewielu uczniów (w gimnazjum co roku tworzone są tylko dwie klasy) daje możliwość wybicia się. Co do 3 no cóż... na pewno ta szkoła ma zalety i wady ale szczerze mówiąc sama bym się tam nie chciała uczyć.

Biernaczento - hehe no co ty gadasz ? uczyłeś się i nie narzekałeś jakoś że patalogia ;)) , Ja osobiście nie polecam żadnego a polecam żeby syn poszedł do pracy ;)) teraz szkoła to ***

Moim zdaniem w PG3 podobnie jak wszędzie można spotkać patologię, zróżnicowanie społeczne, jakieś 'nieciekawe towarzystwo' jak zarówno dobrą kadrę nauczycieli, uzyskać odpowiednią wiedzę czy jakieś inne osiągnięcia-wszystko jest zależne od naszej pociechy w jakie towarzystwo popadnie, jeśli ma skłonności do marginesu społecznego to wszędzie znajdzie kompanów a jesli nie to nawet w najgorszej szkole wyjdzie na ludzi. W PG3 nauczyciele poświecają uwagę ucznoim, wymagają od nich wiedzy jednak nie przytłaczają nią aż tak-to fakt, jeśli dziecko jest skore do nauki to nawet po tym gimanzujum jest w stanie dostać się do dobrej szkoły średniej, bo na pewno program dydaktyczny niczym nie odbiega od pozostałych gimnazjów.
A tak btw. bardziej budujące dla dziecka są chyba dobre wyniki w nauce w przeciętnym gimnazjum niż ledwe przedostawanie się z klasy do klasy w tym 'bardziej prestiżowym'-sugerujmy się tu dobrem potomka, który niekoniecznie ma odpowiednie predyspozycje do szybkiego przyswajania wiedzy nad własną /często niespełnioną/ ambicją.

Moim zdaniem w PG3 podobnie jak wszędzie można spotkać patologię, zróżnicowanie społeczne, jakieś 'nieciekawe towarzystwo' jak zarówno dobrą kadrę nauczycieli, uzyskać odpowiednią wiedzę czy jakieś inne osiągnięcia-wszystko jest zależne od naszej pociechy w jakie towarzystwo popadnie, jeśli ma skłonności do marginesu społecznego to wszędzie znajdzie kompanów a jesli nie to nawet w najgorszej szkole wyjdzie na ludzi. W PG3 nauczyciele poświecają uwagę ucznoim, wymagają od nich wiedzy jednak nie przytłaczają nią aż tak-to fakt, jeśli dziecko jest skore do nauki to nawet po tym gimanzujum jest w stanie dostać się do dobrej szkoły średniej, bo na pewno program dydaktyczny niczym nie odbiega od pozostałych gimnazjów.
A tak btw. bardziej budujące dla dziecka są chyba dobre wyniki w nauce w przeciętnym gimnazjum niż ledwe przedostawanie się z klasy do klasy w tym 'bardziej prestiżowym'-sugerujmy się tu dobrem potomka, który niekoniecznie ma odpowiednie predyspozycje do szybkiego przyswajania wiedzy nad własną /często niespełnioną/ ambicją.

Szczerze mialem kiedys kolege uczylem sie z nim w PG4 która zamykano po roku cala klasa rozbila sie po roznych szkolach ja trafilem do pg2 a moj kolega do pg3 byl tam gnębiony przed innych "kolegów" inny pokazywał mi filmiki z lekcji jak to sie nauczyciel "delikatnie" kłucił z uczniem tak wiec nie wiem moze to równiez jego wina ze sie dawał ale wg. mnie sama patologia i tyle... Takie moje zdanie

pg3 spoko

jedyny prawdziwy jasio :}

A gdzie jest to gimnazjum? Kolo dawnego,starego szpitala na Sklodowskiej?

tak tam

i jest fajnie

polecam pg 2 nauczyciele są raczej wporządku,czego nie moge powiedziec o nauczycielach pg8.

Dzieki Madzius. Ps.ile zostalo Wam tych dni? Non stop tyle samo? :)

Nie wiem jak jest teraz w tym gimnazjum,ale kiedys byla to super szkola. :)

Czytam i czytam - i powoli mnie ponosi. jakim prawem wypowiada się ktoś o szkole której nawet nie "zaszczycił" swoja obecnością. Powiela plotki?? Powodzenia.
Z PG 3 zwiazana jestem od kilku lat. Szkoła bezpieczna, monitorowana - piekne hole, łazienki - a teraz jeszcze szafki dla uczniów. Dobrze wyposażone pracownie (nie siedzi 2 przy jednym komputerze).
No może to się uczniom nie podoba - ze budynku nie można opuszczać podczas zajęć lekcyjnych - ale bezpiecznie dzięki temu jest. Nikt niepowołany nie wejdzie do szkoły!
Poza tym - nauczyciele - to pedagodzy przez duże P - zaangażowani - co jest rzadkościa w dzisiejszych czasach. Moje dziecko nigdy wcześniej nie było na tylu biwakach, wycieczkach- nie miało tak bogatych zajęć pozalekcyjnych. Mało tego - tam wszyscy mówia do ucznia po imieniu - bo... go znają!! Nie ginie w tłumie jak w wielkich molochach. Wychowaca zna ucznia na wylot. Wiem moi mili - że to nie zawsze odpowiada uczniom - lepiej być anonimowym.. ale. Czy nie lepiej być Anią, Jurkiem ... niż Kowalskim przy tablicy?? Czy nie lepiej być bezpiecznym - i czyć przyjazna dłon - niż trząść się przed zajęciami szkolnymi - a podczas przerw uciekać do kąta??
Poza tym kadra jest naprawde dobrze przygotowana - przyjdź, popatrz, sprawdź - a potem pisz co chcesz!!
Powodzenia w wyborze szkoły!

Hahaha . Ja tam chodze chlopie wyslij swojego syna do innego gimnazjum w 3 to masakra jest . :d kamery sa ale i tak nikt na nie niepatrzy :d od przypadku do przypadku . :d ciagle palą i wkladaja smietniki na glowy . :D HAHA ;] " niemasz znajomosci to tam nieidz " ... xd pozdrO

cS ;d

Matka2005 czyżby nauczycielka czy przewodnicząca rady rodzicielskiej ? haha same superlatywy, az sam żałuje że sie tam nie ucze hahaha Z tego co słyszałem to tak jak Tomek mówi nie masz znajomości to tam nie idz proste :))

Przepraszam ale ja znajomości nie miałam :) W mojej klasie uczy się tylko jedna osoba z mojej byłej klasy. Nauczyciele w 3 są bardzo fajni i mili o ile uczniowie doceniają jego pracę. Sama nie raz przekonałam się że przez gadanie można wiele stracić bo nauczyciele przestrzegają pewnego rygoru. Nie zaprzeczę że są osoby zakłócające prace w klasie czy ogólny ład w szkole, ale jeżeli ktoś się stara nauka jest bardzo przyjemna i nie sprawia większej trudności. Tomku, kamery działają cały czas ktoś zawsze to kontroluje... Znajomych sobie wybierasz sam więc jego zachowania tłumaczyć nie musisz. A co do palenia nie sądzę żeby tylko w 3 palili. W każdej innej szkole jest ten sam problem.
Są plusy i i minusy tego gimnazjum, ale wyboru każdy sam musi dokonać. Ja osobiście miałam wybrać się do 1, w ostatniej chwili zaniosłam papiery do 3. I nawet tego nie żałuję. Teraz sytuacja w 3 jest dziwna po tym jak połączyła się z "drzewną" i nie wyobrażam sobie tego jak będzie wyglądała w przyszłym roku szkolnym ta szkoła.
Trafionego wyboru szkoły! :)

Uczyłam się w tej szkole...mój syn też - w czasie gdy szkoła przekształcała się w gimnazjum...
Mieszkam w okolicy, widzę to "towarzystwo"...i szczerze powiedziawszy młodszego syna będę nakłaniać do wybrania innego gimnazjum.

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony, kadra pedagogiczna jest w tej szkole świetna. Naprawdę wspaniali, kompetentni nauczyciele, znający się na swojej pracy. Z drugiej strony, widziałem na własne oczy jak 'mniej lubiani' uczniowie mieli czasem problemy z niektórymi 'bardziej lubianymi'. Można się w niej czasem nauczyć namiastki dorosłego życia. Fakt, są kamery, są sprawdzane przez sympatycznego pana z ochrony, który biegnie, gdy coś się dzieje (albo chociaż 3 lata temu tak było, teraz nie wiem). Ale co to daje, skoro większość bójek dzieje się przy pobliskich garażach, lub na terenie zakaźniaka? Co do możliwości dostania się do dobrego liceum - wszystko zależy od ucznia. Nauczyciele potrafią skutecznie wpoić wiedzę, ale czy uczeń skorzysta - to już wyłącznie jego sprawa. Są absolwenci uczący się w I, II, III LO, są absolwenci w ZDZ, są i tacy, którzy na gimnazjum zakończyli edukację.

W każdym razie, moim zdaniem nie warto tam wysyłać dziecka nieśmiałego, cichego i zamkniętego w sobie, bo po prostu nie poradzi sobie z otoczeniem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org