niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Głośniki samochodowe

Witam,mam problem.Zamontowalem 4 glosniki w dzrzwiach samochodu,polutowalem kable itp i wszystko po cichu dobrze gralo,ale gdy poglosze radio slychac tz."pierdzenie".Czy mozliwe,ze pomylilem plus z minusem i dlatego tak jest??Mam kable w kolorze czarnym i zielonym z czarnym paskiem.Uwazalem ze czarny to bedzie minus i tak popodlaczalem.Co moze byc przyczyna nieczystego dzwieku??Z gory dziekuje za odpowiedz.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Głośniki samochodowe

typ ma problem nie do zdarcia, pomuzcie mu, biedny daltonista. elektrykiem nie jest, a chlopaka nie stac by isc do serwisu.

jedyny prawdziwy jasio :}

Moze stac,moze nie stac,ale pierdole dac w serwisie 400zl,bo tyle sobie zazyczyli:)

nowe glosniki tanie nie sa. dales pioneera radyjko, to teraz musisz szrpnac sie na blupunkta glosniki ze zlotymi kablami

Masz cos jeszcze do dodania w moim temacie??Bo w dupie mam Twoje gadanie,potrzebuje konkretnej odpowiedzi.

Ok moze i dobrze podlaczyles, ale to zalezy jak wczesniejszy uzytkownik zrobil bo moze zmienil kable i odwrotnie podlaczyl, roznie bywa. Mozliwe ze masz zbyt mocne glosniki :) i potrzebny jest zmacniacz. Napisz jakie masz radio z jakimi wyjsciami i napisz co to za glosniki to moze baradziej bede mogl ci pomoc.

Pozdrawiam

nie zapomnij tylko na tylnej sybie dac takiego napisu:
PIONEER
to pomaga w aerodynamice pojazdu i moment obrotowy

Glosniki byly seryjne,wiec raczej podlaczone dobrze:) Radio pioneer p7000ub,glosniki alpine nie pamietam ile maja w RMSie ale,normalnie 200W i 220W.

co za sprzęcior

i jest fajnie

u no chlopie. to normalne ze w polonezie bendo tszeszczec, nie robiles z seryjnych gwizkuw?

Ja bym ci radzil kupic zmacniacz bo na pioniera 50W x 4 (2 glosniki po 200W) to jak to ma byc czysty dzwiek?. U mnie glosniki byly dobrze podlaczone (gwizdki 2x120W glosniki przednie 2x250W tylnie 2x250 i tuba 450W ale przy zamknietych tdzwiach zdeczka trzeszczyly, pozniej okazalo sie ze przewody w dzwiach byly zdeczka naruszone i robilo sie delikatne zwarcie, zmienilem na powazniejsze przewody i wszystko gralo i oczywiscie WZMACNIACZ. Podjedz do FoxMusic na Al. Legionow i tam to nie kosztuje duzo wymiana przewodow. Dodatkowo kupisz sobie wzmacniacz. Polecam ich gdyz sam nie raz mialem problem. Wiec podjechalem do nich i wymienilem caly zestaw audio i gralo idealnie i konkretnie. Nie bede pisal ile zaplacilem gdyz moze cenny sie teraz zmienily. Ale naprawde polecam, a jesli myslisz ze zaplacisz tam 400zl to sie myslisz bo raczej duzo mnie :).

Pozdrawiam

Poczytaj ten link całkiem możliwe że zamieniłeś bieguny

http://team.fiatuno.pl/index.php?id=wiev&news=39

Odłacz po jednym głosniku i zobacz czy jest tak jak było jesli nie to masz zasłabe radyjko.może być tak ze głosniczki kupiłeś za mocne albo za słabe. jakies parametry bys podał to moze cos wiecej Ci pomożemy.

;]

Radio nie moze byc za słabe,bo głosniki na tyl maja 45W w RMSie a przod 60W,wiec mysle ze radio powinno to uciagnac...No nic,dzis bede sie z tym bawil jeszcze raz.

Rolnik69, jak widzisz dla niekotnych Pioneer to szczyt marzeń i szpanerskie radio. Aż nie chce się domyślać co mają zamontowane w swoich furach.
Po pierwsze to typowy objaw spalenia wzmacniacza, przynajmniej ja tak miałem, kiedy jeszcze się bawiłem w elektronika :) Ale współczesne radia chyba maja zabezpieczenia. Druga sprawa to sprawdź impedancje głośników. Być może mają niższą od nominalnej radia. Głośniki mogą też być źle podłączone, zmostkowane, np. tył. Radze odłączyć głośniki i podłączać pojedynczo i testować.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Nie wiem co mysla inni i szczerze mam to gdzies,ale dla mnie jezeli chodzi o radia Pioneera to sa najlepsze(nie wiem,dla mnie w tej kwestii istnieje tylko ta firma i tyle).Zauwazylem rowniez,ze jak ustawie zeby tylko gral tyl lub zeby gral tylko prawy glosnik z przodu wszystko jest oka,natomiast lewy z przodu nie gra wcale(albo słabo).Czy jest mozliwosc,ze jak podlaczylem tylko jeden glosnik zle,to moze psuc wszystko??Bo staralem sie po kolei sprawdzac czy wszystko dobrze gra i bylo oka,prawy z przodu podlaczalem jako ostatni...

ZAmien merca na poloneza:P
i gitara

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org