Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
2LO |
Witam. Jestem nowy na forum. Wiecie może ile trzeba mieć punktów żeby dostać się do 2LO? I wiecie moze kiedy będą "drzwi otwrte" w tej szkole? A może ktoś napisać cos o tej szkole jaka jest atmosfera.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 2LO |
milion
|
|
Pkt coś około 140 chyba(?) Szkoła jak szkoła. Jak jesteś dobry i nie ulegasz wpływom towarzystwa to wszędzie się nauczysz bo książki są wszędzie te same... Support Your Local Football Team.
|
|
***** ktory to juz temat ze szkola ?? Spytaj sie pedagoga w szkole on ma caly rozklad drzwi otwartych i tyle...wszystko przez neta chca zalatwiac.Niedlugo beda sie zapladniac mailami xD Módlta sie...
|
|
drugiego kwietnia jak sie nie myle
|
|
... a książki wcale nie są wszędzie te same ...
|
|
Helena chyba nie zrozumiałaś tego co napisałem:] Support Your Local Football Team.
|
|
Dni otwarte 2 Kwietnia o godz. 17.00 . Przyjdź,a dowiesz się wszystkiego :)
|
|
Tak to zrozumiałam, jak odpisałam . Wobec tego, napisz dlaczego nie zrozumiałam . Może Ci chodzi o to, że standarty wymagań są wszędzie te same, to się zgadza, ale ksiązki niekanieczna . Pazdrawljaju !
|
|
Nie chodziło mi konkretnie o zestawienie poszczególnych książek i porównanie tylko o to że w każdej książce jest ten skarb - wiedza. I nie ważne czy to ILO, IILO, Budowlanka, Weta czy ZDZ. Wszystko zależy od ucznia:) Support Your Local Football Team.
|
|
A wracając do wymagań, to w każdej szkole, która kończy się egzaminem maturalnym, obowiązują te same . Jednakże nie każda szkoła realizuje je w ten sam sposób, co jest wynikiem wielu czynników na to wpływających . Podręczniki są wybierane przez nauczycieli określonego przedmiotu ( w małych szkołach często decyduje jeden nauczyciel, w dużych zespoły przedmiotowców), według procedur powinien zatwierdzić dany wybór dyrektor szkoły, który wysyła listę podręczników do kuratorium . Jeśli kuratorium nie robi sprzeciwu wybranym podręcznikom, to zostają one zatwierdzone na dany rok szkolny . Podręczniki są jednak jedną z pomocy dydaktycznych,dzięki którym realizowany jest powszechnie obowiązujący program .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |