niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Alergolog

Gdzie w Łomży przyjmuje dobry alergolog dziecięcy?Może być prywatnie?Dzięki za wiadomości.

Kasia Arbuz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Alergolog

Maksimowicz jest zdecydowanie najlepszy...jesli interesuje Cie numer telefonu to nie ma sprawy tylko daj znac...

wini

Dajcie spokój z tym Maksymowiczem jego diagnoza to refluks i tyle jedz do Białegostoku do prof.Kaczmarskiego światowej sławy alergolog ,wizyta kosztuje ok 100 zł . Ja osobiście leczę mojego małego synka u niego i jest ok może położyc na oddział dziecko i dobze przebadać a nie osłuchać i stwierdzic refluks.

Ja polecam pana Mierzejewskiego. Naprawdę bardzo dobry specjalista.

ja tez polecam Mierzejewskiego, prowadzi mnie od lat, moim zdaniem najlepszy specjalista. Przyjmuje na kase chorych na wyszynskiego

i jest fajnie

nie maksymowicz tylko maksimowicz tak wogole...nie twierdze ze Dr. kaczmarski nie jest ok tyle ze pewnie zastosowalas prawdziwa diete dopiero po wizycie u niego i dlatego okazal sie skuteczny....gdybys przestrzegala diety jaka zaleca Maksimowicz -efekt bylby identyczny jak po wizycie w Białumstoku...tylko nie tak kosztownyyy.........twoja sprawa
nie krytykuj go bo wielu dzieciom bardzo pomogl i nadal pomaga tylko trzeba sie od razu dostosowac do zalecan, a nie dawac dziecku smieci do jedzenia i mowic ze maksimowicz nie skuteczny-głupie gadanie(kaczmarski wypisuje prawie takie samie leki i mowi to samo)

wini

Ja tez bylam u Kaczmarskiego i leżalam z dzieckiem 2 razy w DSK i diagnoza i leki byly identyczne z tymi, ktore wczesniej zalecal Maksimowicz. Wiec szczerze mowiac nie wiem po co jezdzic do Kaczmarskiego? Malo tego-lekarze w DSK bardzo chwalili Maksimowicza i polecali go.

dream on

Kasia a co się dzieje z Twoim dzieckiem.

DiDi

Po wizytach u PROF. Kaczmarskiego nie musiałam srosować żadnych diet i synek czuje się lepiej a d doktora Maksymowicza przeważa dieta , więc nie mówcie mi że ograniczenie dziecku pożywienia jest dla niego zdrowe , wszystko jest dozwolone tylko z umiarem .

A tak pozatym to na jakiej zasadzie doktor Maksymowicz wystawia diagnozę choroby dziecka ...... seria badań?? z tego co słyszałam to posłucha, poklepie, krótki wywiad i ... refluks :)))))a w PSK robią kompleks badań i dopiero stwierdzają chorobę .Wydaje mi się pozatym że dlatego polecają doktora Maksymowicza ponieważ tak naprawdę to jest on najlepszy z Łomży , bo nie daj boże wspominać o doktorze Mierzejewskim czy dokrot Chomącik-Paszkowskiej. Wiem coś na temat alergologów ponieważ całe życie lęczę się na alergię i nic się nie zmieniło Dlatego z dzieckiem jeżdzę do Białegostoku.

Ja od wielu lat leczę swoje dzieci u dr Mierzejewskiego, z bardzo dobrym efektem. Chodziłam wcześniej do dr Maksymowicza (oczywiście rozpoznał refluks) a okazało się, że dziecko ma alergie na roztocza kurzu domowego i po włączeniu odczulania nie musi stosować zadnych diet i leków. Drugie dziecko ma alergie skórną stosuje diete (wcale nie bardzo ostrą) i tez wszystko jest ok.

Z bardzo dobrych zródeł wiem że DR.MAKSIMOWICZ jest uczniem DR.KACZMARSKIEGO!POZDRAWIAM!

Myślę że Mierzejewski jest dosyc dobrym alergologiem sam u niego sie odczulam i widze ze kolejki do niego są dosyc duze i cieszy sie duzy, zainteresowaniem i tam odczulają sie osoby dorosłe jak i rownież rodzice pryprowadzają małe dzieci.

⊕ Jedno jest pewne,moich korzeni,mojej Polskosci nie pozwole sobie nigdy wyrwac z serca ⊕

Ja również byłam w DSK i mój synek dostał leki identyczne do tych które przepisał mu Dr. Maksimowicz. Wiem również że Prof. Kaczmarski poleca tego Lekarza. Uważam więc iż nie ma sensu marnować czasu i pieniędzy na wizyty w Białymstoku.

Czesc Wini,

Czy mozesz podac mi numer do lekarza Maksimowicza? Czy przyjmuje on prywatnie i czy przyjmuje poltoraroczne dzieci?

Pozdrawiam
W@ski

Uważaj tylko, moim zdaniem powinieneś Waski troche ostroznie podejść do tego co powie maksimowicz. Nie dajmy się zwariować. Przede wszystkim obserwuj dziecko, a poźniej dopiero podawaj leki. Bo najłatwiej jest przepisać receptę niż słuchając tego co mówią rodzice.

OK, wezme to pod uwage. Niemniej chcialbym aby ktos "poczestowal" mnie numerem telefonu do tego lekarza.

Pozdrawiam
W@ski

604466396 Maksimowicz

witam, czy ktoś wie jaki jest koszt wizyty u prof. Kaczmarskiego i w jakie dni przyjmuje?

Jeżdżę do bialegostoku z synem do dsk na nfz do dr rutkowskiej-rogacz i jestem bardzo zadowolona, testy skorne na wszystko a do tego badanie na refluks też na nfz, porownywalnie do alergologa na sybiraków to niebo a ziemia. Z czystym sumieniem polecam serdecznie, a Maksymowicz zdecydowanie nie! bo też mieliśmy wizyty. pozdrawiam

Prof. Siergiejko w Białymstoku - ul.Ogrodowa. Polecam.

bellissima czy lekarz rodzinny bez problemu dał ci skierowanie do dsk? czy pierwszą wizytę miałaś prywatnie? wnioskuję że twoje dziecko ma więcej jak 3 lata, skoro miało robione testy skórne? ja szukam alergologa dla kilkumiesięcznego dziecka, a na sybiraków juz byłam...

Pierwsza i kolejne wizyty były na nfz, czekałam ok. 3 tyg. na wizytę, a jak dzwonisz to rozmawiasz z panią dr i ona umawia termin wizyty. Mało tego na pierwszej wizycie miałam pierwsze testy. Trzeba mieć skierowanie do alergologa, które ją dostałam bez problemu od lekarza rodzinnego. Tak mam 4 latka, ale były też maluszki w poczekalni do pani dr. Zadzwoń i zapytaj żeby się upewnić co do wieku. Pozdrawiam

Te co leczą u doktora Mierzejewskiego gratuluję polotu w zmyślania ,doktor Mierzejewski zmarł chyba ze dwa lata temu, a może jest drugi Mierzejewski w Łomży?

Faktycznie 'piątek' też mi się wydawało, że dr Mierzejwski zmarł i to już jakiś czas temu, bo głośno o tym było, a jak się nie mylę to jest dr Mierzejewska na wyszyńskiego ale dermatolog !

czytać uważnie

TEMAT ZAŁOŻONY Data: 10-03-09 06:17

i chyba ze dwa lata już minęły

poleci ktoś alergologa dla 2-miesięcznego dziecka?? może być prywatnie.

Białystok - pomiędzy Uniwerkiem a Szpitalem ;)
pozdro!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org