Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
konto |
w jakim banku najlepiej założyć konto ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: konto |
w Lomzy jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
to chyba zalezy jakie chcesz miec konto. <-_->
|
|
nom w Łomży zęby wpłacać pieniądze
|
|
napisz na czym najbardziej ci zalezy. ja mam konto w kredyt banku od niedawna i jest calkiem niezle, chociaz system internetowy maja z lekka do bani (czesto sie zawiesza), ale obsluga plynna i miła. ODRADZAM PKO, bank dla emerytów, kolejki kilometrowe i przewaznie czynna jedna kasa, obsługa ze skansenu w nowogrodzie:) niekompetentni pracownicy (ciagle niczego nie wiedza do konca, w trakcie rozmowy z klientem dzwonia do kolezanek po porady) jednym słowem KICHA. pisałem o banku pko na niemcewicza. pozdrawiam.
|
|
nom dzięki Kamilek mi zależny zęby pracodawca mógł normalnie na kato wpłacać
|
|
ja mam mbank i kredyt bank z 1 nie korzystalem jeszcze a jest calkowicie za darmo a kredyt bank ok ale kosztuje niestety-mysle o alior banku calkowicie za darmo lub ing . matka ma w pko to szok za przelew biora 6 zeta!! wiec na starcie sobie daruj tego komusnistycznego molocha bigi2004
|
|
pracodawca bedzie wplacal wszedzie bez problemu. chodzi chyba o to zebys ty nie miewał potem dziwnych problemów...
|
|
nom Kamilek tez oto mi chodzi
|
|
Jeśli w firmie nie ma tzw. układu zbiorowego wcale nie musisz mieć konta nigdzie tego w przepisach nie ma że pensja tylko na konto. Jak chcesz masz pełne prawo otrzymywać wynagrodzenie bezpośrednio do ręki.
|
|
a ja polecam SBR BANK- O. na Piłsudskiego. Konto do końca roku za darmo- później tylko 3 zeta. Internet za darmo, przelewy przez internet 50 groszy, wpłaty, wypłaty w kasie za darmo. wypłaty w bankomatach w bankach spółdzielczych, BGŻ, Kredyt Banku bez prowizji..
|
|
ebgz i jest fajnie
|
|
Ten temat był już poruszany 26.02.2009 "Spółdzielczy Bank Rozwoju w Łomży" , masz tam kilka opinii i porównania np: Aliora i Spółdzielczego Banku Rozwoju, jak dla mnie to PKO BP(drogo i mega kolejki) , PEKAO S.A. i Kredyt Bank drogo i wysokie prowizje, w mBanku nie można wpłacać i wypłacać gotówki (bo nie ma wpłatomatu w Łomży), w Alior Banku wcale nie jest za darmo, sam zobaczysz. Ja polecam jak luśka SBR BANK na Piłsudskiego. select
|
|
doradzam tobie ing wplaty we wplatomacie za darmow wyplaty w bankomatach euro za darmo a jest ich troche w lomzy i nie bedziesz placil za karte jesli w ciagu miesiaca zrobisz zakupy za conajmniej 100zl karta w przeciwnym wypadku pobiora ci 2 zl z konta dobry jest tez mbank tylko wada jest ze nie ma gdzie wplacac hajsu za free a pozatym wszystko ma za free tzn prowadzenie konta przelewy co do alior banku to nie bede sie lepiej wypowiadal wedlug mnie jest to bank dla ludzi podatnych na reklame ktorzy nie rozumieja albo nie chca rozumiec pewnych rzeczy a caly bank mysli ze to epoka kamienia lupanego i zrobi z klientow tumanow bo jak nazwac ich oferty szeroko reklamowane np oprocentowanie na lokacie nocnej 9% ale jak poczytamy o tej ofercire okaze sie ze oprocentowane jest jedynie polowa srodkow na koncie czyli defakto oprocentowane wynosi 4.5% przyjmujac ich logike mogli napisac oprocentowanie 36% z dopiskiem ze pracuje 1/4 srodkow na koncie moze zlapalo by sie jeszcze wiecej klientow na ten chwyt a druga sprawa co do tego banku to pisza ze prowadzenie konta wynosi 0zl ale juz nie dopisuja ze za uzywanie karty pobieraja 3zl czyli zmienili tylko nazwe zeby klienta znow w bambuko zrobic bo czy nazwa oni to prowadzenie konta czy uzywanie karty dla mnie nie ma to roznicy bo tak czy tak musze zaplacic
|
|
PEKAO SA-zanim założysz konto możesz wynegocjowac warunki-system internetowy niezawodny.polecam
|
|
no nie wiem czy kredyt bank ma wysokie prowizje, bo mam 2,5 za prowadzenie konta. co prawda holera wie czemu jeszcze konto studenckie, ale nie nazekam. nikt sie nie upomina od lat :} i to moje jedyne oplaty w tym banku wiec drogo tak nie jest. jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
jeśli masz jeszcze konto studenckie to 2,5 jest ok. jesli się upomną już będą inne warunki i tak tanio nie będzie. select
|
|
Spółdzielczy Bank Rozwoju: Prowadzenie konta: 3 zł , Przelewy: 50 gr, Bankomaty: BGŻ, BS, Kredyt Bank Alior Bank: Prowadzenie konta: 3 zł , Przelewy: 10 w miesięcu za darmo, następne po 50 groszy, Bankomaty: wszystkie za darmo I gdzie tu jest ta wyższość SBR nad Aliorem?
|
|
mbank=0 opłat parę lat mam już tam konto i nie zmienię na inny...
|
|
z tym ze alior to jakas tania nowosc. to jakbys obuwie sportowe kupowal w biedronce ;) jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Cytat zBig z 26.02.2009r. I jeszcze jedna ciekawostaka Aliora. Bank DAJE kasę - 50 zł za rachunek firmowy w tym banku, pod warunkiem utrzymania średniego salda na poziomie 9 000zł. Można to tak nazwać, że bank płaci za to, że masz w tym banku rachunek. Tyle że to zwykła gra słów bo tak samo zapłaci (a pewnie trochę więcej) za to że ktoś ma tam lokatę na 9000zł. Ale lokatę to daje już na 11% tyle że od połowy środków, ten sam sens co 22% od ćwiartki. Moja prywatna mądrość mówi mi, że jak forma zbyt ubarwia treść to trzeba mieć się na baczności. A teraz kubełek zimnej wody na łepetynę naiwniaków: Kawałek tabeli ich opłat i prowizji: Przelewy: pierwszy przelew w miesiącu 0 zł - hurra!!! każdy kolejny przelew do innego banku: w placówce Alior Banku 6 zł - 2x tyle co w przywołanym SBR za pośrednictwem bankowości internetowej 5 zł - 10 x tyle co w SBR Wypłaty: pierwsza wypłata w miesiącu 0 zł, hurra? każda kolejna wypłata w placówce Banku 5 zł - 0zł w SBR każda kolejna wypłata z bankomatu w kraju 5 zł - ha ha!! i macie swoje darmowe wypłaty. A narazie to w SBR prowadzenie rachunku jest za darmo. A co najważniejsze jest polski
|
|
Co z głupoty matołek przytaczasz. Nie żaden jeden przelew w miesiącu jest za darmo ale napewno 10. A po co mi wiadomość że "kolejny przelew do innego banku w placówce Alior Banku 6 zł", nigdy nie dokonywałem i podejrzewam że mało kto dokunej przelewy w oddziale banku, takie rzeczy w dzisiejszych czasach robi się przez internet, no chyba że ty zatrzymałeś się na epoce kamienia łupanego i wszystko musi Ci robić pani w okienku. Ponadto skąd ten gość wziął te kosmiczne opłaty, na temat wpłat i wypłat po 5 zł. Moż ebyś tak sam najpierw sprawdził, a potem cytował jakiegoś analfabetę któy nawet czytac nie umie. Dla ułatwienia podaję link do ich tabeli opłat i prowizji. http://www.aliorbank.pl/resources/res/repozytorium_dokumentow/klienci_indywidualni/toip/toip_konta_osobiste.pdf
|
|
jak wul na stronie alior na klientow indywidualnyh, konto oszcendnosciowe: Prowadzenie rachunku 0 zł Wydanie karty Maestro 0 zł Korzystanie z karty Maestro 3 zł / mies. Przelewy: pierwszy przelew w miesiącu 0 zł każdy kolejny przelew do innego banku w placówce Alior Banku 6 zł każdy kolejny przelew do innego banku za pośrednictwem bankowości internetowej 5 zł Wypłaty w kraju: pierwsza wypłata w miesiącu w placówce Alior Banku albo w bankomacie Alior Banku, Euronetu lub cash4you 0 zł każda kolejna wypłata w placówce Alior Banku 5 zł każda kolejna wypłata z bankomatu w kraju 5 zł pelny regulamin: http://www.aliorbank.pl/resources/res/repozytorium_dokumentow/klienci_indywidualni/toip/toip_konta_oszczednosciowe.pdf naiwniaki jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
|
Wszystko jasne, chyba ktoś tu myli konto oszczędnościowe, z kontem z lokatą nocną. Ja oczywiście cały czas mówię o tym drugim, oszczędnościowe jest kiepskie. Sama lokata z kolei niewiele mnie interesuje. Chodzi bardzie o warunki prowadzenia takiego rachunku.
|
|
smietana, jak już sie usrales pisac odwrotnie do polskiej ortografi , to sie pilnuj bo duzo bledow robisz....
|
|
a ja umiem czytać i to właśnie przeczytałam na stronie Aliora: Rodzaj czynności Opłaty Prowadzenie rachunku 0 zł Wydanie karty Maestro 0 zł Korzystanie z karty Maestro 3 zł / mies. Przelewy: pierwszy przelew w miesiącu 0 zł każdy kolejny przelew do innego banku w placówce Alior Banku 6 zł każdy kolejny przelew do innego banku za pośrednictwem bankowości internetowej 5 zł Wypłaty w kraju: pierwsza wypłata w miesiącu w placówce Alior Banku albo w bankomacie Alior Banku, Euronetu lub cash4you 0 zł każda kolejna wypłata w placówce Alior Banku 5 zł każda kolejna wypłata z bankomatu w kraju 5 zł
|
|
luśka i inne..... czytać ze zrozumieniem, mowa o KONCIE Z LOKATĄ NOCNĄ, a NIE KONTO OSZCZĘDNOŚCIOWE
|
|
Benny mylisz się że nikt już nie dokonuje przelewów w oddziale idz do PKO BP lub Kredyt Banku i innych banków albo na pocztę, ci ludzie nie stoją tam z braku zajęć, dużo osób powyżej 40 stki robi opłaty w tradycyjny sposób pewnie twoja babcia to smiga po necie i opłaty też zrobi przez neta. Ty chyba czytać nie umiesz, kołku tempy jedynie to co ci powiedzą i zobaczysz w reklamie. select
|
|
Kołek tempy to Ty jesteś ;) Ja pokazuje regulamin jak wół i zawsze czytam przed podpisaniem czego kolwiek, a ty (celowo mała litera) próbujesz tu kogoś cytować kto nie umie czytać ze zrozumieniem. Fakt jest jedyny minus mając konto w Aliorze w porównaniu do SBR, to że w Aliorze dokunjąc przelew w oddziale banku do obcego banku płaci się 6 zł, podczas gdy w SBR 3 zł. Jest to jedyny minus, i to w dodatku nieistotny. Ale tylko matołki nie potrafią tego zrozumieć ;)
|
|
nieistotny?! 99.99% ludzi ma w innych bankah nirz Alibaba jak bys mial telefonw biedronce to tez nieistotne czy dzwoni sie do innych za 3zl czy 6zl? wielkie lol jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
millenium - jesli jestes studentem, to bezplatne prowadzenie, jesli nie, to wystarczy spelnic jeden z warunkow zawartych w regulaminie ( spokojnie do spełnienia). przelewy wew. bezplatne, zew. 0,50 . bezplatne bankomaty millenium i euronetu (5 w lomzy). placowka w lomzy na dlugiej http://millenet.pl moim zdaniem najlepsze rozwiazanie Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |