niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
głosowales na PO? przeczytaj otworz oczy

Padłeś ofiarą pewnego mechanizmu, który od wieków jest stosowany z wielkimi sukcesami w Polsce. Polega on na wiedzy co jest w danym momencie modne, trendy - czyli pożądane i co jest niemodne. Co jest w Polsce trendy a co jest żałosne, niemodne? Trendy jest elegancja, ładne garnitury, wysublimowana uroda, stonowany aksamitny głosik (siła spokoju i pewności), dobry gust, bogactwo i smak wyższych sfer, kultura, salony, najlepsze marki. Niemodne jest natomiast tzw. "wieśniactwo", `dresiki', zaciąganie w mowie, miejsca w postaci remizy strażackiej, tipsy, stodoła, widok pola, krówek. A więc mamy jakiś rząd czyli jak przez ostatnie 19 lat mamy do czynienia ze zorganizowaną grupą przestępczą w białych rękawiczkach, (wyjąwszy okres rządów PIS) która pasożytuje na kraju i mówiąc nieładnie, po prostu kradnie tworząc prawo które może wykorzystywać i naginać a ukradzione pieniądze rozdaje swoim członkom. I teraz zaczyna się wojna psychologiczna - zestawia się na zasadzie skojarzeń - złodziej przewalający grube pieniądze na lewych prywatyzacjach - ubiera się go w ładny garnitur i powtarza słowa klucze kodujące podświadomość - Europa, styl, szyk, elegancja. Czyli koduje nam się takie zestawienie i teraz wystarczy pokazać w telewizji uśmiechniętego złodzieja w garniturze od Versace i podświadomość reaguje zwracając nam sugestię, zalewając nas miłymi uczuciami które zostały tam wprowadzone. Potem się zestawia uczciwego człowieka, np. któregoś z braci Kaczyńskich który chce odsunąć od władzy ludzi którzy donosili na kolegów, kradli, itd i rzuca się hasła typu - nienawiść, oszołomstwo, pieniactwo, kłótnie, jątrzenie, złość, bieda, smutek, brzydota. Gdy pokazują Kaczyńskiego w telewizji, zalewają nas uczucia gniewu, zakłopotania, zażenowania. Zauważyłeś to? to się nazywa uwarunkowanie i odruch Pawłowa. Wie o tym każdy spec od reklamy. Zasada psychotechniki sprawdza się w polityce doskonale, tak samo jak kodowanie ludziom zachwytu do proszków do prania. Nie wierzysz? czy myślisz ze jakby te metody nie działały, to firmy by płaciły miliardy dolarów na reklamę? sprawdź sam, spytaj przeciętnego człowieka czemu tak bardzo nienawidzi Kaczyńskiego. Odpowie, że - "zobacz co oni robią, jak podzielili ludzi, jak jątrzą" każdy z tych zarzutów jest śmieszny i wyssany z palca, no chyba ze zamykanie morderców w więzieniach można uznać za dzielenie ludzi a pogonienie klanów prawniczych i notariuszy, zniesienie składki rentowej, zniesienie podatków od spadków i wiele, wiele innych uznamy za nienawiść. Gdy zaczniesz dopytywać o szczegóły, wyborca PO i im podobny wpadnie w furię, zaśmieje się, ziewnie, uda, że nie słyszy i że, nie jest zainteresowany Twoją wypowiedzią - ignoruje Ciebie, gdy jesteś w grupie nie poda Tobie ręki - pominie przy przywitaniu się, bądź będzie chciał Cię pobić czy opluć jeśli będziesz wizualnie słabszy. Powtarzanie i zasada skojarzeń, to typowe narzędzie do zmiany osobowości człowieka. Sam ich używam w pracy nad sobą, więc doskonale widzę jak ludzie są zwyczajnie robieni w konia i są z tego dumni. Cały dramat polega na tym, że nawet gdy człowiek uświadomi sobie ze został oszukany, tkwi w tym. Zostało to dokładnie opisane przez psychologów społecznych, podam wam chętnie przykład - świadkowie Jehowy kilka razy mieli ogłaszany koniec świata. Wyprzedawali wszystko co mieli i gdy się okazywało, że koniec świata jednak nie nadszedł a oni zostali golasami, ich wiara jeszcze się zwiększała - guru mówił, że wyprosił jednak u Boga żeby nie robił końca świata i im to wystarczało by wierzyć jeszcze mocniej. Dziwisz się, że wykształceni mądrzy ludzie okazali się aż tak naiwni? tu nie o wykształcenie jednak chodzi, chodzi o to że taki człowiek przyznając się sam przed sobą jak bardzo został wykorzystany i oszukiwany, straciłby do siebie szacunek - więc brnie dalej jeszcze mocniej. Podobnie i wyborca PO, nawet jak zacznie sobie zadawać pytania, patrzeć co się dzieje wokoło niego, rzadko kiedy przyzna, że został oszukany. Wtedy zaczyna działać mechanizm projekcji i za własną naiwność i upodlenie obarcza Kaczyńskich, których zaczyna naprawdę nienawidzić, za swoje upokorzenie. Wielu ludzi często mnie pyta, czemu się bawię w politykowanie skoro zajmuję się zupełnie czymś innym? to proste, poprzez to, że sam kształtuję swój umysł i bardzo się interesuję manipulacjami, widzę jak ludzie zostali oszukani, więc o tym piszę. U Kaczyńskich widzę masę wad i błędów w polityce, mają też wiele rzeczy na sumieniu, jednakże nie ma w Polskiej polityce ludzi którzy byliby od nich uczciwsi i profesjonalni jako politycy. Natomiast Tusk to zupełne dno i trzeba być naprawdę mocno zmanipulowanym żeby tego nie widzieć - na mnie większość manipulacji nie działa, bo ja cały czas obserwuję sugestie które maja na mnie wpływ, więc nie mają do mnie dostępu - po prostu zamykam im drzwi przed sobą. A co do mnie, wiele razy spotkały mnie przykrości gdy stwierdzałem w dyskusji, że glosowałem na Kaczyńskich. Wiele razy się spotkałem z uwarunkowaną nienawiścią do mnie, że śmiem mieć inne zdanie niż inni. Jak to dobrze, że umiem dać w pysk porządnie w innym wypadku byłbym nie raz dotkliwie pobity przez wyznawców jedynie słusznej trendy partii politycznej. Odruch Pawłowa - pokazujesz wyborcy PO zdjęcie Kaczyńskiego, wpada w furię, źle się czuje, kręci mu się z jadu zalewającego całe ciało w głowie. Pokazujesz zdjęcie Tuska z siatką jabłek, Pawlaka na kartoflisku z kosą - wpada w ekstazę, w przyjemny stan umysłu, odpręża się. Zaprogramowanie oczywiście też się dokonuje u wyborców PIS ale na znacznie mniejszą skalę. Takiej agresji jak u wyborców PO nie widziałem u stronników żadnej partii politycznej (nagonka medialna TVN, GW i `polskojęzycznych mediów' - np. w czasie Zjazdu PiS) - CI `UCZCIWI' - CZEGO TAK SIĘ BOJĄ? a teraz ta agresja wzrasta (na tym forum też to widać), ceny wszystkiego wraz z jabłkami szybują w górę, pensje stoją w miejscu, autostrady stoją, zapaść na giełdzie, inwestorzy uciekają. Zaczyna się obiecywana nam Irlandia a PO i PSL tylko PJ, PJ, PJ a co z GOSPODARKĄ !?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: głosowales na PO? przeczytaj otworz oczy

jesteś taki mądry to powiedz wszystkim na kogo głosować zeby było nam wszystkim dobrze.

LPR UPR PIS

hahahahahaha

adasmoxx, zdecyduj sie na kturo

jedyny prawdziwy jasio :}

napewno, prawda jest taka ze obojętnie na kogo by nie zagłosował to zawsze będzie zle. nikt z niczego dobrobytu nie da

w swim życiu glosowalem na te partie

zygi ale moze stworzyc odpowiednie warunki, a nie jak PO strazaka do zakladanej firmy wprowadza

jak jestes w temacie obyty to powiedz dlaczego jedni chcą wprowadzić euro a drudzy tak sie przed tym bronią

tylko mi koles nie cytuj cos z neta co akurat znalazłeś

Adamosxx w pelni sie zgadzam z tym co napisales, ludzie nie potrafia merytorycznie nic zarzucic Kaczynskim tylko czepiaja sie i smieja z ich wzrostu, wady wymowy, kota , braku konta itd, fakt ze popelnili kilka bledow bedac u wladzy ale to sa najwieksi patrioci z polityce rodzinne tradycje, wartosci im naprawde zalezy na Polsce... PO praktycznie do dnia dzisiejszego nieczego nie zrobilo zupelnie nic a Tusk czuje sie spelniony jako Premier i chce zostac juz Prezydentem... Nie tedy droga Panie Donald! Najpierw zabierzscie sie do prawdziwej pracy.

zastanów się, jełopie, czy ktoś taką sieczkę przeczyta

drugi mądry napisał, to na kogo głosować

Powielany setki razy ten sam tekst krąży po internecie już od dawna. Byś się chociaż pod tym nie podpisywał, a podał źródło jełopie. Kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawda. Nie mąć. Twoja pisowska partia szansę swoją już miała i przegrała w demokratycznych wyborach. Ludzie maja dość wojen i waszych koalicjantów, Leppera z Rydzykiem na czele. Niech w końcu nastanie w Polsce oświecenie.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

zygi - wyluzuj, to było do "autora" "tekstu" - adamosxx

powtarzam pytanie na kogo zagłosować zeby nie było takich postów

a ja na tego ani na tego nie glosowalam o..
w Polsce byla bieda i bedzie bieda bo w tym rzadzie to same oszusty sa.Tylko obiecywac potrafia...

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

na nikogo ;-)

a na serio - głosuj na tych, którym ufasz

ja nikomu nie ufam..

west: to masz problem

a na serio: po owocach ich poznacie

1. przeanalizuj programy wyborcze i skonfrontuj je z efektami
2. wyrób sobie swoje własne zdanie
3. nie daj się propagandzie

glosowalismy na PIS i dalej bedziemy glosowac na PIS.PO to obluda i klamstwo,mlody co chce byc i miec wszystko bez pracy to popiera Tuska i jego cuda.Sa lakomi na obiecanki,a obiecanki to cacanki a glupiemu radosc.I taka radosc sprawia mlodym nie zanjacych zycia ludziom.

---posluchajtego----
nie nie mam zadnego problemu

umiesz liczyc? licz na siebie

"Sa lakomi na obiecanki,a obiecanki to cacanki a glupiemu radosc"

A to ci dopiero! A ja myślałem, że każda partia coś obiecuje (ma jakiś plan przedwyborczy) a tu gościówa wyprowadziła mnie z błędu, w którym byłem pogrążony tyle lat... PiS nic nie obiecuje!
Proponuję cofnąć się w czasie i przeczytać co nieco o przedwyborczych obietnicach Pana Kaczyńskiego, zanim zabierzesz się za dyskusję jakąkolwiek. No i kto tej pracy u licha nie ma? Ty? Koleżanka? To nie wina innych, a już na pewno nie wina Tuska, a Twoja nieudolność i w pewnym sensie wina rodziców, że tak cię przygotowali do życia w społeczeństwie. Cały czas byście tylko siedzieli na socjalu, jak wam Kaczyniak obiecuje.
Wiecznie bijecie tylko piane.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

west napisał(a):

> ---posluchajtego----
> nie nie mam zadnego problemu
>
> umiesz liczyc? licz na siebie
>
jeśli nie potrafisz ufać ludziom, to masz problem, ale to jest bardziej zagadnienie dla twojego terapeuty niż dla kogokolwiek wypowiadającego się w TYM temacie

weź zimny prysznic i ochłoń nieco

posluchajtego
nie mam problemu to chyba ty go masz bo sie czepiasz,
sam idz do terapeuty bo ja nie musze.

adamosxx masz chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem, juz w poprzednim poście zwrocono Ci uwagę, że w/w wątek umieściłeś w niewłaściwym forum tematycznym. Ponadto uważam, że nie należy wypowiadać się na temat: sportu, religi a zwłaszcza polityki, jeśli ktoś chce uniknąć kłótni, bo ile ludzi tyle zdań.

Ps. Nie od razu Rzym zbudowano, więc patrząc realnie, oceńmy Tuska po kadencji, tak jak rozliczony został Kaczyński. PO dostało szansę a to, jak ją wykorzysta będzie miało odzwierciedlenie w nastepnych wyborach.

Zgadzam sie ze kazda partia cos obiecuje wszyscy ladnie sie usmiechaja i wciskaja nam kit przedwyborczy, ale takiego kit jaki Donald Dyzma wciskal to malo ktoremu z politykow innych parti by przeszedl przez gardlo. Cudu gospodarczego nie ma ale za to sa dwa inne cuda. Pierwszy to ten ze Dyzma zostal premierem a ten drugi to cud ze jeszcze nie skonczylismy jak Islandia. Czytajac niektore wypowiedzi widze ze zwolennicy Donalda maja jakas manie presladowcza a przesladuje ich PiS, sa tak ograniczeni ze uwazaja wszystkich krytykujacych PO za zwolennikow PiS-u jak by tylko te dwie partie byly na naszej scenie politycznej.

west:
tak myślisz?
najpierw daj się zbadać, a potem pogadamy... ;-)

Sratatata ... Rządzą , rządziły i będą rządzić te same elity (prościej nazwać obszczymurki).Czy to Pis ,Po czy inne Psl'e czy Sld.Elita emerytów ,którzy już dawno powinna zajmować się wnukami ,a nie władzą.Ci sami ludzie tylko partie się zmieniają.Daleko nie trzeba szukać, popatrzcie na swoje otoczenie jak w urzędach są obstawiane stanowiska.Tylko stołki się zmieniają ( i do tego rodzinne sprawy).Młodych nie ma co osądzać za wybory tylko tych starszych ,którzy po pracy oglądają wiadomości i idą spać uświadomieni ,że w pomorskim 2 nastoletnich gangsterów zabrało babci torebke na mieście.Ot ciemna masa.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

PO-stracone lata dla Polski i dla Nas.(a już sie dobrze działo , chociaż przez dwa lata,jak nigdy dotąd.)

stefanie_czesiu_imion_obojga:
przypomnę Ci, czego 4lomza nie była łaskaw przytoczyć:
"Z Zambrowa wywodzi się moja rodzina. Ta, której nazwisko noszę, czyli mojego ojca. Z Łomżą się łączy nazwisko, które noszę po... Którego nie noszę, ale nazwisko mojej matki."
Źródło: http://deser.pl/deser/1,83454,6327544,Prezydent_w_Zambrowie_powiedzial_wiele.html

posluchajtego sam sie przebadaj jakis nie nornalny jestes

PS.
nie mam zamiaru z toba konwersowac.nie zaslugujesz na to.
cial

Gościu tu jest forum ogólne nie polityka, więc spieprzaj dziadu z tymi tekstami i nie obrażaj innych.
Głosowałem na kogo chciałem zgodnie z sumieniem i wiedzą !!!!!!!!!!!

A kim ty jesteś żeby zwracać uwagę innym, jak głosują i na kogo ???!!!!
Może znajdziemy ciebie na listach wyborczych przy najbliższych wyborach ??!!!

Wiesz już z kąd będziesz startował???

czy zostawiłeś sobie wybór jednej z tych trzech partii !!

Głosowałem na PO i zagłosuję ponownie, żeby takie padalce jak ty zjadały nerwy, a takie ćwoki jak kaczory nie niszczyły tego kraju.

robson35 nie musiales dodawac na kogo glosowales, doskonale to widac po kulturze twojej wypowiedzi i braku jakichkolwiek argumentów. powinienes dodac jeszcze ze kaczor jest niski i mlaska.

robson35 100% racji ,ludzie maja krotka pamięć teraz kaczki pod niebo wychwalają

adamosxx ty za to jestes typowy moher i zadne argumenty do ciebie nie docieraja nie mozesz przebolec ze ktos te twoje guru ma za nic ,chocbys neiiwem co za bzdety tu napisal i tak nie wplyniesz na moje zdanie ,dla mnie to sa rzadne wladzy zawistne karzelki moze i nie glosowalbym na PO pewnie wcale bym nie glosowal bo nie sadze ze ktos tam jest lepszy od innych, ale te debile to jest prawdziwe zagrozenie dla Polski, pod przykrywka patriotow jest chec wladzy totalnej ,dyktatury nie te czasy pisuarki i zamiast narzucac ludziom swoje bzdurne poglady zajmij sie soba i postaraj zeby bylo ci lepiej, i nie zapominaj ze caly swiat jest pograzony teraz w glebokim kryzysie calkowiecie od Polski niezaleznym wiec nie rob ludziom wody z mozgu poprostu trzeba to przetrwac czas , na oceny przyjdzie na koniec kadencji... nie pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org