czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
list kibiców ŁKSu do Royal Unibrew

List otwarty do Royal Unibrew Sp. z.o.o:

My, kibice Łomżyńskiego Klubu Sportowego, wyrażamy głębokie niezadowolenie z faktu zaprzestania długiej współpracy klubu z firmą Royal Unibrew, właścicielem piwnej marki „Łomża".

ŁKS od lat przeżywa wielkie trudności finansowe, jednak obecnie znalazł się w sytuacji grożącej jego upadkiem. Ten klub to część historii Naszego miasta, jeden z jego symboli. Klub, przyciągający na swoje rozgrywki setki, a jeszcze nie tak dawno tysiące kibiców, którego losami interesuje się rzesza łomżyniaków poza granicami Polski, z którym wielu z nas jest emocjonalnie związany od kilkunastu, a niekiedy i kilkudziesięciu lat, nie może tak po prostu zniknąć.

Wielkim zaskoczeniem dla Nas, wieloletnich kibiców ŁKSu była wiadomość, że strategiczny sponsor wycofuje się z finansowania drużyny w tak ważnym momencie. Jeszcze niedawno na ulicach Łomży można było spotkać plakaty z logiem marki „Łomża" oraz hasłem „Stoimy murem za ŁKSem". Jak się teraz okazało był to zwykły, nic nie znaczący chwyt marketingowy. W momencie, gdy miasto odwróciło się od ŁKSu, nikt nie wyobrażał sobie, że uczyni to również główny sponsor, który deklarował wsparcie „na dobre i na złe". Chcielibyśmy wierzyć, że nie były to tylko puste słowa, że w chwili próby firma Royal Unibrew zachowa się jak przystało na głównego sponsora i nie zostawi ŁKSu na pastwę losu. 14 marca rusza rewanżowa runda rozgrywek II ligi, czasu, by przygotować zespół do rozgrywek zostało, więc niewiele. W tej chwili tylko od zarządu Royal Unibrew zależy, czy najstarsze stowarzyszenie w mieście przetrwa i czy będą Państwo cieszyli się szacunkiem nas, Kibiców, czy też będą Państwo kojarzeni jako jedni z grabarzy Klubu.

Apelujemy o ponowne rozważenie i cofnięcie zapadłej decyzji o zaprzestaniu współpracy z Łomżyńskim Klubem Sportowym. Wyrażamy głęboką nadzieję, że w najbliższych dniach władzom naszego klubu przedstawiona zostanie satysfakcjonująca obie strony umowa sponsorska. W przeciwnym wypadku, oświadczamy, że każdy szanujący się kibic oraz sympatyk ŁKSu z ciężkim sercem zaprzestanie kupowania oraz picia piwa „Łomża" (z marką tą, każdy z Nas jest również emocjonalnie związany) oraz innych produktów Royal Unibrew.

Odpowiedź na niniejszy list prosimy przesłać bezpośrednio do kuratora Łomżyńskiego Klubu Sportowego oraz do łomżyńskich mediów.

Stowarzyszenie Kibiców
Łomżyńskiego Klubu Sportowego

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: list kibiców ŁKSu do Royal Unibrew

Cieszę się chłopaki ze nie milczycie!!! Dokładam się do apelu do Royal Unibrew o to żeby zmieniło zdanie i kontynuowało pomoc dla Naszego Kochanego Klubu!!! a jak nie to niech sobie sami piją te piwo które nawarzyli!!!

Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)

My łomżyniacy na emigracji (a jest nas duzo) przyłączamy sie do apelu. Sposrod wileu marek piwa, zawsze wybieralismy Łomże ze wzgledu na wspieranie ŁKS. Jesli browar przestanie wspierac ŁKS, my przestaniemy kupowac produkty browaru. Przerzucimy sie na inne marki, a jest w czym wybierac.
P.S. Opierając sie na portalu nasza-klasa stwierdzam, ze ponad 2/3 ludzi, którzy dorastali w Łomzy, wyemigrowało. Częsc porozjeżdzała sie po Polsce, reszta szuka szczescia poza granicami kraju.

ahaha idzcie im obciągnąć najlepiej :D

Cytat:"My, kibice Łomżyńskiego Klubu Sportowego, wyrażamy głębokie niezadowolenie z faktu zaprzestania długiej współpracy klubu z firmą Royal Unibrew, właścicielem piwnej marki „Łomża".

A kogo tu obchodzi wasze zadowolenie albo niezadowolenie? haha

Cytat:
"W przeciwnym wypadku, oświadczamy, że każdy szanujący się kibic oraz sympatyk ŁKSu z ciężkim sercem zaprzestanie kupowania oraz picia piwa „Łomża" (z marką tą, każdy z Nas jest również emocjonalnie związany) oraz innych produktów Royal Unibrew."

Ahahaha normalnie spadłem z krzesła :D:D:D Każdy szanujący sie kibic nie będzie kupował piwa Łomża? haha
Zapewne zarząd browaru się popłacze,że straci stałych klientów :D

Łomżyniski Klub Sportowy Nic dla was nie znaczy Panie brzezinski i Royal Unibrew a dla nas wiele i z tego powodu każdy wierny kibic jest gotowy wyjsić na ulice i zaprotestować przeciw wam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)

Nie wiedziałem, że istnieje Stowarzyszenie Kibiców Łomżyńskiego Klubu Sportowego. Może ktoś mi napisać kto jest jego prezesem i pod jakim adresem jest zarejestrowane?
Może ktoś mnie uświadomić kiedy odbędzie się pierwszy trening ŁKS-u przed rundą wiosenną, please?

Ja od zawsze piłem piwo Łomża nie dlatego, że łomżyński Browar sponsorował ŁKS, tylko dlatego, że jest to piwo robione w moim mieście. Nie wiem, czy wejście innego browaru w sponsoring ŁKS-u spowoduje, że będę pił jego wyroby. Jedno wiem na pewno, nawet jak wejdzie w ŁKS Żubr, to na to piwsko na pewno się nie przerzucę! Za bardzo nie cierpię Białegostoku.
I jeszcze jedno, większość moich znajomych z innych miast kojarzy Łomżę przede wszystkim ze mną (ależ jestem skromny, co?!), później z produkowanym tu piwem (które ze mną pili), następnie z pięknie ukwieconym latem miastem i widokami na dolinę Narwi (które widzieli mnie odwiedzając), a dopiero w następnej kolejności z ŁKS-em (o którym nota bene ja im opowiadałem). Twierdzenie więc, że Łomża jest kojarzona z ŁKS-em jest prawdziwe, ale tylko w przypadku kibiców piłki nożnej. Znawcy muzyki poważnej będą Łomżę kojarzyć z Łomżyńską Orkiestrą Kameralną, paralotniarze z miejscem, gdzie w 2008 roku odbywały się Mistrzostwa Świata w tej dyscyplinie, zaś turyści z Mc Donaldem w drodze na Mazury.

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

DO masa viv - cos mi sie wydaje ze od obciagania to ty tu jestes !!!! kurduplu jeb,,y !!!!!!!!!!!!!

mario

DO masa viv - cos mi sie wydaje ze od obciagania to ty tu jestes !!!! kurduplu jeb,,y !!!!!!!!!!!!!

mario

pan i władca popieram Twoja wypowiedz w 100%

.

pan i wladca
stowarzyszenie będzie dopiero istniało. było już spotkanie założycielskie. bądź cierpliwy

piwo bede pic bez problemu...a ja bym tak samo zrobil... odcial sie od lks...zeby tylko na dlugi dawac, ktore beda tylko rosly...

MasiVa sparing ;>

Łomża leży na Mazowszu !

Ja pije lomze,bo mi smakuje,ale jezeli browar przestanie lks sponsorowac to napewno nie bede kupowal,ewentualnie wypije jak ktos mnie poczestuje :)

czyli nie smakuje ci jak przestaniesz kupowac

PiN dobrze prawi.
nie kupuje piwa dlatego ze wspiera Lomzynski Klub Sprzedawczykow, tylko dlatego ze jest z Lomzy i mi smakuje

jedyny prawdziwy jasio :}

Mysle ze wiele osob przestanie pic ze wzgledu na lks

alleluja, koniec alkocholizmu :}

jedyny prawdziwy jasio :}

MasaViV i kilku kolegów wyżej ujęli właściwie wszystko, co miałem do powiedzenia...

RU strasznie się przejmie stratą tych 200 klientów :P Nie wiem, czy nie zbankrutują. A "Stowarzyszenie Kibiców", którego tak naprawdę nie ma powinno sobie dać spokój.

Sponsoring to inwestycja. Jakby było inaczej, piłkarze biegaliby z logo Caritasu(przy sprzyjających wiatrach). A rzeczą oczywistą jest, że sponsor musi czerpać z tego jakieś korzyści. Jeżeli obecna sytuacja w klubie mu nie odpowiada, zrywa umowę i dziękuje za współpracę. Nie szukajcie na siłę winowajców całego zamieszania wśród tych, którzy pomocy nie podjęli, lecz którzy do obecnej sytuacji doprowadzili(bez nazwisk ;])

A co do tego:
"każdy wierny kibic jest gotowy wyjsić na ulice i zaprotestować przeciw wam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

To jakoś efektów nie widać :)

Sławny Pan i Władca , nic nie słyszał o stowarzyszeniu kibiców i żąda podania adresu i nazwiska Prezesa tej instytucji . Kolego a słyszłeś o ŁKS-sie ?

Drodzy kibice do póki szanowany Pan i władca nie poda swojego Imienia i Nazwiska oraz adresu to szkoda słów i pisania. Lepiej uważać bo zaraz ten prezes i stowarzysznie może być lubiane " inaczej ".

klub klubem, a stowarzyszenie kibicow stowarzyszeniem. wiec jesli jest stowarzyszenie... to musi byc i prezes... i jakies miejsce spotkan...dlaczego mialby tego nie wiedziec? moze chce sie zapisac...

smieszy mnie to...ze tutaj sa tylko grozby... "jak nie bedziecie dawac kasy, to nie bedziemy pic piwa!" smieszne jest to dla mnie... jak juz bylo napisane... 200 osob jak przestanie pic piwo to nic wielkiego sie nie stanie, wiec nie ma czym sie podniecac... nasz kraj jest wolnym krajem i idziesz do sklepu i kupujesz takie piwo na jakie masz ochote....

jeszcze jedno... nie musicie nikomu łaski robic, ze nie wypijecie juz piwa... bo nikogo to nie obchodzi...

NA ZDROWIE!!

Nikogo to nie obchodzi? Uwierz,że obchodzi ,a tym bardziej jak idzie to w media.

Do tych co się śmieją z
"Listu otwartego do Royal Unibrew Sp. z.o.o:"

Nawet się nie zastanawiasz co piszesz, śmiejesz się z ludzi, że walczą o ŁkS, pomyśl, że możesz stracić cząstkę historii Łomży.
Dzisiaj ŁKS /dla niektórych całe życie/, jutro Filharmonia Kameralna /dla niektórych całe życie/, po jutrze teatr.....?.
Zamiast odnosić się z pogardą do kibiców, pomóż im, bo może i ty będziesz kiedyś prosił o pomoc.

" Jeśli w życiu czegoś ci brak, to znaczy, że za mało tego dajesz. Świat jest lustrem, odbija to, kim ty jesteś, to , jak się do niego odnosisz, jak siebie traktujesz".

ELJOT 121 - jestes kozak !!! lepiej tego nikt nie mogl opisac - szacunek !!!!!!!!

mario

Ale się Duży ciśnieniuje, zresztą jak większość na tym forum, gdy ktoś napisze post nie po myśli danej osoby. Wiedziałem, że ma powstać SKŁKS, ale nie wiedziałem czy już powstał. Z wpisu belzebup'a się dowiedziałem, że jeszcze nie istnieje i tyle w temacie. Napisał bym coś więcej, ale znów się Duży zdenerwuje...

ELJOT 121

podpisuje się po twoim postem w 100%

pan i władca

ciśnieniuje się bo ma racje, a ty jesteś często bezczelny. twoje pytanie o nazwisko prezesa SKŁKS mówi samo za siebie. wiesz kim on jest? kibicem ŁKSu. i to ci powinno do końca twego życia wystarczyć.
uwierz człowieku, że są ludzie, którzy mają w życiu pasję, że nam chodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE o ŁKS.
zygać już mi się chce na te wasze wojny polityczne na tym forum. tym bardziej, ze to własnie przez politykę ŁKS poszedł na dno

popieram 100%

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

nie możecie pisac takiego czegoś jak nie będziemy pic piwa to jest żałosne możecie wnosic różne proźby ale nie takie hehe ostre groźby że stracą klientów na 100 buteli rocznie hehe trochę więcej myślenie !

wspieram wasze proźby ale nie groźby !

---===CICHO CIEMNY JA===---

Odpuśćcie sobie ludzie!I tak ten klub nie będzie miał przyszłości choćby nawet Bill Gates go sponsorował.Nie ma sensu wwalać kasy w taką prowizorkę.Prawda jest taka,że ŁKS ŁOMŻA przynosił wszystkim tylko straty,a klub powinien przynosić zyski!Lepiej żeby te pieniądze zostały zainwestowane w nasze miasto,np.drogi itp. Klub nie miał też wielu kibiców i Browar nie straci na tym zbyt wiele kasy.Kibice ŁKSu to tak naprawdę garść zbuntowanych nastolatków z rejonów południa,reszta to bierni obserwatorzy którym wisi wszystko.
A co do tego szantażu,że łomżyniacy nie będą kupować piwa to żal,po prostu żal... Wszyscy będą kupować piwo bo jest dobre!A o ŁKSie zapomni się szybko zobaczycie.

Nareszcie koniec ŁKS (: Takie wyłudzanie pieniędzy i dziadowanie dawno się powinno skończyć. Problem w Łomży nie leży w samej piłce nożnej tylko w tym, że do piłki pasję powinni mieć też działacze i piłkarze ( pasje mają oni raczej do nabijania kasy sobie w kieszenie i czmychanie po tym gdzie pieprz rośnie ).
Dobrze, że wreszcie po wielu żółtych kartkach miasto pokazało ŁKS czerwoną - bo na garnuszku mamusi to każdy bohater

A ja tam się wybieram na najbliższy mecz z Warszawy.Prawda jest tak że musimy spaść nisko.Ale nie można pozwolić by klub upadł.Tym którym zalezy zapraszam na stadion.Co do przyszłości -2 lata temu nigdy bym nie uwierzył że ŁKS będzie grał na stadionie Poloni Warszawa i wygra.

Co browaru prowadzi biznes i może przez to że się wycofuje nie zwolni ludzi.Ale nie powinen tego robić przed rozpoczeciem rozgrywek.

MasaViV - nie będę komentował całej Twojej wypowiedzi z Billem Gates'em i o tym że ŁKS Wszystkim przynosi tylko straty (mi nie!), tylko to, że piwo jest dobre. Skoro tak uważasz, to się na piwie nie znasz a ww. przez Ciebie pierdoły znaczą, że mało wiesz o Wszystkim.
Acha, jak nie masz o czymś pojęcia, to się po prostu - NIE ODZYWAJ!-
po prostu...

no to posłuchacie mnie hołoto która mieni się kibicami klubu łks-u czy sponsor jest od sponsorowania czy od spłacania długów których to narobił nie wiadomo kto (bo nikt się nie przyzna) RU słusznie powiedziało "nie" bo to nie jest ich wina że klub ma długi a ponadto nowy pan kurator ZAŻĄDAŁ ponad dwa razy tyle od sumy którą dostał łks w tamtym roku więc czemu tu się dziwić co ? poza tym jeśli panowie kibol fantazjusz tomnik i im podobni "kibice" tak kochają łks to czemu nie zorganizują jakiejś pikiety demonstracji albo jakiejś zbiórki pieniędzy żeby pomóc swojemu ukochanemu klubowi - zbierzcie kasę spłaćcie długi i po sprawie ale nie piszcie głupot bo tak jak napisałem wyżej RU nie spłaci długów których narobił zarząd klubu

Duży i belzebup, robicie aferę, jakbym zapytał o przywódcę bojówki chuligańskiej ŁKS-u. A ja tak naprawdę pytam o jak najbardziej podstawowe dane. Przykład:
Stowarzyszenie Wiara Lecha
Prezes Zarządu: Jarosław Kiliński
Adres do kontaktu: ul. Bułgarska 3/7
Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa
Prezes Zarządu: Rafał Pawłowski
Adres do kontaktu: ul. Łazienkowska 1/3
Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków
Prezes Zarządu: Robert Szymański
Adres do kontaktu: ul. Reymonta 22
Bez problemu te dane znalazłem w internecie, a Wy chcecie nie wiadomo jaką tajemnicę zrobić z czegoś co powinno być jak najbardziej oczywiste i przejrzyste. Skoro SKŁKS jeszcze nie ma, to rozumiem, że tematu nie ma, ale jak już będzie zarejestrowane, to mam nadzieję, że podobnie jak w przypadku Lecha, Legii czy Wisły podstawowe dane na temat Stowarzyszenia Kibiców ŁKS-u równie bezproblemowo znajdę.
I dla waszej wiadomości: na mecz z Okocimskim mam zamiar się wybrać, tak ja na każdy inny i to obojętnie, czy ŁKS będzie wygrywał po 1:0 czy przegrywał po 0:4.

ja tam się nie znam, ale dziś na browarze bylo spotkanie z prezesem tego royala i coś gadał na temat sponsoringu i mówił, że ŁKS chce żeby browar spłacił ich 600tyś długu, i prezes mówił ze nie było by problemu ze sponsorowaniem klubu ale ich długów nie będą spłacać, a z tego co wiem to tam pare osób ładnie nakradło w tym łksie, a teraz szukają frajera bo jeszcze im mało...

taaa browar bedzie dawal kase zlodziejom, a oni beda pierdolic i sie przyzwyczaja do brania kapuchy i im teraz zle... trzeba bylo trzymac kase a nie krasc...

pierdolic to wszystko... jestem za tym zeby lks nie dostal zlotowki ...bo po co wywalac kase w bloto? i tylko miec straty...

browar lomza nie bedzie stratny na 1000 butelkach i puszkach jak nie kupicie... bo z tego "sponsoringu" alias splacanie dlugow wiecej zaoszczedzi.. i z tej "reprezentacji" wiele nie ma... popatrzcie na inne kluby jak sobie radza i maja z tego kase... boooo........ bo sie staraja!

Większość wypowiedzi na temat ŁKS-u wskazuje na niezrozumienie przyczyn iluzji sukcesu II ligi, która zaistniała w umysłach łomżan, związanej z klubem.
Kibice mają o tyle racje, że wstydem dla tego miasta jest podejście władz do ŁKS-u. Środowisko kibiców powinno zapytać się głośno, czemu reanimacja klubu była potrzebna na czas ostatnich wyborów, przypomnieć sobie czyje zdjęcia wieszane były na ogrodzeniu i wewnątrz stadionu, kto chodził na mecze i demonstracyjnie wywijał na meczach szalikiem klubu oraz kto przed wyborami wepchał się do władz klubu.
Kiedy murzyn zrobił swoje, należało mu dać odejść. Spółka BROWAR i tak długo firmowała tą lipę /chodzi o społeczny sposób prowadzenia i rozliczania przez klub działalności/ i w końcu nic dziwnego, że straciła cierpliwość.
Szanuję inicjatywę kibiców, ale jest ona totalnie amatorska i nie ma najmniejszych szans w starciu z układem, który już od paru lat zamontował się w mieście i jak wszystko wskazuje, miał oraz ma w nosie część historii miasta jaką jest ŁKS.

Myślę że dyskusję należy zakończyć. Kolega wyżej ujął wszystko perfekcyjnie. Więcej mądrości już nikt nie naprodukuje. Pozostaje NAM (kibicom) odpłacić się w wyborach:)

Support Your Local Football Team.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org