Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Odzyskanie podatku z Anglii |
Witam! Jak w temacie:) Chciałbym się dowiedzieć wszystkiego co będzie mi potrzebne by odzyskać podatek z Anglii. Przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć czy koniecznie musze wypełnić takie formularze jak się przyjeżdza do Anglii i jak się wyjeżdża z niej: Arriving to UK i Leaving from UK ??? A także, jeśli to jest konieczne to skąd mogę ją ściągnąć ,bo przyjechałem do Polski 3 miesiące temu no i nie pomyślałem, żeby udać się przed wylotem do HMRevenue&Customs i zdobyć je :/// Ponadto proszę powiedzcie, kiedy dokładnie mija czas na składanie dokumentów? Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziękuję. Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Odzyskanie podatku z Anglii |
http://www.polska-anglia.co.uk/zwrot_podatku_z_anglii.htm tu masz wszystko dokładnie rozpisane... używaj wujka Google
|
|
Dziękuję serdecznie za podany link, ale zapomniałem zaznaczyć, że mam zamiar samodzielnie starać się o zwrot podatku bez pomocy firmy tym się zajmującej :) Stąd gdyby ktoś potrafił udzielić mi odpowiedzi jeszcze na pytania odnośnie tych formularzy to byłbym wdzięczny :D
|
|
Ja mam inny problem, dostałem czek, ale go nie zrealizowałem :D i czek stracił swoją ważność... co teraz? :D:D:D
|
|
jeśli miałeś jakieś dochody w Polsce w tym czasie to masz możliwość odzyskania podatku, a jeśli nie to nic nie dostaniesz ani nic nie zaplacisz, wiem , bo ja tak mialam, ale mozesz ubiegac sie o zasilek, musisz miec do tego formularz E301, wszystkiego dowiesz sie w urzedzie pracy, na parterze pierwsze drzwi po prawej stronie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |