Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ford Focus hm? |
Witam co myślicie spece motoryzacji o fokusie? Bo jest taki nie brzydki podoba mi sie ale kupie i okaze sie ze to badziewie orietuje sie ktos? Bo mowi sie ze ford to grat. Ale czy te nowsze tez???????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ford Focus hm? |
Nie każdy Ford jest gratem! Są też i starannie dopracowane modele. Miałem starego transita w którym zawsze się coś psuło. Nowe rzadko widzę w serwisie, jedynie w przypadkach przeglądu. Tak więc Polecam!!
|
|
jeśli focus i to jeszcze na rynek amerykański, czyli składany w Meksyku, to radzę odpuść sobie, jest kilka takich perełek na allegro, nawet z Łomży za smiech pieniądze z 2005 roku i jakoś dziwnie nikt ich nie kupuje.
|
|
Za rozsądną cenę można mieć auto bogato wyposażone. Ceny części zamiennych chyba podobne do innych marek.
|
|
Każdy samochód jest dobry jak o niego dbasz !! focusy diesle robią we flotach po 300tys !!! i są sprzedawane/cofane i śmigają dalej ;) Jasne że coś się psuje lub trzeba wymienić- jak oszczędzisz na wymianach drobnych części potem sypnie się coś drogiego i płacz ze auto kijowe, największy problem jaki miałem z fordem to kluczyki kilka sztuk się wycierały i nie można było otwierać samochodu. Jak znajdziesz dobry egzemplarz polecam na pewno nie będziesz żałował - lub bardzo jak trafisz "odświeżany" i jebnie coś w okolicach silnika.... koszty są duże.
|
|
a ja nie polecam forda mialam i nie bylam zadowolona,wsio sie rozwalalo ale moze tylko na takiego trafilam...to moje zdanie. kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
Kiedyś byłem tego samego zdania że "ford gówno wort" ale przekonałem się osobiście, że opinie są mocno przesadzone. Wiadomo, że to nie audi ale za taką samą cenę masz forda o 2-3 lata młodszego z przebiegiem o połowę mniejszym i w pełnym wyposażeniu. I jak mówi"CYFRA" jeżeli dbasz o auto to będziesz zadowolony.
|
|
Znajomy miał Focusa z ok. 2000 roku i nie miał z nim żadnych problemów, sam jeździłem tym autem parę razy no i prowadzi się super, żadnych zarzutów co do silnika i więcej w tym temacie nie mogę powiedzieć, lecz jak to mówi mój syn by dobrze jeździć to tylko zasada 3F czyli żadnych Fordów, Fiatów i Francuzów, lecz teraz to już chyba przesąd, bo auta są naprawdę porządne i jak wyżej ktoś wspomniał zależy co się trafi. Przede wszystkim jak auto ma niewiele lat a wielu posiadaczy to pewnie ma jakąś wadę, niekoniecznie fabryczną, lecz jak 1 czy 2 właściciel to z pewnością było zadbane (na czas przegląd, rozrząd i wymiany filtrów, oleju itd., a to jest bardzo dużo). Życzę udanego zakupu.
|
|
100% zadowolenia. Jak dla mnie samochód w który nie trzeba wkładać kasy bez końca.. Zawieszenie w porzadku, rdza nigdzie nie wychodziła - jak to ponoć fordy mają, prowadził się bardzo stabilnie na drodze. Wersja w kombi bardzo pojemna, można zapakowac weń wszystko co się tylko chce:) Jedno z lepszych aut, które należy brać pod uwagę podczas ewentualnego zakupu. Podstawa to wiedzieć co się kupiło. Jeśli trafi się z kupnem dobrze to później "złotówki sie w niego nie wrzuci".
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |