niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ford Focus hm?

Witam co myślicie spece motoryzacji o fokusie? Bo jest taki nie brzydki podoba mi sie ale kupie i okaze sie ze to badziewie orietuje sie ktos? Bo mowi sie ze ford to grat. Ale czy te nowsze tez???????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ford Focus hm?

Nie każdy Ford jest gratem! Są też i starannie dopracowane modele. Miałem starego transita w którym zawsze się coś psuło. Nowe rzadko widzę w serwisie, jedynie w przypadkach przeglądu. Tak więc Polecam!!

jeśli focus i to jeszcze na rynek amerykański, czyli składany w Meksyku, to radzę odpuść sobie, jest kilka takich perełek na allegro, nawet z Łomży za smiech pieniądze z 2005 roku i jakoś dziwnie nikt ich nie kupuje.

Za rozsądną cenę można mieć auto bogato wyposażone. Ceny części zamiennych chyba podobne do innych marek.

Każdy samochód jest dobry jak o niego dbasz !! focusy diesle robią we flotach po 300tys !!! i są sprzedawane/cofane i śmigają dalej ;) Jasne że coś się psuje lub trzeba wymienić- jak oszczędzisz na wymianach drobnych części potem sypnie się coś drogiego i płacz ze auto kijowe, największy problem jaki miałem z fordem to kluczyki kilka sztuk się wycierały i nie można było otwierać samochodu. Jak znajdziesz dobry egzemplarz polecam na pewno nie będziesz żałował - lub bardzo jak trafisz "odświeżany" i jebnie coś w okolicach silnika.... koszty są duże.

a ja nie polecam forda mialam i nie bylam zadowolona,wsio sie rozwalalo ale moze tylko na takiego trafilam...to moje zdanie.

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

Kiedyś byłem tego samego zdania że "ford gówno wort" ale przekonałem się osobiście, że opinie są mocno przesadzone. Wiadomo, że to nie audi ale za taką samą cenę masz forda o 2-3 lata młodszego z przebiegiem o połowę mniejszym i w pełnym wyposażeniu. I jak mówi"CYFRA" jeżeli dbasz o auto to będziesz zadowolony.

Znajomy miał Focusa z ok. 2000 roku i nie miał z nim żadnych problemów, sam jeździłem tym autem parę razy no i prowadzi się super, żadnych zarzutów co do silnika i więcej w tym temacie nie mogę powiedzieć, lecz jak to mówi mój syn by dobrze jeździć to tylko zasada 3F czyli żadnych Fordów, Fiatów i Francuzów, lecz teraz to już chyba przesąd, bo auta są naprawdę porządne i jak wyżej ktoś wspomniał zależy co się trafi. Przede wszystkim jak auto ma niewiele lat a wielu posiadaczy to pewnie ma jakąś wadę, niekoniecznie fabryczną, lecz jak 1 czy 2 właściciel to z pewnością było zadbane (na czas przegląd, rozrząd i wymiany filtrów, oleju itd., a to jest bardzo dużo). Życzę udanego zakupu.

100% zadowolenia. Jak dla mnie samochód w który nie trzeba wkładać kasy bez końca.. Zawieszenie w porzadku, rdza nigdzie nie wychodziła - jak to ponoć fordy mają, prowadził się bardzo stabilnie na drodze. Wersja w kombi bardzo pojemna, można zapakowac weń wszystko co się tylko chce:) Jedno z lepszych aut, które należy brać pod uwagę podczas ewentualnego zakupu. Podstawa to wiedzieć co się kupiło. Jeśli trafi się z kupnem dobrze to później "złotówki sie w niego nie wrzuci".

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org