Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
telewizja "n" |
witam, mam problem z "n"ką czy ktoś ją może sam instalował bez pomocy fachowca?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: telewizja "n" |
a co tam sie stało Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)
|
|
ja
|
|
chodzi o to że siła i jakosc niby na 100% ale nie mam głosu i obraz czarno-biały
|
|
Pokombinuj w ustawieniach telewizora ze sposobem odbioru. Chodzi o PAL, NTSC, SECAM tylko nie wiem który ma być, dojdziesz metodą prób i błędów.
|
|
Słyszałem że n-ka zmieniała ostatni transporder i byly jakieś problemy z odbiorem także może to jest przyczyna, najlepiej jak zgłosisz się do punktu obsługi klienta.
|
|
dzięki za podpowiedzi a może znacie wogóle kogoś taniego co się na tym zna?
|
|
jeżeli masz podłączone przez euro to je dociśnij , jesli hdmi to ustawienia telewizora
|
|
mam podłonczenie przez YPbPr przez euro nic niema a hdmi nie mam wejscia w tv, obraz jest ładny tylko mam problem z odbiorem głosu jak go znaleśc prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!:}
|
|
przez YPbPr masz tylko przesył video, do audio podłącz dodatkowo "czincze" z tunera do telewizora.. i będzie git.. :) :)
|
|
tz.zielony jest -czincz-jest podłonczony przy tunerze i tv i obraz jest a czerwony i niebieski do audio w tunerze,tylko ze w tunerze jest wejscie czer.i białe niebieskiego niema:)
|
|
ok katarzynka304 już wiem o co chodzi dzięki
|
|
teraz kupiłem nowe czincze do audio z konc.czerwono i biało i podłonczyłem do N i TV i dalej nie mam głosu ani kolorów co jest czy musze nowy kupic TV czy wina kabli , bo np.w polsacie kazdy kanał ma swoje strojenie dzwieku a w N niema
|
|
tv musisz odpowiednio ustawic pod wyjscie YPbPr, w tunerze też a służy do tego przycisc RES w tunerze n-ki... :)
|
|
masz LCD czy inny bo mój ma juz 9lat LG ale nie powinno byc problemów a moze sie zgadamy to bym do ciebie podjechał oczewiscie jak nie daleko to bys mi moze pomógł dopracowac wszystko bo nie moge dojsc z tym głosem oki :((
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |