Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŁKS |
Kochana Rado Miasta. Oto apel do Ciebie. Tacy jesteście bogaci, że szastacie publicznymi pieniędzmi? Pogłębia się kryzys. Domy dziecka nie mają pieniędzy. Ci co naprawdę tego potrzebują. Szpitale także nie mają pieniędzy. Jeśli macie tak dużo pieniędzy to pomóżcie biednym dzieciom lub oddajcie te pieniądze dla hospicjum. Z pewnością bardziej się te pieniądze przydadzą. Ja jako mieszkaniec protestuje. 200 000,00 zł to stanowczo za dużo. W Łomży znajdzie się o wiele więcej podmiotów potrzebujących. Natomiast Pan Sroczyński jeśli jest tak bardzo hojny to bardzo proszę może oddać swoją całą pensję w ramach darowizny na ŁKS. Ludzie opamiętajcie się! kuła
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŁKS |
Idz i mu to sam powiedz ;]
|
|
Wierz mi chętnie zrobiłbym to. Bardzo żałuję że nie bylem na Sesji Rady Miasta. Vivat Prezydent Brzeziński. Przynajmniej jeden rozsądny człowiek kuła
|
|
Nie pajacuj prowokatorze , nie pasuje ci polityka miasta droga wolna , jednej kukły mniej :D
|
|
kuła ten rozsądny człowiek prowadzi do powolnego upadku naszego miasta. I nie chodzi tu tylko o ŁKS, ale również o blokowanie inwestycji, które mogłyby choć trochę napędzić gospodarkę łomżyńską oraz sprawić, że Łomżą stałaby się ciekawszym miejscem dla turystów ( mam tu na myśli obiecane bulwary). Ja też jestem mieszkańcem miasta i nie godzę się na tak wysokie pensje dla włodarzy miasta, którzy nic nie robią dla jego rozwoju. Live for nothing or die for something...
|
|
Zgadzam się ja również twierdzę, że nasze miasto się nie rozwija. Inwestycje są blokowane. Zaś nasi Włodarze zarabiają krocie za nic nie robienie. Przykładem jest np właśnie sprawa ŁKS, który już dawno powinien nie istnieć. Zajmują się i chcą wspomagać ŁKS niby po co patrząc nawet z ekonomicznego punktu widzenia natomiast Moja wypowiedź dotyczy tylko ŁKŚ. Nie dotyczy innych kwestii. kuła
|
|
dokładnie po co nam w Łomży taki ŁKS? jak mamy koszykowke i siatkowke jeszcze i karate a no wlasnie i te hospicjum, szpital i dom dziecka. i ten przytułek dla czeczeńcow. ja nie chce zeby byly remontowane ulice w Łomży. chce zeby moje pieniadze byly przeznaczane na dzieci w Afryce! ludzie serca nie macie! my remontujemy drogi a w Afryce dzieci glodują... panowie już to co było rok, czy trzy lata temu, Brzeziński miał swojego czlowieka w komisji rewizyjnej ŁKSu i nie wiedzial od pół roku, że pan Gołaszewski nie jest juz prezesem klubu. jak już się w styczniu dowiedział to wybierał nowego kuratora... ponad miesiąc. tragedia
|
|
kuła- Ty chyba czegoś nie rozumiesz? Owszem, masz rację, że pieniądze przydadzą się i na biedne dzieci i na hospicja,tylko czy te 200 tysięcy, czy może nawet milion złotych załatwią całą biedotę i uleczą chorych? - Na pewno nie! Pomogą, to fakt, ale na jak długo i czy dyrektorzy ww. ośrodków, nie wezmą przy okazji nieco na lewo? Jak myślisz? A jeżeli chodzi o ŁKS, to 500 tysięcy mogło by załatwić sprawę raz na zawsze. Sprawę klubu, na którego mecze chodzili nasi pradziadkowie, dziadkowie, rodzice i teraz My! Ja na stadionie przeżyłem wiele wspaniałych chwil, jak i tych gorszych. Widziałem na meczach i ludzi biednych i bogatych, zdrowych i inwalidów. Jeden chłopiec przykuty do wózka, dostał kiedyś koszulkę od naszego piłkarza- KALU i myślę że nie zapomni tego do końca życia, mimo iż KALU nie jest jakąś tam gwiazdą. Każdemu się wtedy cieplej w sercu zrobiło. Dla Ciebie, jest to tylko jakiś tam ŁKS, pewnie nawet nie wiesz od czego jest ten skrót, ale dla wielu wielu ludzi, jest czymś więcej niż tylko 11-stoma piłkarzami kopiącymi piłkę. Chodziliśmy na stadion jak do kina obejżeć dobry film,z taką różnicą, że w tym filmie scenariusz pisany jest w każdej sekundzie meczu,bo nie da się przewidzieć tego, co zdaży się za chwilę. Przeżywaliśmy 90minut, żyliśmy od meczu do meczu, a teraz jest nam to odbierane...
|
|
Prezydent nie chce ŁKSu w Łomży więc grał na zwłokę. Moim zdaniem chęć przyznania przez radnych tych 200 tys. jest tylko zabiegiem mającym na celu zamydlenie nam oczy i pokazanie, że oni chcieli a prezydent nie..Gdyby naprawdę chcieli pomóc pieniądze dla klubu byłyby zagwarantowane w budżecie miasta, ale o tym trzeba było myśleć przy ustalaniu budżetu bodajże w grudniu. Nie łudźmy się ŁKS w obecnej sytuacji nie ma racji istnieć, pozostaje chyba utworzyć nowe stowarzyszenie i zaczynać od początku... Live for nothing or die for something...
|
|
Zgadza się despero_8. Najlepiej zacząć od początku. Z pewnością te 200 000,00 nie uratują całego świata, ale na pewno pomogą bardziej potrzebującym. Niech przeznaczą te pieniądze np na budowę basenu w Łomży, bo Łomżyniacy jeżdżą do Zambrowa lub Kolna lub Mikołajek.Galerię handlową lub dofinansują kino, bo jest (w okropnym stanie) ponieważ musimy jeździć do Białegostoku. W sobotę na parkingu pod Galerią Białą parkują co drugi samochód z Łomży lub okolic. Wymieniłem tyle innych inwestycji, którym jest potrzebne dofinansowanie. Im bardziej pieniądze są potrzebne niż Prezesom i członkom zarządu, którzy imprezują z pieniędzy klubu i wyjeżdżają sobie na zgrupowania wraz z piłkarzami np do USA wraz z żonami lub np budują sobie nowe wille. Mamy za to siatkarki, super dziewczyny, które mają efekty, koszykarki. Ludzie przestańcie kierować się sentymentami. kuła
|
|
Szkoda młodych piłkarzy, którzy odnoszą wielkie sukcesy. Gdziekolwiek nie pojadą zdobywają wysokie lokaty, a motorem napędowym jest gra w wysokiej lidze w rodzimym klubie. ŁKS odrodzi się pod inną nazwą i zacznie rozgrywki od najniższej klasy, ale trzeba rozliczyć złodziejskie zarządy, które zdefraudowały setki tysięcy złotych i teraz liczą na to, że im się upiecze.
|
|
basen i tak wybuduja a od ŁKSu sie odpierdol istnieje odp onad 80 lat wiec kim jestescie zeby o nim decydowac!!! miasto si enie rozwija a nasz kochany klub jedyny promował Łomże w regionie i Polsce (choc ostatnio bylo ciezko)a hospicjum kazdy moze indywidualnie wspierac, mlodziki w ŁKSie wygrywaja wszsytko co moża wygrywać mają szansę na jakąs karierę ,a wy debile chcecie im ot zabrać ,tym bardziej ,ze w naszym kraju mlodziez ma tak mało mozliwosci rozwoju!!!!!
|
|
miles85 źle mnie zrozumiałeś: ja jestem jak najbardziej za ŁKSem!!! i zgadzam się, że tylko ŁKS promował nasze miasto w Polsce i z każdym kolejnym meczem kolejna drużyna mogła zobaczyć, gdzie znajduję się miasto Łomża i zagrać na jednej z lepszych muraw bodajże w całej drugiej i pierwszej lidze. Chłopaki z młodszych roczników super się prezentują, wygrywają kolejne turnieje, rozwijają się, ale drużyny młodzieżowe mogą i nawet powinny istnieć w sytuacji, gdy pierwsza drużyna gra w niższej klasie rozgrywkowej. ŁKS musi istnieć jako klub tylko trzeba się na spokojnie zastanowić, na którą ligę nas stać! Niestety tą II ligę musimy już odpuścić... A Ty kuła pamiętaj, że klub ma długi wobec zawodników, to była ich praca i nie otrzymali wynagrodzenia za wiele miesięcy postaw się w ich sytuacji! Tak czy owak zaległości te trzeba spłacić, bo nie wierzę, że ktoś odpuści walkę o należne mu pieniądze. A o basen się nie martw- niedługo będziesz miał dwa, ŁKS jest klubem miejskim i miasto musi mu pomóc!!! Live for nothing or die for something...
|
|
despero_8 czyli nasze miasto stać na taką ligę na jaką stać Grajewo , Poniatowo , Nidzie Ponidzie tak? Nas stać by było nawet i na ekstraklasę , ale tu trzeba ,żeby Łomżą i ŁKSem rządzili mądrzy ludzie ,którzy ponad własne dobro stawiają dobro Łomży i Łomżyniaków . Tylko tego nam potrzeba nic więcej .
|
|
SD miałem na myśli chwilę obecną:) trochę interesuję się futbolem i powiem Ci, że w Poniatowej też są zaległości wobec zawodników i wcale nie jest tak różowo, a Warmia Grajewo składa się obecnie w większości z wychowanków;) Ale zgodzę się z Tobą, do rządzenia klubem potrzeba człowieka z umiejętnościami prowadzenia przedsiębiorstwa, człowieka orientującego się w prawie piłkarskim. Do funkcjonowania klubu potrzebni są również PRAWDZIWI sponsorzy dający konkretne sumy pieniędzy oraz pomoc miasta oczywiście. Live for nothing or die for something...
|
|
kuła mozesz wspierac co tylko masz oochote nawet druzyne w szachach a kibice (juz od wielu pokolen) chca miec ŁKS w Łomży i basta i jako mieszkaniec tego miasta i podatnik wole zeby przekazali te pieniadze na ŁKS niz na podwyzki dla siebie remont kina czy inne pierdoly(kino i tak bedzie bez pomocy miasta) i mysle ze wielu ludz mysli tak samo
|
|
miles w 100% popieram!!! Live for nothing or die for something...
|
|
Jak są takie wielkie rzesze kibiców, niech zrobią zrzutkę i wspomogą ŁKS. Po 50 zł od osoby przy 2000 osób daje już 100.000 zł. Resztę dorzucą sponsorzy. Kibice, przestańcie gardłować, tylko wspomóżcie sami finansowo swój ukochany klub. Chyba że granica Waszej miłości kończy się w tym miejscu, gdzie musielibyście sami wyłożyc swoją kasę. Bo swojej kasy szkoda, bo ona własna, zarobiona. A publicznej nie, bo pokutuje socjalistyczne myślenie - publiczna, czyli państwowa, czyli nie nasza. A prawda jest taka, ze publiczna to nasza, bo z naszycvh podatków. Ja te podatki placę, nie małe niestety. Osobiście uważam, ze wydawanie publicznych środków na ŁKS byłoby ich marnotrastwem. Pomoga na miesiac, dwa, a potem spirala długów znów je wessie, długi będa rosły, zmienia sie kolje zarządy, kuratorzy... Nie ma wizji porpawy sytuacji, jest tylko szukanie pieniędzy na teraz, a raczej "na wczoraj. Może będzie to niepopularne, ale chyba dalsze istnienie tego klubu w II lidze to przerost ambicji nad możliwościami. A ambicjami długów się nie spłaci.
|
|
Niech ktoś mi powie ,że ŁKS był reklamą miasta był był ale ANTYREKLAMĄ. W całej Polsce się śmieli ,że na pensje,piłki,wyjazdy brakuje albo trenują w Stawiskach. Moim zdaniem klub wykończyli ci co na Cypr jeździli w 3 lidze (ewenement ).Od tego się zaczęło i potem nasi bohaterowie się zmyli bo miasto nie pomaga.Jest taki termin jak niegospodarność . Sponsorów klub nie znajdzie bo nikt nie jest głupi i nie będzie wrzucał do skarbonki bez dna. Sukces miał wielu ojców ale do porażki i błędów niema komu się przyznać. W/g mnie najlepiej było by ogłosić upadłość i zacząć od nowa.W międzyczasie wyremontują stadion i powoli odbuduje się klub.Muszą się jednak kompetentne osoby do prowadzenia a nie pacjent co chce się wypromować przed wyborami ,dziadek, ten z ŁIPH w okularkach i inni.
|
|
anonimowiec antyreklamą Łomży to jestesi ty jak się pokazujesz za granicami miasta i mówisz skąd jesteś!!! Był Będzie Jest Łomża ŁKS!!! ŁKS zawsze był i będzie wizytówką Łomży Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)
|
|
wujek dobra rada ja nie raz i tacy jak ja wykładli chajs na klub a jak klub nie miał piniędzy na wynajem ochrony i ktosi musiał stać to stalisimy w służbach porządkowych za dziękuje. Moja miłosic i wielu z nas nie kączy sie na gadaniu jaki to nie jestem fajny i nie pisz tak bo wydajesz opinię nie mając jakiej kolwiek wiedzy!!! A jak by była tak zrzuta to wielu by wymiękło masz rację ale nie pisz tak o wszystkich bo napewno nie tylko ja bym dał te 5 dych!!! Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)
|
|
Czytam i nie wierzę. W ten sposób nic nie zrobimy bo zawsze jest coś ważniejszego dla innych. - po co pieniądze na szkoły - przecież są ludzie głodujący - po co na przedszkola - przecież są umierający - po co na ulice - przecież są chorzy niektórzy z wypowiadających się powyżej nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa - jak nasz Prezydent. ŁKS pewnie padnie - czasy ludzi z wyobraźnią chyba minęły - przyszły czasy na ludzi ograniczonych. Za kilka lat nasze dzici będą biadoliły że nic w Łomży nie ma, przypomnę historię klubu wioślarskiego - był , ale ludzie o małej wyobraźni dopuścili do upadku. Teraz też rządzą ludzie o małej wyobraźni - dlatego moja nadzieja umarła. Przykro mi i nie zapomnę tego obecnie rządzącym. Wszystkich swoich znajomych przekonam, aby głosowali na kogokolwiek aby nie na tych co teraz są w radzie i w zarządzie miasta.
|
|
fantazjusz niestety prawda boli ale tak było .A wizytówką Łomży chcesz czy nie była zawsze Katedra i będzie nadal.Z tobą gorzej niż z dzieckiem...
|
|
jak tak czytam to patrze ze wiekszosc nie rosumie polityki naszego kraju... hym aby uratowac ŁKS potrzeba poltora miliona zlotych... po nastepne mowicie ze ŁKS jest nie wazny?? tylko karate siatkowka koszykowka... a porownajcie historie tych sportow... wewdlug mnie ŁKS byl jest tradycjo miasta i nie mozna tak sobe go zamknoac zlikwidowac... to tak jak bys katedre zburzyl... wedlug mnie miasto powinno dokonac wszelkich staran aby ŁKS mogl normalnie istniec... a jesli mowicie ze drogi nie potrzebne to łżecie jak psy... a jak by nawet ieniadze polecialy do tej afryki to plakali byscie ze pieniedzy nie ma bo Rada nie potrzebnie je na biednych do afryki wyslala... ludzie a jak wam tak bardzo sie nie podoba to co sie dzieje to starajcie sie o waldze tylko ze wtwdy pieniade bedziecie wysylac za granice krasc dla siebie a miasto bedzie sie robilo jak jakas opuszczona wiocha b drogi do niczego zadnych inwestycji bo pienieadzy nie ma... ludszie myslcie myslcie
|
|
W dzisiejszym wydaniu sportu na tvp3 padło stwierdzenie, że prawdopodobnie kurator w przyszłym tygodniu rozpocznie procedurę upadłościową... Live for nothing or die for something...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |