Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zlobek maly artysta |
witam ma ktos moze dziecko w tym zlobku chodzi mi o opinie ,opieke i wogle poniewaz moj syn 2 letni bedzie uczeszczal do niego za kilka dni strasznie to przezywam szkoda mi go odawac ale niestety z powodow finansowych musze wrocic do pracy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zlobek maly artysta |
bardzo prosze o wszelkie informacje za ktore dziekuje
|
|
Spokojnie . Ja oddałam tam córkę, kiedy miała 2 latka i 2 miesiące . Najlepiej jest oddać pierwszego dnia na około 2 godziny i zobaczyć, jak to zniesie . A jeszcze przed tym iść z nim tam któregoś dnia i niech się pobawi na korytarzu, na którym są plastikowe zabawki, zjeżdżalnie ( taki mały plac zabaw w środku ) . Niech zobaczy zwierzątka, które też są na korytarzu np. rybki i żółwie . Warto z nim tam posiedzieć trochę . Zobaczy w międzyczasie trochę dzieci . Poopowiadać mu o tym, jak tam jest i co dzieci tam robią, a gdzie są wtedy ich rodzice itd. Może się stać, że pierwsze dwa dni będą bezproblemowe, a potem może być jakiś kryzys . Nie należy się poddawać, tylko zmobilizować wszystkie siły i dalej prowadzać, bo jak się rodzic przestraszy ( bo to zwykle rodzic jest bardziej przestraszony) , to może tak się stać, że dziecko już do przedszkola nie pójdzie . Zwykle do miesiąca trzeba sobie dać czasu na to zaklimatyzowanie . Potem jest już dobrze . Ponadto, im młodsze dzieci zaczynają edukację przedszkolną tym lepiej się aklimatyzują . Taki mały to jeszcze nie wie o co chodzi . Potem już z łatwością przechodzą do starszych grup . We wrześniu najwięcej wrzasku robią 4-5 latki, które do tej pory były z babcią, mamą lub nianią i dopiero zaczynają chodzić do przedszkola . Żłobek tam jest naprawdę świetny . To nie tylko moja opinia, ale wielu moich znajomych, którzy kolejne dzieci również tam oddali .
|
|
my oddaliśmy naszego syna do grupy żłobkowej gdy miał 11 miesięcy.teraz ma trzy lata i chodzi do przedszkola.żona też bardzo przeżywała przez pierwsze dni ale potem poszło jak z płatka.możesz być spokojna o opiekę nad brzdącem.
|
|
gdzie mieści się ten żłobek?
|
|
na wojska polskiego 29 ,dziekuje serdecznie za wsparcie
|
|
a co z placem zabaw dla dzieci jak sie niemyle to oni chyba niemaja go,przeraza mnie ta okolica polowa-woj.polskiego a wasze odczucia?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |