niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Spółdzielczy Bank Rozwoju w Łomży

Co myślicie o Spółdzielczym Banku Rozwoju w Łomży? Warto tam mieć konto?Można im zaufać? Czekam na opinie na ten temat. Dzieki

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Spółdzielczy Bank Rozwoju w Łomży

Też chcę kąto w banku otworzyć i chciałbym sie cos dowiedzieć na ten temat

Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)

Z tego co jest na ich stronie to mają dość ciekawą ofertę no i mają gwarancje w bankowym funduszu gwarancyjnym

Witam. Ja właśnie tydzień temu otworzyłem konto w Spółdzielczym Banku Rozwoju, jak dla mnie mają dobre warunki, jest promocja do końca roku 0 zł za konto potem 3 zł miesięcznie, dostęp przez internet, karta do bankomatu, można też mieć kredyt w rachunku ja tego nie brałem akurat. Jak się dowiadywałem w różnych bankach o konta i wybrałem ich(u nich było najtaniej), pytałem o lokaty to mieli dwie myślę że przyzwoite, mają też gwarancje bankowe.
Ja też pytałem znajomych o ten bank, powiedzieli że to polski bank, który należy do grupy Banków Polskiej Spółdzielczości, mają w łomży jeden oddział i punkt obsługi na Zjeździe. Ogólnie nic złego nie słyszałem, są w łomży od stycznia. Najlepiej iść do oddziału po info.
Możesz zrobić rekonesans, ale myśle żę i tak mają dobre warunki.
Osobiście polecam!!!

select

matołek zapomniałeś sie podpisać: Właściciel

Ja też założyłam parę dni temu w tym banku konto(oddział na Piłsudskiego),za prowadzenie konta do końca roku nic nie płacę(!!!),a póżniej tylko 3zł.Chyba taniej w żadnym banku nie ma!Warto ten bank polecić!Miła obsługa,poświęcają Ci dużo czasu-wszystko wyjaśnią-naprawdę spoko!Polecam

Puchatek, Matołek, oferta Alior Banku jest o wiele korzystniejsza, ze wzgledu na oprocentowanie roru jak i karte ktora wyplacisz kase z kazdego bankomatu...

Ty agent22, bardzo bym chciał nim zostać, a może ty jesteś z konkurencji; A ty za to wszędzie dużo piszesz na forum i doradzasz, tylko że jeszcze nic mądrego nie napisałeś i co najgorsze już nic nie napiszesz!!!

select

W Aliorze nic godnego uwagi mi nie zaproponowali.Właśnie w SBR-oferta była najlepsza ni i nikt się tam nie spieszył.Każdy ma prawo wyboru.Ja zawsze interesuję się w paru bankach i wybieram tam gdzie jest najlepiej.Tym razem wybrałam ten bank i już!

Krótko i trochę na temat: www.mbank.pl - ekonto, 0 zł za prowadzenie, 0 zł za kartę i 0 zł za przelewy

misiekelo- byłem i w aliorze, za kartę do bankomatu chcą 3 zł miesięcznie, a oprocentowana jest tylko połowa kasy, i oprocentowanie rzeczywiste nie jest już takie wysokie, jak bym chciał oszczędzać to ja wolę lokatę.

select

@matołek, co z tego że oprocentowana jest tylko połowa, jak chcesz mieć oprocentowanie wyższe to możesz tam ząłożyć zwykłą lokatę. Zresztą jak na koncie nie masz pokaźnej kwoty to z żadnej lokaty nie urośnie Ci jakaś imponująca kwota.
Ktos tu wspomniałem że SBR jest objęty bankowym funduszem gwarancyjnym, żadna nowość, wszystkie banki bardziej polskie, i mniej polskie są objęte takim samym funduszem gwarancyjnym.
Generalnie to podzielam zdanie misiekelo, mam konto w Alior Banku, jedynie za co tam tam płace to obsługa karty bankomatowej 3 zł miesięcznie.
Najbardziej co mnie przekonało do założenia tam konta, to fakt że kasę wypłacam ze wszystkich bankomatów za darmo, często potrzebne są mi pieniądze szybko i nie chce mi się szukac bankomatu należącego do danego banku. Ponadto 10 przelewów miesięcznie też jest za darmo.
Myślałem również nad założeniem konta w mBanku, tyle że tam kasę również można wypłacac tylko z niektórych bankomatów, no i to go zdyskwalifikowało.

A jesli wypłacam pieniadze z bankomatu innego niż mój bank, to ile płacę/

Właśnie w tym rzecz że w Alior Banku nie jest pobierana żadna opłata. Mając tam rachunek, nawet jak byś wypłacał pieniądze z bankomatu Banku Spółdzielczego w Koziej Wólce nie pobierają żadnej prowizji, w przeciewieństwie do wszystkich innych banków które sobie życzą min. 5 zł za taka usługę.
Chciałem tylko wyprzedzić potencjalny wpis na forum, że skoro polecam Alior to jestem zapewne ich pracownikiem ;) Nic bardziej mylnego, jestem poprostu zadowolonym klientem tegoż banku.
Nikogo nie namawiam, poprostu napisałem moje odczucia co do tegoż banku.
Pozdrawiam

Dzięki wam za info.

Jeśli ktoś jest tak naiwny, że wierzy w to iż dostanie coś za darmo (prowadzenie rachunku czy wypłaty wewszystkich bankomatach) to niech wierzy jak ci kupowali opcje walutowe. Aliar to pewnie fundusz dobroczynny co kase po miastach rozdaje z dobrego serca, płaci po 11% za lokate, kredyty pewnie daje na 5% i finasuje wam wypłaty w obcych bankomatch by nie trzeba było szukać swojego bo dzisiaj wszystkim się spieszy. He he.
Kolorowych snów-także gdy zaśniecie.

Ja od stycznia mam konto i kredyt hipoteczny w Dominet Banku. Płacę 3,50 za konto.Mam tez konto oszczednościowe z oprocentowaniem 7%.
Nie szukam tańszych banków bo nic przeciez nie jest za darmo

kot75 napisał(a):

> Ja od stycznia mam konto i kredyt hipoteczny w Dominet Banku.

w banku do czego?

Cała rzecz polega na tym żeby kasa wędrowała tam gdzie jest najlepszy ror, oferta sie zmienia to zamykam konto i ide dalej... i tak dalej, konto to tylko cyferki.. Nie powinno byc przywiazania do marki.

@zBig, nie jestem naiwny, ale rachunek mam w Alorze już od 2 miesięcy i jak do tej pory nie naliczyli mi żadnej prowizji z tytułu wypłaty w innych bankomatów. Poza tym przed założeniem rachunku w tym banku dokładnie przeczytałem umowę.
Generalnie polityka Aliora jest prosta, po co maja montować dziesiątki, setki bankomatów w centrach handlowych i płacić za ich utrzymanie, skoro mogą tą prowizję płacić innym bankom za możliwość korzystania z ich bankomatów.
Jeśli chodzi o ofertę lokat, to niestety nie maja najlepszej, bo tym się równiez interesowałem.

Benny co tak się uczepiłeś tych bankomatów, na to wychodzi że to jedyny produkt tego banku warty polecenia,(Alior też tylko to reklamuje) inni mają inne priorytety niż bankomaty sa inne produkty bankowe niż bankomaty. Pozatym inne ich produkty nie zwalają z nóg.
I zgadzam się z zBig nie ma nic za darmo!!!

select

Nie uczepiłem się tylko podałem to jako największy atut moim zdaniem.
Zgadzam się że nie ma nic za darmo, dlatego za rachunek płacę 3 zł miesięcznie ;)

I jeszcze jedna ciekawostaka Aliora. Bank DAJE kasę - 50 zł za rachunek firmowy w tym banku, pod warunkiem utrzymania średniego salda na poziomie 9 000zł. Można to tak nazwać, że bank płaci za to, że masz w tym banku rachunek. Tyle że to zwykła gra słów bo tak samo zapłaci (a pewnie trochę więcej) za to że ktoś ma tam lokatę na 9000zł. Ale lokatę to daje już na 11% tyle że od połowy środków, ten sam sens co 22% od ćwiartki.
Moja prywatna mądrość mówi mi, że jak forma zbyt ubarwia treść to trzeba mieć się na baczności.
A teraz kubełek zimnej wody na łepetynę naiwniaków:
Kawałek tabeli ich opłat i prowizji:
Przelewy:
pierwszy przelew w miesiącu 0 zł - hurra!!!
każdy kolejny przelew do innego banku:
w placówce Alior Banku 6 zł - 2x tyle co w przywołanym SBR
za pośrednictwem bankowości internetowej 5 zł - 10 x tyle co w SBR
Wypłaty:
pierwsza wypłata w miesiącu 0 zł, hurra?
każda kolejna wypłata w placówce Banku 5 zł - 0zł w SBR
każda kolejna wypłata z bankomatu w kraju 5 zł - ha ha!!

i macie swoje darmowe wypłaty.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org