niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
co się w tej Łomzy wyprawia?

kolejna grupa rozbita. Czyżby gangsterskie miasto?

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=17892

Strach się bać.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: co się w tej Łomzy wyprawia?

takie czasy...

To napewno Czeczeni z Białegostoku przyjechali L-kami na obcych numerach

Stefanek1 fajne masz motto tylko do końca nie jest prawdziwe . Widzisz w szachach król i pionek faktycznie wracają do tego samego pudełka , ale w porządnych - król i inne figury mają swoje oddzielne miejsca , wymoszczone miękkim suknem a pionki sypane są hurtem nie zważając że obijają się o siebie . Pionek zawsze pozostanie pionkiem a król królem.

Śpij dobrze w miękkim wymoszczonym łóżeczku i czuj się jak król!

co nie zmienia faktu, że lądują w tym samym pudełku. A cele bywają różne,trafiają się pojedyncze, grupowe niekiedy nawet dla niebezpiecznych.
Jednak pudło, pozostaje pudłem.

Sa - twoje tłumaczenie też do końca nie jest dokładne.
Bo w tych porzadnych, tak jak sam piszesz król, figury i pionki maja swoje miejsca i nie są sypane jeden na drugi.
Bo, albo są pudełka z miejscami, na poszczególne figury (w tym i pionki), albo sypie sie wszystkie króla i pionki razem :))))

Tak więc jedno jest pewne, ze do pudełka wrócą i to jest istota tego motta jak myslę :))))

Uwaga!!! nabity :)))))

Myśliciele roku, ja tu widzę jednoznaczne odowłanie do nieuchronnego i jedynego pewnego faktu-śmierci. I tak wszyscy spoczniemy w tym samym łożu-ziemi. Spotkam tam nawet kiedyś przystojnego sąsiada spod 7. ;]

ale ja pytałem, czy Łomża to miasto gangsterskie?
a nie co sadzicie na temat mojego credo.)

ktory to mieszka pod 7??

i jest fajnie

Jak kobieta za kółkiem, to faktycznie: "...fakt śmierci jest nieuchronny i jedynie pewny..." Ale, pomijając żart, ja tak samo odbieram sens motta Stefanka i uważam je za interesujące i wymowne w sensie ludzkiej egzystencji...

rudy błazen z druhem

co z tego ze trafia do tego samego podelka, mozna to odniesc do rzycia, ze karzdy trafi do piahu kimkolwiek by nie byl, wiec nie warzne jest pohodzenie, jednak to jest spore generalizowanie. to jakby traktowac krula, hlopa, rzebraka, morderce i gwalciela na ruwni. to zre trafia do jednego podelka, nie znaczy przeciesz ze zostanie po nich taki sam slad. W samej grze, gra konczy siem po zabiciu krula. Zabicie pionka nie znaczy tak wiele, pionek jest nikim; nadstawia szyje. Wiec uklon sie pionku do swego krula, zluz mu chold, i spadaj do pudelka

jedyny prawdziwy jasio :}

chyba niechcący wyprzedziłem z tematem redakcję ,,Kontakty,,))))

Stefanek nic nie wyprzedziłeś ja też o tym słyszałem podobno 3 typków biło gości na dyskotekach i zostali złapani przez GangBanga i Lucky Luke'a grozi im do 12 lat więzienia a ty Jasiu_smietana kup sobie słownik ortograficzny i naucz się pisać poprawnie bo wstyd mi za Ciebie pozdro dla wszystkich

najlepszą obroną jest zmasowany atak

Nadmiar energii i fałszywego przeświadczenia o wielkości. Ale nie przesadzajmy, to jeszcze nie gang, a garść ograniczonych kretynów.

śmierdziele ćpuny a nie gangsterzy, nie mają za co się naćpać to ludzi napadają, co raz więcej takich debili będzie bo kryzys idzie i mama nie da na narkotyki, a do roboty się nie weźmie bo się nie nadaje do niczego po za zlaniem starego dziadka czy ucznia i skrojenie mu książek haha wstydzili by się złamasy

A ja nie wiem co stefanek miał na myśli.
Czy te bandy wyrostków co ich policja złapała, czy artykuł w "Kontaktach" o generale i reszcie

Uwaga!!! nabity :)))))

o bandę wyrostków

Od kiedy Kontakty to gazeta? Raczej śmieszny brukowiec, który ludzie w 99% kupują z uwagi na ogłoszenia (ale i w tym temacie prym wiedzie już Bezcenna).

Prowokator

a od kiedy brukowiec nie jest gazetą?

Pije poranną kawę i czytam właśnie tom 2.
Muszę przyznać, interesująco -porażające.

Szanujący się, inteligentny czytelnik, umie odróżnić gazetę od brukowca. Nie chodzi tu o formę, w której jest wydawana, chodzi o treść.

Prowokator

szanujący i inteligentny gość wlecze taki brukowiec przed obliczę Temidy i wychodzi z poważnym worem pieniędzy.)

Gazeta różni się od brukowca przede wszystkim zakresem poruszanych tematów. Mnie osobiście bardziej interesują np. nowinki techniczne, analizy finansowe itd. a nie z kim sypia Pan Marcinkiewicz czy jakiego koloru majtki założyła Doda...

Prowokator

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org