niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Multimedia Łomża

Kończy mi się umowa z Cyfrą i mam zamiar skorzystać z usług Multimedia Łomża.
Co możecie powiedzieć o jakości sygnału oferowanej przez tą firmę oraz ofercie programowej.

Czy lepiej może zostać z Cyfrą,chodź zaznaczam,że w Cyfrze nie można ustawić jakości sygnału na więcej niż 9%,a gdy pada deszcz to obraz w ogóle strasznie się zacina,tnie.

Może ktoś już miał podobny problem i już go rozwiązał?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Multimedia Łomża

ja miałem kiedyś podobny problem z sygnałem ale zadzwoniłem do nich trochę sie pokłóciłem dali ma większy talerz i nowy konwektor teraz mam sygnał100% a jakość 90%
słaby sygnał to najprwawdopodobniej wina konwektora pewnie jest rozszczelniony było tak u mnie

j23-znowu nadaje....

lepsza oferte ma Cyfra, nie radzilabym przechodzic na Multimedia - maja gorsza oferte programowa

Multimedia, to palanciarstwo.
Dzisiaj podpiszesz umowę niby w promocji i nie zauwazysz tego, bo ceny u nich w promocji takie jak u innych bez.
A po skończeniu tej niby promocji (umowa nie wygasa jak jej nie wypowiesz wczesniej, bo np.: zapomnisz), to dostaniesz taki strzał cenowy, ze dopiero odczujesz jaka to banda i ile faktycznie ten zwiazek Cię kosztował.
W cyfrze odłacza sygnał i po balu, a tutaj nie. Dostaniesz rachunek po "normalnych" cenach:))))))))))))))

Uwaga!!! nabity :)))))

Witam wszystkich.
Niedługo kończy mi się umowa z Multimedia i zastanawiam się czy nie lepiej wyjdę na tym jak kupię np.N czy Cyfrę.
Stawiam bardziej na jakość niż na ilość programów.
Proszę o wypowiedź użytkowników tzw.talerzy co lepiej wybrać.
Najbardziej zależy mi na programach typu:Discovery w jakości HD.
Będę wdzięczny za porady.

br1

do br1: jeździłam wczoraj i sprawdzałam ofertę wszystkich tv tzw.satelitarnych,i na chwilę obecną najgorszą ofertę ma POLSAT CYFROWY,tzw,rodzinna telewizja,cyfra ma fajną ofertę ale za to mało programów w HD,za to N-ka ma najwięcej różnych tv w jakości HD ale za to nie dają dekodera tylko wynajmują za opłatą i później musisz go oddać do punktu Nki.To właśnie jest ich wadą.
Wracając do sygnału Multimedia ,to jest on wystarczający dla telewizorów tzw,"starszych" a dla tych okręslmy to nowszych polecam TYLKO I WYŁĄCZNIE telewizje cyfrowe.
W Multimedia najwyższy pakiet kosztuje 46.99zł,ale cóż z tego jeśli to wszystko jest nadawane w analogu a jakość obrazu pozostawia
BARDZO WIELE DO ŻYCZENIA.

do-nula78
Dzięki za informację.
Myślałem że w N-ce dekoder kupuję się na własność.
Ja już korzystam z Multimedia 6 lat i przyznam się szczerze,że coraz częściej mam powody do narzekania na ich usługi.Bywa nieraz i tak,że są przerwy w dostępie do internetu.W takim przypadku robię to co by wszyscy zrobili:najpierw sprawdzam u siebie czy wszystko jest jak powinno(resetuję modem,sprawdzam kable itp.)później dzwonię na infolinię w celu zgłoszenia usterki i zawsze słyszę odpowiedź-to wina dołączonego routera!Tak się składa,że mam przynajmniej ze 2 routery w razie czego.Po ostatniej mojej rozmowie z kimś z biura narazie działa-powiedziałem im,że proszę o pofatygowanie się do mnie specjalisty w celu stwierdzenia po czyjej stronie leży wina(usterka).
Jeśli chodzi o jakość sygnału telewizyjnego to też jest wiele do życzenia.
Dostawcę internetu to już na 100% zmienię na innego

br1

tylko weżcie pod uwage jedną rzecz- po co wam dekoder na własnośc? ja wziełem cyfre i żałuje ze kupiłem na własnośc. Dlaczego? Po co mi później ten dekoder bedzie ? Jak rozwiąze umowe to on bedzie do wyrzucenia jak bede chciał przejsc do konkurencji.I co do hd w cyfrze za te kanały trzeba miesiecznie płacic i za dekoer hd tez trzeba płacic miesiecznie za to w n wszystko jest juz w abonamentach. Ponadto z cyfra mam cały czas problemy bo zatrzymuje mi sie obraz i leci sam dzwięk i to kilka razy dziennie. Mulitimedia trzeba wziac pod uwage bo jesli mamy kilka telewizorów możemy rozdzielic sygnał w satelitach nie.

do rewolwer

"A po skończeniu tej niby promocji (umowa nie wygasa jak jej nie wypowiesz wczesniej, bo np.: zapomnisz), to dostaniesz taki strzał cenowy"
W cyfrze plus , polsacie i n tez umowa sama sie nie kończy!!!trzeba wypowiedziec, ponadto w cyfrze masz kanaly w promocji jesli zapomnisz je odłączyc to dopiero dostaniesz "strzał cenowy" do tego co płacisz +ok. 100zł

jejejejeje:)

do henio:
dobrą rzecz powiedziałeś,że w cyfrze i polsacie za kanały HD trzeba dopłacać a w N-ce jest to już w pakietach,tylko czy N-ka wynajmuje dekodery za opłatą i za jaką kasę?

wiem zę w cyfra za wynajęcie dekodera cyfrowego dolicza za 10 zła za hd to niewiem dokładnie ale też cośnaliczają
więc rachunek jest prosty podpisujesz umowę na 18 miesięcy i nasz 180 w plecy to chyba lepiej wykupić na własnaść??!

j23-znowu nadaje....

W n nic sie nie pałci miesiecznie za dekoder

Jaco tylko ze z tego co wiem taki dekoder na własnośc to jest koszt chyba 600zł , moim zdaniem nie opłaca sie kupowac tego na własnosc jak technika idzie do przodu i ten sprzet nie bedzie niczym szczególnym za te 2 - 3 lata

jejejejeje:)

jak trafisz dobrą promocje to dekoder kupisz do 1 zł cyfrowy
a hd od 99

j23-znowu nadaje....

a czy czasami Multimedia nie ma takich samych dekoderóów HD jak N-ka

Być może i Multimedia ma takie same dekodery jak i telewizja eN.
Lecz Multimedia Łomża,jest jeszcze daleko za murzynami i nie udostępnia ani dekoderów,ani sygnału cyfrowego,ale pieniądze bierze jak za Nkę i Cyfrę +...

myślałem że w Łomży jest już cyfrowa Multimedia, osobiście posiadam cyfrową Vectre i dekoder HD obraz idealny zarówno kanały SD jak i HD

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org