Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Soczewki |
Witam, chciałabym zacząć nosić soczewki i interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat to znaczy gdzie najlepiej iść na badanie i po soczewki, którego optyka polecacie? Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Soczewki |
ja zrobilem to by DIY. sprawdzilem swoja wade, kupilem soczewki, uczylem sie ich zakladac, poszperalem po necie i tyle ;)
|
|
ja pierwsze badanie robilam u Wachowicz, na Dmowskiego.Koszt 50 zl. Ona dobrala mi moc soczewki, bo nie jest taka sama jak wada wzroku. Teraz zamawiam z allegro bo taniej. i jest fajnie
|
|
a i jesli pojdziesz do tej lekarki co ja, to u niej mozesz zamowic pierwsze soczewki i jest fajnie
|
|
na starym rynku pod arkadami mają 100% marży
|
|
tez to slyszalam i jest fajnie
|
|
ja byłam w okularium na al. legionów i nie narzekam 1 pare dostałam gratis i nadal tam kupuję soczewki
|
|
a jak myślicie na pierwszy raz można zamówić soczewki o nietypowym kolorze? tzn. takim turkusowym? nie ma zadnych przeciwskazań?
|
|
ja proponuje do Okularium na Placu Niepodleglosci do ROmanowskiej. Jeśli to nie bedą soczewki sferyczne to pierwsze dostaniesz za darmo. pierwsza wizyta 60zl i potem po 2 tyg na kontrole trzeba isc zeby zobaczyła jak oko reaguje na soczewki. druga wizyta kosztuje 40zl. potem na necie takie soczewki bardzo tanio zakupic mozna.
|
|
Landriness nie ma zadnych przeciwskzan, tez chcialam miec turkusowe, turkusowy odcien wyjdzie ci tylko jak masz swoje oczy niebieskie. i jest fajnie
|
|
a ile wyniesie mniej wiecej np. miesieczny koszt noszenia soczewek, albo tego plynu co je sie w nim trzyma?co ile sie to wymienia?
|
|
no to dobrze, madzius a jak myślisz gdzie mogą mieć od ręki turkusowe soczewki? bo jak byłam na długiej to za 3 tyg dopiero by sprowadzili
|
|
Oczywiscie warto dowiedziec sie o ew. komplikacjach wynikajacych z noszenia soczewek tudziez "contact lenses". Wrzody oczu itp. Oczywiscie sa i soczewki jednorazowe, jak i te zapewniajace odpowiednia wilgotnosc i dostep tlenu do oka. Obawiam sie ze te wielorazowego uzytku sa... na wymarciu. A to chyba najlepszy rodzaj na swiecie. http://www.acuvue.com/
|
|
Ciacho sa rozne rodzaje soczewek, ja na przyklad kupuje miesieczne,na allegro 6 sztuk Air Optix kosztuje cos kolo 70 zl,starcza na 3 miesice. Plyn duzy za okolo 50 zl o nazwie Solo Care styka na dwa miesiace. Landriness ja bralam je na leginow przy skrecie na dmowskiego, czekalam prawie 2 tygonie bo mam duza wade wzroku, pani pracujaca tam uswiadomila mi iz przy mniejszej wadze wzroku jest wieksza dostepnosc tych soczewek. Koszt 75 lub 80 nie pamietam dokladnie na miesiac. jankes moim zdaniem jesli zachowana jest pelna higiena rak i pojemnikow o wrzodach mozna zapomniec. i jest fajnie
|
|
Ja od dwóch lat noszę Acuvue Oasys, takie przepisała mi po pierwszej wizycie okulistka na "starym chamskim" tam na górze obok Cyfry Plus. Soczewki kupuję na allegro, najtaniej. Jeśli przestrzega się higieny rąk, nie ma opcji by narazić się na jakiekolwiek zakażenia oczu. Z resztą jak pójdziesz pierwszy raz do okulisty to będziesz musiała za jakiś czas iść ponownie by przebadać oczy.
|
|
a ja chciałem zapytac czy nie ma kłopotów z wkładaniem i sciaganiem soczewek zy to boli czy jak bo tez mam wade wzroku i chce sie troszke dowiedziec
|
|
Nie boli. Na początku będziesz miał problemy(kilka razy złapiesz za oko xD) ,ale się przyzwyczaisz uwierz :) Tydzień zdejmowania i nakładania i opanujesz do perfekcji.
|
|
ja sie moge pochwalic ze przed pierwsze dwa dni zdejmowalam godzine jedna soczewke;p a teraz 3 sekundy, zakladanie jest bardzo proste. Pamietajcie drogie dzieci ze dio soczewki trzeba oko przyzwyczaic, pierwszego dnia wystarcz godzina, nastepnie 3, trzeciego dnia 7. i jest fajnie
|
|
dziekuje hehe :)
|
|
mozecie mi polecic jakis gabinet gdzie powaznie potraktuja klienta? umowilam sie na Dmowskiego na wyznaczona godzine i spoznilam sie 5-10 minut i okazalo sie ze pani doktor juz sobie poszla... na Dlugiej natomiast pani doktor przyjmuje 2 razy w tygodniu w wyznaczonych godzinach, nie ma zadnych zapisów i oczywiscie jak przyszlam okazalo sie ze pani doktor tez sobie juz poszla bo nie bylo klientow... brak slow...
|
|
a gdzie bylas u optyka u okulistki czy prywatnie na gorze?>?> ja od lat chodze na gore i jest ok. przyjmuja tam 2 okulistki to nie wiem do jakiej moglas sie umowic i jest fajnie
|
|
byłam umowiona prywatnie tam na rogu
|
|
aha tam to nigdy nie chodzilam, mozesz isc tam gdzie ja bylam tam sie nie trzeba umawiac, kobieta przyjmuje 2 dni w tygodniu, ja se chwale. jak cos to pisz na gg 4712020 i jest fajnie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |