niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
weta

co sądzicie o wecie??? ile trzeba mieć punktów z egzaminu zeby sie dostac?????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: weta

Ile punktów hmm tego nie wiem ale na niektóre kierunki to chyba wystarczy mieć świadectwo z promocją:) Weta wysokiego poziomu nie ma ale kierunek Weterynaryjny jest bardzo trudny dlatego przychodzi dużo osób z małą ilością pkt ale i dużo odpada po paru miesiącach bo jest ciężko. Jak to w technikum stawiają nacisk na przedmioty zawodowe a te są ciężkie. Do tego wplątana jest Łacina... Jeśli interesuje Cię weterynaria to tam dobrze się wykształcisz;) Ogólnie dobrze wspominam Wete.:)

Support Your Local Football Team.

ja wole kierunek technik technologi żywności

Jeśli się tym interesujesz to śmiało:) napewno Cię przyjmą:)

musisz być komunistą i niektórym nauczycielom dawać w łape żeby zdać

Czesio uczyłeś się tam?

poprostu się uczyc trzeba ! nic więcej

;]

kolego ja z calego serca polecam wetee... owszem przyznam poziom moze nie jest taki jak na bernatowicza ale to nie on jest wazny... najwazniejsza jest atmosfera... nie uczylkem sie nigdy w lepszej szkole nawet na studiach nie bylo tak wsapniale... tutaj w wecie Pani dyrektor jest tako Matko ktora ma duze serce dla kazdego... czesto bywam w wecie i widac tam ciagle zmiany... moi siostrzency sie tam uczo to mowio ze nacisk jest teraz kladzony na wszystko i na ogolnoksztalcace przedmioty do matury i na zawodowe do egzaminu zawodowegp... wiele imprez... wielkie serce i wklad nauczycieli... a przedewszystkim jak lubisz dzialac to jewst tam wiele kolek jak bylemostatnioo to trafilem a cwiczenia szkolnej grupy ratownicytwa przedmedycznego... sportowcow paru jest no i wybitni ludzie sie tam uczyli... szczerze polecam calym sercem drugiej tak wspanialej szkoly nie znajdzisz

ja ucze sie w wecie na ttż, i powiem ze nie jest tak trudno xD nawet lepiej idzie mi tu niz w gim... no i jeszcze zalezy na jakiego nauczyciela trafisz ;p jedni sa spoko a drudzy nie teges xD ja mialem 30pkt z matmy i 35 z polaka jbc. oceny troche slabe byly xD

strażak

a co do tego co pisałeś o Pani dyrektor... Święta prawda... wspaniała kobieta, wielkie serce, i lubi pogadać :) najlepsze Pani dyrektor słowa to że zajmie 5min a mówi z 40 ;D

haha weta to tandeta

co wy gadacie ? Nawet upadająca DRZEWNA prezentuje wyższy poziom. Kto nie radzi sobie w drzewnej, idzie tam, olewa naukie i zdaje.

przyjmują każdego

-----------------------------------------------------
Jeszcze Łomża będzie New Yourkiem !!!

popieram Mistrza

i jest fajnie

Mistrzu masz racje to najgorsza szkola jaka jest a pozatym zmienia na ludzi i to na gorsze !!!! wiem co mowie niedosc ze sam sie tam uczylem to i mialem pozniej jeszcze doczynienia z ta szkola w zyciu prywatnym . odradzal bym Ci.

bo byłeś cio*ą, albo sie kozaczyles a gdy do czegos doszlo to spierdzielales ;d hmm jak to mozna w zyciu prywatnym miec problemy... moze cie tak ostro jechali xD bylo isc do 8 xD niedaleko jest :D

Faktycznie pani dyrektor anioł kobieta i ogólnie dobrze wspominam tamten czas,czasem było łatwo czasem trudno , a co do poziomu to (przynajmniej parę lat temu) nie był najgorszy przecież nie można technikum porównywać z ogólniakiem.

weta jest konkret przynajmniej za moich czasow byla, 5 lat mi ukradla ale warto bylo

weta i ttz sa dobrymi kierunkami o dobrym poziomie-nie gorszym od innych ktore ksztalca cie zawodowo.to nie jest tak jak w "ogolniakach"-tu kladzie sie wiekszy nacisk na przedmioty zawodowe(co nie znaczy ze inne przedmioty mozna olac!)- gdyz to one beda ci na studiach bardzo potrzebne i twoja wiedza ulatwi ci start (ci ktorzy konczyli "ogolniak" i szli na studia o tych kierunkach musza sporo nadrobic poziomem do tych co sa po szkolach-weta i ttz).w "ogolniakach" przygotowuja cie do wszystkiego po trochu bo ty sam jeszcze nie wiesz co bedzie dalej.wiec nie ma co porownywac-obie szkoly roznia sie od siebie zasadami.najwazniejsze jest to czy to cie interesuje-jesli tak to napewno nie bedziesz gorzej wyksztalcony od tych po "ogolniakach".wiele zalezy od twojego podejscia do nauki- po "ogolniakach" tez nie wszyscy zostaja magistrami i doktorami.

madziusmadzius lima 609 Mistrz 412 a co wy nie widzicie prawdziwej storny w wecie?? uczyliscei sie tam i co?? albo kozaki albo *urwy i nikt was nie szanowal i nie bedzie szanwal a ze wy ie byliscie dobrzy dla wety to i ona dla was nie bedzie... hym a jak masz problemy w zyciu prywanym to zgloscie sie do jakies psychologa albo psychiatry moze on wam pomorze a nie glupoty piszecie

tak zwana szkoła rodzenia. powinni oddzielną klasę dla dziewczyn w ciąży utworzyć:P

co to jest storna ? uczyliscei ? szanwal ?

To są właśnie skutki wety. Kto z wety bardziej umie polski, niech zrobi translate (dla wety: spolszczenie) tej wypowiedzi strażaka.

XxXLalkaXxX (194.6.204.---) : a ty byłaś jedną z nich ? rozumiem byłaś odrzucona i potraktowana jak łachudra a tak byś była w swoim środowisku ;)) Ogarnij się tam gdzie powinnaś ;)))

Mistrz to już jest raczej efekt szybkiego pisania na klawiaturze i nie przywiązywanie uwagi do ogonków itd. Jednemu przeszkadza drugiemu nie. Ja wole wolniej ale lepiej on woli szybciej ale mniej jakościowo. Nie bądź taki mądry łapiesz go za słówka i czujesz się mądrzejszy i lepszy? Powiedz gdzie ty się uczysz/uczyłeś to też się pośmiejemy:)

D****Z18 to trzeba uczyć tych weciarzy, że na forum liczy się jakość postu, nie ilość.

Strażak ja sie tam nie uczylam, uczyla sie ze mna kiedys dziewczyna w klasie ktora zrezygnowala bo na polrocze miala 10 ndst, o dziwo poszla do wety i same piatki prawie miala. To tylko swiadczy o poziomie tej szkoly.

i jest fajnie

kazdemu moze sie zdarzyc ze poprzestawia litery-wiec po co sie czepiac takich rzeczy-ty mistrz412 tez piszesz "naukie".oczywiscie ortografy to juz inny rozdzial ale to tez nie ma zwiazku ze szkola!!!
no coz a jesli chodzi o ciaze-to nie szkoly sa winne tylko to jak wy mlodzi ludzie podchodzicie do tematu zabezpieczen przed ciaza a to znowu wiaze sie z tym ze wielu z was nie do konca zostalo uswiadomionych przez rodzicow a potem skutki widac.ale to nie jest domena wety-w innych szkolach jest tak samo.

a np.to ze moze sie za siebie wziela,zaczela sie do nauki przykladac badzi tez atmosfera szkoly bardziej jej odpowiadala-tego pod uwage nie bierzesz???to znaczy ze jak ktos jest z jakiegos przedmiotu slaby to juz nie ma szans zeby byc lepszym ipoprawic swoje wyniki???bardzo dziecinne myslenie.sa rozne sytuacje i to nie znaczy ze weta jest gorsza.ja mialam sama kiedys problem z jednego przedmiotu w wecie-ttz-nie wazne jak dlugo siedzialam w ksiazkach.problem znikl jak zmienil sie nauczajacy tego przedmiotu-chociaz wymagania byly te same.
wielu z was mysli bardzo dziecinnie!!!poziomy mozna porownywac w szkolach o takim samym profilu a nie w szkolach typu:ogolniak-technikum.to sa dwa inne swiaty-kazdy z nich ma inne zasady.

za chwile jeszcze ktos napisze ze i w OHP poziom jest wysokim poziomie

i jest fajnie

za chwile jeszcze ktos napisze ze i w OHP poziom jest wysoki

i jest fajnie

A ty gdzie się uczysz/łaś ?

ja?? uczylam sie i ucze, uczylam w budowlance a teraz jestem na studiach a co to ma do rzeczy?

i jest fajnie

dziewczyno ty troche pomysl zanim cos napiszesz!porownywac mozna cos co ma takie same kryteria.gdyby tak mysleli wszyscy jak ty to po co w Lomzy sie uczyc???Bialystok ma tez w wielu szkolach wyzszy poziom niz np.twoja szkola.
a W-wa moze byc jeszcze lepsza,ale W-we przebije Krakow!!!
ale zeby bylo wam lepiej powiem krotko-cala wasza wiedza i to czy poziom nauczania byl niski czy wysoki wyjdzie na studiach-tam nikt sie was nie bedzie pytal czy wasza szkola to weta czy ogolniak.

no dobra weta jest idealna szkola dla ucznia, duze wymagania, wysoki poziom, idealne przygotowanie do matury rownoznaczne z Ohp tylko koncowy egzamin wiecej osob zdaje ;p

i jest fajnie

o i" wyszlo szydlo z worka"-twoje dziecinne myslenie.ale co tu duzo mowic-zmien kierunek na weterynaryjny a potem sie wypowiadaj.albo lepiej na psychologie,filologie lub chemie-to wtedy bedziesz mogla porownac swoj poziom wiedzy z budowlanki i tych co np.konczyli ogolniak o profilu chemicznym!!!!

ty chyba nie rozumiesz tematu posta?? czy ktos sie pyta o kierunek studiow?? a moze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz?? czy ja porownuje z czyms budowlanke? zapytana odpowiedzialam gdzie sie uczylam. Bamato a ty co pewnie absolwent wety?

i jest fajnie

bamato03 weta forever
nie ma co się oszukiwać, wyniki matur są wynikiem " wysokiego " poziomu tej szkoły.

To jest technikum... Ważniejszy jest przedmiot zawodowy:) Ciekawe jakie sprawa z maturami ma się w Budowlance i Drzewnej.

a właśnie ze sie w wecie nie uczylam i nigdy nie bede ale tak sie zdarzylo ze mam tam duzo znajomych i wiem jak jest:p:P:P:P

drogie dzieci troche szacunku dla starszych od siebie!!!to wy nie rozumiecie tematu-to nie jest pytanie o poziom nauki tylko o kierunek-ttz.jesli ktos jest tym kierunkiem zainteresowany a na to wyglada u autora tego postu-to wy:
mistrz412 i madziusmadzius nie macie o czym gadac bo nic nie wiecie na ten temat.gdyby pytanie brzmialo:czy weta ma porownywalny poziom z...?,badz tez:jaka szkole mam wybrac?-to wtedy moglibyscie sie fachowo wypowiedziec!
a tak to gadacie byle gadac!
a i owszem ja jestem absolwentka(paare lat wstecz)-ttz!!!!matura-zdana bdb,praca dyplomowa-zdana celujaco!!!!!
a czytac umiem z bardzo duzym zrozumieniem czego wam drogie dzieci tez zycze.
a co do matur-no coz powiem tak-z mojego rocznika sa technolodzy-zdali mature,maja magistra ,matematycy,chemicy-zdali mature,zmienili kierunki,maja magistra(pomimo tego ze poziom wety jest wedlug was do bani).
jesli ktos chce sie uczyc-bedzie sie uczyl a jak nie to nie!!!
stare polskie przyslowie mowi:ZLEJ BALETNICY - PRZESZKADZA I RABEK U SPODNICY!!!!

Wyżej srasz niż dupe masz ,znajomych to ja mam nawet na w chinach i Brazylii i nie podniecam pizdy ,twoi znajomi to mogą ci powiedzieć wszystko a jak będziesz miała na mordzie kloca to żaden ci nie powie jest jest i były. Nie krytykuj ludzi jak ich nie znasz powiedz coś o sobie a nie o innych a już to zauważyłam w temacie o fotce.pl i gryz beton na dowidzenia a do reszty to samo co tak krytykują wszystko a o sobie gowno .

ja moglem wybraqc szkole jaka tylko chcialem i nie zaluje ze poszedlem do wety przez 5 lat ie bylo latwo a jezeli sadziice ze zawodowe przedmioty typu analiza zywnosc i technologia zywnosci sa latwe to radze sprobowac, ze o weterynarii juz nie wspomne , spadkowicze z drzewnej byli przyjmowani bo w tej malej budzie nie byli w stanie pomiescic tyle bydla,a no i na w-f nie trzeba chodzic z buta na stadion czy gdize tam ganiaja tych drzewniakow, a maturka jest dyplom zawodowy jest i jest git i czy tkos mnie teraz pyta jaki byl tam poziom???

bamato03 a co mnie obchodzą twoje osiągnięcia ? Temat jest o wybrany kierunek a nie, pochwalcie się swoimi osiągnięcaimi. Niestety uczę się w Drzewnej. jaki jest tam poziom ? Niski, radzę sobie tam praktycznie bez nauki, wiele ludzi tam bez aspiracji, dla których "celem jest dopuszczająca ". Żałuje, że poszłem na łatwizne, mój wielki błąd. Jeśli ktoś chce się uczyć, to napewno - I, II, III Lo oraz ekonomik i niektóre klasy z mechaniaka. A poobijać można się w Drzewnej, wecie, budowlanie oraz niektórych klasach mechaniaka oraz OHP i wszystkie ZDZ.

taki jest podział szkół w Łomży

Mistrz to chyba Twój podział tylko. Jak jesteś dobry to w każdej szkole się nauczysz. I tak wszystko wyjdzie na maturze:)

porównaj wykłady w ekonomiku i nieporównywalnych L0, a np. w Drzewnej, gdzie nauczyciel zada zadanie i wychodzi prawie na całą lekcje

heh

Skończyłam trzeci - wspaniali, mądrzy ludzie, którzy tam pracują . Pewnie, że jeśli chcesz się uczyć, to wszędzie się nauczysz i zdasz maturę, ale samo przebywanie z mądrymi ludźmi, to nauka życia . Nauczyciele są tam bardzo otwarci na pomoc w wielu sytuacjach życiowych . To daje bardzo dużo w wieku buntu . Ja jestem im wdzięczna i dumna, że tam uczęszczałam .

mistrz412-wlasnie jeszcze dzieciak jestes i nic nie rozumiesz bo gdybys zrozumial to bys sie juz nie wymadrzal i tyle.
czytaj ze zrozumieniem temat i odpowiedzi a nie wypisujesz glupoty!!!
ja sie nie chwale-tylko podaje argumenty na to ze nawet po "takiej wecie"-jak to ty i kilku innych uwaza mozna miec bardzo dobre osiagi!!!!!
a ty sam przyznajesz-nie chcialo ci sie za bardzo uczyc wiec teraz zalujesz!!!
z tego co piszesz nie wynika ze chcialbys akurat to robic czego sie uczysz!!!
ale pomysl troszke logicznie-jak ktos chce byc weterynyrzem to nie pojdzie do ekonomika,budowlanki,drzewnej!!!
ten ktos wybierze albo ogolniak ,albo wete.po co???po to aby miec lepszy start na studiach-chociaz po ogolniaku musi bardzo duzo nadrobic z przedmiotow zawodowych.
POWTARZAM-autor postu nie pyta sie was co sadzicie o poziomie wety-ttz.
jesli jego naprawde interesuje ten kierunek-ttz-to nie ma po co isc do do ekonomika,budowlanki....!
ma tylko do wyboru ttz albo ogolniak!!!
ttz-przygotuje go super do dalszej nauki w tym kierunku;
ogolniak-przygotuje go praktycznie wszystkiego i bedzie mogl wybrac czy napewno to chce dalej robic-jesli tak to czeka go wtedy duzo pracy jesli chodzi o przedmioty zawodowe!!!!
no ale jesli tylko chce sie przebimbac kilka lat po to zeby odwalic cos i zeby starzy sie nie czepiali-to mozna wszedzie!!!!a potem miec pretensje ze to szkoly wina ze sie nic nie umie!!!!
z tego co wiem matury sa czy to weta czy drzewna,budowlanka,ekonom itd.takie same-wiec jesli ktos chce sie uczyc to zda mature i tyle!!!
ale jak ktos olewa 4-5 lat bo "niski poziom szkola ma" to potem nie ma co oczekiwac ze go tuz tuz przed wszyscy wszystkiego naucza!!!!!

bamato03 a ską wiesz, jak ja się ucze ? Ta szkoła ma niski poziom co nie znaczy, że olewam ją na max.
Twierdzisz, że gdy ktoś chce zostać weterynarzem to niech idzie tam, a kto chce zostać budowniczym to niech idzie do budowalny i to jest podctawowy błąd, gdyż najpierw trzeba przeanalizowac rynek pracy, czy jest zapotrzebowanie na dany zawód i w przyszłości na ile spadnie jego potrzebowanie, lub też wzrośnie.
Żałuje, że poszłem na łatwizne, ale mogie zawsze to naprawić wybierając dobre studia.

... Dziecko do kaszy bo pleciesz głupoty...

D****Z18 jak tam wyżywiłeś rodzine za 400 zł zasiłku ??

hehe jak czeczen forever

taaaak zakladajac ze zdasz mature-przeciez uczysz sie w szkole w ktorej poziom nauki jest do bani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.pogadamy za pare lat-moze na studiach naucza cie myslenia i rozmowy na temat.

polecam wete uczyłam się tam i wspominam jak najlepiej .

weta to jedna z najgorszych szkół mozecie mi wierzyc i nie ma co pier*olic ze tzyma poziom bo to śmieszne ostatnio gadalem z kolegą który poszedł do zawodówki i mówił jaki to tam jest wysoki poziom a zapytałem sie go co z matmy mają to jak mi powiedział to myslałem ze pękne ku*wa tabliczka mnozenia i inna wyzsza szkola matematyki haha idz lepiej czlowieku do szkoly po której gdzies cie przynajmniej przyjmą pzdr.

Moim zdaniem to dobrze ze zamykają drzewna w końcu. To jest dopiero beznadziejna szkoła nauczyciele do bani jeden lepszy od drugiego ze już nie wspomnę ze na wf trzeba było latać kolo dworca.

kaskamarcin o patrze uczona jestes w dwoch szkolach sie uczylas??

i jest fajnie

no widzisz dobrze zauważyłaś

to co ci nauczyciele do bani z drzewnej kazali szkole zmienic na taka o wyzyszm poziomie (czytaj Wete) ?

i jest fajnie

tak kazali na wyższy poziom a co przeszkadza ci

nie no co Ty

heheheh

hahahah

i jest fajnie

to fajnie

A kogo to obchodzi ile szkół skończył ? w jakich szkołach się uczył mogła/mógł się uczyć w jedne,dwóch nawet i pięciu komu to przeszkadza ? Czy weta czy ekonom , drzewna lub mechaniak nie którzy myślą że mają mature to wielkie gwiazdy gowno prawda ;) jesteś dumna z siebie że teraz na zmywak do angli pojedziesz ? jak wrócisz to i tak cię nie przyjmie ,już przychodzili do zakładu z maturami ale pierwsze pytanie ''gdzie pan pracował?'' odp. ''za granico'' To wypier* zagranice ,ludzie bez matur żyją nie raz lepiej niż ci co całe życie uczyli się matury porobili i żyją jak margines społeczny ;) Polecam spojrzeć się na siebie .

wkońcu ktoś coś mądrego napisał

no rzeczywiście,mądre hehe

KGB widac ze nie masz matury durniu hahaha

CyberMass widać, że masz mature i koroniówkie 10 rok, hehe

no to mnie przjezales haha a tak powaznie zawsze lepiej miec jakis papierek niz go wcale nie posiadac

Wiesz co mogę tym twoim papierkiem zrobić ? dupe se podetrzeć ;)) takie twoje zdolności są warte dla mnie i dla innych ;)) ,nie mam matury i nie zamierzam robić. Lepiej mieć stało prace w państwowej instytucji niż robić z siebie debila po całym świecie. Powodzenia maturzysto ;D

weta jest spoko każda szkoła jest dobra a czy sami chcemy się uczyć i zdobywać jakieś doświadczenie to już indywidualna sprawa

Ja tez jestem tego zdania,nie można zwalać na szkole wszystkiego jak komuś uczyć się nie chce.

to sobie podcieraj ale prędzej cie przyjma gdziekolwiek jak masz mature a nie ukonczoną samą srednia wierz mi

Uczyłm się, tam 5 lat. Wspominam - super.

hah bez rekrutacjiii

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org