Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ile kasy za urodzienie dziecka ? |
Wiecie moze ile dostane kasy jak mi sie urodzi dziecko ? Jestem na działalnosci gospodarczej czy ZUS mi da kase ? Ubezpieczenia dodatkowe chcialbym wykorzystac wszystkie mozliwosci oczywiscie zeby mi cos nie przepadło he he.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ile kasy za urodzienie dziecka ? |
A to z dziecka się nie cieszysz???
|
|
Bez komentarza... Support Your Local Football Team.
|
|
kochana mamusia,ile kasy za dzieko hahahah
|
|
kazdy sie cieszy na swój sposób :P [ale fakt, troche to dziwne...]
|
|
Chyba "trochę".
|
|
moze planuje i zastanawia sie czy sie oplaca i jest fajnie
|
|
Ciesze sie bardzo ze urodzi mi sie dziecko bede mial ich duzo he he .Kto mi wyplaca kase jak sie urodzi dziecko.
|
|
Na burdel kilka se zrobisz i hajs sie zrobi :D:D Później sprzedasz i większy hajs:D:D Bizness buahaHAHAHAHAHAHAHAHHA Pomysłowo.
|
|
jesli chodzi o becikowe to musisz poczekac na pesel dziecka, a pozniej o ile dobrze pamietam to do pup'u i jest fajnie
|
|
Napisałaś tak jak by te dziecko było dla Ciebie tylko rzeczą za, które dostaje się jak to powiedziałaś kasę.
|
|
z krusu około 3500zł a becikowe chyba cie nie dotyczy jezeli na krusie jestes
|
|
ale wy jestescie nie mili dla mnie, kocham nawet jak jest nie moje .
|
|
Pewne masz becikowe 1000zł, jeśli dochód w rodzinie jest niewysoki (około 500zł na osobę; nie wiem dokładnie ile, musisz się dopytać) dostaniesz dodatkowe 1000zł. wniosek składasz w Urzędzie Gminy lub Miasta w miejscu zamieszkania. Jeśli chodzi o ubezpieczenie to wygląda to tak, że większość ubezpieczalni wypłaca za urodzenie dziecka jeśli ma się ubezpieczenie przez okres 12 miesięcy do momentu urodzenia dziecka. jedynie PZU wypłaca niezależnie od momentu ubezpieczenia. ja opłacając składkę PZU 39zł miesięcznie dostałam 700zł, mąż również to dostał. Jeśli chodzi o zasiłek macierzyński jest to średnia z ostatnich 6 miesięcy wypłacana odpowiednio przez 16 tyg za 1 dziecko, 18 następne, 26 jeśli więcej niż jedno dziecko. Tak jest jeśli jesteś ubezpieczona w ZUS-ie. Natomiast jeśli w KRUS-ie to wypłacany jest jednorazowy zasiłek w wysokości 2545,16 zł.
|
|
23Emilka mam pytanie odnosnie ubezpieczenia w PZU. Zona jest teraz w ciazy w 6 miesiacu. Mogła by sie teraz ubezpieczyc w PZU i w momencie urodzenia dziecka dostała by 700zł ? <-_->
|
|
Tak, na 100% i Ty jak się ubezpieczysz też dostaniesz, ale niekoniecznie 700zł, zależy na ile Wasz zakład pracy ma ubezpieczenia, ale zazwyczaj jest to 600-1000zł.
|
|
Różowy okularku,narób sobie dzieci gromadkę,bo Ci osławiona firemka transportowa pada,skoro o jakieś grosze zapomogi się tak dopytujesz.Zostaw biedniejszym.Czy może mercedesik ,złom spod sztancy, znowu się zepsuł. Materializm,człowieczku,materializm i słoma Ci z lakierek wystaje,skoro w ten swoisty sposób"cieszysz" się z narodzin potomka. Kokosz
|
|
ja dam 1000 zł
|
|
ale dzieckom musi byc juz odchowane, zdrowe i nie czarne
|