Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polska jest wszędzie ( a najbardziej w Warszawie) czyli Kaczyński w Łomży |
konkurs - kto na zdjęciach , w artykule o kaczyńskim znajdzie osobe poniżej 50 - tego roku życia ten jest najwiekszym kozakiem na forum...:) p. s mała podpowiedż - Niema takiej osoby ...:) bo oczywiscie siedzi tam tylko mocherowy elektorat
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polska jest wszędzie ( a najbardziej w Warszawie) czyli Kaczyński w Łomży |
program 50+
|
|
jesli nawet przyjac ze nie chciales nikogo z tych zdjec obrazic to i tak jest tak dlatego ze mlodsi na tym spotkaniu byli na tyle kulturalni ze ustapili starszym miejsc siedzacych. trzeba bylo przyjsc i zobaczyc a nie czerpac wiedze z fotek. a moher pisze sie przez samo h !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ______________________________________ ... & vice versa!
|
|
najlepsza jest ta z tabliczka z pis:) niczym reklama w tvp
|
|
brawo, bendziemy mieli 2 via balitici, "i przez lomze, i przez bialystok" na zdjenciu widac tez mocherkowe sfeterki :D jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
popatrzcie lepiej na swojego Donalda jak wprowadza te obiecane ,,cuda gospodarcze'' w Polsce...
|
|
500 osób na miasto 60tysięczne to kropla w morzu. Widać na jakie poparcie może liczyć pis i jego szalone pomysły na kryzys jak zwiekszenie deficytu budżetowego a kto póżniej tą dziurę załata i z czego??? My i jeszcze nasze dzieci i ich dzieci to tak jak z Via bltica wszystko oszołomstwo. Dlatego mało kto już w brednie wypowiadane przez pana prezesa uwierzy chyba że 500 osób na 60 tysięcy a jaki to procent łatwo policzyć.
|
|
|
Kiedyś Gierek zadłużył Polskę, odczuwały skutki do dzisiaj.
|
|
do szalonego palacza c.o. A nawet gdyby nie było tam młodszych osób ( chociaż ja widzę tam ludzi poniżej 50-tki ) to jaki cel miał Twój "konkurs"? Czy mieć 50 lat to wstyd w tym kraju i w dzisiejszych czasach? Czy ludzie po 50-tce nie są obywatelami tego kraju? Czy ci ludzie nie pracują lub nie pracowali na PKB tego kraju? Czy ci ludzie nie mogą chodzić na spotkania? Czy Ty szanowny "szalony palaczu c.o." jeżeli jeszcze nie masz 50-tki na karku to w przyszłości nie będziesz miał 50-ciu lat i zawsze będziesz młody? Gwoli formalności osoba pisząca tę odpowiedź ma 35 lat.
|
|
Byłem tam, (nie mam nawet połowy wieku o którym jest tu mowa :) ), raczej z ciekawości, bo wcześniej żadnego polityka na żywo nie oglądałem. Prawda, że średnia wieku była wysoka, młodszych było kilka procent, na około 300 ludzi. Jestem liberałem, więc nie należałem do większości słuchaczy - miłośników pana prezesa (ale nie, nie wielbię PO). Oto wnioski które mogę wyciągnąć po 2h spotkaniu: - Jarosław Kaczyński jest dobrym mówcą, liderem, na żywo wygląda lepiej niż w tv :) - starał się mówić słuchaczom to co chcieli usłyszeć. Jedynym wyjątkiem było pytanie radnego o opinie na temat zmiany wyborów do sejmu z obecnego systemu gdzie kreska w wyborach ma niewiele wspólnego ze składem sejmu, na system jedno mandatowy - gdzie kreska ma bezpośrednie przełożenie. - miał dobrze przygotowany background dotyczący Łomży, np. że to Mazowsze, nie Podlasie, że via Baltica, że państwowa szkoła wyższa, że "skandal obyczajowy w jednej ze szkół" jakiś czas temu, że wyludnianie miasta, że łomżanie :) - głównym nurtem wokół którego chciał tworzyć całe wystąpienie był pomysł większego zadłużania Polski, aby posłodzić wyborcom. Jego partia chce walczyć z kryzysem (zadłużać i lepiej wykorzystywać eurokase od PO) - jako liberał jestem przeciwnikiem zadłużania obywateli przez państwo. Wg mnie powinno być to zabronione, bo co to za sztuka zaciągnąć kredyt, zbudować za niego ludziom co chcą - będą szczęśliwi, a o spłatę niech myśli kolejna partia. Takie działanie może usprawiedliwiać tylko ewentualna wojna. - pokazał, że albo w ogóle nie zna się na ekonomii, albo liczył, że grono starszych słuchaczy się na niej nie zna, kilkukrotnie powtarzając argument, że za jego rządów był wzrost, a za rządów liberałów (IMO w polsce prawdziwych liberałów nigdy nie było, no ale może bardziej liberalnych rządów) wzrostu nie było. Panie Jarosławie, działania rządu mają na cykl koniunkturalny efekt opóźniony o kilka lat. Tak więc tak się składa, że profity z wszelkich pozytywnych dla przedsiębiorstw reform zbiera nie ta partia, które je wprowadziła, a następna! - co do via Baltica, nie chciał się zdeklarować za jednym z dwóch rozwiązań, tylko mówił, że oba są potrzebne - co się mogło mieszkańcom podobać: + bez konkretów powiedział, że chce dążyć do rozwoju byłych województw + że jego partia chciała więcej kasy przeznaczyć na biedniejszą część kraju ( wschód od Wisły), a PO raczej na aglomeracje + że sztucznie utrzymywałby wyższe kwoty skupu zboża dla rolników (no i tu moje podejście liberalne ma wahania, bo jednak być może ma racje, że jakaś pomoc rolnikom jednak by nie zaszkodziła, choć gdyby było normalnie sami się powinni o to zatroszczyć, ale cóż bida) + śmiesznym było, że na pytanie o przyciągnięcie inwestycji do Łomży zaczął mówić o budowie basenów, zakupie wyposażenia do szkół. (przecież to ciągnięcie kasy z budżetu, nie inwestycje) CZY TEN TEMAT NIE POWINIEN ZOSTAĆ PRZENIESIONY DO FORUM POLITYKA?
|
|
mówił tez jeszcze że do wszystkiego trzeba mieć głowę i że śląska w łomzy nie zbudujemy dlatego inwestujmy w to co robimy najlepiej : mleko i ziemniaki ogólnie żywność Na spotkaniach PO w łomzy było 40 osób ( po odjęciu dziennikarzy)
|
|
młodych było ok 30% Reszta wróciła z irlandii i konsumuja "cót" gospodarczy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |