niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dotacje z unii czy warto ?

moze wie ktos o dotacjakch z unii na działalnosc gosopodarcza zeby sie rozwinac .czy w lozmy mozna dostac dofinasowanie gdzie sie zglosci i jakie warunki trzeba spelnic.kto mi wypelni taki wniosek o dotacje i czy to ma sens .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dotacje z unii czy warto ?

jak daja to bierz jak zabieraja to spier...aj

proste ,ze warto tylko zeby takowa otrzymac musisz miec z tego co wiem jakąs swoja czesc kapitalu oni pokrywaja bezzwrotnie reszte ,niewiem dokladnie ale wpisz sobie w goole programy dofinansowania czy jakos tak i bedziesz mial, to jednak nie ot samo co dofinansowanie z PUPu bo tam wystarczy pomysl tutaj musisz sam coś sogarnac

ale na co daja kase ?bo chyba nie na wszystko mozna dostac .

W pośredniaku dają kase na zakup sprzętu budowlanego 17.500 ;) 2000 zł musisz dać swoich

ale to chyba nie tylko na zakup sprzętu budowlanego, nie?
warto poczytać : http://www.bierzdotacje.pl/

No nie ale dałem przykład:P

ta tyle ze dostaniesz 17 tys i sobie mozesz otworzyc kiosk ja mowie tu o powazniejszych pieniadzach za free trza miec pomysl i trrche kapitalu, np. budujesz lokal aa oni daj ci na wykonczenie czy sprzet czy co tam chcesz robic w gre wchodza juz wieksze kwoty np.100-200 tys. nie jestem pewien ale chyba musisz miec jakis procent tego ile chcesz dostac ale dobrzae jzu nie pamietam poszukaj w necie

tak można dostać dotacje ponad 100tys, ale to chyba dotyczy tylko gospodarstw rolnych -> http://www.nowe-dotacje.pl/caly-kraj-prow-dzialanie-312-tworzenie-i-rozwoj-mikroprzedsiebiorstw.php

kazdy wie swoje a jest tak ze na samym poczatku musisz napisac biznes plan oraz powypelniac druki ktore oni daja wszystkie te papiery skladasz do odpowiedniego urzedu gdzie wniosek twoj jest rozpatrywany po zatwierdzeniu wniosku mozesz dopiero zaczac dzialac i odbywa sie to w ten sposob ze cala inwestycje finansujesz sam a po skonczonym projekcie przedstawiasz im wszystkie koszty jakie poniosles z w/w robot i oni przelewaja 75% kasy na twoje konto ktore sa wlasnie tym bezplatnym dofinansowaniem nie ma tak ze najpierw dostaniesz hajs a potem dopiero zaczynasz cos tworzyc w taki sposob ze najpierw dostajesz odbywa sie tylko w urzedzie pracy gdy 1 raz otwierasz dzialalnosc gospodarcza i kwota ta jest nie wieksza niz 5 krotne srednie wynagrodzenie w kraju

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org