Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ceny paliw w Łomży !!! |
Temat poruszany co najmniej kilka razy ceny w Łomży są o nawet do 20gr na litrze wyższe niż np w okolicach Warszawy np Zielonka BP cena ostatnio była niższa o 12gr niż w ŁOmży też w BP podobnie Shell czemu????? tzn odpowiedź jest prosta większość wie właściciele stacji się dogadali i kasują nas proponuję bojkot stacji ( i żeby nie było problemu której jak kiedyś wyszło ) to wszystkich - pytanie gdzie tankować moja propozycja w PKS jest tylko gaz i ropa nie ma benzyny może ktoś podpowie gdzie można benzynę może jak byśmy się wzięli i na np 2 tygodnie przestali tankować w "naszych rodzimych stacjach" ceny by spadły myślę, że warto spróbować
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ceny paliw w Łomży !!! |
to jest nierealne niestety......
|
|
ropa auchan 3,74 reszta cpn w bialym ok 3,84 co do bojkotu to ciezki temat, zreszta ile osob czyta 4lomza a ile codziennie jezdzi autem... ja proponuje tankowac poza lomżą....
|
|
dzis tankowalem rope w Łomzy 4 07 !!!!!!!
|
|
Myśle że nie ma co wypowaiadac się na temat tego tematu bo ci co mają cpn to kieruja rynkiem.Wystarczy pojechac o sotrowi lub w innym kierunku i jest juz taniej.Czyli jak gdzies jedziesz to tankuj sie poza łomża.Jeszcze "L" maja wplyw na ceny moim zdaniem bo jest tego az za. BACA
|
|
juz niedlugo spadam z tego miasta bo dosc mam ciaglego cwaniactwa wystarczy wejsc na strone:http://www.cenapaliw.pl to sie w glowie nie miesci zeby cena benzyny w kraju byla na tak roznych poziomach niemam pojecia co zrobic by lomzyniacy mogli tankowac po normalnych cenach moze zawiadomic urzad ochrony konsumenta??? albo jakis urzad odpowiedzialny za regulacje cen trzeba cos z tym zrobic znamy przeciez przypadek gdzie na TP zostaly nalozone wielomilionowe kary za to ze wykorzystywaly kilentow wykorzystujac swoja pozycje na rynku niewiem czy lomzynscy biznesmeni wiedza ze zmowa cenowa takze jest karana i w gre wchodza nie male pieniadze swego czasu niepamietam tylko zakonczenia byla sprawa telefoni komorkowej gdzie takze zaczeto sie do nich dobierac podejrzewajac ze dzialja w zmowie osobiscie proponuje podjac pierwsze kroki mam nawet pomysl: trzeba zebrac ekipe ludzi idziemy z wlasnej kieszeni drukujemy nalepki z haslem typu:"STOP ZMOWIE CENOWEJ NA STACJACH BENZYNOWYCH W LOMZY" o akcji powiadamy prase radio tv po miescie uswiadamy kierowcow w czym problem ugadujemy sie z wlascicielem z jednej ze stacji ze w zamian za obnizenie ceny benzyny do normalnej ceny w naszej akcji bedziemy wskazywac jego stacje jako to ktora jako pierwsza proponuje ceny benzyny w normalnych cenach po miesciacu czasu mielkibysmy zdrow konkurencje na rynku tak mysle wiem ze troche to nierealne a najbardziej dogadanie sie z wlascicielem stacji ale coz jak nie sprobujemy to sie nie dowiemy
|
|
chyba najtańsza stacja w Łomży to ta na przeciwko Orlenu
|
|
Nie ma i nie będzie tanich paliw w Łomży, przykre ale prawdziwe.
|
|
na wzgsach w Łomży chyba jest najtaniej ;) tak jak ktoś wyżej pisał
|
|
na wzgs ropa 3,98 byla ostatnio
|
|
Nie dawno na Prymie 1 litr bezołowiowej 95 kosztował 3,92. A co do strajków to jestem za. To jest cięcie w balona, ale trzeba się zebrać, jednostka nic nie poradzi. Życze nam powodzenia :P
|
|
3,79 za Pb95 w Częstochowie w poniedziałek tydzień temu widziałem. Już pisałem w styczniu jak ten problem można rozwiązać: W Rzeszowie władze miejskie postanowiły udostępnić dla wszystkich stację benzynową należącą do przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej i sprzedawać paliwo po konkurencyjnej cenie. Po kilku tygodniach pozostałe stacje dostosowały się do "przyjaznych" cen. Jest tylko pytanie: Czy Prezydent nie ma zobowiązań w stosunku do naszych byznesmanów, czy ma odwagę na taki krok? Może jakieś wspólne pismo?
|
|
Najlepiej to monitorować ceny paliw średnich w kraju i porównywać z tymi Łomży. Po pewnym czasie gdy zostanie zebrana ilość np z kilku zmian cen powstanie niezbity dowód na zawyżanie cen przez wszystkie stacje w mieście.( jeśli taka sytuacja występuje) Wtedy należy zwrócić sie do odpowiedniej instytucji nadzorującej ceny pokazać dowód i spytać czemu taka sytuacja występuje???? Myślę ze jak ktoś w tej instytucji zajmie sie sprawa jak należy to dojdzie do tego dlaczego tak jest???A co zrobią właściciele jak sie dowiedzą ze ktoś ta sprawę bada? spuszcza ceny do normalnego poziomu!!! Tak myślę. Ale przykro będzie jak sie okaże ze jest zapozno.A osoba monitorująca ceny dalej będzie to robić i sie wtedy na 100% okaże sie ze to zmowa bo różnica w cenach średnich a tych z miasta będzie mniejsza niż wcześniej a oprócz tego ze ktoś sie tym zajął nic sie nie zmieniło w dostawach itd. I wtedy sie okaże czy to paliwowa mafia ustala ceny? jeżeli natomiast nic ta osoba nie zrobi to nia tez trzeba sie będzie zając w TV czy jakoś tak??? Ale najpierw to trzeba by sie dowiedzieć czy nie ma jakiegos racjonalnego powodu przez który ceny są wyższe???.I tak naprawdę czy jakieś zawyżanie występuje???Bo przecież sam surowiec czyli paliwo to nie jedyne koszty jakie się płaci za niego.
|
|
więc zacznijmy od zbierania onformacji o cenach? każdy kto tankuje niech w tym poscie podaje gdzie tankował , jaka stacja paliw , data tankowania , godzina , jaki rodzaj paliwa i c ena za jeden litr. po miesiącu będziemy mieli doskonały materiła dla Urzedu Ochrony Konsumentów. tylko uwaga Panie i Panowie - doskladnie , skrupulatnie i systemaycznie. Nasza bis
|
|
Olsztyn 15.11.08 benzyna 95E- 3.93 zł z za litr, stacja bezobslugowa.
|
|
patrze jest jak zawsze kazdy napisze po jednym poscie i sprawa zamknieta koniec niema sprawy bo mi sie niechce a co ja tam zrobie przeciez dzieki mnie ceny nie pojda w dol itd tak myslcie dalej to napewno nic nie ruszy na dobre w tym miescie
|
|
17.11.2008 - 4,05zl - ON - BP
|
|
Spokojnie, nie ma się co denerwować ;) Przecież nie każdy codziennie tankuje ;) Poczekaj z tydzień, max dwa i wtedy będzie można oceniać czy temat stanął.
|
|
ceny paliw nalezalo by liczyc z roznych miast i miasteczek z jedngo dnia, bo te jak i kurs dolara lece albo w gore albo w dol
|
|
przedwczoraj 3,64zł za litr Pb95. Wwa. Pozdrawiam wszystkie lomzynskie stacje benzynowe ;)
|
|
pryma 3,92 20,11,2008 cena ok 40gr wyzsza ni w pozostalen czesci polski
|
|
wczoraj białystok statoil 3,78 pb 95.
|
|
w nowogrodzie juz jest o wiele taniej niz w łomży. podobnie w wygodzie.
|
|
Jak pisał wyżej M@ster w Białym na Statoil 3,78 a w Łomży 3,99 zł. Pytanie Dlaczego ??????????? Ta sama stacja, region kraju praktycznie ten sama, czyli koszty transportu te same. W czym tkwi problem ??????
|
|
Polecam korzystanie ze stronki www.spritmonitor.de - po niedługim czasie można stworzyć fajną bazę danych z cenami paliw :)
|
|
Witam ja jeżdze dużo i np. cena benzyny95 na śląsku 3zł 60gr michalek
|
|
;-))
|
|
jedyne rozwiazanie jakie przyszlo mi do glowy w ostatnim czasie to jak najszybsza budowa hipermarketu spolki echo investment zapewne beda oni chcieli przy swoim hipermarkecie zbudowac stacje benzynowa i jest to jedyny ratunek na normalne ceny w rejonie dlatego teraz wiemy czemu tak powoli ruszaja sie sprawy z budowa hipermarketu w naszym miescie ale gdy juz do tego dojdzie to niech lomzynscy biznesmeni stacji wiedza ze jak nawet beda mieli takie same ceny paliwa nie zamierzam u nich tankowac
|
|
witam napisałem post i spokojnie czytam odpowiedzi nie odpuściłem wracając do cen to MOIM zdaniem jest to zmowa wystarczy zobaczyć ceny w poszczególnych stacjach i zwróćcie uwagę na to jaka zawsze lub prawie zawsze jest różnica w cenie pomiędzy stacjami np. 1 grupa BP, Orlen, Statoil 2 Pryma, Shell ( dlatego, że jest dalej od Łomży) różnice w cenach są z reguły o 1 grosz PISAŁEM JUŻ W PKS JEST ZAWSZE TANIEJ CZASAMI O 5 CZASAMI O 12 GR ( prawdopodobnie zależy to od ceny zakupu ) i nie jest to prywatna stacja tylko państwowa idąc dalej jestem zdecydowanie przeciwny hipermarketom ( nie jest to w najmniejszym prawie stopniu polski kapitał) ale tutaj muszę się zgodzić jak powstanie hipermarket w stylu Auchan ze stacją paliw to ceny spadną ( w Białymstoku przy Auchan z reguły o min 15 gr taniej, i jest to paliwo też z Orlenu a więc chyba nie gorsze dokładnie nie wiem gdyż się na tym nie znam ) NADAL czekam na wasze propozycje propagujcie ten temat nie tylko tutaj ale między znajomymi może kiedyś coś z tego wyjdzie wiadomo to bardzo !!! zaboli naszych przedsiębiorców ( raptem bodajże 4 BP, Orlen przy Piłsudskiego, Shell, Pryma - reszty statusu prawnego nie znam ) ale TYSIĄCE !!! użytkowników zaoszczędzą, OK niech kasują za obce TIR-y, które za marne winiety psują nam tylko drogi itd. ale nie tych, którzy tankują czasami jak ja 3 razy w tygodniu ( i uwierzcie nie po 50zł. ) Dalej kolejna propozycja list do Prezydenta - nic nie da Prezydent nie ma w tej kwestii kompetencji czyt. wolny rynek
|
|
w wygodzie jest bardzo dobre i tanie paliwo,ponizej 4 zl schodzi cena ...
|
|
Stacja przy PKS nie jest państwowa, jest to od niedawna spółka z.o.o, a że cały pakiet udziałów posiada Skarb Państwa to już jest inna kwestia. Osobiście uważam, że stacja przy PKS powinna udostępnić możliwość tankowania floty firmowej innych firm 24h/24h na tzw. karty, ponieważ istnieje taka możliwość i np. po miesiącu zbiorcza faktura za paliwo
|
|
Witam :) Zgadzam się z wami wszystkimi że ceny paliw są stanowczo za wysokie w Łomży.Jednak z moich obserwacji wynika że niższe ceny nie zawsze są w zgodzie z pojemnością naszych zbiorników.Jeżdżę na gazie i mam zbiornik o pojemności 26l. Raz tankowałem w stacji gdzie jest niby najtańszy gaz i do mego zbiornika weszło37l.A miałem jeszcze troszkę rezerwy.Nie wiem może mam pęczniejący zbiornik???? :) Nie dość tego zrobiłem 70 km. niż na paliwie z statoilu,gdzie weszło mi normalna ilość gazu.Proponuję poruszyć i ten temat.Nie dajmy się oszukiwać że jeśli jest o te kilka groszy taniej,to w ten sposób właściciele nadrabiają upusty paliw.Pozdrawiam
|
|
Jeśli narzekacie na ceny paliw, to dziś w płocku na STATOILU diesel i benzyna 4,07 :)
|
|
oooo witamy jednego z wlascicieli stacji benzynowej w lomzy niech pan sie przedstawi i powie jaka stacje pan reprezentuje
|
|
hehe, zadna, tylko przedstawilem swoje spostrzezenie, ciekawe jest to ze plock mimo tego ze jest tam orlen, nie ma takich tanich paliw :)
|
|
z tego co wiem to w płocku chyba są najdroższe ceny paliwa w Polsce więc do nich się nie odnoś bo reszta Polski ma cenę niższą o ok 30 gr więc to dużo http://www.cenapaliw.pl/index.php?l=10&m=95 łomża najdroższa w podlaskim, bialy też statek i cena niższa przeszło 20 gr
|
|
http://www.uokik.gov.pl/ jak myslicie czy instytucja powyzej moglaby cos zrobic z tym felerem jutro postaram sie zadzwonic na ich infolinie i przedstawic sytuacje zobacze co odpowiedza
|
|
Potwierdzam post Misiekelo - tydzien temu byłem w Płocku i ku mojemu zdziwieniu okazało sie że tam jest drożej niż u Nas. Podejrzewam zerowa konkurencja i cena jest jaka jest.
|
|
w tej lomzy cuda sie dzieja w niedziele tzn. 23.11.2008 cena na prymie 95 wynosila 3,82 dzis tzn. 24,11,2008 cena wynosi 3,92 czyzby wlascicela stacji szybko przywrocono do szeregu przez konkurencje??
|
|
inaczej tego nie tlumaczyć chyba że ropa na świecie podrożała o jakieś 10 $ lol wiemy że ci ze stacji szybko reagują na wzrosty cen gorzej z reakcja na spadki lol
|
|
Agent22 - Pryma ma chyba takie promocje na weekend. 24 listopad to już poniedziałek wiec wszystko wraca do normy.
|
|
dokladnie. każdego weekendu pryma robi promocje na pb 95.taniej o jakies 10 groszy.
|
|
witam co do gazu w jednym z postów wiadomo, że tutaj zależy sporo od ciśnienia w dystrybutorze a nawet i od pogody a więc ciężko porównać co do cen na Prymie to fakt często w weekendy robią promocje i tutaj ciekawostka 10gr promocja + rabat dla stałych klientów od 5 do nawet 10gr to daje nam nawet 20gr na litrze i mamy różnicę w cenie podejrzewam ( chociaż dowodów nie mam ), że jeszcze zostaje im coś więcej jak ktoś zadzwoni do UOKiK to niech napisze co usłyszał
|
|
dzieki za wiadomosc nie wiedzialem ze w weekendy robia takie promocje mam jeszcze jedno pytanie co nalezy zrobic zeby dostac karte stalego klienta??
|
|
Autor: benyx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 25-11-08 08:58 witam co do gazu w jednym z postów wiadomo, że tutaj zależy sporo od ciśnienia w dystrybutorze a nawet i od pogody a więc ciężko porównać Nawet jeśli pojemność butli z poduszką wynosi 32l.? O pięć litrów więcej?Niestety nie przekonasz mnie tym bardziej że miałem jeszcze kilka litrów gazu rezerwy w butli.
|
|
Mam panowie pytanie - gaz tankuje sie w formie płynnej czy lotnej ????
|
|
lotnej
|
|
Gaz płynny nazywany LPG (od ang. Liquefied Petroleum Gas) jest mieszaniną lekkich węglowodorów parafinowych, propanu i butanu (proporcje tych składników mogą być zmieniane w zależności od przeznaczenia). LPG jest gazem skroplonym tzn. w pojemniku zamkniętym pod ciśnieniem własnych par pozostaje w fazie ciekłej. W temperaturze pokojowej ulega on skropleniu przy ciśnieniu ok. 6 atm. Ciśnienie w butlach napełnionych LPG zależy od temperatury. Napełniane są one do 85% objętości, aby zapobiec rozerwaniu butli na skutek zwiększenia temperatury cieczy. Google nie gryzą!!!
|
|
Patrze że temat podupada wiec podbijam. Jak tam Panie i Panowie ceny w innych regionach polski ???
|
|
ON radom 3,43 Pb 95 radom 3,41 ale inni maja gorzej, np w ełku cena okolo 4 zł zarówno za Pb jak i ON zródło: cenypaliw.pl
|
|
to co sie dzieje w lomzy jest to zal najlepiej zrobic wloski strajk ;)tankowac po 1 gr
|
|
a ja mam lepszy pomysl zbieramy sie ekipa a kazdy w reku zamiast hajsu ma karte platnicza i po kolei podjezdzamy kazdy tankuje sobie litr paliwa i placi karta i zobaczymy jak biznesmeni wyjda tego dnia na swoim biznesie z tego co sie orientuje to bank pobiera za kazda transakcje jakis hajs od wlasciciela stacji 2 czy ty 3 zl i zobaczymy kto kogo wydyma
|
|
hehe to by bylo dobre z ta karta platnicza :) tutaj agent masz racje ze bank pobiera prowizje od platnosci karta od wlasciciela terminalu
|
|
W 2005 roku ropa była po ok 50 dolków a za olej napędowy płaciłem w kwietniu 2005 3,58 zł (pamiętam bo kupiłem wtedy pierwszego dyzla). Dzisiaj ropa kosztuje: brent 51,50 urla 47,63 wti 54,44 a ceny oleju ?
|
|
oficjalnie proponuje zapisy ludzi ktorzy wzieli by udzial w akcji w dniu 6 grudnia (mikolajki) ot taki prezent od konsumentow w strone biznesmenow wpisujcie sie kazdy samochod ma znaczenie ja ze swojej strony mam juz 3 samochody ktore beda tankowaly litra placac karta proponuje zbiorke przy "chinczyku" gdzie uzgodnimy ktora stacje obieramy na cel proponuje ta ktora oferuje ceny po najwyzszych cenach
|
|
Proponuje przeprowadzić akcje ulotkową w terenie Łomży, szczególnie wsród młodych, dynamicznych ludzi.
|
|
Ja proponuję by wyznaczyć godzinę zbiórki i ile aut się zjedzie wtedy ruszyć na cpn a miejsce zbiórki wolałbym inne przyh chińczyku mało miejsca,jeśli ktoś wpadnie na pomysł i przyjedzie tirem? :)
|
|
Pryma Łomża Godzina: 13:01 bezołowiowa PB 95 cena: 3,87
|
|
Witam! Narzekać to wszyscy potrafią tylko wziąć się do roboty to nie ma komu!!! Posłuchajcie: Ja przybyłem tu do Łomży z podkarpacia a dokładniej ze Stalowej Woli... tam sytuacja była analogiczna - takie same ceny na wszystkich stacjach(w Łomży jest ciutkę inaczej) a gdzie nie pojedziesz poza Satalową ceny nawet do 10% niższe... Stalowa miała najwyższe ceny na podkarpaciu!!! a wszyscy narzekali, że drogo i narzekali... ale w przeciwieństwie do Was drodzy Łomzynianie to tak wszyscy się spieli raz, drugi, trzeci poblokowali kilka stacji tankując za kilka groszy i płacili drobniakami aż się stacja zatkała (bo inna forma protestu by została uznana za nielegalna czy coś w tym stylu). Rozdawali ulotki, coś mówili przez tubę, uświadamiali ludzi że coś jest nie tak. moja rada!!!! Weźcie (teraz to juz "Weźmy" ;-) dupę w troki i ruszmy się a nie tylko biadolić, biadolić!!! Zróbmy porządną akcję, żeby ktoś o tym najlepiej napisał w gazecie na pierwszej stronie i niech "Tamci" się trochę podrapią po głowie - może do jakiegoś wniosku dojdą...!!! Na własnej skórze doświadczyłem tego że to działa - teraz w Stalowej Woli cena są niemal NAJNIŻSZE na podkarpaciu ale żeby sie wszystko udało potrzebny będzie jakiś lokalny polityk(wystarczy radny a może dwóch) co też sie włączy - oni lubią takie akcje bo sie moga wykazać a "walczą w słusznej sprawie"..najlepiej z tych "młodych wilków" co jeszze osiągnięć nie mają..hehe I wierzcie mi ....TO DZIAŁA!!!!!!...chyba że z Was takie przysłowiowe "DUPY" ale chciałbym sie o tym jednak nie przekonać
|
|
Nie bierzecie pod uwagę kosztów transportu paliwa do Łomży. Przy takiej infrastrukturze drogowej, a w szczególności kolejowej, oczekujecie cudów? Haha. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
A tak w ogóle, łomżyniaków na to stać :) Wystarczy się przejść Szosą Zambrowską. Nigdy nie widziałem tyle domków jednorodzinnych na tak małej przestrzeni ;D W żadnym innym mieście nie buduje się chyba aż tyle mieszkań M5, a w Łomży takie schodzą jak cieple bułeczki he. Na ulicy też biedy nie widać, a zakładów pracy brak :) To jest ewenement na skalę krajową! :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Polecam NESTLE , tanio, szybko i samoobsługowa stacja. Poprostu miód w uszach.
|
|
Chyba NESTE, najbliższa przy M1 w Markach, ha-ha.
|
|
No tak bojkot jak najbardziej płatności kartą super pomysł, litr zatankowany też tylko którą stację wybrać żeby nie było zaraz posądzania, że ktoś ma w tym interes - CZYT. wszyscy mamy gdyż wszyscy tankujemyu a jak nie to mamy pośrednio gdyż koszty rosną w firmach itd co robimy ?? ale tutaj musze napisac tym razem trochę na korzyść stacji paliw, że ceny spadły trochę i nie piszę o tendencji do obniżek nawet w porównaniu do innych stacji np wymieniony Ełk ostatnio byłem ceny o ok 5 gr wyższe za to w okolicach np Warszawy gdzie też byłem ceny nadal sporo niższe cd co do polityków to MARNE szanse na reakcje z wiadomych względów stacje prowadzą osoby w Łomży znane i .... sami wiecie co to znaczy to gdzie tankujemy a i płatności kartą są czaami ograniczone kwotowo np od 20zł. ale to chyba nie problem można tak jak kiedyś słyszałem bardzo .... długo tankować nawet ten 1 lub 2 litry żeby blokować stację ale jak na razie mało nas widać po ilości postów
|
|
Ale polewkę mają pompiarze z tego tematu. Musimy skapować że nic ich niż zmusi do obniżki cen oprócz zdrowej konkurencji. Czas żeby ktoś zbudował stację Lukoil (dawniej Jet) albo samoobsługową Neste - chociaż nie ma gwarancji że byłoby na nich taniej. Na władze samorządowe żeby zbudowały miejską stację nie ma co liczyć - no bo na jakiej zasadzie miałoby to się odbyć? Zresztą nigdy nie zadrą z lokalnym pseudobyznesem, w żadnym temacie.
|
|
ja tam od kilku tygodni tankuje w białym, np dzis na BP ceny 95 3.53 ON 3.65 na stacji auchan kolejno 3.43 i 3.52
|
|
a ja tam nadal tankuję na dawnym WZGS-ie i jestem zadowolony.A wy tylko pianę z pyska toczyć umiecie.Prawdą jest,że na stacjach w Łomży jest drożej niż poza Łomżą.
|
|
tez tankuje na wzgs jesli juz musze w lomzy zatankować.
|
|
Dzisiaj rano jechalem do roboty i mocno sie zdziwiłem - cena gazu na stacji Statoil w dół o 10 gr z 2,15 na 2,05. Ciekawe czy ogólnie wszędzie poszło w dół czy tylko w Łomzy. Jak będę znał cena z Białego i Suwałk to wrzucę.
|
|
Lotos (nowogrodzka), stacje w nowogrodzie: LPG:1,99 zł. szok ;) nie pamiętam kiedy cena autogazu spadła poniżej 2 zł.
|
|
08.12.2008 - źródło cen paliw Radio Białystok Suwałki: E95 - 3,89 zł, ON - 3,86 zł, LPG - 2,14 zł Białystok: E95 - 3,53 zł, ON - 3,65 zł, LPG - 2,15 zł Łomża: E95 - 3,84 zł, ON - 3,87 zł, LPG - 2,05 zł
|
|
ja niewiem czy wy naprawde jestecie tacy tepi czy jak ??? cieszy sie jeden z drugim ze potanialo o 20groszy gdzie powinno potaniec o 1,20 ludzie rozejrzyjcie sie troche co sie dzieje na swiecie jakie sa ceny rece mozna zalamac jak jeden z drugim wali podniete ze cena tyle spadla a tak niedawno placil prawie 5zl ale co tu wymagac od ludzi ktorzy najdluzsza trase w swoim zyciu zrobili do warszawy
|
|
10.12.2008 - źródło cen paliw Radio Białystok Suwałki: E95 - 3,87 zł, ON - 3,85 zł, LPG - 1,99 zł Białystok: E95 - 3,53 zł, ON - 3,67 zł, LPG - 2,15 zł Łomża: E95 - 3,76 zł, ON - 3,77 zł, LPG - 2,01 zł
|
|
dzisiaj na statoilu ropa podrozała o 4 gr i chyba benzyna o 1 gr , wszedzie tanieje u nas drogo i jeszcze w dodatku drozeje CYRKI NIE Z TEJ ZIEMI zlodzieje
|
|
Mówicie, że w Łomży drogo a spójrzcie ile kosztują paliwa w Suwałkach. Nie porównujcie Łomży do Białegostoku, bo tam jest o wiele większa konkurencja. Dzisiaj i tak widziałem że paliwa jeszcze spadły, gaz na Statoilu kosztował 1,97zł
|
|
Samsing5 ja Łomży nie porównuje do Suwałek tylko do tych miast gdzie gdzie paliwo jest znacznie tansze a tych miast jest naprawdę sporo. Dwa niepatrze na ceny LPG bo nie korzystam z tego i też bo ceny tego zawsze były o wiele niższe niż E95 i ON więc przy już i tak niskiej cenie 2.1 zl obiżka na 1.97 gr nie jest dla mnie zbawieniem:)
|
|
12.12.2008 - źródło cen paliw Radio Białystok Suwałki: E95 - 3,87 zł, ON - 3,89 zł, LPG - 1,99 zł Białystok: E95 - 3,53 zł, ON - 3,53 zł, LPG - 2,05 zł Łomża: E95 - 3,67 zł, ON - 3,69 zł, LPG - 1,97 zł
|
|
Jakie ceny gazu w Łomży?? BP, Statoil, Pryma, Shell... może jeszcze gdzieś taniej?
|
|
Wow teraz wiem jakie sa ceny :-) Robie 10 tys km miesiecznie a nigdy nie zwracalem uwagi ile kosztuje :-) gg 7268632
|
|
Witam też jestem zdania, że nie ma co wynajdywać stacji, na której jest drożej ( JEST ICH BARDZO MAŁO) a te, na których jest taniej np ostatnio na BP w Częstochowie przedwczoraj - olej tańszy niż w BP w Łomży o 20 Gr !!!!!!!!!! ten sam olej już nie mogą zmyśleć, że to gorsze paliwo itp
|
|
Wczoraj widziałem gaz po 1,98 na wjeździe do Ostrołęki, to chyba taniej niż u nas.
|
|
W Chojnach na Orlenie gaz 1,85!!! gdzie w Łomży na tej samej stacji 1,97!!!
|
|
wiecie co, przejedzcie sie w strone Przasnysza, mławy zobaczcie jakie tam są ceny paliwa duzo wieksze niz tu i ludzie nie narzekajo, a jak chcecie tanie paliwo jedzcie sobie do ostrołeki około 3,50zł :)
|
|
no ok ok nie będziemy narzekać że jest drogo ale jakim cudem na statoilu drożeje (tak jak dzisiaj) gdzie w całym kraju chyba tanieje to ja pojąć nie mogę
|
|
w niedzielę tankowałem gaz po 1.90zł przy skrzyżowaniu Wojska Polskiego i Sikorskiego.Narazie nie narzekam auto sprawnie pracuje
|
|
kastulka a co ty jestes z ruchu obrony wysokich cen paliw w łomzy? co ty takie bzdury tu piszesz to płac se!!! ale wiedz ze sa ludzie którzy widza to co sie dzieje i nie sa tacy jak ty!!!! Bp białystok benzyna 3,47
|
|
Witam kastulka masz dziwne podejście jeżeli w większości stacji jest taniej i to czasami sporo jak w moim przyładzie z BP to czemu mamy przepłacać może ty tankujesz raz w miesiącu za 100zł. to fakt 20gr nie zrobi różnicy ja tankuję łącznie za ok 2800zł./mc a więc ok 760litrów i to x 20gr = 152zł. x 12 mc 1824 zł. na rok a więc niemało
|
|
Dzis w miejscowosci Jedwabne stacja paliw Benzol: ON-3,50 PB95-3,40 I nie pieprzcie tylko ze ze na tej stacji PB i ON jest do dupy, bo jakosc paliw nie odbiega pod zadnym wzgledem od np.Orlenu!!! _______________________________________ The good times of today are the sad thoughts of tomorrow...
|
|
A gaz w jakiej cenie na stacji w miejscowosci Jedwabne? Dziś na PRYMIE w Łomży gaz po 1,86! a i jeszcze za kazdy litr paliwa jest punkt, 100 pkt. mycie gratis!!!
|
|
Gaz w Kolnie na Orlenie Kurpia 1,79zł. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
nikogo nie bronie!! a juz powiedziałam jedziecie do oki tankowac tam jest duzo taniej, kolejna kwestia nie tankuje raz w miesiacu za 100 tylko raz w tyg za 100 i dla mnie 20 gr to jest róznica tylko nie marudze a wybieram najtansza stacje.
|
|
Ja w piątek w Białym tankowałem ON na statoilu za 3,43zł !!!
|
|
ktoś tu mówił że nie ma konkurencji w łomży pryma . statoil . bp , orlen , shell lotos , pks to chyba nie monopol co?:P dla mnie taka sytuacja robi się już zabawna niechce mi się już denerwowac:)
|
|
Raczej jest to zmowa pomiędzy stacjami paliwi ceny sa podobne ale i wysokie
|
|
Tarczyn masz (moim zdaniem) oczywiście w 100% racje !!!! zmowa nic innego wystarczy spojrzeć na tzw. "firmowe" stacje jak ja pisałem BP, ALFIK89 pisał o Statoil szkoda nerwów ale trzeba moim zdaniem temat ciągnąć, nagłaśniać i może kiedyś będzie tak dużo czytelników, że damy radę coś zrobić .
|
|
drodzy byznesmeni wiecie coz to takiego kartel??? jak nie to zajrzyjcie do encyklopedi i sie dowiecie czekam na czasy kiedy ktos zainwestuje pieniadze w lomzy w stacje benzynowa na ktorej bedzie paliwo w normalnych cenach i wtedy jesli nawet wy bedziecie miec nizsza cene o grosz nie zobaczycie mnie jako klienta na swoich stacjach
|
|
powoli lomza zaczyna sie normalizowac z tymi cenami, choc i tak jest drogo w stosunku do bialegostoku. w auchan mozna juz zatankowac PB za3,19 a rope za 3.29. warto dodac ze na np bp w bialym ceny sa do 10 groszy (tylko) wieksze niz w auchan.
|
|
auchan : PB 95 3.15 ON 3.19 zapraszam do korzystania ze strony http://www.cenapaliw.pl/?o=&m=d&l=10&k=0 gdzie sami wpisujemy ceny z kazdej stacji :) pozdrawiam
|
|
auchan warszawa wola: pb 95 3.29 on 3.31 lpg 1.79 a ile w łomzy???
|
|
Łomża rządzi nie ma co :-) Lublin ->
|
|
Częstochowa: Lukoil ON: 3.15 Wczoraj rano
|
|
niestety w lomzy dzieja sie j..a!!! juz dawno nie tankowalem na zadnej stacji w lomzy poza stacja na wzg-esie... ale to tez juz dawno temu:-) zeby oszczedzic pare zl kupuje ropke pochodzaca z ukrainy po 2,60-2,80 ( roznie mozna kupic ) i nie narzekam na jej jakosc ale bylo by milo widziec tania stacje bezynowa w lomzy :-)
|
|
zdaje się, że LPG jest już w Łomży od 1,67
|
|
Ja bojkotuję łomżyńskie stacje paliw już dawno.
|
|
Im bliżej producenta tym wyższa cena... tak to w praktyce wygląda choć powinno być inaczej. W Płocku już kilka razy strajkowali. Płacić "żółtymi" monetami tak jak to w Płocku robili to się może opamiętają ;-) Albo otworzyć w Łomży samoobsługową stację ARGE....
|
|
zapraszam wszystkich do udzielania sie w temacie na stronie http://www.cenapaliw.pl/?o=&m=95&l=10&k=494 wpisujcie ceny paliw jak tankujecie, jako ciekawostka mozna sobie sprawdzic jakie sa ceny w regionie i w kraju. nie polecam sprawdzac dla ludzi o slabych nerwach ;) pozdrawiam
|
|
31.12 w Białymstoku stacja Auchan: 95 po 3,09 stacja Statoil: 3,29
|
|
31.12.2008 Wygoda-ON-3,39
|
|
witam kolejne info CHAMSTWO BP ŁOMŻA !!!!!! przykro mi ale inaczej nie mogę napisac cena ON Ultimate w Częstochowie przedwczoraj 3,29zł. w Łomży 3,76 47 gr różnicy !!!!!! tak więc szybko można się dorobić Audi Q7
|
|
Jak widzę sytuacja dalej bez zmian... jakoś paliwo może kosztować gdzieś 3,09 a w Łomży 45 groszy drożej - co ono jakieś wzbogacone jest???!!!! póki nie wybudują stacji typu NESTE albo Auchan to będa nas w d...pę ru...ać a my się będziemy dawać przykre ale prawdziwe//
|
|
hehhe a tak sie wlasnie zastanawialem kto jezdzi tym audi q7 teraz wszystko jasne dla tych co nie orientuja sie ile taki samochod kosztuja niech wejada sobie na motoallegro szczeka opada ale z lomzynska mentalnoscia nikt tu niczego nie zrobi juz raz probowalem zorganizowac akcje ale wyszlo jak zwykle czyli nic bo po co
|
|
a ja obawiam się że to może być jakaś mafia paliwowa która wymusza na wszystkich takie stawki a jak ktoś się wyłamie to go spala albo rodzinę zastraszą i nikt się nie wyłamuje. bojkot stacji to dobry pomysł ale gdzie mam zatankować?? boli mnie ta sytuacja, a gdy tankuje krew zalewa
|
|
Ceny paliw w Łomży są droższe z prostego powodu - NASZE JEST DODATKOWO CHRZCZONE! Wiadomo, że za chrzest trzeba też zapłacić, więc dystrybutorzy w Łomży w trosce o nas, o nasze samochody i o nasze kieszenie robią to w niższej cenie.
|
|
Nie no krew mnie zalewa jak widzę ceny paliw na innych, całkiem nieopodal położonych stacjach!!!
|
|
Przyjeżdżajcie do Małego Płocka;p E95 3,35 a ON 3,45:)
|
|
Na paliwie kupowanym w Łomży (BP,Statoil) zawsze średnie spalanie jest większe o 1 litr, niż na paliwie np z Lukoilu czy warszawskim BP. Trasa jazdy jest prawie taka sama... Po prostu staram się tu nie tankować :) Gal
|
|
Porównajcie sobie ceny na Orlenie u Kurpiewskiego w Łomży i w Kolnie. Ten sam właściciel ale ceny już nie są te same ;)
|
|
ja dzis ON tankowałam po 3,11zł za litr a jak zobaczyłam ceny w Łomży to włosy mi dęba staneły najtaniej to chyba w Piątnicy jest na Orlenie
|
|
Jeśli chcecie dowód na to , że można płacić dużo mnie to proszę bardzo: ja dzisiaj tankowałem ON na stacji w dawnej bazie WZGS - 3.37 Nie pamietam ceny PB95 ale jest także DUŻO taniej niż na innych stacjach, podczas gdy na Orlenie przy torach ON - 3.65, a PB95 3.47 Pryma ON 3.44 , PB95 3.42 Czyli można tankować dużo taniej. I nie ma sensu wyzywać właścicieli innych stacji od złodziejów, oszustów itd tak jak to inni robią... przecież nikt nikogo nie zmusza do tankowania właśnie tam, każdy ma wolną wolę i może tankować gdzie im się podoba. W dawnej bazie WZGS jest bardzo tanio , a co do jakości paliwa jest ok. A jeśli więcej osób by tankowało właśnie w bazie WZGS to może i skłoniłoby to innych właścicieli stacji benzynowych do obniżki cen.
|
|
baza wzgs to tam na przeciwko Orlenu kurpiewskiego??/ jak tam jest otwarte 24h???
|
|
No niestety minusami tej stacji jest właśnie to, że są jedynie dwa dystrybutory oraz godziny w jakich jest czynna... chyba do godziny 20, ale myślę ,że różnica jest na tyle duża , że nie można pogardzić.
|
|
A dawna baza WZGS to właśnie tam na przeciwko Orlenu.
|
|
Znajomy w poniedziałek zatankował na statojlu swoje auto i do tej pory nie może odmrozic baku z paliwem podobno miało w nazwie paliwo arktyczne :) ---===CICHO CIEMNY JA===---
|
|
ładna stronka: http://www.stacjebenzynowe.pl/temperatura.php Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
najtaniej jest naprzeciwko orlenu w brame sie wjeżdza NO po 3,30 jakość też nizła
|
|
A może tankujmy wszyscy na jednej stacji i każdego dnia na innej, może zobaczą że możemy się zjednoczyć i cos zrobić
|
|
Kilka stacji benzynowych jest w zmowie. Kierownik stacji x dzwoni z rana do kierownika stacji y że podnoszą o 5 gr. a że różnica jest stała między tymi stacjami to i kierownik stacji y podnosi o 5gr.. Zauważcie że między niektórymi stacjami różnica jest stała(prywatne stacje).
|
|
no i mamy chciwosc naszych byznesmenow dzis kurs dolara poszedl o 10gr w gore a jakze i ceny na stacjach odrazu poszybowaly o 10gr wiem ze stacja beznynowa to nie instytucja charytatywna i musi zarabiac ale wierze ze los jeszcze sie odwroci
|
|
Gaz w Chojnach na ORLENIE 1,70l/zl, a na stacji przy hotelu FADOM w Łomży 1,69l/zl.
|
|
Ja zawsze tankuje na BP niezależnie od ceny i nigdy bak mi nie zamarzł
|
|
ja wczoraj tankowalam u kurpia za benzynke 3.48 to nieza duzo jak w pozostalych
|
|
Gaz na stacji przy hotelu FADOM w Łomży 1,65l/zl. Jak wyglada sytuacja w innych miejscach w Łomży?
|
|
Gaz w Chojnach na ORLENIE 1,67l/zl, a na stacji przy hotelu FADOM w Łomży 1,65l/zl. Z każdym dniem spada cena :) a jak jest na PRYMA w Łomży?, bo słyszałem że w weekendy jest tańszy...
|
|
Stacja BLISKA w miejscowości Jedwabne 1,55 l/zł !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Dzisiaj w Radiu Białystok słyszałem że nasi włodarze zastanawiają sie nad uruchomieniem stacji benzynowej która bedzie własnością miasta. Lokalizacja ma być na ulicy Spokojnej. Marża miała by być minimalna. Napewno spowodowało by to spadek cen u naszych "byznesmenów". Pytanie za ile lat to powstanie ???? Ja osobiście wolał bym tam tankować nawet gdyby cena było większa o kilka groszy niż na innych stacjach. Kasa przynajmnie by szła do wspólnej kieszeni a nie jednego osobnika.
|
|
trzymamy wszyscy kciuki aby ten projekt wypalił. dosc juz tych terrorystow paliwowych w naszym miescie! jesli to wypali bede tankował tylko tam!
|
|
nio wreszcie ktos pomyslal zrobic wreszcie cos dla mieszkancow podpisuje sie obydwoma rekami za ta ustawa pieniadze tzreba znalezc jak najszybciej na budowe tej stacji a nawet zaciagnac kredyt ktory mysle bardzo szybko sie zwroci pamietajcie tylko mieszkancy jezeli dojdzie nawet do tego ze na pozostalych stacjach beda takie same ceny nie tankujcie tam pamitejcie caly czas przez ile czasu musieliscie tankowac paliwo po drakonskich cenach
|
|
A ja jestem ZA tym, zeby nasi "paliwowi terrowyści" wogóle WYNIEŚLI się z tego miasta, któremu tylko "pod górkę" robią... Niech zabierają stąd swoje biznesy, którymi tylko beszczelnie nas okradają... Niech zabierają stąd wszystkie miejsca pracy, które stworzyli... i niech zabierają stąd wszystkie podatki, które regularnie wpływaja do miejskiej kasy /na opłatę diety Pani Olbryś, pensji Pana Nowakowskiego...oraz wszyskie zasilki dla tych, którzy nie mają czasu pracować, bo toczą krucjatę w imie "lepszych cen" w naszym tak rewelacyjnie rozwiniętym mieście.../ ...w mieście, do którego drzwiami i oknami pchają się inwestorzy... Inwestorzy, którzy postawią nam kolejne "GALERIE" ...DYSONTY... i kórzy podatki odprowadzą do innych miast... My będziemy jeździć na paliwie "prawie za darmo" z MPK...którego wcale się nie zdziwie, jeśli szybko Prezesem zostanie właśnie nasza przebojowa Radna albo Pan N. ;) ....no i wtedy dopiero pokażą nam co to jest "monopol" ;) ...ale co to dla nas??!! ...może ich też spróbujemy "oszczekać" ;) ...no a w ostateczności można tankować w Białymstoku ;)...
|
|
A wiecie, że zbliża się kampania wyborcza? :) Ciekawe czemu dopiero teraz sobie przypomnieli o "drakońskich" cenach nasi "zarządcy"? Nie śpieszyłbym się z podejmowaniem pochopnych decyzji ;) Najpierw niech coś ruszy ;)
|
|
Zapomnijcie, że w Łomży coś takiego jak ta stacja paliw na ul. Spokojnej powstanie. Paliwa po kosztach? Dobre heheh. Właśnie, kampania wyborcza się zbliża i znów łomżyniaków frajerami robią. Po za tym właściciele innych stacji do tego nie dopuszczą, to jest jedna klika (właściciele stacji i włodarze miasta), razem pomniki odsłaniają, razem na bankietach balują itp. Najprawdopodobniej za jakiś czas przeczytamy tekst w "Bezcennej", "Kontaktach", "Współczesnej" i tu na 4Lomza, że zabrakło środków, lub nie pozyskano bo coś tam coś tam, albo jeszcze co innego. Ludzie, dla tego miasta tyle się obiecuje i nic...bulwary, skwerek, przebudowy starówki, grodzisko i wiele, wiele innych. To kolejny temat, że nieroby o czymś myślą. Nie bądźcie naiwni. A tak poważnie to wieloma tematami dotyczącego tego miasta powinno się zainteresować chyba CBA.
|
|
Polecam auto gaz na Wojska Polskiego przy skrzyzowaniu z Sikorskiego. Zawsze tam tankuję, bo maja najlepszy gaz, robię na nim najwiecej kilometrów w porównaniu z innymi stacjami.
|
|
Niestety zwykła kiełbasa wyborcza z tą miejską stacją.Nawet jeśli byłaby to prawda to i tak niepowstanie bo łapoóweczka dla kogo trzeba się znajdzie.
|
|
Jaka cena gazu na stacji woj. polskiego i sikorskiego?
|
|
1,62zl/l zawsze troche nizsza niz u innych
|
|
stefan bator-masz nieaktualne dane.na wzgs-ie gaz 1,57
|
|
Masz racje, ale taniej nie znaczy lepiej. Kiedys zatankowalem na wzgs i wole tam nie jezdzic.
|
|
ja tam nie narzekam, ostatnio pobilem swoj rekord na butli gazu o cale 30 km wiec nei wydaje mi sie zeby oszukiwali, zreszta maja za duzy zbyt zeby kantować. po gaz stoi sie zazwyczaj w kolejce. jak nie mialem dostepu do tanszej ropy, a nie nie jezdzilem do biaego to tam tankowalem rope i nie bylo zadnego problemu. StefanBator dlaczego wiec wolisz tam nie jezdzic ? co Ci sie dzialo?
|
|
Nalali mi o ładnych kilka litrów za dużo, czyżby zbiornik się rozciągnął?
|
|
jesli to gaz to jest to mozliwe. tzn nie to ze sie rozciagnal zbiornik ale ze kilka litrow wiecej weszło. wiesz ze normalnie zbiornik jest napelniany do 80 procent byc moze u nich jest np 85. mi tez sie to zdarzalo na roznych stacjach, ale wowczas widac nawet jak wskaznik ilosci gazu wychyla sie poza max wiec chyba spoko ;)
|
|
Witam ponownie no niestety jak to zwykle bywa jak ktoś ma pomysł to go zaraz posądzą o to, że chce być prezesem luska30 to chyba nie tędy droga takich ludzi jak Pani Olbryś trzeba wspierać ( myślę o tej kwestii nie wypowiadam się na temat wszystkich pomysłów pani radnej gdyż ich nie znam) LUDZIE jak możecie (tzn my możemy) wspierajmy pomysł miejskiej stacji paliw może lobby paliwowe jednak nie będzie tak silne żeby ten pomysł zblokować tutaj liczą się GŁOSY W WYBORACH ile głosów mają paliwowi lobbyści niewiele być może pieniędzy więcej ale w wyborach do władz miasta liczą się głosy PISZĘ DUŻYMI LITERAMI POPIERAM PANIĄ RADNĄ OLBRYŚ I CAŁY POMYSŁ STACJI MIEJSKIEJ !!! i jeżeli ktoś, gdzieś umieści listę żeby można było podpisywać poparcie podpisuję się pod tym.
|
|
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090205/REG00/314524130
|
|
W jakiej cenie GAZ w Łomży? W Chojnach na ORLENIE 1,65l/zl, a na stacji przy hotelu FADOM w Łomży 1,62l/zl.
|
|
Statoil - 1,73 zł
|
|
Cena gazu na PRYMIE dalej 1,60 l/zl? Czy taka promocja tylko w weekend była?
|
|
http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konkurencji/program_lagodzenia_kar/ kliknijcie na dole na komiks przeczytajcie go i odpowiedzcie z czym on wam sie kojarzy:)
|
|
Gaz na stacji BLISKA w miejscowości Jedwabne 1,53zl/l, w Chojnach na stacji ORLEN 1,68zł/l.
|
|
Biodizel właśnie na Bliskiej w Jedwabnem po 3,09 zł. Czemu żaden pompiarz w Łomży tego nie sprzedaje?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |