Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
golf4 |
kupuje golfa4 1.9 tdi 2000rok 130ps .co sprawdzic przed kupnem,jak rozpoznac czy auto jest niebite siema
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: golf4 |
Czy nie jest bity to czasem nawet najlepszy mechanik nie jest w stanie rozpoznać......:)
|
|
Jedz na serwis do białego i niech ci go sprawdzą, albo do dobrego zaufanego mechanika.
|
|
sprawdz czy ma wszystkie oznaczenia na szybach takie same. czasami moga roznic sie z przodu i z tylu ale nigdy po tych samych stronach, sprawdz czy jest rowna odleglosc z jednej strony maski taka sama jak z drugiej, zobacz reflektory, zajrzyj pod uszczelke na zewnatrz auta (bedziesz wiedzial czy bylo lakierowane) sprawdz twardosc oslon poduszek powietrznych
|
|
sprawdz pasy czy wysuwają się bez zacięć i prawidłowo zwijają. opony: Nierówności w zużyciu bieżnika opon świadczą o nieprawidłowej geometrii zawieszenia (przyczyną może być wypadek) lub zużyciu amortyzatorów.
|
|
Spasowanie oraz odcień zaślepek od poduszek, szczeliny między blachami. Jeżeli przebieg jest w okolicach 160.000 lub podobny plastiki w środku nie powinny skrzypieć. Jeżeli usłyszysz jakieś dziwne odgłosy deski rozdzielczej może być coś nie tak z zaczepami, a to występuje najczęściej po uderzeniu. Nie sugeruj się natomiast zużyciem kierownicy przy badaniu przebiegu, bo w moim golfie kierownica była wyślizgana już przy 60.000 km a samochód miałem od nowego więc przebieg jest autentyczny. Jeszcze jeden szczegół. Często, nawet przy niedużych kolizjach pękają lusterka w osłonach przeciwsłonecznych, także to warto sprawdzić :) wiem bo sam to przerabiałem.
|
|
Nie kupuj , jest to drogi , mały i awaryjny pancerwagen. W autocentrum.pl użytkownicy tak oceniają: Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających: * Silnik * 43% * Zawieszenie * 41% * Układ elektryczny * 40%
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |