niedziela, 16 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
5 biedronka w Łomży

Dowiedziałem się ostatnio iż biedronka wykupiła kolejny grunt pod budowę sklepu.Konkretnie jest to potocznie nazywany "sadek" naprzeciwko SP9.Nasi sklepikarze na pewno bardzo się "ucieszą",że to właśnie te dyskonty odbierają im klientów ,a nie hipermarkety które przez 11 lat skutecznie blokują.Kwestią czasu są zamknięcia malutkich sklepików i nic nie stanie już biedronce na przeszkodzie by "pochłonic" małe mszyce ,którymi są poczciwe blaszaki.

P.s Nie mam nic do tej sieci sklepów lecz do lokalnych władz,które jak nic nie zrobią w kwestii hipermarketów (powinny skończyc "wylew" Biedronek na nasz Łomżyński rynek)to w już nie długo powinnyśmy miec tyle ww. sklepów co kościołów...lub tyle ile jest rondo ;)...zobaczymy.

Módlta sie...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 5 biedronka w Łomży

Tylko stonek brakuje ;)
Dali w łapę to budują :)

dokładnie głupota i pazernośc zabiła lokalnych kupców. Bo wybudowanie duzego hipermarketu skutecznie by ograniczyło ekspansje Biedronek. A tak dosłownie kazdy w miescie o rzut beretem ma pod nosem Biedronke.

Nasza bis

Przepraszam za błąd chodziło mi oczywiście o słowo "pochłonąć".

Módlta sie...

To jest strategia tej firmy. "Byc blisko". Jakkolwiek, kiedyś był o tym artykuł na onecie;) Widac że świetnie realizuja swoje plany. Mi akurat biedronki nie przeszkadzają. Czasami bywam i chwalę sobie ceny niektórych produktów, zwłaszcza chemii.

pszedsiembiorcy w stope sobie stszelili

jedyny prawdziwy jasio :}

Bierdonke gdzies na Wojska Polskiego maja budowac chyba he

Łomża leży na Mazowszu !

tak, kolo ul. piwnej, tesz dzialke kupili kilka dni temu

a mi ta biedronka wisi i powiewa, ja tam zakupów nie robię, mam coś kupić to idę do sklepu na szczycie co pod nosem jest a jak coś wiekszego to stokrotka

I niech buduja jeszcze ze 20 biedronek. Jak rada miasta sklada sie ze sklepikarzy. Blokuja budowe marketu, bo biskup im nakazal. Jeszcze z 10 lidli, okolo 15 kuflandow. I bedzie dobrze. Kilkaset osob znajdzie prace. W normalnym sklepie.

MirekO

"Biedronka utrzymuje pozycję lidera na polskim rynku spożywczym. Obecnie liczy prawie 1360 sklepów i jest największą siecią sklepów spożywczych w Polsce."

Jak powstaną jeszcze dwie to w Łomży będzie sześć czyli około 0,5% wszystkich biedronek będzie w Łomży. Jeszcze nie jest tak tragicznie. Głowa do góry. Będziemy się martwić jak będzie 5% :D

Szanowny Panie.... Jahve

Tak sie składa, że jestem jedną ze współwłaścicieli owego "sadku".
Ze zdziwieniem dowiedziałam się, że na mojej ziemi ma być budowana Biedronka.
Nie wiem skąd ma Pan te "wieści", bo mnie - jako chyba najbardziej zainteresowanej - nic na ten temat nie wiadomo, ale wdzięczna będę jeśli dowiem się skąd Pan posiada (i upublicznia) takie niesprawdzone informacje.

I tu jest pies pogrzebany... :P

im mniej wiedzo wspolwlasciciele, tym lepjej dla nih samyh ;}

wow to sadek ma jakiś właścicieli?? Jestem w szoku! To może szanowna właścicielka zajmie się panującym tam syfem hm?

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Wow, frezja jest wlascicielka czegos tam. gratulacje, moze otworzy tam biutik - nie mylic z butikiem. Pozdrowienia dla bizneswomen.

MirekO

a mnie sie biedronka przyda..pizza 1 kg dobra i tania,lody 1 litr tez dobre i tanie ,cola orginal dobra i tania..kamyki dobre...,czego wiecej chciec :)

ja stokrotka mam pod nosem, no i co z tego; biedronka to zaraz samochod i tesciowie tam lubia robic zakupy;jezeli spodkasz przypadkiem, tych dyrektorow biedronek czy stokrotek lub kocflandow to im trzeba powiedziec ze - zdzieraja z parcownikow i tyle, nienawidze takiego kapitalizmu w ktorym pracownicy nie maja czasu na swoje sprawy w pracy lub zjesc kanapke; i strach sie bac tego systemu, modernizacji zycia w lomzy

jedna biedronka na 10 tys mieszkańców.tak ma być i pewnie będzie.tej machiny nikt nie powstrzyma.

a duzy jest wybor w biedronce?
ludzie poswiecaja duzo czasu na zakupy

Szanowne "dzewko szczęścia"

Skoro jest Pani/Pan (płeć nieznana) takim ESTETĄ I STRÓŻEM PORZĄDKU PUBLICZNEGO (czytaj: prywatnego) tak żywotnie zainteresowanym porządkiem akurat na tej posesji - to gdzie było to "dzewko szczęścia" gdy w ciągu ostatnich 5-ciu lat na tej uprzednio wypielęgnowanej posesji:
- zamordowano psa, który służył nam wiernie przez kilkanaście lat
- pokradziono wszystkie (będące w przyzwoitym standardzie) meble oraz wyposażenie pokoju i kuchni w pomieszczeniach mieszkalnych budynku będacego na tej posesji
- powybijano wszystkie okna w tychże pomieszczeniach
- rozebrano częściowo budynki gospodarcze a to co nie ukradziono, to dwukrotnie podpalono
- ukradziono 70 metrów siatki ogrodzeniowej +metalowa brama i furtka od strony ulicy Ks. Anny oraz zdewastowano ogrodzenie na pozostałych trzech bokach posesji
- wycięto 26 drzew owocowych
- zanieczyszczono posesję na tyle, że trzeba było uprzątnąć i wywieść dwie wywrotki śmieci

O tym, aby właściciele mogli skorzystać z owoców sadu z tej posesji nie mogło być mowy, gdyż bez eskorty Policji strach było tam wchodzić.

Skoro więc ani Policja ani też Straż Miejska, (którym zgłaszano kradzieże i dewastację i którzy kilkadziesiąt razy interweniowali na tej posesji) nie mogła sobie z tym problemem poradzić - szanowne "dzewko szczęścia" prosze nie wypowiadać sie publicznie na tematy o których nie ma Pani/Pan pojęcia.

Chyba, że ............jest Pani/Pan jedną z osób TEGO TOWARZYSTWA, którzy przyczynili się do tego "syfu" i pozostał żal za "utraconym zielonym rajem"?

jak dla Ciebie to aż za duży wybór

-----------------------------------------------------
Jeszcze Łomża będzie New Yourkiem !!!
-----------------------------------------------------

Z tego co zauważyłam to nie ma żadnego "utraconego zielonego raju" Bo dalej jest tam syf i malaria a lumpów chwilowo nie ma bo im pewnie w tyłki zimno... Ale spoko... już idzie ku wiośnie...

Psa nie zostawia się samego na posesji! poza tym skoro stał tam sobie kiedyś domek.. wystarczylo w nim zamieszkać i pilnować swojego.. a nie teraz mieć pretensje do całego świata. Trzeba bylo w ciągu dnia przychodzić do tej ruiny i dzwonić po policję i straż miejska za każdym razem jak siedzieli tam menele! ...i postawić normalny płot. Odkąd pamiętam były tam popróchniałe deski z drutem kolczastym... nie zdziwiłoby mnie gdyby zwyczajnie się same rozpadły.
a co do drzewek owocowych... Nie wiem o które konkretnie Pani chodzi, widziałam tylko ostatnio te od strony chodnika.. a właściwie to co z nich zostało.. Powiem szczerze, że jedyne co przyszło mi do głowy to to, że będą tam stawiać blok :/

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Jeśli chodzi o biedronki i drobnych sklepikarzy, to Ci drudzy sami "podcieli sobie galąź na której siedzieli". Blokowanie budowy hipermarketu, który przyciągnałby nowych klientów spoza Łomży, spowodowało powstawanie dyskontów typu Biedronka które to są główną przyczyną upadania osiedlowych sklepików.

OHMYGOODNESS

Biedronka ? chyba ktoś to wyssał se z palca :) już od jakiego czasu zauważyłem że wycina się tam drzewa postawiło się reklamę na której i tak nic nie ma no ale sadziłem że będzie się coś dziać bo teren nie jest głupi ,często tam przechodzę obok osiedle przy tym sadku rozwija sie i co raz nowy blok wyrasta i bardzo dobrze bo trzeba zagospodarować te terany tak jak ten sadek ,jak pan(i) jest właścicielem i nie jest w stanie panować nad tym co tam się dzieje i zrobić porządek z tym najlepiej sprzedać komuś pod inwestycje i już czy nawet taka biedronka czy nowy blok powstanie to i tak będą większe korzyści niż straty bo bardzo dużo w Łomży mamy terenów które nic nie robi się na nich i szpecą widok :) chętnie bym chciał żeby te pola obok szosy zambrowskiej były zagospodarowane w jakiś ładny sposób tak samo róg zawadzkiej i Sikorskiego i wiele jest takich miejsc co ludzie chodzą a nic się nie dzieje tylko krzaki i ciemno w nocy .

taaaaaaaa

Ehh...Oczekiwany REAL już nigdy chyba nie ujrzymy.Tylko biedronki i dla odmiany stonki..

Pomysłowo.

i dobrze

No i dobrze niech budują nawet i 100 Biedronek .

Mieszkam w pobliżu i cieszyłabym się gdybym miała taki sklep pod nosem.

Robię zakupy aż na Wyszyńskiego. Każdemu polecam. Miłe dziewczyny i dobre ceny, a makaron "Dobrusia – niteczki domowe" to polecam każdemu. Palce lizac i tani. Poza tym mają dużo produktów polskich - co też nie jest bez znaczenia

Brawo!!!!!!!!!!!!!Frezja, że wreszcie robisz z tym porządek.
A co to kogo obchodzi co wlaciciel ma zamiar zrobić ze swoim terenem. Dla mnie ważne aby teren byl uporządkowany - bo jak dotychczas to strach bylo tam przechodzić wieczorem. A i okoliczna mlodziez "rezydująca" w tym sadzie nie miala zbyt dobrego wzorca do nasladowania.
A czy powstanie tam Biedronka, czy blok czy nawet nic - to juz najmniej ważne - ważne, że teren będzie uporządkowany.

A jesli chodzi o Biedronkę - to faktycznie w tym miejscu przydalby sie jakis większy (dlużej otwarty) sklep - bo w koncu w poblizu mieszka już chyba kilka tysięcy mieszkańców. Ja odnosnie Biedronki nie mam żadnych zlych dowiadczeń - wręcz przeciwnie robię często zakupy przy Domaxie. Chwalę sobie i ceny i produkty i obslugę. Szkoda tylko, że Frezja zdementowala wiadomoc o sprzedaży tej ziemi - ale dobrze, że przynajmniej będzie tam jakis porządek.

W sumie Łomża nie jest brzydkim miastem aż tak ale sądząc z ostatnich lat to zrobili je miastem : trudnych rond, fotoradarów, kościołów i między innymi biedronek, więc ile by nie przybyło z tych rzeczy w następnych latach to mnie nie zaskoczy. A po otwarciu takiej biedronki czy innego marketu ludzie zabijają się po koszyki, jakby im nagle wszystkiego zabrakło, śmiesznie to wygląda i niepoważnie, lecz inwestorom daje to do myślenia (otworzyć kolejną biedronkę, na początek wrzucić towar który nie schodzi w innych) a w pośpiechu i zapale większość tego towaru w pierwszych dniach schodzi pomimo że kilometr dalej w następnej biedronce ten sam towar zalega półki.

Czyli jak widać mądrzejsi żyją z naiwności innych.

Kolejna Biedronka będzie na Reymonta w Grand Markecie ...

*****... po ***** tyle tego gowna?!

Teran prywatny? Więc won z sadku czy jak on tam. Co robi właściciel na swojej działce to nic wam do tego gówniarze. Czy mieszkając w blokowiskach - zamiatasz chodnik na swoim gruncie przy budynku ( bo macie chyba jakąś własność terenu)?.
A Pani Frezja może i sobie kopiec usypać lub szyld - "wiocha w Łomży" ustawić, a wy możecie sobie pobzdyczyć na forum wyłącznie pierwotniaki.

Weśta bereta i palnijta sie w łeb

SZKODA SŁÓW ODNOŚNIE BIERDONEK LEPIEJ BY ZROBILI KINO COŚ W TYM STYLU ............. A NIE KÓŻWA BIERDONKA I BIERDONKA JESCZE BRAKUJE ABYŚMY SIĘ PRZEMIENILI W BIEDRONKI TO BY BYŁO ZAJEBIŚCIE ..?? EH SZKODA SŁÓW .

LEPIEJ BY ZROBILI BURDEL PORZĄDNY ... HEH

A czy ktoś pomyślał, że to jakieś miejsca pracy dla ludzi bez znajomości, bezrobotnych? Czasem jedyne. I tańsze zakupy.

Filmy download eonline.pl

Jak otwierają biedrone to inny sklep zmniejsza zatrudnienie, więc miejsc pracy raczej nie przybywa...

10 biedronek, 3 lidle, 8 netto, 4 kauflany, 8 stokrotek i po co to komu potrzebne, a może jeszcze lider szajs reaktywacja...... zamiast tego całego szajsu tesco albo auchana mogli by zrobić. No cóż sklepikarze i tak już przegrali, ta cała klika myślała, że jak dadzą zakaz na budowę obiektów wielkopowierzchniowych to nic nie będzie powstawało, a tak biedronki i inne przeżywają renesans rynek się zapełnia, a wielkie sieci handlowe już przestały myśleć o jakichkolwiek inwestycjach, z tego co wiem nawet real zrezygnował z projektu VENEDY, to teraz chyba już tylko biedronka się tam wprowadzi i reszta "butików" z hali targowej albo z rynku, o ile powstanie...żal.pl

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org