poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
CZECZENI

A moze w koncu by ktos zweryfikowal czy naprawde grozi im niebezpieczenstwo i jesli nie to odeslal do domu. Wiekszej parodii nie widzialem 900 pln na osobe za lezenie na koju.Bravo Polska ! Bogaty kraj.

co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: CZECZENI

oni niczego sie nie-boja, no moze samego spotkania z wodzem polskim, nie_ przyzwyczajeni i tyle

szaszu odnranca jarasz ten hasz??

Mój dobry znajomy ma "przyjemność" mieszkać w tym samym budynku co wysiedleni Czeczeni. Jak wiadomo część hotelu jest zaadoptowana na mieszkania prywatne dla kilkudziesięciu rodzin. To, co Ci ludzie przeżywają to istna makabra. Nikomu nie zazdroszczę takiego "sąsiedztwa". Najgorsze jest jednak to, iż nasi rodowici Łomżanie czekają latami na mieszkania komunalne. Żyjąc czasami z małymi dziećmi w strasznych warunkach a tu spokojnie żyją sobie "uchodźcy" i jeszcze dostają pieniążki. Uważam iż coś winno się z tą kwestią uczynić. Cóż... wybory blizko... Mam nadzieję że Łomżyniacy nie zapomną o czeczenach, o ŁKS i o jeszcze kilku porażkach naszego Ratusza.

W.

1 mln 575 tys. 800 zł. A ile potrzeba na LKS ? To jest jakis nonsens.Czy ktos weryfikuje ich sytuacje w ich kraju ? Jezeli zyja tam inni dlaczego nie ci ? To jest to samo co na poczatku w Niemczech.Najpierw integracja tolerancja a potem kebap na kazdym rogu.A jesli ja wole pierogi to co ?

wiola, a kto tam kazal tfoim znajomym mieszkac? nie od dzis tam mieszkaja takie grupy. conajmniej 15 lat. cyganie, murzyni, armeni - wszystko siem tam pszewinelo juz

jedyny prawdziwy jasio :}

jeżeli już to Ormianie a nie armeni.

To należy zrobic to samo co w katowicach , sąsiedzi zastrajkowali i czeczenów wyjeb-li do nas. Niech wogóle całe miasto im oddadza i jeszcze płacą tak jak teraz. Wstyd !!!!!!!!!!!!1

jejejejeje:)

Wstyd Wielki WSTYD!!!!!! Płacic nierobom , a oni panoszą się po mieście jak króle ,złodzieje jeb.......

W tym roku na pomoc finansową, wypłacaną przez 12 miesięcy mieszkającym w Łomży cudzoziemcom, budżet państwa wyda 1 mln 575 tys. 800 zł.

Za sprawy cudzoziemców odpowiada MSWiA, a na naszym terenie Oddział ds. cudzoziemców Podlaskiego Urzędu Wojewódzkiego w Białymstoku. MOPS tylko wypłaca im pieniądze przekazane na ten cel przez państwo. Wysokość tych świadczeń jest ustalona przez rozporzedzenie Ministra Polityki Społecznej. Samorząd nie ma tu wiele do gadania. W Katowicach udało się ich wysiedlić, bo budynek był prawdopodobnie miejski. W Łomży "Zaciszem" zarządza Białostockie Przedsiębiorstwo Usług Socjalnych.
Tak to już jest w naszym kraju, że rząd lepiej traktuje cudzoziemców niż swoich obywateli.

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

dziki naród a my ich chowamy sami sobie stanowią prawo u nas aż żal...

Won z czeczenami.Tępić kurestwo.POLSKA DLA POLAKÓW!!!

Pomysłowo.

jak ja tego narodu nienawidzę !!!!!!!! czemu inne miasta nie przyjmą ich tylko nasza Łomża taka "gościnna"???!!! władze miasta nie mają do czynienia z tymi ludźmi dlatego nie widzą co mieszkańcy przeżywają ... jak ja patrze jakimi oni samochodami się rozwożą <bmw, mercedesy> to mnie krew zalewa !!! żebym mogła to bym powybijała co do jednego czeczeńca :/

Jeszcze byłoby w porządku gdyby nie chodzili jak bumy nie darli sie jak bydło jakies utrzymywali porządek i jak dostaja pieniadze od naszego państwa mogliby działac dla jakiejs org. charytatywnej itp

jejejejeje:)

prace społeczne są jak dla nich bardzo wskazane za pomoc jaką otrzymują od Państwa Polskiego :)

Już chyba trzeci temat a w każdym to samo widzę. Też nienawidze tych "ludzi" ale już temat chyba jest więc po co następny:)

Support Your Local Football Team.

jasiu-smietana,do tej pory lubiłem czytać te twoje wypociny ale teraz to się wkur...em.jak już pisałem wcześniej ,mieszkają tam moi znajomi-Polacy.a mieszkają tam dlatego,że kupili mieszkania.było w miarę tanio więc kupili-każdy by tak zrobił.jak kupowali te mieszkania to żadna hołota tam nie mieszkała,dopiero później zrobiono tam ośrodek dla uchodźców.na początku byli to Somalijczycy,Irańczycy i ze Sri Lanki.nie było tam żadnych Cyganów ani Ormian.i nie 15 lat,tylko 8.z pierwszymi uchodźcami nie było żadnych problemów,dopiero jak zwieźli tę hołotę z Czeczenii.rozpanoszyli się jak karaluchy po całym mieście.zamiast siedzieć cicho,rządają coraz więcej i więcej..a Polacy,cóż,pobrali kredyty na te mieszkania i teraz się męczą.kto to teraz od nich kupi?może ty jasiu,co?

pan i władca masz rację!w Polsce nie tylko przybłędy mają lepiej niż obywatele tego kraju ale nawet psy.

Czemu tak nienawidzicie Czeczenów? Coś zmajstrowali? kogoś pobili? Faktycznie trochę ich więcej w Łomży ale osobiście jakoś mi nie podpadli i jak dla mnie są to tacy sami mieszkańcy jak reszta tylko niektórzy bardziej po rosyjsku jak po polsku mówią.

:>

Niektórzy piszą tak, jakby się wyrwali prosto z III Rzeszy. Dr Goebbels byłby z was dumny.
A nie przyszlo wam do głowy, ze Polacy na Wyspach Brytyjskich i Islandii też się "rozpanoszyli", żerując na tamtejszych zasiłkach i opiece spolecznej? Miło wam, jak sie dowiadujecie, o aktach agresjii i nienawiści wobec waszych rodakow?
Nie wszyscy Czeczeni to banda darmozjadów i nierobów. Wielu z nich przeżylo dramat wojny i nie tak wyobrażali sobie swoje życie. Nie można wrzucać calego narodu czeczeńskiego do jednego worka i besztać ich z błotem.Pewnie za chwilę kilku z was zacznie mnie wyzywać- w zasadzie mam to gdzieś i nie zamierzam wdawać sie w polemikę z waszymi rasistowskimi poglądami.

dream on

to szczekaj kreciku68

Są ulice do zamiatania, drogi do budowy i wiele wiele innych zajęć na rzecz Państwa Polskiego ,które zapewnia im dach nad głową i bezpieczeństwo. Daje także wykształcenie czeczeńskich dzieciom i karmi je. Dlaczego nie oczekiwać czegoś w zamian. Nie miał bym nic przeciwko wtedy ,żeby tu zostali. Powinni wykazywać też chęć bycia częścią mieszkańców Polski a nie żyć w swoim świecie. Polaków jest dużo w Uk, Niemczech, Stanach itd. Ale większość z nich zna język ,są pracowici ,wykształceni z fachem w ręku więc nie rozumiem tych porównań. Poza tym jesteśmy jednak o wiele bardziej cywilizowani i kulturę mamy bardziej podobną do Europy.

w sumie to nie o czeczenow tu chodzi bo tu nie ma roznicy kto/i nie o rasizm tylko o nazywanie rzeczy po imieniu.jesli ludzie mowia ze cos jest niewporzadku to sie ich ucisza posadzeniem o rasizm.na zachodzie chetnie daja azyl ale trzeba miec mocne papiery.nie wystarczy przyjechac i powiedziec wojna mama i tata nie zyje.setki osob wracaja do domow samolotami w dniu przylotu .u nas nie mozna odeslac bo zaraz rasizm.jezeli wojna sie skonczyla wszyscy powinni wrococ do siebie a nie byc utrzymywani przez ludzi ktorzym nie starcza do 1ego.co do emigracjii polakow to zupelnie inna sprawa.agresja przeciw nim to naturalna obrona.polacy pracuja o wiele lepiej niz ich zachodni koledzyale o wiele lepiej by bylo dla wszystkich gdyby mozna bylo godnie pracowac u siebie.

hansklos - nie znam ciebie,
i ja wlasciwie nie znam czeczenow , jak bede w lomzy to sie porozgladam,
ale bieda jest wszedzie, a sluchajac waszych wypowiedzi to oni sa dziadami wykradajacymi wszystko co dobre

violette-masz rację, Polacy też się panoszą i w Anglii i w Islandii i wszędzie, gdzie są, i zasiłki pobierają z tamtych krajów, tyle że różnica jest taka, że My Polacy, żeby dostać ten zasiłek, to napierda....śmy i napierda.....my na budowach, w sklepach, u mechaników, przy rybach, w fabrykach itd. itd. Pracujemy legalnie i zasiłek się nam należy, a Oni przyjechali tu jako uchodźcy i co prawda to prawda, zasiłek też im się należy, ale oni czują się tu jak u siebie, a nawet lepiej a sianko dostają za darmo i to więcej niż Ty jak pujdziesz na kuroniówkę po kilku latach pracy!
Możesz sobie pozwolić na niechodzenie do pracy i dostawanie od państwa 900 zł miesięcznie? - chyba nie?

za 900 to glupi pracuje, w stokrotce lub w kawiarni na buczka lub pod filarami w starych kamienicach, z galeriami i dziwnymi obrazami, dziwakow-petakow za 2 grosze,z wyobraznia do pasa

szaszu zamknij dupę psie-z tobą nie będę rozmawiał,boś niegodzien popaprańcu!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org