czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ustawienie talerza. POMOC!!!

Witam.
Moze ktoś mógłby mi pomóc lub ustawic talerz Cyfry Plus. Podłączyłem wszystko tak jak powinno byc i kręce antena a na ekranie w prawym dolnym mam cały czas tylko czerwoną kropke skrzynke sprawdzałem w salonie i jest ok ale pani nie potrafła mi wytłumaczyc jak to zrobic a ich fachowiec chce naprawde duże pieniadze. Może jakieś wskazówki albo któś pomógłby mi to założyc, jakiś numer do kogos kto tym sie zajmuje itp.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ustawienie talerza. POMOC!!!

okolo 12 w poludnie tam gdzie masz slonce znajduje sie satelita hotbird-ustawiaj najpierw zgrubnie a potem precyzyjnie.

Pewnie wieszasz ją nie z tej strony budynku, antena musi być skierowana jakby to najprościej powiedzieć w kierunku osiedla południe, na satelitę hotbirda.

Ja mieszkam na osiedlu południe i antene mam skierowana na szpital i nic sie nie pojawia
doctorr a jak to zrobic "ustawiaj najpierw zgrubnie a potem precyzyjnie." ???

z grubnie ze na pale, naoko zebys ustawil :P
a jak i to nie podziala to zebys przylozyl sie do tego i ustawil bardziej precyzyjniej do hotbirda

Jutro o 12.30 słońce będzie wskazywało kierunek satelity.

Trzeba ustawić tak, aby cień konwertera padał wzdłuż ramienia na którym jest on zamocowany. Trochę dokręcamy.

Następnie szukamy góra - dół.
Na mocowaniu anteny na podziałce należy ustawić około 29 stopni i powolutku szukać sygnału.

pozwodzenia

To jutro jeszcze spróbuje jak sie nie uda to oddaje bo nie mam nerwów już

nie machaj tylko powolutku przesuwaj talerzem.
jak masz w menu dekodera ekran z siłą sygnału to pomaga
mnie też chcieli naciągnąć na 100,

Dzięki za rady zaraz zabieram sie znów do pracy, zobaczymy czy uda sie. Trzymajcie kciuki:)))

jejejejeje:)

jejejeje
trzymamy kciuki i daj znac'

Witam

http://laki.dvhk.pl/faq/montaz_sat.htm

mam nadzieje że ten link ci pomoże, bo mi pomógł, też montowałem sam antenę do cyfry +, i dam ci rade, jak ktoś już wspominał, istotne jest aby jedna osoba obserwowała poziom sygnału w tv, a druga "kręciła" anteną.
Trzeba kręcić nią i obracać bardzo , ale to bardzo delikatnie i minimalnie a nie kręcić jak bębnem w młockarni, mi to zajęło 2 dni z czego jeden dzień byłem nieprzygotowany, a 2 dnia już wiedziałem co i jak

nic sie nie udaje siedziałem na balkonie znów 1,5h i nic. Jade po fachowca może sie potarguje i tyle nie zedrze ze mnie:))

Mi zajeło to 15 min. Popatrz mniej wiecej jak inni mają ustawioną. O ile sie nie mylę to przy zestawie była instrukcja. Na uchwycie i konwerterze jest podziałka wiec ustaw tak jak jest w instrukcji. Na jakiej ulicy mieszkasz ???

zapłaciłem 95 zł ale w koncu gra :)))

To niemożliwe , że po tylu naprawdę dobrych radach sobie nie poradziłeś.

95 zl - to tanio!

Miałem podobno za "słaby" kabel i dlatego nic nie wychodziło

tanio? ja ost. zaplacilem 30pln, wpadl gosc z miernikiem i poustawial........

Ja jak Ja a skąd go wziełeś? Gdzie zamawiałeś?

to taksowkarz, dowiedzialem sie od znajomego, zadzwonilem, przyjechal i ustawil.....

takie sa te taksowkarze zdolne, a mowia ze nic caly dzien nie robia tylko o babach gadaja; malo tego czasami to i zdjecia z gazet wycinaja z "golymi cyckami" i na siedzenia do samochodow przyczepiaja -by pasazerowi dobrze sie zrobilo

No zdolne chłopaki a ja żadnego takiego nie spotkałem niestety tak zostałoby mi jeszcze troche kaski ale jeszcze coś jest nie tak bo czasem sie kwadraty robią na ekranie jak oglądam albo taki urok tego:) Mogłem zostac przy kablówce bym zaoszczedził pieniedzy i czasu

ale nie ma filozofii, kablowka tylko miga

Awruk dajcie mi namiary na jakiego fachowca od talerzy bo cały czas mi sie pojawiaja jakies kwadraty na ekranie albo leci głos a obraz stoji juz nie mam siły na to gówno!!!

niektóre transpondery mają słabszy sygnał i przy słabej pogodzie może występować tzw.kaszetowanie, domniemam że masz antene 60cm jeśli masz dobrze ustawioną i dalej to występuje jedyna rada to montaż większej anteny. swoją drogo 95 zeta za ustawienie anteny aż nie chce mi się wierzyć że można tak z ludzi zdzierać.

a jak z poziomem sygnalu?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org