Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
czy można w Łomży wymienić złotówki na lity? |
Witam, mam pytanie. Czy można wymienić gdzies w Łomży złotówki na lity? Orientuje się ktos może?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: czy można w Łomży wymienić złotówki na lity? |
Nie wymienisz nigdzie najbliżej może w augustowie dostaniesz :)
|
|
Najtaniej Lity kupisz na granicy. Jeździłem w zeszłym roku do Druskiennik. W Białymstoku sprzedawali po 1,15zł. a na granicy sprzedali za 1,01zł.
|
|
W tamtym roku to se wiesz, teraz ostatnio sredni kurs nbp ksztaltowal sie na poziomie 1,27 :) takze 30 % do gory jak sie patrzy, co oczywiscie wiaze sie z wiekszym popytem przy granicy Polski Litewskiej na towary polskie.
|
|
Grunt to zrozumieć tekst pisany Misiekielo.
|
|
W kantorze na ul. Krótka,na rogu ewa19
|
|
na rogu wymienisz ale zaplacisz jak zyd za matke;/ w tamtym roku lity byly 1.05 a mi krzyknal 1.60!! na granicy najtaniej i najszybciej bedzie:D bigi2004
|
|
raczej nie ,ale korzystniej jest wymienic pod granica,a najkorzystniej jest placic polska karta -najlepszy przelicznik!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Przy wyjeżdzie to lepiej zamienić złotówki na $ a tam $ na lity.
|
|
Zgadzam się że najlepiej i najtaniej na granicy ,a tak na marginesie to jak kupujecie lity w kantorze to uważajcie bo można kupić i takie które już nie chodzą np.w Wilnie odrzucono mi 10 litów bo były już nie ważne . ewa19
|
|
A po co Wam lity. Wystarczy wziąć kartę i problemu nie ma. W żadnym kraju nie miałem problemów , tylko karta winna być odpowiednia np. Mastercard.
|
|
Spróbuj w Austrii zapłacić kartą mastercard - powodzenia! Różne kraje różnie mają ale na zachodzie najlepsza jest maestro!
|
|
Oczywiście, że karta można, tylko czy to jest najtaniej? Nie znam banku, który by nie chciał zarobić na różnicy kursowej.
|
|
Czy moze przez ten czas zaszły jakieś zmiany w tej sprawie ? czy dalej sie opłaca kupywa na granicy czy moze gdzies w kantorze są dostepne ??
|
|
Ja wiem gdzie wymienić w Łomży złotówki na Litry :))
|
|
To to chyba cała Polska wie :P
|
|
Tydzień temu wypłacałem kartą i przeliczyło mi po 1,24 zł/lit.
|
|
"Autor: marcin135 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 01-02-09 11:15 Spróbuj w Austrii zapłacić kartą mastercard - powodzenia! Różne kraje różnie mają ale na zachodzie najlepsza jest maestro!" Weź chłopie ludzi nie rozśmieszaj. Maestro to dużo mniej popularna karta, w Hiszpanii myślałem że nie znajdę punktu honorującego te karty.
|
|
Popieram zamień na $, a na Litwie na lity. Byłam, robiłam tak i skorzystałam. ...
|
|
Ja wymieniałem lity na granicy. Po naszej stronie były odrobinkę tańsze niż po drugiej stronie. Nie miałem też problemu z wypłaceniem litów w bankomacie. Kurs Lita jest ściśle związany z kursem euro (stały przelicznik lit/euro). Euro drożeje to Lity też, nie sugerujcie się więc ceną lita z poprzednich wakacji - to już tylko piękna historia. Pozdrawiam.
|
|
przecierz na litwie można płacić wonami koreańskimi, birrami kambodżańskimi i batami tajlandzko - somalijskimi
|
|
żaaaaaaaaal przecierz moja matka była litwinką, a ojciec pakistańczykiem (i zarazem neofaszystą) mama miała 15 lat jak mnie urodziła, a ojciec 66 (ojciec był jej chrzesnym), ale przecierz mieszkałam na litwie przez 50 lat (teraz mam 72 lata) i na litwie nie było już lita od ok. 80 lat
|
|
Najlepiej wychodzi płacąc kartą, bez wymieniania. Jeśli jednak potrzebujesz gotówki to tak jak przedmówcy pisali, na granicy można wymienić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |