Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowa siła szansą dla Łomży |
Zaprawdę powiadam wam ojczyste miejsca bliższe ciału niż koszula. Zakładam na plecy ciepłą koszulę z luksusowej firmy na którą w Polsce musiałbym wydać spory ułamek pensji, a tu jest to kilka godzin pracy. Mimo to jej ciepło nie koi zimnej tęsknoty która nie pozwala znaleźć sobie miejsca. Nie jestem Łomżyniakiem ale z Łomżą związany jestem więzami przyjaźni (tak to o was Speedy), spacerami nad Bieprzą i tym że z okolic Łomży jest niesamowita kobieta o której wciąż śnię... Wiecie tu w Chicago jest tak samo jak w na Polskim zadupiu. Młode pokolenie Polonii jest dławione przez starą Polonię, która boi się jej przebojowości, umiejętności i chęci bycia lepszym. Stara Polonia drze się między sobą, topiąc i dusząc, a jednocześnie tworzy kółko wzajemnej fałszywej adoracji. Całują się po rączkach patrząc zezującymi oczkami gdzie ugryźć. Jeżeli przyjedziecie tutaj to strzeżcie się "patriotów". Taki obwieszony polskimi znaczkami burak, ze słowem ojczyzna na ustach, machający Polskimi Flagami to z reguły oszust żyjący z krzywdy emigracji. Oszuka was bo wie że za miesiąc przyjedzie nowy dostawca nieopodatkowanych dolarów. Spędziłem ostatni weekend ze Stasiem Tymem i kabaretem Ciach. Przegadaliśmy cała noc o polskiej władzy i doszliśmy do wniosku że rośnie nowa siła dla której słowo honor i ojczyzna ma znaczenie. Pozdrawiam was uczestnicy tego forum, to w większości wy jesteście tą nową siłą która sprawi że Polska, ziemia Łomżyńska urośnie w siłę. Bo macie ducha i większość was nie sprzeda się za srebrniki. Pozdrawiam dasto@hi.pl który sprzedaje się za zielone. Tanio, bo mało zarabia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowa siła szansą dla Łomży |
DASTO jak mi powiesz że wstępujesz do LPR albo MW to wyzucam te forum z ulubionych ;)
|
|
Gdy pisałem nowa siła nie miałem na myśli ŻADNEJ PARTII POLITYCZNEJ!
|
|
Daj Sto-chyba Ci jeszcze we lbie sie dobrze dymi po spotkani Tymem bo pirdzielisz takie kawalki ze az zal to czytac.Totalna hipokryzja jest chwaleni rzeczy wlasciwych a postepowanie zupelnie odwrotne czyli mowa o niesprzedawaniu sie ( "ale ja to moge i musze za zielone srebrniki" ) I w dodatku narzekasz ze masz ich malo. To dorabiaj wieczorami i nockami ale na Boga, nie pisz tylko zadnych felietonow bo strach bezie otworzyc internet. Andrzej Andrzej
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |